franek-b 05.01.09, 15:30 Jak to jest z tymi radarami? To już można dostać fotkę bez pkt karnych? Wczoraj zrobiłem 550 km i jakoś nie zawsze wypatrzylem radar by zwolnić... do przepisowych np 50 :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: radary 05.01.09, 15:57 A cos blyskalo? Bo jak na razie tylko w co ktorejs skrzynce jest aparat. Zeby dokladnie wiedziec w ktorej, nie trzeba miec nawet CB - wystarczy "podpiac sie" pod koos z bacikiem albo pod jakiegos TIRa, bo oni wszystko doskonale wiedza ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: radary 05.01.09, 16:45 > A cos blyskalo? Nic nie widziałem... pytanie czy musi błyskać? > Bo jak na razie tylko w co ktorejs skrzynce jest aparat. Zeby > dokladnie wiedziec w ktorej, nie trzeba miec nawet CB - > wystarczy "podpiac sie" pod koos z bacikiem albo pod jakiegos TIRa, > bo oni wszystko doskonale wiedza ;-) Z rególy tak robię, tylko wczoraj cbraków mało było a tirów na szczęście jeszcze mniej. A propos tirów - oni są jednak jebni...ci! na remontowanym odcinku wyprzedziłem jednego, zwolniłem bo przedemna jechała kobietka ostrożnie po dziurach (nawierzchnia zdarta do kładzenia asfaltu), a ten jebni...ty zabiera się do wyprzedzania mnie! delikatnie zjechałem na środek, i po 100 m zrobiła się normalna jezdnia wyremontowana, gaz i tyle go widziałem. Jaki cel miał jego manewr wyprzedzenia? by przez kilkaset metrów jechać 10 km/h szybciej? a potem znów trzeba by go wyprzedzić??? Odpowiedz Link
truskava Re: radary 05.01.09, 19:12 franek-b napisał: > Jak to jest z tymi radarami? To już można dostać fotkę bez > pkt karnych? > Wczoraj zrobiłem 550 km i jakoś nie zawsze wypatrzylem radar > by zwolnić... do przepisowych np 50 :-) Dokładnie przedwczoraj (3.01) miałem "przyjemność" bezpośredniego spotkania na drodze. Zostałem poinformowany o przypisaniu punktów - znaczy się chyba nadal są... Odpowiedz Link
ernest_linnhoff Re: radary 05.01.09, 20:03 Czesc tych fotoradarow to atrapy. (Tak jakby np. kolesie z technikum, ktore ja kiedys konczylem, w ramach zajec warsztatowych wykonali takowe.) :D Przynajmniej korzystajac z serwisu miplo mam takie info. A ze ostatni rok duuuzo jezdzilem od Szczecina o Rzeszow i od Gdanska po Krakow, i nic nie zaplacilem, to cos na rzeczy jest. I tak ja napisal Emes, nie blyska - nie ma problemu. Jakis czas temu wyjechalem kawalek za "mniasto" i blysnelo, bo SM ustawila trojnozek.. Odpowiedz Link