sherlock_holmes 30.05.09, 12:31 www.youtube.com/watch?v=tX02XVH9f7c&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ejoemonster%2Eorg%2Ffilmy%2F16652%2FPokaz%5Fkierowcow% 5FSaaba&feature=player_embedded Ze śwagrem po lytrze czystej tyz my tak jeźdzyly ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktor_l Re: Tak jeźddzi się SAABem 30.05.09, 12:43 szczegolnie ten pierwszy manewr, siedzienie na zderzaku, wielu kierowcow zna z Polski..i to nie na zamknietym torze. Odpowiedz Link
sven_b Re: Tak jeźddzi się SAABem 30.05.09, 23:47 Kiedyś próbowałem paru elementów Vectrą. Szlag trafił ręczny, geometrię i pojawiły się stuki w przegubach. Hondka jest bardziej skora do takich zabaw, ale techniki brak. Bez tego dach można przyjąć. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Tak jeźddzi się SAABem 31.05.09, 02:30 A mowia, ze auta przednionapedowe kiepsko sie prowadza. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 31.05.09, 23:06 Saab prowadzi sie niesamowicie - czasem mam wrazenie ze ma poloplastry na kolach. Ale podsterownosc niestety wystepuje. Samochodu z tylnim napedem nic nie zastapi. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 01:14 Nie przecze, ze auta z tylnym napedem maja przewage w tej materii ale chodzilo mi o to ze odpowiednio zaprojektowane auto przednionapedowe nie musi byc dziadkowozem. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 02:06 Oczywiscie ze nie musi. W koncu od wielu lat istnieje Golf GTI czy Civic Type R. I te auta na torze daja sobie swietnie rade z tylnionapedowa konkurencja w swojej klasie. Ale zauwaz takze ze nawet Saab zaczyna powoli odchodzic od napedu na przod - nowe modele dostepne sa z napedem na 4 kola (XWD). Honda tez sprzedaje coraz wiecej samochodow z napedem na 4 (SH-AWD). Przede wszystkim wynika to z osiagniecia mocy silnika przy ktorych nie ma szans na efektywne przeniesienie napedu tylko przez przednie kola. Nawet w moim Saab'ie moment napedowy jest sztucznie ograniczany przez komputer na 1 i 2 biegu po to zeby dawalo sie tym jechac. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 17:54 Dosc slabym punktem Aero sa opony Continental ProContact - wielosezonowe, touring. Oczywiscie, sa ciche i wygodne, ale podobno samochod z oponami letnimi, sportowymi zupelnie zmienia swoje oblicze. Niestety, obawiam sie, ze wiaze sie to z nadmiernym trzeszczeniem elementow wnetarza. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 20:20 Ja juz dawno zmienilem na Rikeny Raptor - trzymaja sie znaczaco lepiej jezdni (zarowno na mokrym jak i na suchym) i sa nieporownanie cichsze. Contnental byl przerazliwie glosny w porownaniu z Rikenami. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 20:38 Moj samochod ma tylko 14k mil - troche za wczesnie na zmiane opon. Najwyrazniej nie sa jeszcze wystrczajaco zdarte, zeby halasowaly. Wydaja mi sie jednak zbyt miekkie. W mercedesie mam Bridgestone Turanza (LS-H?) - wlasciwie ich nie slychac - podobno najlepsze opony grand touring, ale drogie i ciezkie. Odpowiedz Link
typson Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 19:04 do ślizgania sie na asfalcie trzeba dodać sporo ponad normę wiatru w gumę Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Tak jeźddzi się 01.06.09, 22:16 a tam saabem i po plaskim;) www.youtube.com/watch?v=cZrhuSE_ivA www.youtube.com/watch?v=4mz4ARc-3nY&feature=channel_page www.youtube.com/watch?v=iqYdeOGsydc&feature=related Odpowiedz Link