Dodaj do ulubionych

Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DTŚ

14.12.03, 19:34
Miałem przyjemność jechać dzisiaj (niedziela)wspaniałą drogą, nazywa się ona
DTŚ czyli "Drobnicowa Trasa Średnicowa" nie wiem dlaczego tak akurat się
nazywa ale dla nie znających tej trasy powiem,że ma trzy pasy w jedną i w
drugą stronę,wspaniale oznaczona,oświetlona,gładka itd...
...co mnie uderzyło w czasie tej 10-cio minutowej ekstazy - a no oczywiście
to,że jazda TRZYPASMOWĄ drogą z prędkością większą jak 100/h jest niemożliwa
bo przecież lewy pas jest zajęty przez ŚWIĘTOJEBLIWYCH,do kur...y nędzy
ludzie nawet 130 nie można jechać drogą TRZYPASMOWĄ bo wszędzie jest "mejson"
albo "wielki_czarownik",każdemu kutasowi trzeba z kilometra migać długimi
żeby się k...wa obudził,że nie jest sam na drodze i z łaski swojej zjechał o
jeden pasek do środka, czy tak ma wyglądać przestrzeganie przepisów.Do tej
pory byłem delikatny ale Panowie nikt mi nie wmówi takich pierdół,że jak jadę
szybko to ja jestem zagrożeniem - gówno prawda - zgrożeniem są dupki jadące
90/h lewym skrajnym pasem i nie reagujący na długie światła,lewe
kierunkowskazy i wszystkie inne sygnały proszące o nie przeszkadzanie na
drodze.Te wszystkie KUTASY jadące 90/h TRZYPASMOWĄ drogą powinny wiedzieć,że
oprócz lewgo pasa są jeszcze dwa inne.Jadąc w ten sposób zmusza się innych
normalnych kierowców do wykonywania manewrów slalomowych między KUTASAMI !!!!
Pozdrawiam wkur....ny do granic wytrzymałości.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • typson Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 19:41
      rozumiem Twe frustracje.

> zmusza się innych
      > normalnych kierowców do wykonywania manewrów slalomowych między KUTASAMI !!!!

hmm, brzmi jak wycieczka po gejowskim klubie :-)))
      • lexus400 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 19:47
        typson napisał:

> rozumiem Twe frustracje.
        >
        > > zmusza się innych
        > > normalnych kierowców do wykonywania manewrów slalomowych między KUTASAMI !
        > !!!
        >
        > hmm, brzmi jak wycieczka po gejowskim klubie :-)))

Uwierz mi typsonie - wściekłem się, mając jeszcze na myśli dyskusję mejsona i
        wielkiego_czarownika na myśli, na temat zagrożeń jakie ja sprawiam jadąc z
        prędkością 200/h - moja jazda to pikuś w porównaniu z tym co dzisiaj widziałem
        na DTŚ, bo nie ja jedyny uprawiałem slslom gigant na drodze.
        Pzdr.
        • typson Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 20:05
          Doskonale Cie rozumiem. Sam jezdze dosc szybko a przede wszystkim bardzo
          staram sie jezdzic plynnie. NIENAWIDZE gdy spotyka mnie na drodze cos takiego,
          jak opisales wyzej.

Mysle, ze jakby takich kierowcow wypuscic na niemieckie autostrady to
          dostaliby niezla lekcje jazdy
          • betty-bt Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 21:28
            typson napisał:

> Mysle, ze jakby takich kierowcow wypuscic na niemieckie autostrady to
            > dostaliby niezla lekcje jazdy

otoz to! bezpiecznie prowadzic, to nie zanczy ciagnac sie jak slimak droga
            szybkiego ruchu dlatego, ze ktos napisal artykul o domniemanym problemie
            kierowcow lepszych samochodow z ich pozycja spoleczna, czy wielkoscia "ego". co
            ma piernik do wiatraka?
            bardzo proste rozwiazanie: nie potrafisz poruszac sie po autostradach, to
            trzymaj sie od nich z daleka i slimacz sie stowa po federalnych. tylko nie
            wyprzedzaj furmanek, bo napisano tez artykul o poslizgu na lajnie, a wypadku
            nie chcesz przeciez spowodowac.
      • staruch5 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 09:19
        po prostu trzeba ich wyprzedzac z prawej!
        A powazniej - wiem, ze to niebezpieczne. i co z tego, ze POTEM bedziesz mial
        racje...
    • jacek671 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 20:56
      Wspaniała trasa 3 pasmowa blokowana przez innych kierowców jadących wolniej
      lewym i środkowym to faktycznie irytujące.Ale mam pytanko czy jak suniesz
      trasą , taką normalną z poboczem i dochodzisz auto poprzedzające Cię i ono
      płynnie robi miejsce na wyprzedzenie , to czy rewanżujesz się temu kierowcy w
      równie kulturalny sposób. Tylko szczerze.
      • typson Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 21:07
        > czy jak suniesz
        > trasą , taką normalną z poboczem i dochodzisz auto poprzedzające Cię i ono
        > płynnie robi miejsce na wyprzedzenie

to jest OK, ale tylko w dzien. Nie wiem dlaczego niektorzy jadacy szybciej
        wymuszaja takie ustepowanie w nocy. Trzeba miec malo wyobrazni by zjezdzac w
        nocy na pobocze, by ustapic miejsca.
        • jacek671 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 21:30
          Nie ma takiej możliwości żeby w nocy tak postępować. nawet jak ktoś mi się
          grzecznie usuwa to nie wyprzedzam [serio]nawet zwalniam . Sam też w nocy sie
          nie sunę [chyba że pojazd uprzywilejowany]. Raz widziałem jak kobitka tak
          postąpiła i potrąciła człowieka. Gość któremu ustąpiła odjechał siną w dal.
          • betty-bt Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 21:36
            jacek671 napisał:

Raz widziałem jak kobitka tak
            > postąpiła i potrąciła człowieka. Gość któremu ustąpiła odjechał siną w dal.

gdzie to bylo?? widzialam taki wypadek w zeszlym roku jesienia. na 6-stce , w
            okolicach koszalina. tez jedna kobieta (golfem4) przepuscila goscia w bmw i
            trzasnela w rower. tzn na szczescie tylko go drasnela. rowerowicz przezyl lekko
            polamany.
            • jacek671 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 22:17
              To było jakieś 15 km od krakowa w kierunku na warszawe pora roku jak teraz .
              Kobita była zrozpaczona , ale niestety to ona poniosie kare za to że była
              grzeczna. Usuwanie się to nawet za dnia niebezpieczny manewr . To da sie
              zauważyć po sposobie wykonywania manewru.
      • devote Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 14.12.03, 21:07
        w US to norma i wkurwiam sie jak szlak.czesto widuje takie "peletony" tzn
        grupa aut a przed nimi pustka bo ustawi sie kilka kutasow jada z ta sama
        prekoscia obok siebie.czlowiek wtedy kombinuje i z lewej i z prawej i wtedy
        robi sie niebeziecznie dopiero przez tych kutasow.
      • lexus400 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 08:49
        jacek671 napisał:

> Wspaniała trasa 3 pasmowa blokowana przez innych kierowców jadących wolniej
        > lewym i środkowym to faktycznie irytujące.Ale mam pytanko czy jak suniesz
        > trasą , taką normalną z poboczem i dochodzisz auto poprzedzające Cię i ono
        > płynnie robi miejsce na wyprzedzenie , to czy rewanżujesz się temu kierowcy w
        > równie kulturalny sposób. Tylko szczerze.

...szczerze mówiąc to nie jestem zwolennikiem zjeżdżania na pobocze za wszelką
        cenę bo jak już ktoś tutaj napisał można walnąć pieszego czy pijanego "Jaśka"
        na rowerze,pragnę tylko aby jadący wolno czyli przepisowo stosowali jeszcze
        przepis jazdy jak najbliżej prawej krawędźi jezdni a wtedy wszyscy będą
        zadowoleni.
        Pzdr.
    • mejson.e5 Przyłbice do góry! 14.12.03, 22:46
      lexus400 napisał:

"wszędzie jest "mejson" albo "wielki_czarownik",każdemu kutasowi trzeba z
      kilometra migać długimi"

Od pięciu lat nikt nie mrugał mi długimi, by mnie obudzić, czy spędzić z pasa.
      Ja nie jeżdżę lewym pasem, mimo kolein na prawym. Przy 130 nie przeszkadzają
      wcale tak bardzo, jak mogłoby się wydawać.
      Na lewym pojawiam się dla wyprzedzenia, goszczę tam ok. 5 sekund, a i to wtedy,
      gdy z tyłu mam zupełnie czysto.
      Na niemieckich autostradach pojawiam się często od 1989 roku i bardzo szybko
      nauczyłem się, że lusterko wsteczne, to bardzo ważny instrument w samochodzie.
      Reasumując - musiałeś mnie z kimś pomylić ale miło, że o mnie myślisz.
      I podnosisz przyłbicę - coraz bardziej Cię poznaję.
      Pozdrawiam i współczuję skołatanych nerwów.

Mejson
      • lexus400 Re: Przyłbice do góry! 15.12.03, 09:18
        mejson.e5 napisał:

> lexus400 napisał:
        >
        > "wszędzie jest "mejson" albo "wielki_czarownik",każdemu kutasowi trzeba z
        > kilometra migać długimi"
        >
        > Od pięciu lat nikt nie mrugał mi długimi, by mnie obudzić, czy spędzić z pasa.
        > Ja nie jeżdżę lewym pasem, mimo kolein na prawym. Przy 130 nie przeszkadzają
        > wcale tak bardzo, jak mogłoby się wydawać.
        > Na lewym pojawiam się dla wyprzedzenia, goszczę tam ok. 5 sekund, a i to
        wtedy,
        >
        > gdy z tyłu mam zupełnie czysto.
        > Na niemieckich autostradach pojawiam się często od 1989 roku i bardzo szybko
        > nauczyłem się, że lusterko wsteczne, to bardzo ważny instrument w samochodzie.
        > Reasumując - musiałeś mnie z kimś pomylić ale miło, że o mnie myślisz.
        > I podnosisz przyłbicę - coraz bardziej Cię poznaję.
        > Pozdrawiam i współczuję skołatanych nerwów.
        >
        > Mejson

...z całym szacunkiem mejsonie i wielki_czarowniku - użyłem w wątku Waszych
        nicków ponieważ pomyślałem o forumowej dyskusji i o Waszym podejściu do
        prędkości,mam nadzieję że nie poczuliście się obrażeni:)))
        Pzdr.
        • mejson.e5 owszem 15.12.03, 10:09
          Ależ owszem, poczułem się.
          Podejście do prędkości nie oznacza debilizmu.
          Można jechac przepisowo i nie przeszkadzając innym
          Na drodze ja nie wnikam, dlaczego ktoś pędzi. Może to BOR, może operacyjny
          policji, może lekarz na operację - na drodze nie będę nikogo przesłuchiwal.
          Krytykowac mogę ale w fotelu przed komputerem.
          Nie raz to pisałem i dziwię się, że wciąż tacy jak lexus upraszczają to do
          powolnej jazdy i blokowania ruchu "normalnym".

Życzę więej wyobraźni i szerszego kątu spojrzenia, choć przy dużej prędkości
          znacznie się zwęża...

Mejson
          • lexus400 Re: owszem 15.12.03, 10:32
            mejson.e5 napisał:

> Ależ owszem, poczułem się.
            > Podejście do prędkości nie oznacza debilizmu.
            > Można jechac przepisowo i nie przeszkadzając innym
            > Na drodze ja nie wnikam, dlaczego ktoś pędzi. Może to BOR, może operacyjny
            > policji, może lekarz na operację - na drodze nie będę nikogo przesłuchiwal.
            > Krytykowac mogę ale w fotelu przed komputerem.
            > Nie raz to pisałem i dziwię się, że wciąż tacy jak lexus upraszczają to do
            > powolnej jazdy i blokowania ruchu "normalnym".
            >
            > Życzę więej wyobraźni i szerszego kątu spojrzenia, choć przy dużej prędkości
            > znacznie się zwęża...
            >
            > Mejson

...inaczej nie można tego nazwać jak blokowaniem ruchu.Przecież nikt nie wymaga
            aby wszyscy jechali 160, chcesz jechać 80 proszę bardzo ale do diaska dlaczego
            musisz jechać lewym pasem mając do wyboru 3 pasy,skoro ruch jest w Polsce
            prawostronny.
            Pzdr.
            • mejson.e5 Zaćma? 15.12.03, 10:48
              lexus400 napisał:

"chcesz jechać 80 proszę bardzo ale do diaska dlaczego
              > musisz jechać lewym pasem mając do wyboru 3 pasy,skoro ruch jest w Polsce
              > prawostronny."

Ślepy jesteś, czy tylko się na mnie uczuliłeś?
              Nigdzie nie napisalem, że jadę lewym pasem 80/h, przeciwnie - krytykowałem
              blokowanie szybszych pojazdów.
              Zjedź na pobocze by trochę ochłonąć, dobrze?

Mejson
              • lexus400 Re: Zaćma? 15.12.03, 11:16
                mejson.e5 napisał:

> lexus400 napisał:
                >
                > "chcesz jechać 80 proszę bardzo ale do diaska dlaczego
                > > musisz jechać lewym pasem mając do wyboru 3 pasy,skoro ruch jest w Polsce
                > > prawostronny."
                >
                > Ślepy jesteś, czy tylko się na mnie uczuliłeś?
                > Nigdzie nie napisalem, że jadę lewym pasem 80/h, przeciwnie - krytykowałem
                > blokowanie szybszych pojazdów.
                > Zjedź na pobocze by trochę ochłonąć, dobrze?
                >
                > Mejson

sorki Mejson nie było to osobiście do Ciebie - napisałem tak ogólnie jak się
                mówi "chcesz jechać.....",znam Twoje relacje i bardzo mi się podobają.
                Pzdr.
      • kieca 5 sekund? 15.12.03, 11:14
        mejson.e5 napisał:

> Na lewym pojawiam się dla wyprzedzenia, goszczę tam ok. 5 sekund, a i to
        wtedy,
        >
        > gdy z tyłu mam zupełnie czysto.

Chyba coś koloryzujesz, mejsonie!
        Jeśli jeździsz przepisowo, np. 100/godz. a ciężarówka przed tobą 90, to jak
        zdążysz wyprzedzić w 5 sekund? Taka landara ma na oko ze 20 metrów, a różnica
        prędkości to tylko 10 /godz.
        Możesz to mi przeliczyć?

Pozdrawiam
        Kieca
        • mejson.e5 Liczę uprzejmie... 15.12.03, 12:17
          kieca napisała:

> Chyba coś koloryzujesz, mejsonie!
          > Jeśli jeździsz przepisowo, np. 100/godz. a ciężarówka przed tobą 90, to jak
          > zdążysz wyprzedzić w 5 sekund? Taka landara ma na oko ze 20 metrów, a różnica
          > prędkości to tylko 10 /godz.
          > Możesz to mi przeliczyć?

Pewnie, ze mogę :)
          Zuch baba, nie wierzy na słowo, tylko wymaga dowodu!
          Gdybym twierdził, że z różnicą 10km/h przez pięć sekund wyprzedzę 17-metrową
          landarę z zachowaniem rozsądnej odległości przed jej dziobem, to byłbym
          wiarygodny, jak była iracka propaganda.
          Przy wyprzedzaniu nie dbam o ograniczenia prędkości, nawet jeśli przekroczę ją
          o 20-40 km/h, nie uważam, że robię coś niedobrego. A wręcz przciwnie -
          zmniejszam niebezpieczeństwo takiego manewru, bo skracam jego czas.
          Gdy widzę przed sobą obiekt do wyprzedzenia, to po zbadaniu miejsca przed i za
          mną, rozpędzam się jeszcze za ściganym, zjeżdżam na lewy (przeważnie) pas, i
          gdy wyjeżdżam zza wyprzedzanego, to już mam przewagę prędkości. Zapewnia mi to
          krótkie przebywanie na lewym pasie i nie spotkam się czołowo z kimś na drodze
          dwukierunkowej, ani nie podstawię nogi lexusowi z tyłu. Po wyprzedzeniu wracam
          do swojej świętoj. prędkości, z reguły maksymalnej dopuszczalne na tym odcinku.

Te 5 sekund to nie bujda. Każdy dłuższy czas mocno mnie stresuje.

Pozdrawiam i także witam na Automobilu,

Mejson
    • krajki Dyplomacja 14.12.03, 23:20
      lexus400 napisał:

> ...co mnie uderzyło w czasie tej 10-cio minutowej ekstazy - a no oczywiście
      > to,że jazda TRZYPASMOWĄ drogą z prędkością większą jak 100/h jest niemożliwa
      > bo przecież lewy pas jest zajęty przez ŚWIĘTOJEBLIWYCH,do kur...y nędzy
      > ludzie nawet 130 nie można jechać drogą TRZYPASMOWĄ bo wszędzie jest "mejson"
      > albo "wielki_czarownik",każdemu kutasowi trzeba z kilometra migać długimi
      > żeby się k...wa obudził,że nie jest sam na drodze i z łaski swojej zjechał o
      > jeden pasek do środka, czy tak ma wyglądać przestrzeganie przepisów.Do tej
      > pory byłem delikatny ale Panowie nikt mi nie wmówi takich pierdół,że jak jadę
      > szybko to ja jestem zagrożeniem - gówno prawda - zgrożeniem są dupki jadące
      > 90/h lewym skrajnym pasem i nie reagujący na długie światła,lewe
      > kierunkowskazy i wszystkie inne sygnały proszące o nie przeszkadzanie na
      > drodze.Te wszystkie KUTASY jadące 90/h TRZYPASMOWĄ drogą powinny wiedzieć,że
      > oprócz lewgo pasa są jeszcze dwa inne.Jadąc w ten sposób zmusza się innych
      > normalnych kierowców do wykonywania manewrów slalomowych między KUTASAMI !!!!
      > Pozdrawiam wkur....ny do granic wytrzymałości.

Chcialem, zebys zostal krolem ale dyplomatycznych zdolnosci to ty nie masz za
      duzo.
      Wyzywac forumowiczow od kutasow to nawet GB jeszcze nie zaczal. Znowu jestes
      pierwszy!
      Jak dobrze pamietam posty mejsona to pisal, ze jezdzi z dopuszcalna predkoscia,
      a nie jest nia na pewno 90 na trzypasmowej jesli nie ma innych ograniczen.
      Jesli nie jest to ekspresowa, to wolno 100.
      Z moich natomiast obserwacji wynika, ze lewy pas blokuja goscie jadacy szybciej
      niz dopuszczalna ale ponizej 200. Nie chce im sie zjezdzac na prawo, bo mysla
      ze jada dosc szybko i nie maja zwyczaju patrzec w lusterko za czesto.
      Mruganie z daleka to bardzo madry sposob na poprawe bezpieczenstwa. W ten
      sposob sygnalizujemy nasz zamiar juz z daleka i dajemy czas na podjecie przez
      goscia decyzji, czy juz zjechac, czy jeszcze kogos wyprzedzic.
      Sa tez oczywiscie tacy, co w lusterko sie nie gapia albo jada po gruzinsku tzw.
      metoda Gownowidze (z bagazem zaslaniajacym tylna szybe).
      Natomiast swiecenie dlugimi z bliska, z plecow poprzedzajacego, nie daje nic
      poza rozladowaniem agresji.

Latwo sie denerwujesz, mistrzu.
      Za latwo jak na krola

Zegnam unizenie
      • lexus400 Re: Dyplomacja 15.12.03, 08:40
        krajki - z całym szacunkiem ale widzę,że chcesz brnąć w wojnę której nie ma.Nie
        wiem w którym miejscu nazwałem mejsona "kutasem"ani mejson ani żaden inny
        forumowicz nie został tak nazwany w tym wątku.Nazwałem tak ogólnie jadących
        lewym i środkowym pasem a byli to kierowcy takich "ścigaczy" jak
        Tico,Corsa,Fabia,Skoda Favorit,Ford Transit,Golf I(z rynną z tyłu) więcej nie
        pamiętam, czyli jak widzisz były to samochody,które na trzypasmowej drodze w
        zasadzie nie powinny nawet być na lewym pasie.
        Pzdr.

PS.Dla Twojej informacji szanowny krajki - nie jestem ani mistrzem ani królem
        jestem tylko kierowcą,który chce się normalnie poruszać po szybkich drogach.
        • staruch5 Re: Dyplomacja 15.12.03, 09:23
          po prostu trzeba ich wyprzedzac z prawej!
          A powazniej - wiem, ze to niebezpieczne. i co z tego, ze POTEM bedziesz mial
          racje...
        • krajki Falszywy krol? 15.12.03, 10:55
          Moze sie okazac, ze zebrales ciegi za nie swoje grzechy!
          Czy to twoj watek, czy ktos sie podszyl pod ciebie?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9662167
          Cytat na pewno pochodzi z watku "Jak max. predkosc...itd" z twojej wypowiedzi.
          Jesli to nie ty chwalisz sie na Auto-Moto rekordem predkosci, to moze
          niepotrzebnie sie wkurzylem i nazwalem cie krolem.
          Jesli tak, to sorki.
          Ale powinienes zdementowac to na Auto-Moto, bo ci nie sluzy.

krajki
          • lexus400 Re: Falszywy krol? 15.12.03, 11:01
            krajki napisał:

> Moze sie okazac, ze zebrales ciegi za nie swoje grzechy!
            > Czy to twoj watek, czy ktos sie podszyl pod ciebie?
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9662167
            > Cytat na pewno pochodzi z watku "Jak max. predkosc...itd" z twojej wypowiedzi.
            > Jesli to nie ty chwalisz sie na Auto-Moto rekordem predkosci, to moze
            > niepotrzebnie sie wkurzylem i nazwalem cie krolem.
            > Jesli tak, to sorki.
            > Ale powinienes zdementowac to na Auto-Moto, bo ci nie sluzy.
            >
            > krajki

..słusznie zauważasz to nie ja,ja jestem lexus400 a nie "lexus_400" to typowy
            żart henia.
            Pzdr.
            • kieca Głupio... 15.12.03, 11:09
              No to ja też przepraszam za lexusia!:(
              Poniosło mnie, że ktoś się chwali takimi rekordami.
              Na baby to nie działa!
              To nie było na serio!

A w ogóle to miło mi zagościć na tym forum.:)
              • lexus400 Re: Głupio... 15.12.03, 11:13
                kieca napisała:

> No to ja też przepraszam za lexusia!:(
                > Poniosło mnie, że ktoś się chwali takimi rekordami.
                > Na baby to nie działa!
                > To nie było na serio!
                >
                > A w ogóle to miło mi zagościć na tym forum.:)

...no problem - to jest forum i każdy może się wypowiedzieć,miło Cię powitać:))
                Pzdr.
    • kupagnoju Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 09:52
      pierwsza sprawa : właściwa nazwa to Drogowa Trasa Średnicowa, poczytajcie i
      obejrzcie wizualizacje bo warto www.dts-sa.pl/

druga : to nie autostrada (choć tak wygląda) tylko trasa śródmiejska i dozwolona
      prędkość to 100 km/h

trzecia : jeżdże tam codziennie i rzadko ktoś jedzie w sposób opisany, musiałeś
      lecieć ze 160 i ludzie nie zdążali

czwarta : jesteś na Śląsku, tutaj jeździ się najkulturalniej w kraju i faciowie
      migający są tępieni właśnie przez niepuszczanie :-)

piąta : ogólnie jestem za wykorzystanie wszystkich pasów, sam często wyprzedzam
      od prawej np na ekspresówce do Sosnowca (te same parametry co DTŚ)jednak tak
      samo nie lubię 90 ma lewym pasie jak 160 na drodze gdzie jest 100/110, jesteście
      siebie warci
      • lexus400 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 10:11
        160 nie zdążyłem rozwinąć bo cały czas ktoś był na lewym pasie, raz udało mi
        się przelecieć 140/h prawym ale zaraz musiałem hamować.Jężdżę często tą trasą
        ale to co mnie tam spotkało wczoraj mogło każdego doprowadzić do białej
        gorączki.
        Pzdr.
      • remo29 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 11:32
        [...]
        > czwarta : jesteś na Śląsku, tutaj jeździ się najkulturalniej w kraju [...]

Oj zgadza się :) Wojenne pejzaże na remontowanym (ja bym powiedział
        zdetonowanym) rondzie i Roździeńskiego przeplatają się z różnego rodzaju
        uprzejmościami: ludzie przepuszczają jeden drugiego, zjeżdżają sobie z drogi
        kiedy trzeba, dziękują awaryjnymi, raz tylko słyszałem jakiegoś oszołoma, który
        zasnął na klaksonie. Zmiana pasa po wjeździe na rondo nie kończy się trąbieniem
        i "fuckami" - każdy w tym burdelu może sie pomylić. Obce blachy z
        niedowierzaniem i baaaardzo ograniczonym zaufaniem korzystają z ustąpionego
        miejsca w korku - nie wiedzą czy ktoś jest uprzejmy, czy liczy na zrobienie
        blacharki na czyjś koszt :)
    • remo29 Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 11:16
      [...]
      > ...co mnie uderzyło w czasie tej 10-cio minutowej ekstazy - a no oczywiście
      > to,że jazda TRZYPASMOWĄ drogą z prędkością większą jak 100/h jest niemożliwa
      > bo przecież lewy pas jest zajęty [...]

Hehehe, złość piękności szkodzi :)
      Mówisz o trzech pasach - ja do pracy jadę dwupasmówką i CODZIENNIE prawy pas
      jest pusty, a lewy zawalony, bo... kilometr dalej jedzie koparka... Kiedyś
      miałem skrupuły, żeby wyprzedzać z prawej, ale teraz się nie szczypię. W
      przeciwnym razie nigdy bym do roboty na czas nie dojechał, przez w/w kretynów.
      • kupagnoju Re: Wspaniała trasa z Katowic do Rudy Śląskiej DT 15.12.03, 11:39
        żartując rozwinę wątek - niektórzy jeżdżą wyłącznie jednopasmówkami bo innych u
        nich nie ma, i co ? Też się wkurzają, że lewy pas zajęty :D Może jakieś porady
        dla takich ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka