Dodaj do ulubionych

PAŻDZIERNIK

01.10.24, 10:31
to i ujemne zero sie pokazało Eulalijo.
U mnie też.
Ale w srodku dnia jeszcze coś zza chmur wychodzi.

Aaa, i cos w rurach furkocze.
Kaloryfery znaczy próbę przedsezonową zaczynają.

Ciężko się przestawić tak raptownie.

Dobrego dnia.
Obserwuj wątek
    • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 01.10.24, 10:52
      Aaaaaaaaaaaaaaaa, chciałam zaszaleć i ogłosić październik, a tu Senka!
      U mnie rychtyk Szmaglewska, ale powietrze morowe, jak chyba dawniej (nie o dżumie!) mówiono, a i noc oszroniona jakby... Do dudy, chyba przyjdzie się poddać i ogłosić koniec sezonu pływalnego! Podwójnie do dudy!
      A kaloryfery u mnie ciepłe już od tygodnia, bo moja podstępna spółdzielnia zmusza nas do zwiększania poboru ciepła. Potrójnie do dudy, bo nie mogę na noc zostawiać otwartego balkonu - durne pomierniki właczają się już przy 16 stopniach i w rezultacie ogrzewam balkon. Poczwórna duda zimna!
      Bry.
      • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 01.10.24, 11:33
        Pażdziernik ogłosiła Eulalija, ale schowała sie we wrześniu wink big_grin
        • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 02.10.24, 08:16
          Hej ludzie.
          Wczoraj z Chopinem się witałam.
          • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 02.10.24, 08:26
            W tym roku mój wrzesień miał 31 dni.
            Autentycznie, byłam pewna, że jeszcze wrzesień i zadowolona, że tytułu wątka wymyślać nie muszę.
            Słoneczko jest, choć w dość gęstej woalce.
            Szopen ma za mało czerwonegosad
            Cześć.
            • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 02.10.24, 09:46
              No, zielone trzyma się nieźle, ale cóż, kiedy noce zimne. Ale z drugiej strony, mówią, ze się pociepli. Więc może jednak? GÓpia córka samiwieciekogo...
              Bry.
              • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 02.10.24, 12:11
                Hej Asiu, miłego pobytu.

Mapa pokazuje, ze leci mokre do mnie.
                Podlewanie - byle z umiarem - też potrzebne.

Eulalijo, żeby nie kalendarz, w który często zglądam z racji pilnych zapisków, też bym we wrześniu tkwiła wink

Dobrego dnia.
                • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 03.10.24, 08:49
                  Pochmurno.
                  Popadało.
                  Jesiennie.
                  Cześć.
                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 03.10.24, 09:38
                    Ano, dzień dochtrórski, czyli do dudy.
                    Bry.
                    Czekolada nam zamokła?
                    • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 03.10.24, 11:11
                      Też o niej myślałam.
                      Pewnie potrzebuje chwili w kocyku, ciepełku, suchości ...
                      Trzeba poczekać aż sobie poukłada.
                      • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 04.10.24, 13:22
                        ,,...Pan widzi?

Mży mżawka,

Mży mżawka,

Mży mżawka...,,

Słowa L.J.Kerna dokladnie opisują dzisiejszą pogodę wink

Dobrego dnia.
                        • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 04.10.24, 16:06
                          Jakoś ciemno.
                          Nie mży.
                          W piątuniunieczek Gooni nie ma?
                          Ahoj!
    • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 04.10.24, 16:32
      Uczę się życia na nowo. Dosłownie. Bez efekciarstwa. Poprostu.

Leje.

Miłego.
      • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 04.10.24, 20:47
        Ajajajaj, Eulalija się zrasta, ja wciąż nie mogę heilować, a tu Czeklada wyskakuje! Co się stało?????????? Pufnę na wszelki wypadek!
        Czór.
        • balamuk Re: PAŻDZIERNIK 04.10.24, 21:55
          Czekolado? To brzmi poważnie. Uważajcież na siebie, kobiety, no...

Miałam przerwę w życiorysie social-internetowym, bo musiałam przepracować scenariusz filmowy. I zaprawdę, powiadam wam, że jeśli ten film zrobią, powinni do biletów dodawać w gratisie tępe żyletki. sad

Bardzo letni ten Chopin. Zielono, przyjemnie, narodowo. smile
          Cześć.
          • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 05.10.24, 21:38
            ,, powinni do biletów dodawać w gratisie tępe żyletki.,, - czyżby to był film o hrabim D ? wink
            Narodowośc nawet pasuje big_grin

C.d mżawki.
            Chłodno.
            Za to w domu cieplej, jako że jedna czwarta każdego kaloryfera grzeje big_grin

Dobrego dnia.
            • balamuk Re: PAŻDZIERNIK 05.10.24, 21:54
              A tam, filmy o hrabim muszą mieć jakąś akcję (choć wyznam, że Coppola znudził mnie niepomiernie), a w tym moim nawet akcji nie było. Dlatego żyletki, żeby się widz mógł pochlastać...

Dzisiaj zrobiłam sobie przerwę na odsypianie i zrobienie czegoś do jedzenia. Ups, wąża jeszcze muszę nakarmić!

Cześć smile
              • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 05.10.24, 23:43
                Czór, zdążyłam!
                A po której styonie kamery stałaś? wink
                • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 06.10.24, 11:10
                  Ewa wpadła rzutem na taśmęsmile
                  Mleczno-szaro zaciągnięte.
                  Cześć.
                  • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 06.10.24, 13:56
                    Wróciłam z Warszawy i cześć mówię.
                    Pozwiedzałam i widziałam. Widziałyście to śmierdzàce cudo na Hożej? Niech ktoś się tym zajmie, to przecież perła w rozsypce.
                    • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 06.10.24, 16:50
                      Sądząc z tego co dzieje się w Śródmieściu, to Hoża 1 jest albo do rewitalizacji całkowitej albo wyburzą i wstawią nowiutki klocek. Przy samym pl.3# miejsce bardzo atrakcyjne.
                      Kto Ci warkoczyk sfocił?
                      • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 06.10.24, 17:04
                        Moja Ania czyli pani Rudzielec, ta co była kiedyś na spotkaniu, już nie pamiętam którym, alw też byłaś. Ulatałyśmy się jak spragnione staroci.
                        Tu Mokotowska.
                        Takich udekorowanych staroci wszędzie pełno.
                        • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 06.10.24, 17:41
                          O rany, nie spodziewałam się zobaczyć takich syficznej urody miejsc w smym centrumie Warszawy! Zupełnie jak z lat najdalej sześćdziesiątych...
                          Bry.
                          • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 07.10.24, 13:39
                            Ja już wyjazd pociągiem zaliczyłam, sprawy załatwiłam, wróciłam a tu wszyscy spią ???
                            Po drodze na dworzec w mojej pipidówce oglądałam nowo oddane ulice i most !
                            Ho, ho i ho, ho wink
                            A nawet dwa ronda sie trafiły a wcale, wcale ich nie było.
                            Jak to dobrze czasami wyjść poza osiedle wink big_grin

Jesień.
                            Nawet ładna.

Dobrego dnia.
                            • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 08.10.24, 11:40
                              Mam wrażenie, że cała obecna szczeniarnia za punkt honoru postawiła sobie zamazać, zabryzgolić każdą powierzchnię, choćby częściowo pionową. Informacje co policja ma mieć wsadzone i kto to pany czy inne bzdury pojawiają się wszędzie. Nawet na tych cudeńkach do rewitalizacji albo wyburzenia.
                              Jeszcze coś się nie skończy stawiać a już popaprane sprejem.
                              Nie mam nic przeciw grafitti ale na litość szatańską, niech się to trochę ociera o sztukę. Widok smętnego wujka w koloerze niebiesko zjadliwym to nie jest żadna ozdoba a zwykłe chuligaństwo.
                              Znajomy murek stacyjki samochodowej od wymiany olejów i czegoś tam jeszcze utrzymał się ślicznie pomalowany na jasny beż , czyściutki przez pół doby. Człowieki! Chociaż może nie do właściwych osób apeluję.
                              Biała zasłonka na górze.
                              Lata babiego nie widać/.
                              Cześć.
                              • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 08.10.24, 12:39
                                Tak strasznie nigdy nie bylo, serce mi sie pokroilo. Dlatego najpiekniejszy spacer odwalilam po parkach ciurkiem az mi nogi tego... Agrykola, Ujazdowski, Ogrod Botaniczny, Lazienki, Morskie Oko.
                                W Konstancinie wystawe dwoch willi oblecialam i Park Rzezb. Takam kulturalna. Reszta to dalsze zalatwianie spraw mojej siostry w jej imieniu z upowaznienia oczywiscie.
                                Chyba nadal mam zakwasy w lydkach i w glowie big_grin
                                Czesc i sciskam was.
                                • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 08.10.24, 18:39
                                  Odściskujemy! Jak to mówo, ludzie ludziom... Widać lubimy żyć w chlewie.
                                  Czór.
                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 09.10.24, 09:10
                                    Właśnie z tym mam problem, nie lubię.
                                    Asia czujnie wybrała zieloności i kolorowności, one mało pobazgrane są.
                                    Jakoś ponuro nad mła.
                                    Ale wiuwa, może odwiuwa.
                                    Hej!
                                    • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 09.10.24, 14:41
                                      Leje od rana.
                                      Wśród psiaków znajomych pomór panuje, wczoraj wieczorem odszedł psiak przyjaciółki. A tydzień wcześniej sąsiadki.
                                      ☹️

Nie cierpię remontów 😡

Miłego
                                      • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 09.10.24, 19:12
                                        Mamy naprawdę różnych dostawców wody...
                                        Niechcicą Bogumiłą jezdę...
                                        Bry.
                                        • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 11:59
                                          Wreszcie u mła widniej.
                                          Za to niestety widać, ile kurzu leży.
                                          Trzeba kurę i koguta pomęczyć.
                                          Cześć.
                                          • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 15:38
                                            Ojojoj, własnie zajrzałam na sto siedemdziesiątą którąś cieczkę zgniłozębej flei i zobaczyłam coś w rodzaju resztek śniegu w Warszawie! Czy to możliwe, Eulalijo????
                                            Dzię!
                                            • felis2 Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 16:42
                                              Co mam zrobić z zewłokiem bażanta? Świeży, dziś coś go podrzuciło. Sprawić ani przyrządzić nie umiem. Pies niuchnął, ale zainteresowania nie wykazał. Predator znikł. Może lisy nakarmić?
                                              • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 16:45
                                                Uff...
                                                Wyprawić pogrzeb?
                                              • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 17:14
                                                List chyba padliny nie lubià. Widziałam ja lis na szczura zapolował i fachowo za kark ukatrupił.
                                                Szkoda mi tego bażancika, może pogrzeb mu zrób i już.
                                                • felis2 Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 20:06
                                                  Zakopany się zmarnuje. Zostawiliśmy na skraju lasu, obok są łąki i pola. Są lisy, dziki i wrony, coś go powinno zutylizować.
                                                  Bażanta coś upolowało, albo sam się zabił nie wyrabiajac na zakręcie w trakcie ucieczki. Tak i tak nie żyje, więc bardziej mi szkoda drapieżnika, który się namęczył z polowaniem i nie najadł.
                                                  • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 22:26
                                                    Masz rację, wrony przynajmniej cię ozłocà, tyle wiem. Żarłoczne jak rzadko.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 11.10.24, 10:27
                                                    Sroki chyba też by się chyba załapały.
                                                    Ewo co z tym śniegiem? Nadal nie kamanam.
                                                    Po ranku, zasnutym na ament, spróbowało wyleźć.
                                                    Nadal walczy.
                                                    Hej!
                                            • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 10.10.24, 16:43
                                              A o co kaman?
                                              Bo w pięknym październikowym słoneczku tylko brzoza dopala się ślicznie.
                                              • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 11.10.24, 10:51
                                                Nic nie poradzę na dostawców - u nas leje od nocy , mało 🌤️przerywników w tym miesiącu. Za to zimno już... Gdy w planach mamy przyjazd maluchów - na noc włączam piece.

Pomór trwa ☹️
                                                www.facebook.com/share/ocySu1iPdRyoAKNy/

Ech, miłego
                                                • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 11.10.24, 19:30
                                                  A u mnie nie pada, ale grzyby są. Zaczynają się podgrzybki. Nogi mi wprawdzie weszły w dudę, ale suszara pełna i dwie tacki na kaloryferze. Mus się męczyć, na 3 domy robię...
                                                  Eulalu, mówiłam przecie, że ogladałam relację Lotnej Brygady Opozycji z kolejnej cieczki zgniłozębej flei żoliborskiej pod schodami. Ludzie byli ubrani prawie zimowo, mówili, że zimno, a na płytach placu widziałam coś jak resztki pośniegowe...
                                                  Czór!
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 12.10.24, 08:14
                                                    No tak, ja nie oglądam koszmarów.
                                                    A jak przeczytałam bez podglądania , że młodzież miała zaszczyt, to mi się cóś porobiło.
                                                    Dzięki Ewo, teraz jasnam jako ta lelija we wazonie alibo na inkszej rabatce.
                                                    Świeci.
                                                    Dziś ma być lato pełną gębą.
                                                    Ciekawe co z tych prognoz wyjdzie.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 12.10.24, 09:54
                                                    Świeci 👌acz ma być góra 12 stopni. Nic to - pranie na balkon i może cis w ogródku ogarnę 🤔
                                                    Wszystko, żeby jak najdalej od remontu, brrrrr

Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 12.10.24, 10:03
                                                    Co będziesz robiła temu biednemu cisu?

smile
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 12.10.24, 14:11
                                                    Cis będzie u siebie przycinał Brat, przekaże mi później gałęzie. Ja zaś planowałam coś 😕ale ze względu na ziiiimnice rezygnuje, łudząc się, że pod koniec tygodnia ma być o 10 więcej ciepła - aktualnie mam 9 stopni. Więc zamiast szukać wymówek - wracam odgracac. Chociaż może spakuję trochę patyków 🤔
                                                    Ech
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 12.10.24, 14:30
                                                    Domyśliłam się, ale o żarcik się prosiłosmile
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 13.10.24, 08:29
                                                    Zaciągnięte na ament.
                                                    Ponoć ma padać.
                                                    Sprawdzimy.
                                                    Hej.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 13.10.24, 09:27
                                                    Co rok myślę sobie, że jesienny katar mnie nie dorwie.
                                                    Do czasu big_grin
                                                    Kurczę, tydzień z głowy.
                                                    A tak dobrze szło wink

Dobrego dnia.
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 13.10.24, 17:12
                                                    Kolejny dzień bardzo dochtórski: sino, buro, popaduje, czyli byle jaki i do dudy, rzecz jasna.
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 14.10.24, 13:57
                                                    Ponuro.
                                                    Wieje.
                                                    To nie jest złota jesień.
                                                    Hej.
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 14.10.24, 14:16
                                                    Fakt. Do dudy, rzecz jasna.
                                                    Ale mimo sinizny mokrej jedno z drzew naprzeciw balkonu wręcz płonie ognistymi kolorami!
                                                    Bry,
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 15.10.24, 08:42
                                                    Dziś też ponuro.
                                                    Ale ponoć ma się rozjaśnić.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 15.10.24, 08:50
                                                    Mży, ale katar mija wink
                                                    Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 15.10.24, 10:07
                                                    Wczoraj pizdzilo ale bez deszczu, dziś deszcz, ale z wiatereczkiem.
                                                    Remont trwa 🤯

Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 16.10.24, 08:25
                                                    Z rana zamgliło tak, że klękajcie narody.
                                                    Senko, czas chusteczek minął?
                                                    Na górze buro.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 16.10.24, 09:48
                                                    Minął.
                                                    No, prawie wink
                                                    Pora najwyższa, bo słonice świecą, trzeba nałonie wykorzystać.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 16.10.24, 13:46
                                                    Wizualnie pięknie. Odczuwalnie - nie-pieknie.

Miłego
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 16.10.24, 20:47
                                                    Na oko lato, na reszta kadłuba prawie. Grzybami sypnęło - na sztuki tak ze 3 kosze, na objętośc tylko jeden, ale ja to się czeszę byle czym. wink
                                                    Czór!
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 17.10.24, 07:48
                                                    Słoneczko wylazło, ale jest lodowato, 🥶, ledwie powyżej zera. Na jutrzejszą noc zapowiadaja przymrozki, więc czeka mnie dziś ściąganie z balkonu wszystkich kwiatów, tylko gdzie ja je kocham, jak mam wyłączony z użytku pokój , w którym docelowo mają stać 😱
                                                    Miłego
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 17.10.24, 20:05
                                                    No, na oko pięknie, żółto i błękitnie, ale ziąb okrutny! Wybrałam się na hienia robotę w płóciennych balerinkach, ale po kwadransie zwiewałam, bo miałam przemoczone butki od trawy.
                                                    Do dudy, rzecz jasna.
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 18.10.24, 08:52
                                                    Fakt, pięknościowo i skautowsko.
                                                    I tak ma jeszcze pobyć.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 19.10.24, 12:50
                                                    ,,... bo miałam przemoczone butki od trawy.,,.
                                                    Butki.
                                                    Zaczął sie dla mnie problem z zimowymi butami.
                                                    Trzeba by jakieś miec, a żadne ( jak na razie) nie pasują.
                                                    Nie, nie mam wygórowanych wymagań, niech sie tylko suwak swobodnie zasuwa.
                                                    A żaden nie chce.
                                                    Wsuwane nie wejdą.
                                                    Wysokie i spuchnięte podbicie.
                                                    Krótkie kozaczki mam, chciałabym wyższe i hmmm elegantsze wink big_grin
                                                    Dobrze, że jeszcze słonice swiecą i pantofle dają radę.
                                                    Ot, taki dylemat obuwniczy po oddaniu kolejnej pary.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 19.10.24, 13:01
                                                    Ufffff przynajmniej ten problem mnie omija - id lat zrezygnowałam z obcasikow, z elegancji i biegam w traperach. Ale domyślam się, że słowo polecam w tej sytuacji jest nieadekwatne....
                                                    Pogoda piękna w dam raz na odgracanie ogródka👌

Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 20.10.24, 10:49
                                                    Senko, jakim numerem dysponujesz?
                                                    Bo u mnie pierwszym problemem jest numeracja.
                                                    Co babskie (znaczy się lżejsze, subtelniejsze, ładniejsze) kończy się maksymalnie na 40.
                                                    A ja bym potrzebowała 42, a jeszcze lepiej 43, bo lubię luźno w paluszkach.
                                                    To już tylko eleganckie męskie pantofle...
                                                    A nogi mam jak francuski piesek, nawet w klapkach pięty poobcieramsad
                                                    Tak sobie pomarudziłam, już nie będę.
                                                    Świeci nadal pięknościowo.
                                                    Hej!
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 20.10.24, 11:44
                                                    O, biednaś, Eulalijo! Moja mama miała damską szóstkę, co nie sprawiało problemu, dopóki mieszkaliśmy w hajmacie i zawsze mozna było obstalować obuw u dobrego szewca, bo na najdzikszym z zachodów pozostawało liczyć na zagranicę W związku z ty ja, dziewczę wówczas mocno wiośniane, usłyszawszy coś niedokładnie o krępujących drobne stópki Chinkach czy Japonkach, przez jakiś czas nosiłam za małe buty. Stopa zyciowa i tak mi urosła, a dorobiłam się tą metodą ino odcisków. wink
                                                    Obcasy to można nosić do rosłego blondyna, a obecnie ino plaskato i wygodnie. wink
                                                    Dzię!
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 20.10.24, 13:28
                                                    39 Eulalijo.
                                                    Rozmiar nie jest problemem, obcasiki także byc nie muszą, ale coś niższego a szerszego by się zdało.
                                                    Stąd polowanie na idealny obuw wink

Jak pięknie za oknem, a wcześnie rano staram się ignorować zaokienny wink big_grin

Dobrego dnia.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 21.10.24, 10:07
                                                    No tak, 39 to lepiej mieć niż 42/43sad
                                                    Ale dam radę, najwyżej kupię coś w typie walonki bez cholewki.
                                                    Na razie nie grozi mi wychodzenie, dopóki się nie zrośnie, jestem uziemiona w czterech ścianach.
                                                    Za dwa tygodnie Chirurg się wypowie co dalej, uciąć czy urwać.
                                                    A może zostawić, sama odleci nie obciążają NFZ-u?
                                                    Kolejny złotojesiennypięknościowy dzień.
                                                    Hej!
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 21.10.24, 12:15
                                                    No, 42 i więcej to spory problem, ja mam w miarę bezpieczne 4o-41. A dzień siny, nawet coś tam pokrapało i nadal się zanussi, co zniweczyło moje l=plany... Do dudy.
                                                    Bry.
                                                  • ewa9718 Re: PAŻDZIERNIK 21.10.24, 12:15
                                                    PS Zrastaj się, Eulalijo!
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 21.10.24, 15:54
                                                    Puff Eulalijo ♥️
                                                    A tak na serio, to co Wam powiem to Wam powiem, ale chadzajcie na obcasikach i w zgrabnych bucikach ile się da !
                                                    Ja zawsze miałam takie 36,5 tak, kiedyś istniały połówki w numeracji. Ale z czasem stanęło że 37, acz... Jak była tzw duża numeracja to spokojnie mogłam odziać się w 36. I np w Decathlonie, nie wiem czemu , ale mnie zawsze bardziej podobały się w traperach wzory tzw dziecięce, czyli góra 36, i takie kupowałam. Bo dorosłe zaczynały się od 37, i ok, ale wzory zawsze brzydsze, dla mnie. I od czasów pandemii, gdy nie musiałam 😉chadzać do ludzi (kozaczki, czółenka), wystarczały cholewy i adidasy/trampki - tak rozczlapalam stopę, że o 36 zapomnij, tylko 37, a najlepiej to by było te 37,5. Pilnuję do, z trudem, nie ukrywam, żeby nie doszło do 38, choć pewnie za jaki czas...
                                                    Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 22.10.24, 08:29
                                                    Przy "dużej", choć powinna być "wysoka", stopie żuciowej nadal staram się trochę pobawić "obuwem".
                                                    Miałam kapcie jednorożce ze srebrnym rogiem, teraz mam brązowe psy.
                                                    Szkoda, że nie robią takich kaloszy albo kozaków, w jednorożcach łaziłabym chętnie po ulicach.
                                                    Świeci jak głupie.
                                                    Cześć.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 22.10.24, 08:56
                                                    Robią robią, mnóstwo robią, tyle, że to kosztowna sprawa, te dla dorosłego.
                                                    Ja aktualnie mam kapcie żółte kaczuszki, bez podtekstów, tak się złożyło 🤣

Miłego
                                                    A za kaloszami jak naprawdę bardzo chcesz rozejrzyj się w necie
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 22.10.24, 08:57
                                                    kalosze24.pl/product-pol-1068-Kalosze-damskie-HAWAI-LADY-EXCLUSIVE-EE.html?selected_size=13&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw99e4BhDiARIsAISE7P94ksbmAhWCY8r-VefhN2GUGM73HsguG__9VC26KSODZ7Ksi19s4CcaApIdEALw_wcB
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 24.10.24, 10:28
                                                    Pochmurzyło się.
                                                    Ponuro.
                                                    Hej.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 24.10.24, 11:23
                                                    Mgła.
                                                    Gęsta, mokra, mało co widać na kilka metrów.

A w ogóle sytuacja potrafi sie zmieniać w momencie - spokój, nudnawo a za parę godzin SOR, oddział, interwencja lekarza i uff, dzisiaj zakończenie medycznej akcji.
                                                    Jest ok.

To u mojego M.
                                                    Nie wiadomo skąd się wziął kamyczek w człowieku powodujący ostry ból i całą akcję.

Dobrego dnia.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 24.10.24, 12:30
                                                    Nerkowiec czy woreczkowiec?
                                                    W każdym razie przesyłam ciepluśniaste fluidy.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 24.10.24, 12:40
                                                    Dziękuję.
                                                    Nie wiem co zaś smile
                                                    Pierwszy raz mamy z tym do czynienia, pewnie z czasem się dokształcimy wink
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 24.10.24, 13:39
                                                    Puffff

Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 25.10.24, 08:56
                                                    GMŁA.
                                                    Solidnie zrobiona.
                                                    Sygnały dźwiękowe wskazane.
                                                    Buu, buu, buu.
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 25.10.24, 13:25
                                                    O, Fluidzę, Senko!
                                                    Wywaliło mnie durne i nie dało się zalogować, więc dodałam numerowi jedynkę i teraz mam wea9719. Trza mi dać dostęp na MAŁE. Będę powoli ogarniać ulubione... DO du*y!
                                                    A pogoda piękna! Jadę na jabłka.
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 25.10.24, 16:40
                                                    Dzięki.
                                                    Już po ,,akcji SOR,, chory już zdrowy i w domu.

Coś Ewo podpadłaś temu durnemu ?
                                                    Bo jak nie z @ to z forum Ci utrudnia wink

Fakt, pięknie jest, trzeba jutro wykorzystać nałonnie, bo dzisiaj jakoś tak szybko zleciało.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 25.10.24, 18:22
                                                    W dobie internetu znalezienie firmy z okolicy, z orientacyjnym cennikiem jest ... praktycznie niemożliwe 😱😱
                                                  • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 25.10.24, 18:38
                                                    Gotowe Ewuniu.
                                                    I cześć dziewczęta
                                                    ładnie się witam, co?
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 26.10.24, 09:19
                                                    Dzięks, Asiu!
                                                    No pewnie, ze ładnie, ja toże dziewczonka. wink A pamietam, jaka byłam zgorszona, gdy moja trzydziestoparoletnia mama mówiła per dziewczyny o koleżankach z pracy! wink
                                                    Żóte powoli zycięża gmłe!
                                                    Dzię!
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 26.10.24, 21:27
                                                    Mogliby poklikać na Fundacja Anioły Zwierząt Niczyich? Co dzień można... Znam, robią dużo dobrego.
                                                    nkzc.vinex.pl/glosuj?fbclid=IwY2xjawGKIVFleHRuA2FlbQIxMAABHRv9xZ5dJkkd1pHlgATU-ZiBhcSrT9vHPP_6idQREoinmxSH87AGgvzYKg_aem_HQSV5vEy9JCMupFL-b92HA
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 27.10.24, 08:31
                                                    Klikniete 👌
                                                    Nie mogę dojść,która właściwie godzina 🤔🕰️☕☕☕☕
                                                    Wszystko za gmłą....

A tak z ciekawostek, pewnie ciekawych tylko dla nas dziadków i rodziców, AnLu bez problemu wymawia gmła, natomiast z mgłą zupełnie nie idzie 🤣

Miłego
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 27.10.24, 09:14
                                                    Można klikać co dzień, można namówić znajomych. wink
                                                    A gmła jest dużo łatwiejsza niż mgła, przy której już sztuki trzeba wyczyniać, AnLu postępuje bardzo racjonalnie, dzieci bezbłednie prostują wszelkie wygibasy językowe. wink
                                                    Na oko lato. wink
                                                    Dzię.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 27.10.24, 09:23
                                                    Wczorajsze "dzińdybry" mi diabeł na formę porwałsad
                                                    A o Asi było, że ją gałkami wyobraźni zobaczyłam jak trzymając za rąbki spódniczki w kratkę, dyga na wdzięcznie na powitanie, machając kucykiem.
                                                    Sorry, warkoczem.
                                                    Tego klikać nie mogę, nie jestem na FB.
                                                    Złota jesień jest.
                                                    A która godzina, to też nie wiem.
                                                    Cześć.
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 28.10.24, 07:16
                                                    Godzina namieszana, zapomniałam o przestawieniu.
                                                    Dzień piękny ale i ciepła noc zaskoczyła.
                                                    I ok, bo sobie uświadomiłam, że trzeba logistykę okołozaduszkową zaplanować.

Też widzę to dygnięcie ( urocze) smile
                                                    Klikam Ewo.

Dobrego dnia.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 28.10.24, 13:48
                                                    Ja dziś odreptalam Rakowice, przede mną - Batowice. I wiecie, człowiek odczuwa swe latka, ech...

Miłego
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 28.10.24, 21:01
                                                    Młódkaś, Czekolado, poczekaj, aż mnie dogonisz. wink
                                                    Ciepło.
                                                    Klikajta dobre ludzie w te Anioły.
                                                    Czór.
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 29.10.24, 09:00
                                                    Zaciungło sie.
                                                    Kapie.
                                                    Fuj.
                                                    Hej!
                                                  • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 29.10.24, 09:25
                                                    Dygam ponownie.
                                                    Nie uchwyciłam oczami tej gupiej komety co to miała być widoczna. I czekaj teraz człowieku 80 tysięcy lat aż znowu się pokaże.
                                                    Za to jesień piękna.
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 29.10.24, 09:52
                                                    Jaś nie doczekał, to i ja się nie będę wygłupiać. ;')
                                                    Pogoda Eulalijna, choć z Asinymi barwami.
                                                    Klikajta na te Anioły Zwierząt niczyich, co?
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 30.10.24, 08:15
                                                    Klikamta.
                                                    Wizualnie jak u Asi.
                                                    Miotamy się między cmentarzami, lekarzami i remontem.
                                                    Walczymy z MPO.
                                                    I tak mija październik nie wiadomo kiedy 😱

Miłego
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 30.10.24, 08:44
                                                    Cudze śmieci Ci podrzucają?
                                                    Szaro i się reżyserzy.
                                                    Hej!
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 30.10.24, 12:13
                                                    Jeszcze tego by brakowało 😱nie, pierwszy raz w życiu skorzystałam z możliwości zamówienia odbioru gabarytów.. że względu na swój stan zdrowia psychicznego - wszystko wskazuje, że to pierwszy i ostatni raz. Na szczęście zapamiętałam , jak kiedyś ktoś wspomniał, by przy wszelkich kontrowersjach powoływać się na fakt nagrywania rozmów. Ech.....
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 30.10.24, 12:54
                                                    Zawsze mnie zastanawia, dlaczego tak wiele tzw. firm usługowych ma nastawienie anty lkient...
                                                    Mokro, sino, ogólnie do dudy.
                                                    Bry.
                                                    A klikać warto, do 22 grudnia, bo nasi durni włodarze g*wno robią dla bezdomnych zwierząt, uważając, że są elementem ekosytsemu i poradzą sobie same... Nie musicie zgadywać, zadeklarowani polokatolo, sypatyzują (acz nieoficjalnie) z psychoatyczną zgniłozębą fleją żoliborską...
                                                  • eulalija Re: PAŻDZIERNIK 31.10.24, 08:29
                                                    Pooooooooonuuuuuuuuuuroooooooooooooo!
                                                    Cześć.
                                                  • ewa9719 Re: PAŻDZIERNIK 31.10.24, 09:22
                                                    Ale klikamy, będzie lepiej!
                                                    Bry!
                                                  • se_nka0 Re: PAŻDZIERNIK 31.10.24, 11:19
                                                    Klikamy.

Cud słonice wszystko wynagradzają.
                                                    No jak ponuro jak nie ponuro wink
                                                    Od poniedzialku chyba do gawry i jakoś do wiosny przetrwać.
                                                    Wiem - marudzę - ale jesień tak na mnie działa.

Dobrego dnia.
                                                  • asia.sthm Re: PAŻDZIERNIK 31.10.24, 11:31
                                                    Apropå gawry tylko zwierz inny.
                                                    Oto wilk w ogrodzie u mojej znajomej.

I cześć mówię.
                                                  • czekolada72 Re: PAŻDZIERNIK 01.11.24, 16:50
                                                    Wow😱😳👌

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka