Dodaj do ulubionych

Telewizja pokaże

28.04.06, 09:44
w niedzielę o 18.00 na TV4 Lekarstwo na miłość smile
Obserwuj wątek
    • g0p0s Re: Telewizja pokaże 28.04.06, 10:29
      Uparła się ta stacja na Lekarstwosmile
      • stara.gropa Re: Telewizja pokaże 28.04.06, 10:38
        Specjalnie dla nas to robią.
        • nchyb Re: Telewizja pokaże 30.04.06, 15:52
          a ja sobie z Łapickim wczoraj na Kino Polsa obejrzałam Gdzie jest trzeci król,
          za chwilę pogapię się na niego w Lekarstwie. A i tak wiem, ż enie rozstrzygnę,
          czy lepszy jest Łapicki u Chmielewskiej, czy o Joe Alexa vel Kazimierza
          Kwaśniewskiego... smile
          • ida14 Re: Telewizja pokaże 30.04.06, 19:56
            A ja znów sie nie pogapie bo nie mam TV4 sad Biednemu wiatr w oczy, a bogatemu
            diabeł dzieci kołysze... czyli wy ogladaliście 10x i znów macie okazje, a ja
            ani razu i znów chała
            • mariken Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 16:01
              Ida, właśnie to ściągam na e-mule, podeślij mi na priv twój adres to ci zgram i
              wyślę :o))

m.
              • ida14 Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 10:37
                O boska kobieto! Już ślę!
              • kasiakaz1 Re: Telewizja pokaże 06.05.06, 11:50
                Mariken, napisz mi jak się tego muła do ciągnięcia plików używa... mam ochote
                też sobie sciągnąć, muła już zainstalowałam i nie wiem jak to teraz zrobić żeby
                sobie ściągnąć. tam się jakieś liczby i znaczki pokazują a ja jestem głąb smile
    • groha Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 12:57
      Oczywiście znowu nie mogłam sobie odmówić. Zawsze czekam na sceny
      patynowaniasmile) "Nie jesteś pan w pracy, nie czaruj pan!" smile)
      I znów dźwięczy mi w uszach głos Kaliny: "Właśnie, że będę niemoralna! Właśnie,
      że będę! Wolę być niemoralna, niż idiotycznie nieszczęśliwa!"
      No i słynna piosenka o witaminie M, w wykonaniu niejakiego pana B.Czyżewskiegosmile
      • nchyb Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 17:57
        > No i słynna piosenka o witaminie M, w wykonaniu niejakiego pana
        B.Czyżewskiego:

Nie wiedziałam, kto śpiewa, ale cały czas po głowie się tłucze Witamina M, po
        prostu lek uniwersalny... smile
        • groha Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 22:29
          To był chyba jedyny solowy przebój Bogdana Czyżewskiego. W duecie z Danutą Rinn
          wylansował co najmniej dwa: o deptaku w Ciechocinku i o tym, że pieniądze
          szczęścia nie dają, być może, lecz kufereczek stóweczek? Daj Boże!
          Takie te pioseneczki były infantylne i mało zaangażowane, ale kiedy wpadną w
          ucho, to trudno ich się pozbyć. Dziwne, prawda? smile)
          • nchyb Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 07:26
            Wszystkie 3 znałam, ale nie znałam nazwiska wykonawcy. Teraz ten Kufereczek
            stóweczek pewnie będzie za mną łazić... smile
            Masz rację, dziwne...
          • cytrynka6543 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 20:50
            groha napisała:

> To był chyba jedyny solowy przebój Bogdana Czyżewskiego. W duecie z Danutą
            Rinn
            >
            > wylansował co najmniej dwa: o deptaku w Ciechocinku i o tym, że pieniądze
            > szczęścia nie dają, być może, lecz kufereczek stóweczek? Daj Boże!
            > Takie te pioseneczki były infantylne i mało zaangażowane, ale kiedy wpadną w
            > ucho, to trudno ich się pozbyć. Dziwne, prawda? smile)

No,dziwne,ale czy nie pamiętacie w wykonaniu tego duetu "Biedroneczek"? Wszak
            to hit pokoleniowy jest! "Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie,u
            motylka kropek kilka służy ku ozdobie,la,la,la..."!? Czy to już tylko ja
            pamiętam bom taka stara? Nie,nie wierzę,wy też pamiętacie,tylko na pamięć waszą
            mroki zapadły! No,dalej wiara,kto pamięta?!
            • groha Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:01
              cytrynka6543 napisała:

Czy to już tylko ja
              > pamiętam bom taka stara? Nie,nie wierzę,wy też pamiętacie,tylko na pamięć
              waszą mroki zapadły! No,dalej wiara,kto pamięta?!

Z mroków mojej pamięci wyłaniają się rzeczone "Biedroneczki" w całej krasie,
              ale w wykonaniu Kasi Sobczyk i "Czerwono-Czarnych". Czyli dużo wcześniejszym,
              niż duet Rinn-Czyżewski. Naprawdę oni też śpiewali ten obłędny przebój?
              Zupełnie nie pamiętam. Natomiast "Biedroneczki" Kasi chyba mam jeszcze gdzieś,
              w postaci unikatowej płyty pocztówkowejsmile
              • edeka5 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:30
                "Biedroneczki" pamiętam tylko w wykonaniu Kasi Sobczyk. Na inne wykonania mroki zapadły.
              • cytrynka6543 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:40
                groha napisała:
                > Z mroków mojej pamięci wyłaniają się rzeczone "Biedroneczki" w całej krasie,
                > ale w wykonaniu Kasi Sobczyk i "Czerwono-Czarnych". Czyli dużo wcześniejszym,
                > niż duet Rinn-Czyżewski. Naprawdę oni też śpiewali ten obłędny przebój?
                > Zupełnie nie pamiętam. Natomiast "Biedroneczki" Kasi chyba mam jeszcze
                gdzieś,
                > w postaci unikatowej płyty pocztówkowejsmile
                No nie,ja płyty pocztówkowej nie posiadam,ale pamietam jakie cudo to było w
                połączeniu z adapterem Bambino! A że pani Rinn z panem Czyżewskim pierwsi
                spiewali "Biedroneczki" to dam sobie rękę uciąć-chyba?! Na kopie nie pójdę,ale
                Groho droga,może zweryfikujesz swoją pamięć? Wszak pani Rinn jest wcześniejsza
                niż Czerwono-Czarni i Kasia Sobczyk! Nie śmiem się z Toba spierać,ale mroki
                mojej pamięci nieco się rozjaśniły i raczej byłabym za tym,że wspomniany duet
                był pierwszym wykonawcą tej kultowej piosneczki! Dobitnie wbija mi się to w
                pamięć za każdym razem,gdy słyszę to w radio-Bodzio Czyżewski i Daniusia Rinn-
                nic ponadto!.
                Jeśli się mylę,to chylę czoła!
              • woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:14
                Wygrzebane z glebin Internetu:

Biedroneczki
                (autor/wykonawca: muz. A. Markiewicz, sł. A. Tur)

Uskarżał się mały muchomor,
                Pod brzózką się tuląc do mamy,
                Dlaczego, choć piękny rzekomo,
                Czerwony kapelusz ma w plamy.

Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie,
                U motylka plamek kilka służy ku ozdobie,
                W drobne cętki storczyk giętki liliowe tuli płatki,
                Ty mój grzybku też masz łatki i śliczny kapelusik,
                Więc niech stale cię nie smuci ten drobny biały rzucik.

Marysia błękitne ma oczy,
                A w bródce dołeczek uroczy,
                Lecz w sercu ma smutek po brzegi,
                Bo nosek Marysi jest w piegi.

Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie,
                U motylka plamek kilka służy ku ozdobie,
                W drobne cętki storczyk giętki liliowe tuli płatki,
                Bo na kropki widać moda, więc trzeba dojść do wniosku,
                Że w tym właśnie jest uroda, że piegi są na nosku.

Pozdrawiam

Woloduch
            • woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:25
              Ja!
              Doskonale pamietam! Tylko wykonawcy... Mnie sie kojarzy, ze to byli - nie
              pamietam nazwy - ze to byli ci sami, zo wylansowali piosenke o dziurakach w serze:
              Skad te dziurki w serze? Czy sie je boruje, czy sie wydlubuje i jak to jest?
              Skad te dziurki w serze? Moze rodzaj moli wygryzle je powoli - a moze nie?
              Takie toto sliczne, takie apetyczne!
              No, bo sami wiecie, ze bez tych dziureczek niewazny ser!

Pozdrawia, swiecacy w ciemnosciach

Woloduch
          • berek_76 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:14
            Zaraz, zaraz, a "Brzydula i rudzielec" to nie ci państwo przypadkiem? To znaczy
            Danuta Rinn na 100%, więc chyba i Czyżewski? Lecę sprawdzać, mam gdzieś płytę...

-----------------------
            Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005)
            • berek_76 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:17
              Sprawdziłam! Otóż na mojej płycie jak byk widnieje... (chyba słyszeje? uncertain )
              piosenka "Biedroneczki są w kropeczki". W wykonaniu wyż. wspomnianych państwa
              oczywiście. Rok wydania nie wiem który, ale chyba 1965, coś mi się tak majaczy.

To co, pierwsi?

-----------------------
              Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005)
              • woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:27
                Chyba jednak nie. Wygrzebalem wiecej na ten temat - Opole 1964, Ngroda Publicznosci

www.tvp.pl/_zdjete/opole/historia/opole64.htm
                Pozdrawiam

Woloduch

P.S. Zaraz zobaczymy, czy sie wklailo prawidlowo.
                • woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:47
                  Wkleilo sie prawidlowo. Teraz nastepne:
                  www.trytel.com/~skok/polskie/skladank/o/opole/opole.html
                  Druga plyta, pozycja trzecia

Kwartet Warszawski - wiec jednak skleroza moja jest wybiorcza.
                  I Biedroneczki i Dziurki - obie piosenki wykonywal Kwartet Warszawski.

Pozdrawiam

Woloduch
                  • groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 05.05.06, 23:41
                    Nie będę się spierać, ale wydaje mi się, że Kasia i Czerwono-Czarni byli już na
                    dużym topie pl.wikipedia.org/wiki/Kasia_Sobczyk gdy duet Rinn-Czyżewski
                    (1964-1973) dopiero się przebijali. A może po prostu ich nie słuchałam? To był
                    duet dla wapniakówsmile) Ja na pewno wtedy wolałam Czerwono- i Niebiesko-Czarnych,
                    Skaldów oraz Czerwone Gitary. Wydaje mi się, że mniej więcej w tym samym
                    czasie, gdy dostałam tę pocztówkę z "Biedroneczkami", uczyłam się twistować (w
                    mamy szpilkach) przy "Szybkim Bilu", więc na pewno była to pierwsza połowa lat
                    sześćdziesiątych. Potem już się nie tańczyło twista, tylko kiwało do
                    protestsongów "Bleckautów" (czy ktoś jeszcze pamięta ich "Wyspę"?) i płakało,
                    gdy niejaki Stanisław Guzek (Stan Borys) przejmująco wołał: Wracaj, Anno! A
                    Kasia Sobczyk była na etapie wyznania: Nie wiem, sama nie wiem, czy to warto
                    kochać ciebie... O Czesławie Wydrzyckim-Niemenie, śpiewającym "Czy mnie jeszcze
                    pamiętasz", nawet nie wspomnę. A wracając do tych "Biedroneczek", to naprawdę
                    pamiętam je tylko w wykonaniu Kasi. Kurczę, ale ja jestem dinozaur...smile)
                    • groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 05.05.06, 23:49
                      Co ja ostatnio wypisuję, to oczy bolą patrzeć. Stara skleroza. Oczywiście,
                      chodziło mi o zespół "Blackaut" Tadeusza Nalepy.
                    • woloduch1 Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 00:13
                      Kasia spiewala z Niebiesko-Czarnymi. Spotkalem ja raz we wczesnych latach
                      siedemdziesiatych. Urocza osoba!
                      A jesli chodzi o naprawde stare piosenki i wykonawcow - Karin Stanek i jej
                      Autostop i Chlopak z gitara, Gniadkowski, Kuba wyspa jak wulkan goraca,
                      Indonezja, Szwagrowie spiewajacy pierwsze piosenki Beatlesow (swoje rowniez),
                      Mieczyslaw Fogg, Marta Mirska, mam dalej wyliczac?

Pozdrawiam

najbardziej dinozaurowaty Woloduch
                      • groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 00:39
                        woloduch1 napisał:

> Kasia spiewala z Niebiesko-Czarnymi.

Ejże? Jesteś tego pewien? Bo ja jestem skłonna upierać się przy "Czerwono-
                        Czarnych". "Niebiesko-Czarni" kojarzą mi się raczej z Wydrzyckim, Borysem, Adą
                        Rusowicz i Wojtkiem Kordą. Fakt, oni się między sobą mieszali, ale Kasia
                        Sobczyk chyba nigdy nie śpiewała w "N-Cz", bo potem przeszła do "Wiatraków"
                        (chyba z Fabianem?). Zresztą, sam popatrz, co pisze o tych dwóch zespołach
                        Walicki: www.polskirock.pl/rock_z.html
                        Skoro jednak mówisz, że śpiewała, to, po starszeństwie, chyba nie pozostaje mi
                        nic innego, jak przyznać Ci racjęsmile)
                        • woloduch1 Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 01:16
                          Nie, nie jestem pewien. C-C zawsze mi sie kojarzyli z Rusowicz i Korda.
                          Wlasnie sprawdzilemw Wikipedii. Masz 100% racje Czerwono-Czarni.
                          Czy ja juz cos wsponinalem o sklerozie?

Co to ja mialem tu napisac?

Woloduch
    • the_dzidka Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 08:29
      Moje ukochane sceny z LnM:
      - jak Janka pokazuje "Krokodyla" i "Świteziankę" ("a cóż to miało być, to
      ostatnie?!")
      - I dialog:
      - Centrala?
      - Pomyłka!!!
      - A z kim ja rozmawiam?
      - ZE MNĄ!!!!!!!
      • nchyb Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 09:33
        a książkowo z Klina dla mnie ukochany moment:
        - Szkorbut
        - Lumbago... smile
        • stara.gropa Re: Telewizja pokaże 04.05.06, 09:20
          A nauka angielskiego w czasie patynowania:
          -Te brylanty są za małe.
          -Poproszę bilet na Hawaje.
          I jeszcze wypowiedź patyniarza:-Albo robota, albo zarobek.
      • bumbecki Re: Telewizja pokaże 04.05.06, 10:17
        the_dzidka napisała:

> Moje ukochane sceny z LnM:
        > - jak Janka pokazuje "Krokodyla" i "Świteziankę" ("a cóż to miało być, to
        > ostatnie?!")

smile)) to tez mój ulubiony fragment, zawsze się przy nim śmieję
        • 36krzysiek Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 14:14
          a rozmowa janki w glucha sluchawke w oczekiwaniu na Joanne i opis kiecki czy
          bluzki? po prostu bajka te zakładki, falbanki i pełno guziczków a każdy inny!
          kocham tą scene
          • the_dzidka Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 15:10
            Hihihi, wyobrażacie sobie tę sukienkę? big_grin Jak to w książce było? "Gdyby to była
            prawda, za nic w świecie nie włożyłabym go na siebie" Oj, chyba sobie
            dzisiaj "Klina" poczytam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka