drpawelek 27.07.09, 16:05 Wydaje mi sie, ze projektanci Suzuki inspirowali sie Trabantem: www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2009/07/suzuki-centennial-large-2.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Japonski Trabant? 27.07.09, 16:27 Dla mnie to bardziej wygląda jak Hindustan Ambasador (czy nie podobny?: Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Japonski Trabant? 27.07.09, 16:53 nie mogli sie inspirowac trabantem suzulight wszedl do produkcji w 1955 roku trabant pojawil sie w 1957 z modelem p50 a dopiero w 63 roku wyszla znana wszystkim seria 601 co do hindustana to tu juz sytuacja wyglada nieco inaczej - owszem hindustan pojawil sie jakies 3 lata po suzulight, ale hindustan to nic innego jak morris oxford iii, ktory byl produkowany w latach 56- 59. tyle, ze wersja iii byla stylistycznie podobna do wersji ii a ta byla produkowana jeszcze przed powstaniem suzulight ale tak w ogole, to wydaje mi sie, ze to zupelnie inne samochody. suzulight to malenstwo z silnikiem jak z kosiarki. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Japonski Trabant? 27.07.09, 17:19 x-darekk-x napisał: > nie mogli sie inspirowac trabantem > suzulight wszedl do produkcji w 1955 roku > trabant pojawil sie w 1957 z modelem p50 a dopiero w 63 roku wyszla > znana wszystkim seria 601 > > co do hindustana to tu juz sytuacja wyglada nieco inaczej - owszem > hindustan pojawil sie jakies 3 lata po suzulight, ale hindustan to > nic innego jak morris oxford iii, ktory byl produkowany w latach 56- > 59. tyle, ze wersja iii byla stylistycznie podobna do wersji ii a ta > byla produkowana jeszcze przed powstaniem suzulight > > ale tak w ogole, to wydaje mi sie, ze to zupelnie inne samochody. > suzulight to malenstwo z silnikiem jak z kosiarki. Podziwiam zasób Twoich informacji:)) Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Japonski Trabant? 27.07.09, 19:21 no bez przesady - co do konkretnych dat musialem sie wesprzec internetem :) pamietalem, ze cos dzwoni, tylko nie bylem pewien, w ktorym kosciele :) Odpowiedz Link