tomaszek874
06.04.08, 14:18
Właśnie wróciłem z wyjzadu na targi. Zdziwiło nas troche spalanie benzynowej megane 1,6 od granicy do lipska spałiła nam bestia ponad pół baku. I jechaliśmy cały czas zgodnie z przepisami ;-)
Pocieszyło mnie natomiast to, że oszczędny nowoczesny 177 konny diesel z rav4 spalił na tej samej trasie pół swojego baku.
Wrażenia z targów. Cięzko mi teraz tak na gorąco i jeszcze bez fotek (wstawie jak tylko będę miał - obiecuje) napisać coś konkretnego.
Wymienie więc to, co mi najbardziej utkwiło w pamięci:
-Kia pro ceed. Naprawde świetne autko. Na targach siedziałem w dwóch egzemplarzach o różnych wersjach wyposażanie i jakość wykończenia zaskoczyła mnie in plus. Nie jest to jakieś premium oczywiście ale wszystko wyglądało mi na solidne. Nie wiem czyje diesle montuje kia, ale w jednym z proceedow włożone było 2.0 CRDI i 140 KM - czyżby VW? W każdym razie w połączeniu z sześciobiegową skrzynią (w benzynowej wersji o podobnych parametrach był jeden bieg mniej) powinno to być żwawe auto.
-BMW CS - czyli koncept mający wejść w okolicach 2010 roku do seryjnej produkcji. Odpowiedź na MB CLS. Świetne auto. Wydaje mi się, że większe od cls, natomiast zachwycił mnie sam przód - przywodzi na myśl stare rekiny, mam nadzieje że w nowych modelach ta tendenca się utrzyma, bo naprawde ciekawie to wyglądało.
-Z drugiej strony bmw x6. Brzydkie to to, nie wiem jak nazwać - zdefiniować. Może 'pierwszy suv udający czterodrzwiowe coupe'?
- Kolejny concept - Audi A1 - świetne auto. Wystawiony był z silnikiem 1,4 TSI - jak na tak małe auto pewnie będzie więcej niż wystarczający. Podejrzewam że Audi bardzo szybko wprowadzi je do produkcji.
-VW Scirocco - kapitalne auto wyszło volkswagenowi. Kiedy zobaczylem pierwsze zdjęcia to miałem zupełnie inne zdanie na ten temat. Do wczoraj. Naprawde nie pamiętam kiedy jakikolwiek model z vw zachwycił mnie tak bardzo. Wystawione z silnikiem jak w A1, tyle tylko że ten w vw miał chyba 160 koni.
-Passat CC - czyli kolejny klon cls'a. Straszne tłumy byly przy tym aucie także nie mogłem się mu dobrze przyjzeć w spokoju. Ale wydaje się być niebrzydkim autem.
-Nowa impreza- na zdjęciach była tragiczna - na żywo jest troche lepiej. Mimo to, nie jest tak dobrze jak kiedyś. Stary forester podobał mi się też o niebo lepiej niż nowy. Subaru się zmienia.
Na razie to tyle, czuje że jeszcze było trochę ciekawych aut, o których powinienem wspomnieć, ale z kolegami dzieliliśmy się wrazeniami do piątej nad ranem i nie jestem w stanie zebrać tego wszystkiego w jakąś sensowną całość. Coś konkretnego napiszę pewnie koło czwartku dopiero, mam troche pracy do tego czasu. Zdjęcia też powinny być do tego czasu.
A tak przy okazji, wybrał/wybiera się ktoś z forumowiczy lub foremek na targi? Jeśli tak to jak wrażenia?