Dodaj do ulubionych

Tak jeźddzi się SAABem

30.05.09, 12:31
www.youtube.com/watch?v=tX02XVH9f7c&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ejoemonster%2Eorg%2Ffilmy%2F16652%2FPokaz%5Fkierowcow%
5FSaaba&feature=player_embedded

Ze śwagrem po lytrze czystej tyz my tak jeźdzyly ;)
Obserwuj wątek
    • wiktor_l Re: Tak jeźddzi się SAABem 30.05.09, 12:43
      szczegolnie ten pierwszy manewr, siedzienie na zderzaku, wielu kierowcow zna z
      Polski..i to nie na zamknietym torze.
    • sven_b Re: Tak jeźddzi się SAABem 30.05.09, 23:47
      Kiedyś próbowałem paru elementów Vectrą. Szlag trafił ręczny, geometrię i
      pojawiły się stuki w przegubach. Hondka jest bardziej skora do takich zabaw, ale
      techniki brak. Bez tego dach można przyjąć.
      • wowo5 Re: Tak jeźddzi się SAABem 31.05.09, 02:30
        A mowia, ze auta przednionapedowe kiepsko sie prowadza.
        • marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 31.05.09, 23:06
          Saab prowadzi sie niesamowicie - czasem mam wrazenie ze ma poloplastry na
          kolach. Ale podsterownosc niestety wystepuje. Samochodu z tylnim napedem nic nie
          zastapi.
          • wowo5 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 01:14
            Nie przecze, ze auta z tylnym napedem maja przewage w tej materii
            ale chodzilo mi o to ze odpowiednio zaprojektowane auto
            przednionapedowe nie musi byc dziadkowozem.
            • marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 02:06
              Oczywiscie ze nie musi. W koncu od wielu lat istnieje Golf GTI czy Civic Type R.
              I te auta na torze daja sobie swietnie rade z tylnionapedowa konkurencja w
              swojej klasie.

Ale zauwaz takze ze nawet Saab zaczyna powoli odchodzic od napedu na przod -
              nowe modele dostepne sa z napedem na 4 kola (XWD). Honda tez sprzedaje coraz
              wiecej samochodow z napedem na 4 (SH-AWD). Przede wszystkim wynika to z
              osiagniecia mocy silnika przy ktorych nie ma szans na efektywne przeniesienie
              napedu tylko przez przednie kola. Nawet w moim Saab'ie moment napedowy jest
              sztucznie ograniczany przez komputer na 1 i 2 biegu po to zeby dawalo sie tym
              jechac.
              • drpawelek Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 17:54
                Dosc slabym punktem Aero sa opony Continental ProContact - wielosezonowe,
                touring. Oczywiscie, sa ciche i wygodne, ale podobno samochod z oponami letnimi,
                sportowymi zupelnie zmienia swoje oblicze. Niestety, obawiam sie, ze wiaze sie
                to z nadmiernym trzeszczeniem elementow wnetarza.
                • marekatlanta71 Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 20:20
                  Ja juz dawno zmienilem na Rikeny Raptor - trzymaja sie znaczaco lepiej jezdni
                  (zarowno na mokrym jak i na suchym) i sa nieporownanie cichsze. Contnental byl
                  przerazliwie glosny w porownaniu z Rikenami.
                  • drpawelek Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 20:38
                    Moj samochod ma tylko 14k mil - troche za wczesnie na zmiane opon. Najwyrazniej
                    nie sa jeszcze wystrczajaco zdarte, zeby halasowaly. Wydaja mi sie jednak zbyt
                    miekkie. W mercedesie mam Bridgestone Turanza (LS-H?) - wlasciwie ich nie
                    slychac - podobno najlepsze opony grand touring, ale drogie i ciezkie.
      • typson Re: Tak jeźddzi się SAABem 01.06.09, 19:04
        do ślizgania sie na asfalcie trzeba dodać sporo ponad normę wiatru w gumę
        • wiktor_l Re: Tak jeźddzi się 01.06.09, 22:16
          a tam saabem i po plaskim;)

www.youtube.com/watch?v=cZrhuSE_ivA

www.youtube.com/watch?v=4mz4ARc-3nY&feature=channel_page

www.youtube.com/watch?v=iqYdeOGsydc&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka