Dodaj do ulubionych

Zebranie majowe

18.04.06, 09:52
Jaja się skończyły, dosłownie i w przenośni. Czas zabrać się do pracysmile
Zebranie wypada 12 maja. Gdzie je zrobimy? Może w plenerze (mam na myśli
knajpę z ogródkiem)?
Obserwuj wątek
    • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 10:45
      jeżeli będzie ciepło to ja jestem ZA! ogródkiem smile)
      a to moje propozycje miejsc:
      - ogródek w forcie który zwiedzaliśmy (chyba nazywa się Forteca)
      - ogródek na Kępie Potockiej (skrzyżowanie Podleśnej i Gwiaździstej, należy
      przejść przez mostek który jest przedłużeniem Podleśnej, jest również wjazd z
      Wisłostrady)
      • stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 10:56
        Forteca będzie czynna od czerwca.
        Może jakieś inne propozycje?
        Byłam raz w ogródku na Kępie. Nie wiem, czy miałam pecha, czy jest tam tak
        zawsze, ale policja miała wtedy pełne ręce roboty. Do spokojnych to miejsce nie
        należało.
        • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:02
          jesteś pewna, że w tym ogródku byłaś ??? bo on całkiem niedawno otwarty i
          spokojnie w nim było...
          no to może na Ratuszowej na przeciwko ZOO Green Pub ?
          Barki na Wiśle też fajne są smile
          • stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:06
            Nie wiem, czy to był ten ogródek, byłam tam rok temu i to nie ja rozrabiałamsmile
            Coś więcej o barkach poproszę. Czy są przyczepione do brzegu, czy pływają po
            Wiśle?
            • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:27
              przyczepione do brzegu stoją, pomiędzy mostem Śląsko-Dąbrowskim a Gdańskim.
              Samochodem można zjechać na bulwar, ewentualnie zostawić go na parkingu po
              drugiej stronie Wisłostrady.
            • edyta95 Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:33
              ogródek na Kepie to nie Stary Młyn przypadkiem? (w typie "Lolka") cudne
              miejsce, jak zimno to kocyki dają, ale niestety do 10 godziny only tylko
              otwarte, mieszkańcom przeszkadza.
              I jak tam jest z dojazdem komunikacją miejską nie mam pojęcia
              • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:45
                Stary Młyn jest przy Wisłostradzie, ale nie na Kępie Potockiej...
              • g0p0s Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:47
                Właśnie, komunikacyjnie niech będzie miejsce łatwo dostępne. Autobusy i
                tramwaje dosuć wcześnie jeżdżą spać.
                • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 11:53
                  W Arkadii jest piwiarnia, zaraz po prawej stronie od głównego wejścia, łatwy
                  dojazd i tramwajem i autobusem
                  • stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 12:47
                    Żmija z nas wychodzismile
                    • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 12:48
                      nie, skąd ...
                      wink)
                      • stara.gropa Re: Zebranie majowe 18.04.06, 13:09
                        Skąd?
                        Z mordy!
                        • stara.gropa Skrucha. 18.04.06, 13:10
                          Bumbecki, nie obraziłaś się , mam nadzieję.
                          • asia.sthm Re: Skrucha. 18.04.06, 13:19
                            Bumbecki sie nie obraza, ale jak sie odwinie..jak chlasnie....albo jedna reka z
                            autobusu wyrzuci

Ciii, juz uciekam
                            • edyta95 Re: Skrucha. 18.04.06, 13:21
                              nie mogę się nadziwić, że zmilczałam to wszystko, ale dłużej już nie mogę
                              pozdrowionka smile))))))))))))))))))))
                            • bumbecki Re: Skrucha. 18.04.06, 13:33
                              Asia całą prawdę o mnie napisała smile))
                              nic dodać nic ująć smile)
                              • stara.gropa Re: Skrucha. 18.04.06, 13:36
                                No to koniec. Nie będę mogła przyjść na zebraniesad
                                • edeka5 Re: Skrucha. 18.04.06, 13:37
                                  Przyjść możesz, byle nie autobusem tongue_out
                                  • stara.gropa Re: Skrucha. 18.04.06, 13:39
                                    Ale jak się odwinie..jak chlaśnie.
                                • bumbecki Re: Skrucha. 18.04.06, 14:24
                                  przyjść możesz, co więcej nawet dojechać możesz ...
                                  najwyżej wrócisz karetką ...

wink))
                                  • stara.gropa Re: Skrucha. 18.04.06, 14:45
                                    Wolałabym wozem strażackim, bo karetką już jechałam.
                                    • bumbecki Re: Skrucha. 18.04.06, 14:50
                                      to da się zrobić, jak mi swój adres podasz...

wink)
              • edeka5 Re: Zebranie majowe 18.04.06, 19:29
                Jak dojechać do Starego Młyna:
                www.starymlyn.waw.pl/kaj_trafic.html
                • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 20:36
                  mam nowy pomysł, będzie tam i ogródek i miejsce w 'murach' smile to Szpulka vel
                  Podobno smile))) Jak będzie ciepło to w ogródku posiedzimy, a jak chłodno będzie
                  to zajmiemy nasze stałe miejsce.
                  Co wy na to ???

smile
                • bumbecki Re: Zebranie majowe 18.04.06, 20:38
                  ale tu też trudno dojechać tramwajem lub autobusem ... sad(
    • g0p0s Zebranie majowe - kij 18.04.06, 21:48
      A musimy się w maju spotykać na zebraniu w Warszawie? Po co?
      Będzie wycieczka do Ujazdu przecież.
      Na ewentualnym piątkowym spotkaniu nie zapadną żadne decyzje, nie urodzą się
      żadne pomysły, nie pojawi się nikt nowy (bo i skąd? ktoś zaprasza?). Było,
      minęło. Spędźmy sobie piątkowy wieczór osobno i nie napiszmy na forum co
      robiliśmy. Tak będzie najlepiej. Każdy zwizytuje sobie własne krze i zmierzy
      się z własnymi, lokalnymi dresikowcami.
      Jedyny temat, który wywołuje więcej postów, to kolejne comiesięczne spotkanie.
      Skończmy z tym sztucznym stymulowaniem aktywności. O!
      Kto za? Kto przeciw? Kto się wstrzymał?
      • edeka5 Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 07:50
        Ja - przeciw. Obojętnie gdzie, przyjdę na spotkanie z przyjemnością.
        I w Ujeździe, i w Warszawie smile
        • bumbecki Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:02
          ja też przyjdę, nawet jak spotkania nie będzie smile)))
          • stara.gropa Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:11
            Ja też, chociaż nie wiem gdzie.
      • stara.gropa Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:02
        Kolega ferment wprowadza?
        • edyta95 Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:33
          no jeśli spotkania ma nie być, to ja też przyjdę
        • mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 19.04.06, 09:35
          No, no! Kolega chce uniemożliwić "pozawarszawskim" integrację z władzami
          związkowymi? A fe, nieładnie! smile Choć w moim przypadku skorzystać z tej
          możliwości nie dam rady - majowe spotkanie odpada, zaczynam sprawdzać od wtedy
          matury, niestetysad
      • woloduch1 Re: Zebranie majowe - kij 20.04.06, 00:10
        G0p0sie!

Ty chyba przy tym poscie podspiewywales sobie pod nosem:
        "Ja jestem pro, ja jestem pro ja jestem pro, ja jestem pro,
        Ja jestem prowokator!"

Pozdrawiam

Woloduch
        • g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 20.04.06, 10:00
          Nie śpiewam. Co najwyżej gram na nerwach, ale też fałszuję.
          • kasiakaz1 Re: Zebranie majowe - kij 23.04.06, 13:46
            Zdecydujcie się kochani. Powiedzcie czy, gdzie, jak i o której. Jak ustalicie
            konkrety to pomyślę czy warto Was poznać osobiście tongue_out
            • bumbecki Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 09:26
              nad tym czy poznać nas osobiście nie warto się zastanawiać, odpowiedź jest
              jedna: WARTO!! smile))
              • mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 10:13
                Podpisuję się obiema rękami pod powyższym stwierdzeniemsmile
                Mnie już znasz, o ew. wrażenia możesz jeszcze zapytać Meduzę, jedno spotkanie
                przeżyła, to chyba tak źle nie jestsmile
                Mimo iż sama zapewne nie dotrę na majowe to zachęcam!!!
                • mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 24.04.06, 10:16
                  Oczywiście to powyższe jest do Kasikaz, bo Bumbeckich to chyba zachęcać nie
                  trzebasmile
                  Tak sobie myślę... A może spotkanie majowe na Roztoczu, a konkretnie w
                  Biłgoraju? Wylezę z tego sprawdzania matur przez okno i pójdziemy gdzieś w
                  plener! Co? Ładnie proszę! smile)
                  • kasiakaz1 Re: Zebranie majowe - kij 26.04.06, 19:35
                    Mariurzka! Ja teraz w Poznaniu siedzę! To na Roztocze choć mi się do niego
                    tęskni nie dojadę sad Więc ja jednak obstawiam Stolicę (mimo że jej nie lubię).
                    • mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 10:58
                      Kasiu, dobrze wiem gdzie teraz siedzisz, ale pomarzyć przecież można, nie? smile)
                      Choć nici z marzeń - maj mam gorszy niżsię spodziewałam, więc o żadnym
                      wyłażeniu przez okno nie ma już mowy. Jak dam radę wyjść każdego dnia
                      sprawdzania przed 23, to będzie i tak sukcessad
                      Przyjedźcie mnie podtrzymać na duchu, pliiiz!
                      • g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 12:11
                        Jeżeli przyjechalibysmy, to pewnie wyciągnelibyśmy Ciebie jednak przez to okno
                        (a na którym piętrze ono?).
                        Nie daj się Mariurzko!
                        • mariurzka Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 13:47
                          A cholera wie, na którym. Zgodziłam się na pełnienie takiej funkcji, o której
                          nie mogę tu słowa powiedzieć (takie maturalne skrzyżowanie FBI, CIA i CBŚ),
                          więc kicha na całej linii. I jako wasza dyżurna pesymistka obawiam się że jak
                          ja się nie dam to i tak oni dadzą sobie ze mną radęsad(
                          Ewentualne info nt miejsca pobytu przekażę na priv gdyż to też jest tajne przez
                          poufnesmile
                          • g0p0s Re: Zebranie majowe - kij 27.04.06, 14:21
                            O ja cie...
                            Może weź ze sobą szydełko, gdyby to było w piwnicachsmile
    • stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:02
      Odbędzie się 12 maja, o godzinie 19.00, w Szpulce.
      Porządek zebrania:
      -Omówienie wyjazdu do Ujazdusmile - Edeka i G0p0s
      -Sprawa Orderu Uśmiechu dla Guruy - dyskutują wszyscy obecni
      -Festiwal bobożerców - jak wyżej
      -Dykusja na temat VI tomu Autobiografii - dyskusję prowadzi Bumbecki
      -Wolne wnioski
      • g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:13
        To ja zgłoszę wolny wniosek już dziś, może doleci.
        - Co zrobić, aby forum i TWCh się nie rozłaziło
        • stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:21
          A masz takie wrażenie? TWCh istnieje, działa, ma się dobrze, nic nie zagraża
          jego egzystencji, ale chyba niemożliwe jest działanie przez 24 godziny na dobę
          bez przerwy.
          • g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:30
            A czy ja napisałem teraz, że coś komuś grozi???
            • g0p0s Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:34
              Aha. Za bardzo streściłem dwa posty wyżej. Miałem na myśli rozchodzenie się
              jednego od drugiego, a nie rozpad.
              • stara.gropa Re: Zebranie majowe 09.05.06, 14:39
                Może dlatego, że pełnią trochę inne funkcje. TWCh, jako oficjalne
                stowarzyszenie jest bardziej na serio (powiedzmy). A tu wszyscy dają upust
                swojej energii, poczucia humoru, pomysłów i co tam komu przyjdzie do głowy.
                • groha Re: Zebranie majowe 09.05.06, 22:28
                  Przepraszam drogą Panią Prezes, ale w takiej sytacji, to ja chyba poproszę o
                  dokładne wyjaśnienie, co z tym upustem na forum - źle to, czy dobrze dla TWCh?
                  Czy gadając o wszystkim, co nam do głowy przyjdzie, działamy na korzyść
                  rzeczonego, czy, nie daj Boże, łamiemy jego regulamin? Bo ja bardzo pragnę
                  promować program TWCh, ale pogadać towarzysko też lubię, jak nie przymierzając,
                  nasz wzrór niedościgniony w poruszaniu wszelkich tematów - Gurua. No i nie
                  wiem, czy dając ten upust, rozsławiam TWCh, czy mu podpadam?
                  Może zbyt mało oficjalna, ale zawsze oddana
                  Groha
                  smile
                  • stara.gropa Re: Zebranie majowe 10.05.06, 07:47
                    Róbta co chceta!
                    Zarząd TWCh
                    • groha Re: Zebranie majowe 10.05.06, 10:30
                      Się robi!
                      Członek TWCh
                      • anmanika Re: Zebranie majowe 11.05.06, 10:46
                        Mnie niestety nie będzie mam festiwal do wtorku. Bawcie się dobrze (jakby ta
                        zachęta do czegoś była potrzebnasmile).
    • edeka5 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 07:52
      To już dziś smile))
      • bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 09:02
        dziś, dziś smile)
        a siadamy w ogródku czy w środku ??
        • g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 09:25
          Proponuję ogródek. Hałas uliczny jest mniej uciążliwy niż mjuzik w środku.
          • stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:05
            Cafeszpulka obiecała zarezerwować dla nas stolik i w środku, i w ogródku. Do
            wyboru, do koloru.
          • groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:28
            Pozdrawiam wszystkich zbierających sięsmile
            Szkoda, że nie zdążyliśmy ze zdjęciami ze świętokrzyskiego sabatu, za co bardzo
            przepraszam. Moglibyście dokonać podsumowania z pełnym udokumentowaniem, czyli
            napaść oczy różnymi widoczkami i nie tylko. Nami teżsmile Niestety, nie miałam
            czasu się tym zająć, naprawdę. Może przez weekend uda mi się je porozsyłać, bo
            trochę tego jest. A nasza kochana moderatorka Bumbecka, ślicznie je tutaj
            powiesi (bo umie), żeby każdy mógł zobaczyć, co stracił, nie przybywszy na ten
            sabatsmile Ja mam dzisiaj odczucie, że tracę kolejną okazję do przemiłych pogaduch
            z Wami, ale pocieszam się, że co się odwlecze, to będzie jeszcze fajniejsze.
            Sławkowi i G0p0sowi delikatnie przypominam o obietnicy lobobowania na rzecz
            wiadomego miejscasmile A Wam wszystkim życzę miłego wieczoru!
            • stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:35
              Dziękujemy groho za życzenia.
              A czy to miejsce na festiwal, to na A (zapomniałam nazwy) obfituje w
              zwierzątka, które można głaskać i bawić się z nimi?
              • g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 10:56
                Nie czyta Pani Prezes sprawozdań?
                • edeka5 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:10
                  Bronię pani Prezes. Wątek źwierzątek został potraktowany ogólnikowo.
                  • stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:23
                    No, ale są tam te świnki i inna żywina?
                    • g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:37
                      Źwierzątka miała Groha przelać w net wnet. Pewnie jeszcze to uczyni.
                      Gości wita pies (chwilowo jeden, drugi był na wczasach prokreacyjnychsmile i kot,
                      które pchają się pierwsze. W swoich mieszkaniach przebywają świnki wietnamskie
                      i drobie różne. W stajni są dwa konie pod siodło, kuce, osły, koza, lamy.
                      Wszystko się pcha do głaskania i rewiduje kieszenie. No nie, przesadziłem,
                      świnki i drób się nie pchają.
              • groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:37
                stara.gropa napisała:

> A czy to miejsce na festiwal, to na A (zapomniałam nazwy) obfituje w
                > zwierzątka, które można głaskać i bawić się z nimi?

Anatolka. Obfituje i to jak! Pozwolę sobie wymienić z pamięci, jak leci: pies
                Cygan (rasa: łajza świętokrzyska, uratowany z drogi. Drugi bardziej rasowy,
                suczka pokojowa, ale nie wiem jaki, bo akurat była gdzieś tam, u nie mniej
                rasowego kochasia, co nawiasem mówiąc, fatalnie odbiło się na samopoczuciu
                Cygana - tęsknił za nią okrutnie. Ale kto wie, czy wkrótce nie będzie małych
                szczeniątek do kompletu), koty (znajdy i podrzutki, w tym jeden - kolanowiec
                nadzwyczajny), świnki wietnamskie (jedna Zuzia, szczególnie towarzyska i
                gadatliwa), lamy sztuk 2 (tak dobrze wychowane, że plują tylko na siebiesmile,
                konie - przepiękna para, 4 kuce szetlandzkie: mama z tatą, jeden roczny synek i
                drugi 2-tygodniowy, dwa osiołki - Luis-cyrkowiec (rozbierał clowna, trzeba
                uważać na ciuchysmile wraz z ciężarną żoną, która lada dzień powije malutkiego
                kłapoucha, króliki oraz drób bardziej i mniej ozdobny: gigantyczny kogut z
                haremem malutkich kurek oraz kolorowy kaczor ze swą niepozorną kaczuchą
                (ekhem...) Ach, no i kozy! Witają już od bramy, podstawiając błyszczące rogi do
                głaskania. Zresztą, wszystko tam podstawia się do miziania, głaskania,
                przytulania i smerania za uszkiem oraz tak upomina się o pieszczoty, że nie
                sposób przejść. No, może oprócz drobiu... W dzień całe to towarzystwo przebywa
                w zagródkach na powietrzu, więc przywykło do życzliwych, lubiących źwierzątka
                ludzi, bo inni, to tam w ogóle nie przyjeżdżają, nie mają po co. A wieczorem
                siedzi w stajence, gdzie pachnie sianem i nie wiem, jak inni, ale ja zawsze mam
                ochotę położyć się na tym świeżym sianku, przytulić do kucysia i już tam sobie
                zostaćsmile Szczęśliwe te zwierzaki, co widać na pierwszy rzut oka. Bo i ludzie,
                prowadzący to gospodarstwo są dobrzy i niezwykle życzliwi całemu światu. To się
                udziela. Z kolei - tam, gdzie są szczęśliwe zwierzęta, człowiek też dobrze się
                czuje. Wystarczy, że popatrzy w te łaszące się pyszczki i ufne oczyska, a
                wszystkie ludzkie problemy wydają się znikać, hen, za lasem... W którym,
                nawiasem mówiąc, jest obfitość runa wszelakiego i nie ma zbyt wielu zbieraczy,
                choć to tylko 10 km od Kielc. Nie mam zamiaru nachalnie reklamować Anatolki, bo
                pewnie takich miejsc, jak to, znalazłoby się więcej. Całe szczęście, że
                powstają. Po prostu - to moja, najbliżej położona, namiastka rajusmile
                • stara.gropa Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:44
                  Po takim opisie, to nie mamy wyjścia. Tylko tam! Omówimy szeczegóły dzisiaj na
                  zebraniu. A ile osób może tam przyjechać za jednym zamachem? Ile jest miejsc do
                  spania?
                  • groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:01
                    Na temat spania, niech wypowiedzą się Ci, co im osioł zrobił pobudkęsmile) G0p0s
                    mówił, że Hilton to nie jestsmile) Podobno miejsc jest 7, w porywach do 9. Większa
                    ilość gości jest przyjmowana w okolicznych, zaprzyjaźnionych gospodarstwach.
                    Zresztą, to nie taka całkiem głusz - na pragnących wyższego standradu, zawsze
                    czeka kilkanaście hoteli w Kielcach, czyli tuż za lasem. No więc...?? smile)
                    • g0p0s Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:08
                      > G0p0s mówił, że Hilton to nie jestsmile)
                      Nie jest, ale chyba w takim miejscu nie musismile Po tym jak gwizdnąłem
                      popielniczkę z bawialni (później odniosłem), to dało się przeżyć. Jak impreza
                      byłaby turystyczno-alkoholowa, to mógłby być problem - do łazienki schodziło
                      się po stromych schodach. W sumie jedną noc można przeżyć spokojnie.
                    • edeka5 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:17
                      W naszym pokoju były 3 sprzęty do spania, z możliwością spania 5 osób. Łazienka
                      oddzielna, zaraz obok. Budzik ośli. Nie narzekaliśmy.
            • bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 11:59
              Groho, a może zrobisz piękny albumik i zamieścisz link w przyszpilonym
              wątku ? smile
              • groha Re: Zebranie majowe 12.05.06, 12:03
                Bumbecko, a czy ja to umiem zrobić? Bo myślę, że watpię... Najwyżej poproszę
                Cię o pomoc, gdy zdjęcia będą gotowe, dobrze?
                • bumbecki Re: Zebranie majowe 12.05.06, 13:23
                  umiesz, umiesz to jest baaardzo proste smile
                  ale jak będzie ci potrzebna pomoc to chętnie jej udzielę smile
                  • goonia Re: Zebranie majowe 12.05.06, 16:54
                    Przestancie wreszcie o tych zwierzakach, bo mi sie zupelnie w glowie pokreci i
                    sobie sprezentuje jakiegos, ku wielkiej uciesze potomstwa, a wlasnej zgubie!
    • minerwamcg Re: Zebranie majowe 12.05.06, 16:52
      Będziemy oboje z Weasleyem smile I chyba nie muszę pytać, po czym Was poznamy...
      W razie czego to ja jestem podobna do Balbiny z "Pafnucego" a Weasley gdyby był
      blondynem, przypominałby pana Muldgaarda, ale niestety nie jest...
    • mzrr21 Re: Zebranie majowe 12.05.06, 17:24
      Wy się bedziecie bawić, a mnie żal.
    • g0p0s Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 01:07
      Spotkanie odbyło się na chodniku, prawie pod Szpulką.
      Uczestniczyli: Stara.gropa, Edeka5 + Sławek, A. Bumbecki, w połowie M. Bumbecki
      (w połowie czasowej, a nie ilościowej), Jotka13 + Krzysiek w samym finiszu,
      Minerwamcg i Weasley po raz pierwszy oraz ja.
      Ślepota nas dopadła, większość przybywających mijała obojętnie stolik i szła
      szukać towarzystwa dalej. Jakoś się pozbieraliśmy.
      Rozpoczął deszcz, któremu nie wiemy o co właściwie chodziło. Chyba o to, żeby
      orła wywinął Sławek udający się do samochodu po uzupełniające parasolki.
      Większość spotkaniowiczów mieściła się pod dużym parasolem ogródkowym. Wkrótce
      opad dał nam spokój. Było ciepło i bezwietrznie. Przy okazji pełnia Księżyca
      lub jej okolice.
      Zadebiutowali Minerwamcg i Weasley, którzy byli chmielewszczykami najpierw
      indywidualnie, a teraz są wespół.
      Zgodnie z programem pojawił się temat odbytej wycieczki w kieleckie. Edeka5
      przyniosła zdjęcia, Jotka13 notebooka i mogliśmy oglądać obrazki. Nie było ich
      bardzo dużo, ponieważ aparat był zapchany zdjęciami z Bieszczad. Zmieściło się
      tyle, ile weszło. Doopowiedzieliśmy jak prezentuje się Anatolka. Chyba
      korzystnie dla niej, co ma dalsze konsekwencje.
      Potem zajęliśmy się totkiem. Pierwszy zestaw liczb mieliśmy z forum. Przez
      lenistwo nie zorganizowaliśmy kredy, plucia, rogu obfitości i karteczek. Każdy
      strzelał liczby; jakie przychodziły mu do głowy, a Stara.gropa skrzętnie
      notowała po sześć, bacząc, aby się nie powtarzały w jednym zakładzie i nie były
      większe od 49smile. Kartka z typami została przekazana Jotce13, która wcieli się w
      Lesia. Mamy nadzieję, że jednak nie do końca i kupon puści. Nie ma innego
      wyjścia, bo nie maluje obrazów. Na hazard zrobiliśmy zrzutkę, bo Jotka13
      sprzeciwiła się trwonieniu środków organizacyjnych. Argumenty o korzystnej
      inwestycji nie przekonały jej. Przedyskutowaliśmy problem, jak dowiemy się o
      wygranej, jeżeli nikt inny nie zna ustalonych liczb. Padały supozycje, że
      Jotka13 będzie nam przysyłać widokówki z całego światasmile
      Bobożerstwo. Spotkanie będzie organizowane, to nie podlegało dyskusji. Gdzie?
      Wstępnie padło na Anatolkę lub okolice. Warunki na 2 dniowy pobyt są tam, że ho
      ho. Termin - w bobowym sezonie, który kiedy będzie w tym roku trudno zgadnąć.
      Jeżeli ktoś czytający ma na ten temat wiedzę, to bardzo prosimy o informacje.
      Ponieważ nie uda nam się ugościć przybyszów z zagranicy w jednym terminie i nie
      wiemy czy będą oni mogli wyrwać się na dwa dni w Polskę, postanowiliśmy ustalać
      termin niezależnie. Jeżeli się wstrzelą i przybędą, to będziemy bardzo, bardzo
      radzi. Każdego przybywającego forumowicza uhorendujemy niezależnie od terminu
      wizytacji krze. Rozpatrywaliśmy kwestie techniczne przygotowania worka bobu do
      spożycia. W czym ugotować, jak upiec, jak grillować? Stanęło na razie na tym,
      że trzeba zarezerwować Anatolkę nie wiadomo kiedy, nie wiadomo na ile osób, ale
      za to z dużą ilością bobu. Jedyna pociecha, że poprzednie akcje TWCh do
      ostatniej chwili wyglądały na piękną katastrofę, a jednak się udawało.
      Przy okazji został zaakceptowany (przez nas) pomysł odbycia spotkania z Guruą w
      lecie. Czekamy na działania Pani Prezes. Może się uda? Fajnie by było!
      Wciąż czekamy na Wszystko Czerwone w wersji rosyjskiej. Niebawem będzie rok.
      Za Autobiografię VI się zabraliśmy. Moderowała Bumbecki. Podoba nam się na 6.
      Treść jak najbardziej świetna. Papier w końcu może nie tak ekskluzywny jak w
      Krętce, ale zdaniem niefachowców po prostu lepszy i przyjemniejszy. Zdjęcia
      ciekawe, szkoda że takie jakieś rozmazane w większości. Okładka ze skrzydełkami
      praktyczna. W sumie naprawdę okazywaliśmy zadowolenie. Bumbecki rozgłaszała
      pewną teorię spiskową na temat ostatnich książek w zderzeniu z Autobiografią.
      Ponieważ jej nie podzielam, to i nie prezentuję. Brak opisu drugiego numeru
      telefonu na liście został dostrzeżony. W opisach spotkań z TWCh są
      nieścisłości. Być może wydamy sprostowaniesmile
      Było też wiele tematów o których zapomniałem lub nie słyszałem. To co opisałem,
      też wymaga pewnie sprostowań uzupełnień, do których zachęcam.
      • edeka5 Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 09:16
        Tematy poruszane w podgrupach na jednym z końców stołu (niestety słyszalność całostołowa w centrum miasta jest prawie nieosiągalna):
        - spływ kajakowy Pisą
        - zapracowanie członków TWCh
        - identyczność Grohy żywej z pisaną (Groszka nie miałaś wieczorem czkawki?)
        - konieczność pójścia do fryzjera
        - wymiana pionów kanalizacyjnych
        - szukanie domów dla kotków
        - opieka nad w/w
        - niedoskonałość i drożyzna amerykańskiej opieki zdrowotnej
        - wycieczki po warszawskiej Pradze (dokładniejsze informacje w osobnym wątku)
        - wędrówka po Beskidach bez schodzenia w dół
        - konieczność pójścia w sobotę niektórych członków TWCh do pracy lub szkoły, co spowodowało zakończenie spotkania.
        • groha Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 10:22
          O matko, jakże bliskie mi tematy były poruszane! No, może oprócz tych pionów
          kanalizacyjnych, odpukać. Ale reszta - trafiona w punkt. Nawet ten o fryzjerze.
          Rozumiem, że o niedoskonałościach naszej służby zdrowia nie rozmawialiście, bo
          już nawet nie ma o czym gadać? Zgadza się. Nie ma. Jestem teraz na bieżąco w
          tych sprawach, więc wiem. Szkoda słów z ust naszych korali. Natomiast wprost
          przeciwnie, jeśli chodzi o koty (właśnie przyplątał mi się kolejny do
          odchuchania. Śliczny. Chyba zostanie u mamy, jako 6 rezydent. Dochodzących nie
          liczęsmile A co do schodzenia z Beskidów, to uważam, że jednak o wiele trudniejsze
          jest wchodzenie pod górę, bowiem łatwiej o zadyszkęsmile
          Analiza porównawcza Grohy żywej z pisaną nie wywołała u w/w żadnych skutków
          ubocznych, nawet niewinnego pieczenia uszu, co pozwala mi mniemać, iż
          przebiegła sprawnie, z dużą wyrozumiałością dla obiektu i, mam nieśmiałą
          nadzieję, z taką samą dozą sympatii, jak vice versa. Moja doza jest ogromnasmile
          P.S. Dzisiaj zaczynamy wysyłkę sabatowych zdjęć. Proszę jednak o odrobinę
          cierpliwości, albowiem jest ich mrowie, więc może to trochę potrwać. Jeśli ktoś
          wie, jakiej wielkości mają być te zdjęcia do albumu, to będę wdzięczna za
          podpowiedź. Bo wiedziałam, ale zapomniałam... Edeko, a możemy liczyć na parę z
          tego Waszego zatkanego Bieszczadami aparaciku? Ślicznie prosimysmile
      • g0p0s Re: Zebranie majowe - relacja 13.05.06, 10:18
        Oczywiście był omawiany problem jak załatwić Gurui Order Uśmiechu. Może dlatego
        to mi umknęło, że tradycyjnie nic nie ustalono. Poszukujemy dzieci, które mogą
        wystąpić z wnioskiem. Jeżeli ktoś takowe posiada, niech się zgłosi. Obawiamy
        się, że zanim się do operacji przygotujemy, to nam Ida całkiem dorośnie.
        • goonia Re: Zebranie majowe - relacja 16.05.06, 19:04
          Zglaszam jedna sztuke. Umiejetnosci czytania nikt, mam nadzieje, nie bedzie
          sprawdzal, miejsce zamieszkania mozna podrobic. Dajcie znac co i kiedy i jak.

• edyta95 Re: Zebranie majowe - relacja 17.05.06, 08:35
            dopiero teraz do mnie dotarlo, że przecie ja mam dziecko, użyczę chętnie nawet
            bez opłat smile
            • klarisa Re: Zebranie majowe - relacja 17.05.06, 09:27
              Moje dziecie też mogę użyczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka