xkropka 28.04.06, 09:44 w niedzielę o 18.00 na TV4 Lekarstwo na miłość Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Telewizja pokaże 30.04.06, 15:52 a ja sobie z Łapickim wczoraj na Kino Polsa obejrzałam Gdzie jest trzeci król, za chwilę pogapię się na niego w Lekarstwie. A i tak wiem, ż enie rozstrzygnę, czy lepszy jest Łapicki u Chmielewskiej, czy o Joe Alexa vel Kazimierza Kwaśniewskiego... Odpowiedz Link
ida14 Re: Telewizja pokaże 30.04.06, 19:56 A ja znów sie nie pogapie bo nie mam TV4 Biednemu wiatr w oczy, a bogatemu diabeł dzieci kołysze... czyli wy ogladaliście 10x i znów macie okazje, a ja ani razu i znów chała Odpowiedz Link
mariken Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 16:01 Ida, właśnie to ściągam na e-mule, podeślij mi na priv twój adres to ci zgram i wyślę :o)) m. Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: Telewizja pokaże 06.05.06, 11:50 Mariken, napisz mi jak się tego muła do ciągnięcia plików używa... mam ochote też sobie sciągnąć, muła już zainstalowałam i nie wiem jak to teraz zrobić żeby sobie ściągnąć. tam się jakieś liczby i znaczki pokazują a ja jestem głąb Odpowiedz Link
groha Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 12:57 Oczywiście znowu nie mogłam sobie odmówić. Zawsze czekam na sceny patynowania) "Nie jesteś pan w pracy, nie czaruj pan!" ) I znów dźwięczy mi w uszach głos Kaliny: "Właśnie, że będę niemoralna! Właśnie, że będę! Wolę być niemoralna, niż idiotycznie nieszczęśliwa!" No i słynna piosenka o witaminie M, w wykonaniu niejakiego pana B.Czyżewskiego Odpowiedz Link
nchyb Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 17:57 > No i słynna piosenka o witaminie M, w wykonaniu niejakiego pana B.Czyżewskiego: Nie wiedziałam, kto śpiewa, ale cały czas po głowie się tłucze Witamina M, po prostu lek uniwersalny... Odpowiedz Link
groha Re: Telewizja pokaże 02.05.06, 22:29 To był chyba jedyny solowy przebój Bogdana Czyżewskiego. W duecie z Danutą Rinn wylansował co najmniej dwa: o deptaku w Ciechocinku i o tym, że pieniądze szczęścia nie dają, być może, lecz kufereczek stóweczek? Daj Boże! Takie te pioseneczki były infantylne i mało zaangażowane, ale kiedy wpadną w ucho, to trudno ich się pozbyć. Dziwne, prawda? ) Odpowiedz Link
nchyb Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 07:26 Wszystkie 3 znałam, ale nie znałam nazwiska wykonawcy. Teraz ten Kufereczek stóweczek pewnie będzie za mną łazić... Masz rację, dziwne... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 20:50 groha napisała: > To był chyba jedyny solowy przebój Bogdana Czyżewskiego. W duecie z Danutą Rinn > > wylansował co najmniej dwa: o deptaku w Ciechocinku i o tym, że pieniądze > szczęścia nie dają, być może, lecz kufereczek stóweczek? Daj Boże! > Takie te pioseneczki były infantylne i mało zaangażowane, ale kiedy wpadną w > ucho, to trudno ich się pozbyć. Dziwne, prawda? ) No,dziwne,ale czy nie pamiętacie w wykonaniu tego duetu "Biedroneczek"? Wszak to hit pokoleniowy jest! "Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie,u motylka kropek kilka służy ku ozdobie,la,la,la..."!? Czy to już tylko ja pamiętam bom taka stara? Nie,nie wierzę,wy też pamiętacie,tylko na pamięć waszą mroki zapadły! No,dalej wiara,kto pamięta?! Odpowiedz Link
groha Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:01 cytrynka6543 napisała: Czy to już tylko ja > pamiętam bom taka stara? Nie,nie wierzę,wy też pamiętacie,tylko na pamięć waszą mroki zapadły! No,dalej wiara,kto pamięta?! Z mroków mojej pamięci wyłaniają się rzeczone "Biedroneczki" w całej krasie, ale w wykonaniu Kasi Sobczyk i "Czerwono-Czarnych". Czyli dużo wcześniejszym, niż duet Rinn-Czyżewski. Naprawdę oni też śpiewali ten obłędny przebój? Zupełnie nie pamiętam. Natomiast "Biedroneczki" Kasi chyba mam jeszcze gdzieś, w postaci unikatowej płyty pocztówkowej Odpowiedz Link
edeka5 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:30 "Biedroneczki" pamiętam tylko w wykonaniu Kasi Sobczyk. Na inne wykonania mroki zapadły. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:40 groha napisała: > Z mroków mojej pamięci wyłaniają się rzeczone "Biedroneczki" w całej krasie, > ale w wykonaniu Kasi Sobczyk i "Czerwono-Czarnych". Czyli dużo wcześniejszym, > niż duet Rinn-Czyżewski. Naprawdę oni też śpiewali ten obłędny przebój? > Zupełnie nie pamiętam. Natomiast "Biedroneczki" Kasi chyba mam jeszcze gdzieś, > w postaci unikatowej płyty pocztówkowej No nie,ja płyty pocztówkowej nie posiadam,ale pamietam jakie cudo to było w połączeniu z adapterem Bambino! A że pani Rinn z panem Czyżewskim pierwsi spiewali "Biedroneczki" to dam sobie rękę uciąć-chyba?! Na kopie nie pójdę,ale Groho droga,może zweryfikujesz swoją pamięć? Wszak pani Rinn jest wcześniejsza niż Czerwono-Czarni i Kasia Sobczyk! Nie śmiem się z Toba spierać,ale mroki mojej pamięci nieco się rozjaśniły i raczej byłabym za tym,że wspomniany duet był pierwszym wykonawcą tej kultowej piosneczki! Dobitnie wbija mi się to w pamięć za każdym razem,gdy słyszę to w radio-Bodzio Czyżewski i Daniusia Rinn- nic ponadto!. Jeśli się mylę,to chylę czoła! Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:14 Wygrzebane z glebin Internetu: Biedroneczki (autor/wykonawca: muz. A. Markiewicz, sł. A. Tur) Uskarżał się mały muchomor, Pod brzózką się tuląc do mamy, Dlaczego, choć piękny rzekomo, Czerwony kapelusz ma w plamy. Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie, U motylka plamek kilka służy ku ozdobie, W drobne cętki storczyk giętki liliowe tuli płatki, Ty mój grzybku też masz łatki i śliczny kapelusik, Więc niech stale cię nie smuci ten drobny biały rzucik. Marysia błękitne ma oczy, A w bródce dołeczek uroczy, Lecz w sercu ma smutek po brzegi, Bo nosek Marysi jest w piegi. Biedroneczki są w kropeczki i to chwalą sobie, U motylka plamek kilka służy ku ozdobie, W drobne cętki storczyk giętki liliowe tuli płatki, Bo na kropki widać moda, więc trzeba dojść do wniosku, Że w tym właśnie jest uroda, że piegi są na nosku. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 21:25 Ja! Doskonale pamietam! Tylko wykonawcy... Mnie sie kojarzy, ze to byli - nie pamietam nazwy - ze to byli ci sami, zo wylansowali piosenke o dziurakach w serze: Skad te dziurki w serze? Czy sie je boruje, czy sie wydlubuje i jak to jest? Skad te dziurki w serze? Moze rodzaj moli wygryzle je powoli - a moze nie? Takie toto sliczne, takie apetyczne! No, bo sami wiecie, ze bez tych dziureczek niewazny ser! Pozdrawia, swiecacy w ciemnosciach Woloduch Odpowiedz Link
berek_76 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:14 Zaraz, zaraz, a "Brzydula i rudzielec" to nie ci państwo przypadkiem? To znaczy Danuta Rinn na 100%, więc chyba i Czyżewski? Lecę sprawdzać, mam gdzieś płytę... ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
berek_76 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:17 Sprawdziłam! Otóż na mojej płycie jak byk widnieje... (chyba słyszeje? ) piosenka "Biedroneczki są w kropeczki". W wykonaniu wyż. wspomnianych państwa oczywiście. Rok wydania nie wiem który, ale chyba 1965, coś mi się tak majaczy. To co, pierwsi? ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:27 Chyba jednak nie. Wygrzebalem wiecej na ten temat - Opole 1964, Ngroda Publicznosci www.tvp.pl/_zdjete/opole/historia/opole64.htm Pozdrawiam Woloduch P.S. Zaraz zobaczymy, czy sie wklailo prawidlowo. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 22:47 Wkleilo sie prawidlowo. Teraz nastepne: www.trytel.com/~skok/polskie/skladank/o/opole/opole.html Druga plyta, pozycja trzecia Kwartet Warszawski - wiec jednak skleroza moja jest wybiorcza. I Biedroneczki i Dziurki - obie piosenki wykonywal Kwartet Warszawski. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 05.05.06, 23:41 Nie będę się spierać, ale wydaje mi się, że Kasia i Czerwono-Czarni byli już na dużym topie pl.wikipedia.org/wiki/Kasia_Sobczyk gdy duet Rinn-Czyżewski (1964-1973) dopiero się przebijali. A może po prostu ich nie słuchałam? To był duet dla wapniaków) Ja na pewno wtedy wolałam Czerwono- i Niebiesko-Czarnych, Skaldów oraz Czerwone Gitary. Wydaje mi się, że mniej więcej w tym samym czasie, gdy dostałam tę pocztówkę z "Biedroneczkami", uczyłam się twistować (w mamy szpilkach) przy "Szybkim Bilu", więc na pewno była to pierwsza połowa lat sześćdziesiątych. Potem już się nie tańczyło twista, tylko kiwało do protestsongów "Bleckautów" (czy ktoś jeszcze pamięta ich "Wyspę"?) i płakało, gdy niejaki Stanisław Guzek (Stan Borys) przejmująco wołał: Wracaj, Anno! A Kasia Sobczyk była na etapie wyznania: Nie wiem, sama nie wiem, czy to warto kochać ciebie... O Czesławie Wydrzyckim-Niemenie, śpiewającym "Czy mnie jeszcze pamiętasz", nawet nie wspomnę. A wracając do tych "Biedroneczek", to naprawdę pamiętam je tylko w wykonaniu Kasi. Kurczę, ale ja jestem dinozaur...) Odpowiedz Link
groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 05.05.06, 23:49 Co ja ostatnio wypisuję, to oczy bolą patrzeć. Stara skleroza. Oczywiście, chodziło mi o zespół "Blackaut" Tadeusza Nalepy. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 00:13 Kasia spiewala z Niebiesko-Czarnymi. Spotkalem ja raz we wczesnych latach siedemdziesiatych. Urocza osoba! A jesli chodzi o naprawde stare piosenki i wykonawcow - Karin Stanek i jej Autostop i Chlopak z gitara, Gniadkowski, Kuba wyspa jak wulkan goraca, Indonezja, Szwagrowie spiewajacy pierwsze piosenki Beatlesow (swoje rowniez), Mieczyslaw Fogg, Marta Mirska, mam dalej wyliczac? Pozdrawiam najbardziej dinozaurowaty Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 00:39 woloduch1 napisał: > Kasia spiewala z Niebiesko-Czarnymi. Ejże? Jesteś tego pewien? Bo ja jestem skłonna upierać się przy "Czerwono- Czarnych". "Niebiesko-Czarni" kojarzą mi się raczej z Wydrzyckim, Borysem, Adą Rusowicz i Wojtkiem Kordą. Fakt, oni się między sobą mieszali, ale Kasia Sobczyk chyba nigdy nie śpiewała w "N-Cz", bo potem przeszła do "Wiatraków" (chyba z Fabianem?). Zresztą, sam popatrz, co pisze o tych dwóch zespołach Walicki: www.polskirock.pl/rock_z.html Skoro jednak mówisz, że śpiewała, to, po starszeństwie, chyba nie pozostaje mi nic innego, jak przyznać Ci rację) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Biedroneczkowy szał:)) 06.05.06, 01:16 Nie, nie jestem pewien. C-C zawsze mi sie kojarzyli z Rusowicz i Korda. Wlasnie sprawdzilemw Wikipedii. Masz 100% racje Czerwono-Czarni. Czy ja juz cos wsponinalem o sklerozie? Co to ja mialem tu napisac? Woloduch Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 08:29 Moje ukochane sceny z LnM: - jak Janka pokazuje "Krokodyla" i "Świteziankę" ("a cóż to miało być, to ostatnie?!") - I dialog: - Centrala? - Pomyłka!!! - A z kim ja rozmawiam? - ZE MNĄ!!!!!!! Odpowiedz Link
nchyb Re: Telewizja pokaże 03.05.06, 09:33 a książkowo z Klina dla mnie ukochany moment: - Szkorbut - Lumbago... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Telewizja pokaże 04.05.06, 09:20 A nauka angielskiego w czasie patynowania: -Te brylanty są za małe. -Poproszę bilet na Hawaje. I jeszcze wypowiedź patyniarza:-Albo robota, albo zarobek. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Telewizja pokaże 04.05.06, 10:17 the_dzidka napisała: > Moje ukochane sceny z LnM: > - jak Janka pokazuje "Krokodyla" i "Świteziankę" ("a cóż to miało być, to > ostatnie?!") )) to tez mój ulubiony fragment, zawsze się przy nim śmieję Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 14:14 a rozmowa janki w glucha sluchawke w oczekiwaniu na Joanne i opis kiecki czy bluzki? po prostu bajka te zakładki, falbanki i pełno guziczków a każdy inny! kocham tą scene Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Telewizja pokaże 05.05.06, 15:10 Hihihi, wyobrażacie sobie tę sukienkę? Jak to w książce było? "Gdyby to była prawda, za nic w świecie nie włożyłabym go na siebie" Oj, chyba sobie dzisiaj "Klina" poczytam!!! Odpowiedz Link