Dodaj do ulubionych

Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11

20.10.11, 18:37
1. Dzidka
2. Kocio (chyba)

Co do oprawy i programu artystycznego prosze o pomysły, ale chyba na ostatnim MUSIMY coś nietypowego zrobić, bo co, będziemy tak tylko przy napojach siedzieć?
Obserwuj wątek
    • orale Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 18:46
      stypa znaczy? no to na czarno trzeba
      • ewa9717 Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 18:49
        Można po hindusku - na biało.
        • cytrynka6543 Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 19:17
          Albo po afrykańsku-na czerwono i to chyba byłoby zgodne z duchem forum?
          Halo,duchu foruma,co ty na to?
          • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 19:23
            Na czerwono, uuuuu! Zdecydowanie na czerwono, uuuuu!
            Duuuuuuużo czerwonego
            Wszyyyyyyystko czerwooooone!... [brzeku brzęku łańcuchami, klekotu klekotu gnatami]
            • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 19:24
              Bal w czerwonej oberży!
              Czy Baron posiada czerwony frak?
              • minerwamcg Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 19:38
                A Bunia czerwoną kokardę?
                • balamuk Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 19:48
                  Ja bede duchem, ale juz wiiiidze: czerwoooono i duuuzo kapeluuuuuszy!!!
                  • papuga_ara Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 20:00
                    Będę!!! W czerwonym!!! Niech ktoś przyniesie lampę oświetlającą tylko nogi!! Iwink
                    • szkorbut-lumbago Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 22:29
                      Jeżeli będę to późno. Wcześniej się ukulturalniam. Ale dotarłwszy na pewno w czerwonym się zaprezentuję.
                      • heniulaa Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 23:13
                        Będę oczywiście.
                        • heniulaa Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 20.10.11, 23:58
                          Przygotuję kalambury. Dużo kalamburowych haseł. Na wszelki wypadek. NIE BIUROWE!
                          • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 08:15
                            Z ust mi to wyjęłaś. Tylko nie hydrauliczne, błagam. Różnorodne. Ja też przygotuję.
                            • 36krzysiek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 08:17
                              Będziem. Co za strata, co to teraz z nami będzie? Sierotki...
                    • anja_p_s Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 15:41
                      papuga_ara napisała:

> Będę!!! W czerwonym!!! Niech ktoś przyniesie lampę oświetlającą tylko nogi!! I;
                      > -)

Lampy zabraniam!!! Ty Papużko nie wywołuj wilka z lasu... wink

Proszę mnie też dopisać, powinniśmy się już wykurować do tego czasu.

czerwone powiadacie... ależ czerwone to ja mam same takie kiecki niezimowe...
                      no i płaszczyk -ostatni nabytek hihi

żreć będę, skoro to ostatni raz, muszę zamówić placki z ibką, ale to jeszcze się opowiem
            • heniulaa Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 25.10.11, 20:12
              kocio_pierzaczek napisała:

> Na czerwono, uuuuu! Zdecydowanie na czerwono, uuuuu!
              > Duuuuuuużo czerwonego
              > Wszyyyyyyystko czerwooooone!... [brzeku brzęku łańcuchami, klekotu klekotu gnat
              > ami]

Cholera nie mam nic czerwonego! Tylko koszulkę z włochatym kotem a poza tym lepiej mi w zielonym. Np taki asparagus w doniczce jedna sztuka...
    • g0p0s Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 11:34
      Ja! Ja! Ja też będę! Żadna stypa!
      • g0p0s Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 11:41
        W ważnej sprawie proszę zajrzeć tam gdzie zwykle. I konstruktywnie proszę, konstruktywnie smile
    • minerwamcg Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 13:35
      No ja też będę, wiadomo. W czerwonym. Czarnym dobrze w czerwonym.
      • eulalija Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 16:36
        Będę się starać bardzo. Grypę żołądkową zaliczyliśmy z MLP w zeszłym tygodniu, powinno być już bez niespodzianek zdrowotnych.
        • papuga_ara Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 16:58
          Nowa Duszyca też będzie, zapomniałam Ją tu wpisać.
          Też przyniosę kalamburowe killery, mam ich całe mnóstwo i tylko czekają, kogo by tu...
          Aha, jemy coś, znaczy zamawiamy tak jak zwykle? Bo nie wiem, co Duszyca je. Chyba się muszę skontaktować w tejże sprawie.....
          • goonia Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 17:25
            Szanownych na chfilunie nawet samych zostawic nie mozna, bo zara cos zmaluja.
            Taaaa ostaaaaatniaaaaaaaaaaa nieeeeeeeeeeedzieeeeeelaaaaaaaaaa................tfu piatek.
            No i nie mam zadnej czerwonej szmaty, a jako porzdny duchpowinnam sie na czerwono oflagowac, zeby bylo solidarnie. Popatrze, pomysle, poszukam.
            • p.aulinka Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 19:11
              Będę sad buuu sad
              • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 21:19
                1. Dzidka
                2. Kocio
                3. Orale
                4. Papuga
                5. Szkorbut-lumbago
                6. Heniula
                7. i 8. Baron x 3 czyli dwóch panów w łódce nie licząc psa
                9. g0p0s
                10. Minerwa
                11. Eulalija
                12. Zosia (nowa Duszyca)
                13. Paulinka

Kto jeszcze? Trzynastka bywa pechowa!!!
                A piszących hasła do kalamburów prosze wziąć pod uwagę liczbę uczestników oraz tempo zgadywania poniżej 2 minut na łebka - ostatnio zabrakło nam haseł i piorunem trzeba było dopisywać. Och, jak ja siądę i zacznę myśleć...

• eulalija Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 21.10.11, 23:19
                  Ty siedź, Ty pisz, ja już szukam minutnika, bo mi się kiedyś dobrze sędziowało i to stanowisko zamawiam dla siebie. Naplute!!!
                  • papuga_ara Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 23.10.11, 22:37
                    No właśnie, minutnik koniecznie, bo wprawdzie Ci się wtedy dobrze sędziowało, jednak miałam wrażenie, że dzieje się to w płynnych realiach czasowych tongue_out
                    Kociu dwóch panów w łodce nie licząc psa wyszło Ci przepięknie big_grin
                    • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 11:35
                      Na Bramowe przyniosę niespodziankę. smile Też czerwoną. Zgaduj zgadula...
                      • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 11:37
                        Aha, właśnie przestój w robocie, idę pisać hasła. A jestem po wybiórczej lekturze Regulaminu SZ RP. smile Bójcie się.
                        Oraz mam dylemat odzieżowy - jedyna czerwona kiecka nadaje się pod latarnię na Poznańskiej...
                        BTW - Edyta: Masz moje boa jeszcze?
                        • orale Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 12:13
                          Boa mam, oddam nawet. Dziś nabędę sobie własne. Mam jeszcze dzwoniącą opaskę na tyłek, chyba Ani, oddawać czy mogę sobie jeszcze podzwonić? A pożyczysz czarne kudły?
                          Kociu, a zarezerwowałaś Bramę na 4?
                          • kocio_pierzaczek Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 13:08
                            Si. Kudły w sensie murzyna?
                            Oraz klucz nasadowy puchatka poproszę.
                          • heniulaa Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 21:38
                            orale napisała:

> Boa mam, oddam nawet. Dziś nabędę sobie własne. Mam jeszcze dzwoniącą opaskę na
                            > tyłek, chyba Ani, oddawać czy mogę sobie jeszcze podzwonić? A pożyczysz czarn
                            > e kudły?
                            > Kociu, a zarezerwowałaś Bramę na 4?

Dzwoniąca na tyłek jeśli niebieska to kiedyś moja tak jak i różowe boabig_grin niebieską dzwoń dalej bo ja nie używam a jak mi boa będzie potrzebne to się zgłoszę!

• minerwamcg Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 24.10.11, 12:07
      > Co do oprawy i programu artystycznego prosze o pomysły, ale chyba na ostatnim M
      > USIMY coś nietypowego zrobić, bo co, będziemy tak tylko przy napojach siedzieć?

Proponuję rekonstrukcję historyczną. W "Podejrzanych" jest malowniczy opis stypy po Stolarku - a moźe by? Były tam tańce, śpiewy, rękoczyny indywidualne i zbiorowe, tylko biurka do zdemolowania szkoda.
    • bumbecki Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 25.10.11, 19:44
      ja będę smile Tylko nie wiem w ilu osobach ... może nawet w trzech smile
      • koszmarna.baba Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 25.10.11, 20:01
        Czyżby awans na Boga?
        • bumbecki Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 26.10.11, 17:55
          awans ? jaki awans ? ja jestem już boginią wink
          • papuga_ara Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 01.11.11, 20:40
            Czy my coś jemy? Znaczy, tak, jak zwykle? Bo chcę nową Duszycę poinformować, co i jak, w sensie karty dań smile Ja naleśniki, a tych zamawiać nie trzeba. Nie odmówię sobie tej przyjemności, jaką są naleśniki Dominiki.....
            • papuga_ara Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 02.11.11, 16:17
              Nowa Postać w Towarzystwie, czyli Pani Zosia, potwierdziła przybycie w piątek. Została poinstruowana o czerwonym i szkorbucie. Ja będę - jak zawsze w piątki - ok. 20.30, zatem proszę rozpoznać i zrobić, co do Was należy wink, bo Ona zapewne przybędzie wcześniej. Howgh.
              • the_dzidka Re: Specjalne Ostatnie Spotkanie Bramowe 4.11 02.11.11, 20:17
                Tylko niech wejdzie z gromkim "Szkorbut, Szkorbut!!!" na uściech, bo możemy nie dosłyszeć.
                Ja planuję przyprowadzić niejaką Szprotę z zaprzyjaźnionego forum fanów MM, którą może niektórzy kojarzą smile
    • kasiakaz1 A poprawiny w sobote będą? 26.10.11, 10:19
      Miałam przyjechać w piątek, a tu się okazuje że nie da się, buuuuu!
      Będę w sobotę wieczorem w Warszawie, ktoś chętny na poprawiny stypy?
      • the_dzidka Re: A poprawiny w sobote będą? 02.11.11, 20:49
        Zrobimy w domciu smile
        • kocio_pierzaczek UWAGA! 03.11.11, 20:59
          Przypominam publicznie, że spotkanie ejst pod hasłem "Wszystko Czerwone", więc uprzejmie proszę o pożądane akcenty kolorystyczne.
          • the_dzidka Re: UWAGA! 04.11.11, 08:46
            Jak to dobrze, że to mój ulubiony kolor smile Tylko spodni nie mam. To znaczy mam, ale zrobiły się w tej szafie o parę numerów za małe. Za to mam wszystko inne!
            • kocio_pierzaczek Re: UWAGA! 04.11.11, 08:53
              Ja właśnie nabyłam przez posły czerwone boa, ale aż tak nie będę się wygłupiać. Oraz burdelową kieckę młyg młyg chyba sobie daruję. Choćby żeby nie ogłuszyc pani Zosi. Coś innego czerwonego, nobliwego, się znajdzie.
              • szkorbut-lumbago Re: UWAGA! 04.11.11, 11:46
                Ja mam jeszcze fajniej. Przed spotkaniem z Wami idę do opery i cały czas się zastanawiam czy mój czerwony strój jest odpowiedni także na wcześniejszą okazję smile
                • kocio_pierzaczek Re: UWAGA! 04.11.11, 12:10
                  Hihi, gorset i pończochy oraz kapelusz?
                  A na co idziesz?
                  • ewa9717 Re: UWAGA! 04.11.11, 13:54
                    "Carmen"pasuje jak ulał wink
                    • szkorbut-lumbago Re: UWAGA! 04.11.11, 17:47
                      Idę nietypowo, do Kongresowej, ma być Carreras. No zamierzam iść w sukience, ale jeszcze myślę smile
                    • szkorbut-lumbago Re: UWAGA! 04.11.11, 17:49
                      A na Carmen to pójde jak będzie ją wykonywał inny zespół niż opery narodowej. Ostatni raz to była PORAŻKA, wyszłam po pierwszym akcie i teraz czekam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka