05.01.09, 15:30
Jak to jest z tymi radarami? To już można dostać fotkę bez pkt karnych?
Wczoraj zrobiłem 550 km i jakoś nie zawsze wypatrzylem radar by zwolnić... do przepisowych np 50 :-)
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: radary 05.01.09, 15:57
      A cos blyskalo?

Bo jak na razie tylko w co ktorejs skrzynce jest aparat. Zeby
      dokladnie wiedziec w ktorej, nie trzeba miec nawet CB -
      wystarczy "podpiac sie" pod koos z bacikiem albo pod jakiegos TIRa,
      bo oni wszystko doskonale wiedza ;-)
      • franek-b Re: radary 05.01.09, 16:45

> A cos blyskalo?

Nic nie widziałem... pytanie czy musi błyskać?

> Bo jak na razie tylko w co ktorejs skrzynce jest aparat. Zeby
        > dokladnie wiedziec w ktorej, nie trzeba miec nawet CB -
        > wystarczy "podpiac sie" pod koos z bacikiem albo pod jakiegos TIRa,
        > bo oni wszystko doskonale wiedza ;-)

Z rególy tak robię, tylko wczoraj cbraków mało było a tirów na szczęście jeszcze mniej.

A propos tirów - oni są jednak jebni...ci! na remontowanym odcinku wyprzedziłem jednego, zwolniłem bo przedemna jechała kobietka ostrożnie po dziurach (nawierzchnia zdarta do kładzenia asfaltu), a ten jebni...ty zabiera się do wyprzedzania mnie! delikatnie zjechałem na środek, i po 100 m zrobiła się normalna jezdnia wyremontowana, gaz i tyle go widziałem. Jaki cel miał jego manewr wyprzedzenia? by przez kilkaset metrów jechać 10 km/h szybciej? a potem znów trzeba by go wyprzedzić???
    • truskava Re: radary 05.01.09, 19:12
      franek-b napisał:

> Jak to jest z tymi radarami? To już można dostać fotkę bez
      > pkt karnych?
      > Wczoraj zrobiłem 550 km i jakoś nie zawsze wypatrzylem radar
      > by zwolnić... do przepisowych np 50 :-)

Dokładnie przedwczoraj (3.01) miałem "przyjemność" bezpośredniego spotkania na
      drodze. Zostałem poinformowany o przypisaniu punktów - znaczy się chyba nadal są...
    • ernest_linnhoff Re: radary 05.01.09, 20:03
      Czesc tych fotoradarow to atrapy. (Tak jakby np. kolesie z technikum, ktore ja kiedys konczylem, w ramach zajec warsztatowych wykonali takowe.) :D Przynajmniej korzystajac z serwisu miplo mam takie info. A ze ostatni rok duuuzo jezdzilem od Szczecina o Rzeszow i od Gdanska po Krakow, i nic nie zaplacilem, to cos na rzeczy jest.
      I tak ja napisal Emes, nie blyska - nie ma problemu. Jakis czas temu wyjechalem kawalek za "mniasto" i blysnelo, bo SM ustawila trojnozek..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka