Dodaj do ulubionych

To sie pochwale..

15.08.09, 09:53
nie zeby od razu byl moj, ale go wczoraj poujezdzalam... 500 km..zemdlec mozna jak sie slyszy ten silnik....odjazd, mowie Wam

https://img37.imageshack.us/img37/6308/mustang1z.jpg

https://img25.imageshack.us/img25/8302/mustangdqp.jpg
Obserwuj wątek
    • margotje corr. 500 KM a nie kilometrow :) 15.08.09, 09:59

• bassooner Re: corr. 500 KM a nie kilometrow :) 15.08.09, 13:03
        no zobaczyć ten przód w tylnym lustereczku, aż strach... ;-)))
        • margotje Re: corr. 500 KM a nie kilometrow :) 17.08.09, 08:56
          mam nadzieje, Bass, ze nie o moim " przodzie" mowisz..... hehehehehe
    • plawski Re: To sie pochwale.. 15.08.09, 20:56
      No i to jest to, co tygrysy lubią najbardziej! Respect, Margotje, FULL respect!
      Zazdroszczę, zapieprzając właśnie jakaś hybrydą, bleeeeeee!
      • wowo5 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 03:57
        Napisz jak ci sie jezdzilo.
      • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 04:18
        Konczy sie czas taniej benzyny = trzeba korzystac dopoki sie da. Tak sie
        spodziewam ze moj nastepny samochod bedzie jakas hybryda lub calkiem
        elektrycznym wynalazkiem. Ale zanim to nastapi to musze poszalec V8 :)
        • sven_b Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 19:00
          Bądźmy optymistami. Może ktoś kiedyś porwie się na zestawienie V8 w hybrydzie :)
          • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 19:30
            Lexus LS 600h jeździ już od paru lat :)
            • plawski Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 09:15
              marekatlanta71 napisał:

> Lexus LS 600h jeździ już od paru lat :)

Oferując kurewsko dobre osiągi... Tylko ciężki jest jak pancernik.
              • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 18:57
                Ciezki = bezpieczny.
                • plawski Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 21:41
                  marekatlanta71 napisał:

> Ciezki = bezpieczny.

No nie do końca... To nie to samo w zakrętach co zwykłe LS, nie mówiąc już o
                  hamulcach, które niestety w pewnych momentach nie dają rady.
                  • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 22:01
                    Pewnie w slalomie???
    • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 04:17
      A nie mialas wrazenia ze na wybojach ten samochod "kreci tylkiem"? Mi to
      strasznie przeszkadzalo w jazdach probnych (tyle ze modelu GT a nie GT 500 KR).
      • margotje Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 11:22
        Przede wszystkim sinlnik i jego glos... brrr... (pelen odjazd...) W miescie
        spoko, bez szalenstwa. Autko, mimo swoich gabarytow, super zwinne. Jako, ze nie
        jezdzi tu po ulicach duzo takich na codzien, wzbudza zainteresowanie ze
        wszystkich stron.
        Na autostradzie dopiero pokazuje co potrafi. Przyspieszenie kosmiczne, plynnie,
        lekko i bez bolu zap...la 200 w kilka sekund. Niestety nie da sie tak naprawde
        wszystkiego sprobowac,bo tu trafficboxow jak grzybow po deszczu. A niestety, nie
        moglam pojechac za miedze co by sprobowac do deski...
        Co sie tyczy wybojow, nie moge obiektywnie ocenic, bo takowych (oprocz kilku w
        miescie lezacych policjantow) na drodze niewiele stwierdzilam. Zreszta jazda w
        Rotterdamie nie pozwala na duze predkosci.
        Ogolnie rzecz biorac: chleje jak smok, super wygodny. Totalny odjazd, RAKIETA!!!
        Ma jedna wade: nie nalezy do mnie ;-)
        • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 16:31
          Ja tam widze wiecej wad. Sztywna belka z tylu jak w ciezarowce. Archaiczny
          silnik o kulturze pracy pily tarczowej. Jakosc wykonczenia wnetrza jak w
          samochodzie ekonomicznym (nie mowie ze zla bo Ford znacznie poprawil jakosc, ale
          ze zla jak na samochod za $50K). Miekki dach. To samochod dla zwolennikow
          Nascar'u - prostych, od siekiery konstrukcji o wielkiej mocy umiejacych jezdzic
          prosto albo czasem lekko w prawo. Ja juz wyroslem.
          • sven_b Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 19:04
            Ale prawdziwy chłop nie musi grzeszyć kulturą. Ma mieć fach i parę w ręku, żeby
            weki dociągnąć.
            • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 19:34
              Ja raczej jestem metrosexual niz prawdziwy chłop. I nie aspiruje :)

A ten GT500KR kojarzy mi się z typowym, południowym redneckiem. Jak
              chcesz dokładnie zrozumieć o co mi chodzi to obejrzyj film
              "Deliverance" z Burt Reynolds.
              • cracovian Nie przesadzaj, Marek... 17.08.09, 02:21
                Do starych lat temu Mustangowi (a szczegolnie 2010) wiele brakuje...
                Osobiscie mam lepsze skojarzenia z mocnym Mustangiem, niz np.
                Lexusem albo jakas nowa Beemka, szczegolnie w ATL... Fakt, ze
                wolalbym Corvette, ale Mustanga widze w niedalekiej przyszlosci. A
                most ma taki o jaki entuzjasci zawsze prosza.
                • marekatlanta71 Re: Nie przesadzaj, Marek... 17.08.09, 18:36
                  cracovian napisał:

> Do starych lat temu Mustangowi (a szczegolnie 2010) wiele brakuje...
                  > Osobiscie mam lepsze skojarzenia z mocnym Mustangiem, niz np.
                  > Lexusem albo jakas nowa Beemka, szczegolnie w ATL... Fakt, ze
                  > wolalbym Corvette, ale Mustanga widze w niedalekiej przyszlosci. A
                  > most ma taki o jaki entuzjasci zawsze prosza.

Ja z Mustanga wyroslem jakies 5 lat temu a z Corvette w zeszlym roku :) BMW i
                  Mercedes mnie nadal biora, szczegolnie takie okazy jak M6 czy SL 65 AMG -
                  chetnie bym sie w takim samochodzie zobaczyl. Ale pewnie sie nie zobacze bo
                  ponad wszystko ostatnio cenie sobie wygode i niezawodnosc samochodow. Moc sie
                  przydaje, ale gdzies tak w okolicach 300 KM jest zupelnie wystarczajaco w
                  dwutonowych pojazdach. SC 430 by sie pare ekstra koni przydalo natomiast GS ma
                  ich zdecydowanie za duzo - dynamiczne jezdzenie jest bardzo utrudnione przez
                  braki trakcji na tyle (ale planuje zmienic opony na szersze - moze to cos pomoze).

Most - dotychczas wszelkie modele cobrowate Mustanga mialy niezalezne
                  zawieszenie. I entuzjasci nie narzekali, a raczej wlasnie cenili sobie to
                  rozwiazanie. Ale Ford oszczedza jak moze a zaprojektowanie niezaleznego
                  zawieszenia do niszowego pojazdu jest zbyt drogie. Rachunek ekonomiczny bierze
                  gore nad zdrowym rozsadkiem. Dlatego podejrzewam ze jak Chevrolet wypusci jakas
                  super-SS (RS?) wersje Camaro, to te wszelkie Cobrowate Mustangi przestana sie
                  kompletnie sprzedawac.

• ballbreaker Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 22:26
            od finezji to jest ferrari. muscle car to czysty testostoteron. moze prostacki,
            ale przyp... potrafi.
            • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 18:39
              ballbreaker napisał:

> od finezji to jest ferrari. muscle car to czysty testostoteron. moze prostacki,
              > ale przyp... potrafi.

No wlasnie - tez mam takie skojarzenia - dlugo z tylu, krotko z przodu, wasy,
              papieros w rece, tatuaz na bicepsie, spod pach smierdzi. Na drzwiach napis Dale
              Ernhardt Jr. Do tego kobieta z wielkimi cyckami (wydekoltowanymi) i wylewajacym
              sie spod bluzki brzuchem. Jest w mojej okolicy knajpa w ktorej tacy sie zbieraja...
              • ballbreaker Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 18:44
                eee... przepraszam, ale skad my sie znamy? ;)
              • margotje Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 22:16
                marekatlanta71 napisał:

>
                > No wlasnie - tez mam takie skojarzenia - dlugo z tylu, krotko z przodu, wasy,
                > papieros w rece, tatuaz na bicepsie, spod pach smierdzi. Na drzwiach napis Dale
                > Ernhardt Jr. Do tego kobieta z wielkimi cyckami (wydekoltowanymi) i wylewajacym
                > sie spod bluzki brzuchem. Jest w mojej okolicy knajpa w ktorej tacy sie
                zbieraja...

no tak... ja sie tu pochwalilam, zem taka maszyne ujezdzala a tu sie takich
                rzeczy dowiaduje,,,
                wiesz co marku z (kiedys) atlant, de gustubus est non disputantum, niemniej
                gdybym miala wybierac miedzy BMW a tym muskularnym tygrysem, to wolalabym to
                drugie. BMW bylo, jest i bedzie dla mnie plebejskim autem.
                A poniewaz - na szczescie - nie musze wybierac, pozostane przy zaufanym V50 i -
                poki co jeszcze - przy mini-autku: Tigrze. Tigre niebawem cos zastapi. Wiem
                napewno, ze nie bedzie to w zadnym wypadku BMW....
                • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 02:32
                  Przejedz się BMW M6 kabriolet - ta sama moc, ale samochód nieporównanie
                  lepszy.
                  • margotje Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 08:40
                    marekatlanta71 napisał:

> Przejedz się BMW M6 kabriolet - ta sama moc, ale samochód nieporównanie
                    > lepszy.

nie czytales co wczesniej napisalam :( BMW to nie jest my cup of thea!
                    • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 22:01
                      margotje napisała:

> marekatlanta71 napisał:
                      >
                      > > Przejedz się BMW M6 kabriolet - ta sama moc, ale samochód nieporównanie
                      > > lepszy.
                      >
                      > nie czytales co wczesniej napisalam :( BMW to nie jest my cup of thea!

Wlasnie dlatego sugeruje Ci przejechanie sie BMW. Bo moze okazac sie ze ten
                      rodzaj herbatki jest tym o czym zawsze marzylas tylko nie wiedzialas :)

Ja tez nie lubie BMW, glownie z powodu zawodnosci i wygorowanych cen (nowych, bo
                      uzywane traca szybko na wartosci - z uwagi na zawodnosc). Ale chyle czola przed
                      technika zainstalowana w M6 i M5. Te samochody sa naprawde prawdziwym dzielem
                      niemieckiej mysli technicznej. Az czasem sie boje czy Hitler nie mial racji z ta
                      wyzszoscia Niemcow nad innymi rasami :)
          • 1realista Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 20:20
            > Ja tam widze wiecej wad.

Ewidentnie kolega zazdrości. Był rozbudowany watek z umiejętnie budowanym napięciem a efektu żadnego. Rzekłbym nawet paru osobom dzięki nabytej uprzejmosci nie wyrwało sie łeeee... A tu proszę: koleżanka wygląda jak landrynka w opakowaniu po ptasim mleczku - a większości szczena opadła; ba, niektórzy to nawet sie posikali ( o mao co). ;-)
            • marekatlanta71 Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 20:45
              1realista napisał:

> > Ja tam widze wiecej wad.
              >
              > Ewidentnie kolega zazdrości.

Niezaprzeczalnie :)
            • margotje Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 08:38
              1realista napisał:

>
              A tu proszę: koleżanka wygląda jak landrynka w opakowan
              > iu po ptasim mleczku

nie jestem do konca pewna, czy mam sie za to porownanie obrazic, czy wrecz przeciwnie..... uwielbiam zarowno landrynki jak i ptasie mleczko, wiec jakoby wypadaloby sie nei obrazac. Ale na wszelki wypdek poprosze autora o sprecyzowanie co przez te metafore chcial powiedzic...
              • 1realista Re: To sie pochwale.. 18.08.09, 21:17
                No przecież piszesz że landrynki są super, ptasie mleczko też. Jednak landrynka w pudełku po ptasim mleczku jest jakby niekompatybilna. A mimo tego robi wrażenie jakby była.
                • margotje poczulam sie jednak obrazona n/t 18.08.09, 21:40

• 1realista Re: poczulam sie jednak obrazona n/t 18.08.09, 22:07
                    Mam jednak podejrzenie że usiłujesz wymusić paczkę ptasiego mleczka w ramach przeprosin...
                    • margotje Re: poczulam sie jednak obrazona n/t 18.08.09, 22:10
                      podejrzenie niesluszne. wzamian przyjme piwo ...
                      • 1realista Re: poczulam sie jednak obrazona n/t 18.08.09, 22:15
                        Ok.
    • typson Re: To sie pochwale.. 16.08.09, 13:38
      no śliczne. Nie ma to jak duże, mocne cabrio :)
    • edek40 Cudo!!!!!!! 17.08.09, 10:04
      Szczegolnie ten dzwiek silnika. Ja mam taki dla ubogich V6, ale tez ladnie
      gulgocze. A V8.. Poezja.

Reszta ewentualnych wad jest nieistotna :)
    • ecikp Re: To sie pochwale.. 17.08.09, 10:26
      Pięęęęęęękności. Szczerze mówiąc też bym chciała - właśnie muscle
      cara - marzy mi się przejażdżka Camaro, Chargerem lub Challengerem z
      HEMI - dla samego odgłosu silnika i nie tylko ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka