Dodaj do ulubionych

Raport o stanie FORUM

09.07.06, 09:11
Ja się będę streszczać więc w punktach:
1. chore nóżki nie podają komunikatów o stanie niezdrowia,
2. zebranie lipcowe w proszku - 72 wpisy, 0 ustaleń - jesteśmy w punkcie wyjścia,
3. przybyła nowa duszka, gdzie transparent powitalny z girlandą?
4. czosnek do chłodnika litewskiego, dodajemy czy nie?
5. brak usteleń którą powieść powinna kończyć Gurua,
5. mzrr informacje o pogodzie ograniczyła do Lublina /a gdzie reszta kraju?/,
6. od 4 lipca nikt nie przysyła nowych zdjęć źwierzątek.
Tylko łupiny bobu walają się wszędzie w ilościach astronomicznych.
Ja się pytam kiedy się skończy to bezhołowie i czy ktoś wreszcie zrobi porządek?
Tak kombinuję, że DEREKCJA tu nie jest bez winy.
Czuwaj!
Obserwuj wątek
    • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 13:07
      Jestem pod wrażeniem Twojej dokłasności w śledzeniu forum... Czytasz na bieżący
      WSZYSTKIE wątki??
      Co oczywiście nie znaczy, że nie popieram Twojego postusmile)
      W Żyrardowie słonecznie i gorąco.
      A poza tym, to dziś niedziela. Moze jutro coś się ruszy...
    • groha Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 13:07
      Winny jest weekend, kanikuła i żar lejący się z nieba. Wyłącznie. Oraz chłodnik
      bez czosnkusmile)
    • kasiakaz1 Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 14:01
      Pogoda w Poznaniu straszna, tzn duszno, gorąco i parno. Podobno w nocy była
      burza, wiem to tylko z opowieści, ja sama jej nie zauważyłam. Proponuję żeby
      Gurua napisała zakończenia do wszystkich powieści, a co! Czosnek do chłodnika
      jak najbadziej, czosnek pasuje wszędzie (no i tu jest pewien zgrzyt, z Guruą
      bym się nie dogadała nt gotowania). Nową duszke witamy bardzo serecznie,
      girland brak bo zielsko uschło. Nie tylko łupiny bobu sie walają, ja mam dziś
      na obiad fasolkę szparagową (bez czosnku).
      Lylika, podziwiam Twoją orientację we wszystkich wątkach!!!
      • lylika Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 15:12
        No jasne, że czytam wszystkie wątki, a Wy nie? Całe forum TWCh traktuję jako korespondencję do mnie, a jak ktoś do mnie pisze to czytam i odpowiadam. Inne fora są dla "doskakiewiczów" a to jest nasze, chmielewskie, i powiedziałabym, rodzinne. Z każdym, nie dość, że jestem na Ty, to jeszcze porozumiewam się tylko nam znanym językiem chmielewskim i rozumiem jak z "łysym koniem". I jeszcze jedno. W przeciwieństwie do chyba wszystkich innych forów, my tu rozmawiamy a nie rzucamy w siebie obelgami, nie ziejemy jadem, nikogo nie wyszydzamy ani nie obgadujemy. To mnie urzekło i już się mnie nie pozbędziecie. O nie!
        • lylika Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 17:33
          No to punkt 2-gi mamy załatwiony w całej rozciągłooości. Pozostałe nie do końca.
          Przy okazji zobaczyłam, że punkt 5-ty występuje podwójnie hihi!
          Wobec tego dane o pogodzie można traktować jako punkt 5A.
        • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 09.07.06, 18:38
          Mnie również to forum bardzo się podoba i zaglądam tu często, ale i tak Cię
          podziwiam. Ja czytam tylko te wątki, na które mi starcza czasu (i tak zresztą
          za dużo przy komputerze siedzę). Poza tym, wciąż jestem w fazie "zapoznawania
          się", bo wcześniej nie udzielałam się na żadnych forach (za to jestem na kilku
          listach dyskusyjnych) i jest to dla mnie nieco nowa forma komunikacji smile)
    • woloduch1 Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 03:11
      No coz, niezle ujete. Brakuje jednak ostatniego punktu: wyjatkowe lenistwo
      niemal wszystkich forumowiczow/ek w temacie opowiesci.

Pozdrawiam

Woloduch
    • mzrr21 Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 07:47
      Protestuję, ja mieszkam w Krakowie
    • maalza Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 10:13
      Taki urok forum TWCh wink Juz kiedys było to zaznaczone, że mimo różnych tematów
      wątków i tak z czasem rozmowa idzie w drugim, odmiennym kierunku wink)
      • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 10:29
        No właśnie, z rozmowami tak to już bywa. Czasem człowiek zacznie od jakiegoś
        tematu, a skończy na czymś skrajnie innym i potem sam się dziwi skąd mu się to
        wzięło...smile)
        ...A tu chociaż prześledzić można...wink)
    • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 16:44
      Ten raport był jednorazowy, czy też pierwszy odcinek serialu? Jeżeli okresowy,
      to kiedy będą emisje? Rzeczywistość zdążyła odjechać od stanu ujętego w
      dokumencie.
      • lylika Re: Raport o stanie FORUM 10.07.06, 23:59
        Myślę, że dobrze by było z raportami okresowymi. Np raz na tydzień. Ale za każdym razem raport pisze ktoś inny. No to kto się zgłasza na najbliższą sobotę?
    • viking2 Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 03:42
      lylika napisała:

> 4. czosnek do chłodnika litewskiego, dodajemy czy nie?

Jesli chlodnik ma byc "po guruowemu" - to z pewnoscia nie! Ona NIENAWIDZI
      czosnku. Rzecz dziwna, cebulka jej wcale nie przeszkadza (ani swieza, ani smazona).
      • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 10:54
        Ja nie widzę w tym sprzeczności. Czosnku nie lubię (ale nie nienawidzę),
        natomiast cebulkę w każdej postaci, to ja bardzo chętniesmile Ale chyba tylko w
        tradycyjnych połączeniach, bo jakoś nie wyobrażam sobie cebulowych lodów lub
        herbatysmile)
        Też jestem za cyklicznością raportów. Nie jest to wysługiwanie się młodszymi
        stażem na forum, ale może właśnie 'nowsze' osoby by raporciki produkowały?
        Zawsze to jakieś świeższe spojrzenie na forumową rzeczywistośćsmile
        • groha Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 11:07
          Tak, tak, poprosimy o cykliczne raporty. Podsumowania zwykle mają wiele plusówsmile
          • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 11:31
            groha napisała:

> Tak, tak, poprosimy o cykliczne raporty. Podsumowania zwykle mają wiele
            plusówsmile

Taaaak... Tylko kto się tego podejmie? Ochotnicy mile widziani smile)
            • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 13:03
              Las rąk, las rąk - tak mawiał jeden z moich nauczycieli w takiej sytuacjismile
              • lylika Re: Raport o stanie FORUM 11.07.06, 14:48
                T.zw. "młodsze" mają honor i obowiązek. Ja zaczęłam, następną proponuję Dorkę.
                Kto jest za? Wszyyyscy. Wniosek przeszedł. Dorka po sobie wyznaczy następną nowicjuszkę.
                Bardzo sprawnie nam przeszły te obrady nie uważacie? A jaka zgodność w grupie!
                • dorka_31 Re: VETO!!! 11.07.06, 15:04
                  Ja mam umysł nieanalityczny!
                  ...jesli w ogóle mogę coś tu wtrącić...
                  W związku z powyższym wykluczam się z dokonywania podsumowań.

...Wystarczy, czy jeszcze mam coś wymyślić na swoje usprawiedliwienie? wink)
                  • lylika Re: VETO!!! 11.07.06, 15:22
                    Usprawiedliwień i odmowy nie przyjmuje się. Najwyżej na ten jeden raz możesz poszukać jakiegoś zastępstwa.
                    A swoją drogą to jaki masz ten umysł? Syntetyczny? Z tworzywa sztucznego?
                    • dorka_31 Re: VETO!!! 11.07.06, 15:28
                      Nie wiem jeszcze się nie zastanowiłam wink)
                      ...Dziś na pewno przegrzany...
                      • lylika Re: VETO!!! 14.07.06, 16:04
                        Dorka, jutro Twoja kolej na raport! Bez wymówek.
                        • lylika Re: VETO!!! 14.07.06, 16:19
                          Forum zdecydowanie popiera mój wniosek, prawda FORUM?
                          • dorka_31 Re: VETO!!! 15.07.06, 11:29
                            Poparcia nie widzę, więc zwalniam się z funkcji wink)
                            • lylika Re: VETO!!! 15.07.06, 12:18
                              dorka_31 napisała:

> Poparcia nie widzę, więc zwalniam się z funkcji wink)

Zgrabnie się wykpiłaś. Przypominam jednak, że to nie funkcja a przywilej.smile
                              • aganioq Re: VETO!!! 15.07.06, 18:08
                                ...ja też popieram i w ramach zadośćuczynienia za ostanią rzadką obecność na
                                forum zobowiązuję się do raportu za tydzień smile
                                • lylika Re: VETO!!! 15.07.06, 21:31
                                  aganioq napisała:

> ...ja też popieram i w ramach zadośćuczynienia za ostanią rzadką obecność na
                                  > forum zobowiązuję się do raportu za tydzień smile
                                  Jesteś wielka Aganioq. Co Ty na to Dorka?
                                  >
                                  • lylika Re: VETO!!! 15.07.06, 22:51
                                    Dorka, gdzie raport? Staniesz do raportu czy nie, bo staniesz do raportu.
                • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 1 16.07.06, 12:07
                  Ochhh, jak ja mam robić raport... no jak ja mam robić raport! Lylika, weź Ty
                  znajdź kogoś lepszego, co?!
                  ...w końcu, to był Twój pomysł z tym raportowaniem...
                  Ja tego forum jeszcze do końca nie opanowałam i przyznam się, że nie wszystkie
                  wątki na bieżąco śledzę.

Na razie wypiszę, co mi się najbardziej rzuciło (a jak mi się jeszcze coś
                  rzuci, to doposzę póżniej) wink)
                  1. Za tydzień mamy spotkanie! (i w zasadzie o o niczym innym nie potrafię już
                  myśleć, tak jestem przejęta) - godz. 15.00 w Szpulce, a właściwie w ogródku
                  przed. Kto tylko może, niech przybywa. Hasło: szkorbut, odzew: lumbago.
                  2. Powstał nowy wątek z przepisami kulinarnymi. Zainteresowanych i lubiących
                  pichcić prosimy o dodawanie przepisów, tudzież korzystanie z już odanych.
                  3. W galerii przybyło trochę zwierzątek, ale to wciąż jeszcze MAŁO. Czy już
                  nikt nie ma zwierzyńca w domu?? Ślijcie fotki, bo wszyscy chcemy pooglądać.
                  4. Mamy też piękny wpis o malutkim osiołku (czekamy na ilustracje!). Na razie
                  jest to początek i mam nadzieję, że ciąg dalszy będzie.
                  5. Nóżki i główki powoli się kurują, a gdzieś po drodze przybył też tam wątek
                  dentystyczny, czyli zrobiło się już bardziej ogólnie o służbie zdrowia.
                  6. Wątek o pogodzie trochę ugrzązł, ograniczając się do Warszawy i okolic. A
                  reszta kraju gdzie? Czyżby wszyscy gdzieś wojażowali?
                  7. Lylika dzielnie walczy z telefonem, a mnie każe robić raporty, które jakoś
                  nie bardzo mi wychodzą, bo właśnie mi się pomysły skończyły.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia, to niech się dopisuje (będzie raport
                  bardziej zbiorczy i wieloosobowy).
                  ...skończyłam...smile)
                  • lylika Re: Raport o stanie FORUM 1 16.07.06, 12:29
                    Dorka, piękny raport! Widzisz, chcieć to móc. Jesteś po prostu stworzona do pisania raportów /trzeba to było się tak krygować?/ i w nagrodę mogę Cię zaprotegować na forum, żebyś to robiła na stałe.smile
                    Na marginesie jedna drobna uwaga. Wątek o pogodzie wcale nie ograniczył się do Warszawy. Zajrzyj do aktualności. Podesłałam cudeńka z "całkowitej zagranicy".
                    • groha Re: Raport o stanie FORUM 1 16.07.06, 12:58
                      Bardzo śliczny raport Dorko! Prawdziwy przegląd tygodnia, czyli forum w
                      pigułce. Cymes dla nieczasowych i zachęta dla tych, co im się nie chce otwierać
                      wątków. Sama złapałam się na tym, że w tym tygodniu troszeczkę się opuściłam w
                      wątkowej robocie, ale już nadrabiam zaległości, już, jużsmile
                    • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 1 16.07.06, 14:10
                      No proszę, nawet nie wiedziałam, że taka zdolna jestem...wink)
                      Co zaś do raportów, to proponowałabym wciągnąć wszystkich forumowiczów. Co
                      tydzień kto inny zrobi raporcik, a potem wytypujemy, komu poszło najlepiej.
                      Prawda, że to świetny pomysł? Po co tak pochopnie wybierać pierwszą z brzegu,
                      niech jakaś konkurencja będzie! smile)
                      • asia.sthm Re: Raport o stanie FORUM 1 16.07.06, 14:22
                        Dzieki Dorko, jestes cymes dla nieczasowych i jak beda medale zaslug rozdawane
                        to dostaniesz dwa: za "raz kozie smierc, na pierwszy ogien pojde" i za
                        skrupulatna skrupulatnosc.
                        smile
                        • lylika RAPORT NR 3 16.07.06, 19:26
                          To w przyszłą sobotę do raportu staje Aganioq. Sama się zgłosiła.
                          Także drobna korekta do numeracji. Wczorajszy Dorki, był numerem 2-gim. Nr 1 był tydzień temu. Powodzenia Aganioq. Masz mniej czasu. Za tydzień jest spotkanie w "Podobno". Musisz raportować w piątek wieczorem lub sobotę rano.smile
                          • asia.sthm Re: RAPORT NR 3 16.07.06, 21:26
                            Przepraszam Lyliko, jasna cholera, numeracja mi sie pomylila...wybacz, bo
                            innego wyjscia nie masztongue_out.
                            Dostanie ci sie az trzy medale, ten trzeci za cierpliwosc do nierachunkowych
                            istot.
                            Ciumaski smile))
                            • lylika Re: RAPORT NR 3 16.07.06, 21:30
                              Asiu,smile)) smile)) smile)) smile)) smile))
                              To ja, mężydło, Bella, Felina i Tycjan.
                  • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 1 17.07.06, 09:40
                    No i widzisz, jakie talenty w tobie drzemią?
    • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM 20.07.06, 12:11
      I to ma byc raport? Kpiny jakies! Trzeba najpierw zebranie zrobic, wybrac
      kworum, ustalic przewodniczacego i zastepcow, zorganizowac komisje i
      podkomisje, potem przedyskutowac PROPOZYCJE RAPORTU, nastepnie przeglosowac (
      obie rece w gorze licza sie podwojnie, u opozycji pojedynczo) wyrazic votum
      zaufania a wogole to tworce w IPN sprawdzic, bo krytyka moze byc dzielem
      masonow i sb-kow. Nastepny punkt to przetarg nieograniczony na wydruk, osobny
      na oprawe.......................................
      • nchyb utworzyć speckomisję!!! 20.07.06, 12:14
        > I to ma byc raport? Kpiny jakies! Trzeba najpierw zebranie zrobic, wybrac
        > kworum, ustalic przewodniczacego i zastepcow, zorganizowac komisje i
        > podkomisje, potem przedyskutowac PROPOZYCJE RAPORTU, nastepnie przeglosowac (
        > obie rece w gorze licza sie podwojnie, u opozycji pojedynczo) wyrazic votum
        > zaufania

w związku z powyższym domagam się powołania komisji, która ustali, kto dopuścił
        się tych zaniedbań. A najlepiej powołajmy do każdej z tych spraw osobną
        komisję, później jedna nadrzędna komisja zweryfikuje wniosku wszystkich
        podkomisji...
        • lylika Raport tygodniowy 21.07.06, 20:59
          Ja delikatnie przypominam, że nieuchronnie zbliża się termin złożenia raportu tygodniowego. Zgłosiła siE Aganioq. Dobrowolnie.
          Wszelkie zebrania, komisje i speckomisje beda działać jutro podstolikiem podobno.smile
        • lol21ndm Re: utworzyć speckomisję!!! 22.07.06, 00:37
          Jak dobrze, ze jestem (jeszcze) daleko... wink
          • lylika Re: utworzyć speckomisję!!! 22.07.06, 07:43
            lol21ndm napisała:

> Jak dobrze, ze jestem (jeszcze) daleko... wink
            >
            Dlaczego dobrze? Nie lubisz nas?
    • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 28.07.06, 16:09
      Kontynuujemy nową świecką tradycję? Dwa tygodnie są do obrobienia.
      Pozdrawiam weekendowo.
      • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 28.07.06, 19:02
        Zamiast pozdrawiać, to może tak raporcik byś zrobił, co? wink)

Ja już robiłam. To kto następny?...
        • lylika Re: Raport o stanie FORUM 28.07.06, 20:57
          dorka_31 napisała:

> Zamiast pozdrawiać, to może tak raporcik byś zrobił, co? wink)
          >
          > Ja już robiłam. To kto następny?...
          Co do raportu to fajnie byłoby go tworzyć co tydzień. Aganioq zawiodła i zaginęła. Ja pisałam pierwszy, Dorka drugi, Gopos ze spotkania. Wypada na Krzyśka bo nie był na spotkaniu i jakaś kara się należy. To akurat raport dwutygodniowy będzie w sam raz. Hop, hop... Krzysiu, padło na Ciebie.
          • lylika Re: Raport o stanie FORUM 28.07.06, 23:30
            Krzyyysieeek... nie udawaj że Cię nie ma. Zostałeś wytypowany do napisania raportu za ostatnie dwa tygodnie. Nie upiecze Ci się, nawet w upale!
            • groha Re: Raport o stanie FORUM 29.07.06, 00:08
              Coś mi się kołacze, że Baron kiedyś oświadczał, iż w domu nie zbliża się do
              komputera. Więc chyba dopiero w poniedziałek dotrze do niego ciężar
              przydzielonego obowiązkusmile
              • woloduch1 Re: Raport o stanie FORUM 29.07.06, 00:47
                Nie w Moskwie, a w Leningradzie, nie...
                Baron komputer w domu posiada, ale od jakiegos czasu twierdzi, ze zepsuty, a
                szkoda, bo tak by chetnie skonczyl przygody Kisla/Kisiela (w pracy zas kest
                zarzniety). A poniedzialek, to Baron bedzie u wod (wszak pisal o tem).

Pozdrawiam

Woloduch
                • groha Re: Raport o stanie FORUM 29.07.06, 16:33
                  W Erewaniu. I nie rozdają zegarków, lecz kradną samochodysmile)
                  Och, no przecież dobrze napisałam: że się nie zbliża do komputera. Bo po co,
                  skoro zepsuty, prawda? wink)
                  P.S. A raport napisze nasza dzielna Aganioq, już się zdeklarowałasmile
                  • lylika Re: Raport o stanie FORUM 06.08.06, 09:36
                    Nie chcę być czepialska ale czy coś się kluje "w tym temacie"?
    • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM 10.08.06, 13:33
      Rany Boskie! takie zaleglosci! takie niedopatrzenie! ciezar raportu wyrznal
      mnie w plecy a Wy milczycie? toz to trzeba do roboty sie brac! wiec do dziela!

1. Forum jest, dziala, niedlugo mu stukna 3 latka - chyba juz siada na
      nocniczek.
      2. Planow spotkaniowych co niemiara. Zebran obowiazkowych, nadobowiazkowych i
      specjalnych. Atakuje grupa krakowska, poznanska zbiera sily.
      3. mamy osla
      4. mamy syrenke, sarenke
      5. Groha zaprasza na memlono, bedzie biba na okolicznosc pozegnania
      lata/powitania jesieni
      6. AKCJA LESIO NA CD W TRAKCIE. NIE POPUSZCZE.
      7. tworczosc artystyczna zamarla. wena na wakacjach ?
      8. aganioq cala i zdrowa choc troche w kawalkach ale jest
      9. ksiazka kucharska umarla a ja glodny jestem - tylko tam pija i pija
      10. uczymy sie polskiego - miimki i pochodne.
      11. Order usmiechu odzyl - ciekawe na jak dlugo
      12. statystyka mieszkaniowa uzupelniana na biezaco - przez Biezana ?
      13. zaginiona Derekcja, kto ja zna?
      14. z uwagi na popularnosc Anglii czeste rozmowy o pogodzie i herbacie
      Wiecej grzechow nie pamietam. Bije sie w piers.
      • stara.gropa Re: Raport o stanie FORUM 10.08.06, 13:38
        Re 11 Nie popuszczę
        Re 12 Przez tajemniczą rękę
        Re 13 Derekcja obiecała objawić się po 4 września
      • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 10.08.06, 13:54
        Ad. 3. Ma na imię Asia. Chrzestna mamuśka wizytuje krze w lutym.
        Ad. 5. Chętni na źwierzątkowe spotkanie poszukiwani.
        Ad. 8. CO Z AGANIOQ?
      • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 10.08.06, 13:59
        Ad. 7. No właśnie... Krzysiu, Wołoduchu - co z powieściami??
        • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM 10.08.06, 14:04
          Ad.7 Co do mła, to proszę zwizytować wątek: Do wszystkich piszących 7. Tamże
          objaśnione jest.
      • lylika Re: Raport o stanie FORUM - replika. 10.08.06, 22:09
        Cacany raporcik. Refleksyjki jednakże się cisną.
        >>>ksiazka kucharska umarla a ja glodny jestem<<<
        Ty Krzysiek stanowczo wołoduch jesteś. Ciągle żądasz nowych przepsów kulinarnych. Ale zgoda, będą przepisy.
        >>>tylko tam pija i pija<<<
        Co znaczy tylko tam piją? Prawie wcale. Kilka ledwie przepisów na nalewki. A widziałeś jaki jest czas oczekiwania na te delicje? Już nas skręca z niecierpliwości i musimy się posiłkować monopolem spirytusowym lub lada jakim browarem albo też zeszłorocznymi zapasami - jeśli ktoś ma.
        >>>bedzie biba<<<
        Prześliczne słówko, prawie zapomniane. Dobrze że reaktywował je Machulski w "Kingsajzie", i dobrze że je pamiętasz ale ono całkiem nie przystaje do Twojego
        alkoholowstrętu.
        Jeszcze jedno, Twoja niechęć do używania znaków diakrytycznych sprawia, że czytając ma się wrażenie, że się słucha pana Muldgaarda: "pija i pija".../mrowie a mrowie/ hi, hi.
        Pozdrowionka. smile
        • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM - replika. 11.08.06, 09:49
          "Jeszcze jedno, Twoja niechęć do używania znaków diakrytycznych sprawia, że..."

Matko!!!Jakich znakow??? Ja nic takiego nie uzywam, a napewno nie na trzezwo!
          czy ja sie powinienem obrazic ??? wink
          • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM - replika. 11.08.06, 11:27
            I o to właśnie chodzi, że nie używasz. A jak widać, niektórzy sądzą, że
            powinieneś. Na tym forum używanie jest w dobrym tonie... wink)
            • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM - replika. 11.08.06, 11:46
              Dobrzę dobrzę, będę używał. Już proszę na mnię nię krzyczeć. smile))
              • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM - replika. 11.08.06, 12:40
                Oooo, jak ładnie... Ale żeś sobie poużywał! wink))
    • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM 11.08.06, 13:10
      "...ono całkiem nie przystaje do Twojego alkoholowstrętu...." Ooooo! ja sobie
      stanowczo wypraszam takie żaluzje! Jaki alkoholowstręt!!! A co ja jestem ???
      Kaktus ???
      • lylika Re: Raport o stanie FORUM 18.08.06, 19:44
        Kto pisze raport w tym tygodniu?
        Nie pchajcie się wszyscy na raz. Spokojnie, każdy będzie miał szansę ale po kolei.
        Jutro kto?smile
        • lylika Re: Raport o stanie FORUM 18.08.06, 20:45
          Ja ponawiam pytanie, kto napisze raport? Wszyscy nagle się zdematerializowali czy cóś?
          • dorka_31 Re: Raport o stanie FORUM 18.08.06, 21:06
            Zapomniałaś, że weekend się zaczął??
            O tej porze, to tylko my dwie bywamy na forum wink)
      • lol21ndm Prywatnie do Krzyska :) 18.08.06, 23:40
        36krzysiek napisał:

"Lesio" na CD...

Co za CD? Dawno mnie tu nie bylo i teraz nie mam czasu nadrabiac zaleglosci
        czytajac. Podpowiesz mi?
        • lylika A raportu jak nie ma tak nie ma. 19.08.06, 16:10
          Ludzie kochane, co z Wami? Atramentu zabrakło?
          • lylika Wyjście awaryjne. 20.08.06, 13:19
            Ponieważ nikt się nie kwapi z raportem, jako wyjście awaryjne, zamieszczam podsumowanie w punktach:
            -Wątek „Skąd jesteśmy” zamarł. Wyniki raczej mizerne. Czy tak mało nas czy to wakacje spowodowały taki marny udój foremek i foremków?
            -„Lipa” zgrabnie przerodziła się w „Wisiela” i mamy instruktaż oraz miejsce do wieszania. Wieszać możemy też u Grohy w „Badylach”, wszystko to, czym chcemy się pochwalić. Ponadto lylika wiesza na dzień dobry a Dorka na dobranoc. Z resztą wieszać możemy wszędzie i wszystko albowiem większość zdobyła odznakę wieszaka.
            -Wbrew czarnowidztwu Krzyśka „Książka kucharska” przeszła w część drugą i kucharzy aż miło.
            -Dzięki Maalzy mamy w foto-albumie Grohy nowe zdjęcia Asi-Pobudki, która rośnie i pięknieje z dnia na dzień. Nie wiem czy to w ogóle jest możliwe. Piękna jest od zawsze.
            -Wykluły się nowe wątki. Oprócz „Badyli” i „Wisiela” są „Leworęczni”, „Nieczynne” i „Źwierzątkowo”. Maluchy to jeszcze ale z wiekiem podrosną.
            -Zebranie wrześniowe rozwija się prężnie w warstwie mnożenia terminów. Ma się odbyć w końcu sierpnia, na początku września, w połowie września /wyjazdowe/ i w końcu września /jubileuszowo-imieninowe/. W związku z tym wszyscy dostają rozmnożenia jaźni i migotków oczopląsoidalnych.
            -W dziedzinie zebrań wystąpił jeszcze jeden przypadek szczególny. Odbyło się w ścisłym gronie, ściśle tajne zebranie grupy krakowskiej. Kompletnie nie wiadomo czy będą jakieś reperkusje i czego należy się spodziewać.
            -Całkiem niespodziewanie mamy dwa hity tygodnia:
            1. „Paczka dla Kacyka” pobiła wszelkie rekordy. W ciągu dwóch dób rozwinęła się z „paczki od” w „paczkę dla” i przyniosła plon w postaci kilku wiekopomnych dzieł artystycznych. Forum wiło się w konwulsjach przy każdej kolejnej odsłonie a aplauzom nie było końca. Spodziewane są kolejne „bohomazy”. A wszystkiemu winna Stara Gropa.
            2. Drugie i najważniejsze.=== Krzysiek skończył książkę!!! ===
            Wydał drukiem, dołączył okładkę i rozesłał wybrańcom. Forum zamilkło w podziwie i nikt się dziś nie odzywa
            tylko wszyscy czytają, czytają, czytają...
            • dorka_31 Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 08:28
              Dzięki Lylika! Teraz już wiem, że nic ważnego mi nie umknęło.
              Czekamy na kolejne artystyczne bohomazy!
            • g0p0s Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 13:35
              Bardzo solidny raport.
              • marrtawu Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 18:45
                To ja może się usprawiedliwię. Gazeta od pewnego czasu chodzi u mnie
                baaaaaardzo wolno, zwyczajnie, szlag mnie trafia i zamykam stronę.
                Też tak macie, czy tylko ja jestem tak poszkodowana i z czego to może wynikać?
                • g0p0s Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 19:36
                  Szybki serwer to nie jest...
                  Jeżeli dzieją się ekscesy, to sprawdź się antywirem, może coś złapałaś.
                • groha Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 19:37
                  Marto, gdybyś teraz częściej tu bywała, to już byś przywykła do żółwiego tempa.
                  Każde zalogowanie należy traktować, jako mnisie ćwiczenie w cierpliwości oraz
                  przymiarkę do świętości i już jest OKsmile) Ja, z tego powodu, nawet staram się
                  nie mówić brzydko do monitorasmile
                  Lyliko, raport - pierwsza klasa!
                • dorka_31 Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 19:38
                  Mnie tylko co chwila wylogowuje, ale poza tym w miarę.
                  • marrtawu Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 20:33
                    Reszta działa bez zarzutu, tylko gazeta taka jest gupia i bzidka.
                    W tak zwanym międzyczasie zawsze robię kilka innych rzeczy, ale czasem i tak
                    szybciej kończę niż ona - ta gazeta. Albo tracę wąteksmile
                    W trakcie wakacji poza tym, wena mnie opuszcza i tylko sobie siedzę i patrzę,
                    co tam u Was się dziejesmile
                    • lylika Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 20:44
                      marrtawu napisałasuspicious W trakcie wakacji poza tym, wena mnie opuszcza
                      ...
                      Powiedz wenie żeby wracała bo forum jest stęsknione.
                      Jeśli chodzi wołowatość netu to może zainstaluj Operę. Jest chyba szybsza i wygodniejsza.smile
                    • groha Re: Wyjście awaryjne. 21.08.06, 20:49
                      Czy mnie ócz moich błekity nie mylą? Koleżanka Marta użyła zwrotu: "u Was"?
                      Uuuu, zauważam u towarzyszki coś, jakby wyalienowanie i zanik mięśnia
                      wspólnotowego. Nie jest dobrze, nie jest dobrze... Trzeba na serio pomyśleć o
                      tym romansie w odcinkach, co to kiedyś miał powstać, pamiętasz Marto? To
                      szalenie pobudza krążenie krwismile
                      • maalza Re: Wyjście awaryjne. 22.08.06, 09:57
                        Fiu, fiu, raport jak się patrzy. Szacuneczek wink)
                        • lylika Znowu Ersatz. 04.09.06, 08:08
                          Czy nasza Najjaśniejsza Szefowa wróciła z urlopu? Tu trzeba natychmiast zaprowadzić generalne porządki. Od dwóch tygodni nie ma raportu o stanie forum.
                          23 sierpnia było "wyjście awaryjne" a dziś znowu namiastka.
                          Wyszczególnię co ważniejsze, żeby Szefowa wiedziała jak się za te porządki zabrać.
                          "Zebranie wrześniowe w sierpniu" odbyło się 25 sierpnia o czym może przeczytać w sprawozdaniu. "Zebranie wrześniowe we wrześniu" rodzi się szczególnie ciekawie, bo poza zwykłymi przepychankami kto, kiedy i której godzinie, doszła kwestia gdzie? Ostatnie wiadomości to: Sadyba, mieszkanie Berka, dokładnie nie wiadomo gdzie, wiadomo dlaczego. Odmładzamy kadry.
                          Kacykowanie czyli bohomazanie rozwija się w zmiennym tempie. Niech sobie sama zobaczy dzieła.
                          Wołoduch i April urodzili po dwa odcinki. April cichutko, Wołoduch gromko. Przejechał się po forum za bohomazy ale za to my są w literaturze!
                          Jest kilka nowych wątków. Niektóre w powijakach ale narobiły hałasu i zamiesznia, że ho, ho.
                          Takie "Damsko-męskie grawitacje" doprowadziły do wrzenia stosunki foremek i foremków. Nie wiem jak to się potoczy przy osobistej konfrontacji.
                          Nie lepiej jest z "Przetargiem" na nowe wątki. Nie dość, że nie rostrzygnięty w terminie to jeszcze ustawiony. Podbierają sobie niektóre wątki i wieszają jako swoje. Inne całkiem pomijają. Jak w wiadomych kręgach.
                          Wyszydzają też naszą oświatę w wątku o szkole. Chyba im się szkoła nie bardzo podoba, czy cóś.
                          Najgorsza sprawa z wątkiem "Pomimo czego Ją uwielbiamy". Co tam się wypisuje to ludzkie pojęcie przechodzi. Niedługo się okaże, że uwielbiamy Guruę pomimo tego,
                          że powodzie, susze i gradobicia co jakiś czas czynią ogólne spustosznie.
                          Jednym słowem bez Szefowej nastąpiło całkowite rozprężenie, brak dyscypliny /nawet chciano wzywać Matyldę na pomoc/ i wszechogarniające bezhołowie.
                          .
                          To pisałam ja, sprawozdawca zastępczy.
                          • stara.gropa Re: Znowu Ersatz. 04.09.06, 08:18
                            Lyliko, Ty czytasz w moich myślach! Właśnie przekopuję się przez forum i klnę
                            jak szewc, że tyle nowych postów zostało napisanesmile i kiedy ja je przeczytam.
                            Co do porządków, to postaram się je zaprowadzić. Wiem od mojego tajnego
                            wysłannika, że są jakieś niejasności co do miejsca zebrania wrześniowego.
                            Czyżby Szpulka przestała nam się podobać?smile
                            Idę oglądać bohomazy i czytać powieść w odcinkach. Pa
                            • lylika Re: Znowu Ersatz. 04.09.06, 08:58
                              Zapomniałam dodać, że Groha już nie zaprasza wszystkich na Szkieletczyznę tylko umawia się w połowie drogi indywidualnie i demoralizuje przy pomocy pomocy wojska.smile
                              To pisałam...
                              PS Dopisujcie co pominęłam, to nie raport wszak lecz ersatz zaledwie.
                              • g0p0s Re: Znowu Ersatz. 04.09.06, 10:30
                                Było pytanie do Kierownictwa o plan obchodów trzeciej rocznicy powstania forum.
                            • hieroglif1 Re: Znowu Ersatz. 05.09.06, 11:08
                              --
                              moja prapra napisała stara-gropa.
                              Ja ci przecież mówiłam, że ty nie jesteś byle kto, tylko czytacz foremek i
                              foremków.
                              Ide siedziec, skruszona crying.Bo nie wytłumacze, dlaczego moja praprababcia czy
                              jeszcze razy dwa pra napisała to co napisała stara.gropa.
                              • lylika Re: Znowu Ersatz. 05.09.06, 11:25
                                hieroglif1
                                ...
                                Ludzie, kto to jest? Znacie?
                                • lylika Re: Znowu Ersatz. 05.09.06, 11:32
                                  lylika napisała:

> hieroglif1
                                  > ...
                                  > Ludzie, kto to jest? Znacie?
                                  >
                                  ...
                                  Czy to wpadła w sieci "nowa foremka"?
                                  • lylika Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 10.09.06, 09:44
                                    Znowu nikt się nie zgłosił do raportu. Na najbliższym zebraniu zgłoszę tę sprawę
                                    do porządku dziennego i nie ustąpię póki nie zapadną wiążące decyzje.
                                    Ubiegły tydzień obfitował w poruszane tematy ale skromny był jeśli chodzi o ilość wpisów. Towarzystwo rozleniwiło się przez wakacje do obrzydliwości.
                                    Z nowych wątków:
                                    -mamy nauczyć się rozpoznawać Prawdziwego Chmielewszczyka /zewnętrznie wyszedł nam dziwaczny stworek w peruce i z zaczeską spod pachy/
                                    -wpisujemy się w Urodzimiennik, taką naszą Izbę Pamięci o urodzinach i imieninach foremek i foremków,
                                    -nasza Najjaśniejsza Szefowa zdała coś na kształt sprawozdania z wizyty u naszego Byłego Brata i okazało się, że spotkała tylko bratową czyli pana Muldgaarda w spódnicy.
                                    Stare wątki ledwie dyszą lub pozdychały całkiem. Taka Książka Kucharska. Z uwagi na to, że Krzysiek opycha się ostatnio na służbowych obiadkach i nie żąda nowych przepisów, nie zmarła całkiem tylko dzięki Xkrpoce i Jej ciasteczkom maślanym.
                                    W wątku Szkolnym prawie wszyscy poszli na wagary. Nikt nie podsumował ile nazwisk i w jakiej kolejności nosiła nasza Gurua. Diariusz posiwiały z zapomnienia odłożony na półkę. Damsko-męskie przepychanki zapowiadały się ciekawie i już miało dojść do mordobicia, ale jak zwykle rozeszło się po kościach. Nie doszło do żadnych ustaleń w sprawie Długich Wątków. Przez chwilę się wydawało, że coś drgnęło, bo w jednym z nich użyto nawet odkurzonego hasła "ręce precz!", ale to też była bańka mydlana. Troszkę lepiej z Zaproszeniem Grohy, ale jak na tak poważne przedsięwzięcie to ilość wipsów jest zadziwiająco mała. W takim umawianiu się na zwykłe Zebranie Okresowe dochodzi zawsze do 200 postów a tu co? Mizeria.
                                    To tylko część poruszanych tematów, jednak każdy następny tylko tknięty i bez ikry.
                                    Najgorsza sprawa z wątkiem Skąd Jesteśmy. Istnieją poważne obawy, że część forum gdzieś się rozpierzchła, pogubiła lub, co gorsza, zmieniła Towarzystwo.
                                    Niepokojące jest "prawiemilczenie" Wołoducha. Cyknie jakieś słówko tylko od czasu do czasu jak by ktoś Go więził i wyznaczył tygodniowy limit słów.
                                    Natomiast ujawnił się raz w Raporcie jakiś Hieroglif. Ta sprawa wydaje mi się bardzo podejrzana.
                                    To było słów kilkoro "o stanie".
                                    Liczę na uzupełnienia i uwagi.
                                    Skryba zastępczy.
                                    • groha Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 10.09.06, 12:39
                                      - Okazało się, że lubimy serial "Siedlisko" i że w odróżnieniu od godziny
                                      emisji, jest on jak najbardziej chmielewski. Przy okazji się wyjaśniło, że
                                      jeśli coś lubimy, to znaczy, że ono takie właśnie jest i już.
                                      - The Dzidka założyła wątek o pod_różach, który jeszcze się nie rozwinął i na
                                      razie jest w pączku. O meluzynie się z niego dowiadujemy, ale nie wykluczone,
                                      że w dalszym ciągu, okaże się on także poradnikiem dla hodowców róż.
                                      - Jako czytacz nasz namiętny ujawniła się Katarina, dowodząc tym nie tylko swej
                                      odwagi, ale dostarczając także niezwykle cennej rady dla zdajacych logikę -
                                      najlepszym podręcznikiem do nauki tego przedmiotu są "Skarby". Po nich zdaje
                                      się ten potworny przedmiot śpiewajaco.
                                      - Sekcja warszawska TWCh ma pod górkę. Przez decybele i nie tylko. Podobno
                                      chwilowo bezdomna.
                                      - Po sprawozdaniu z sabatu czarownicy Edyty, Święta Katarzyna w Górach
                                      Świętokrzyskich, awansowała do roli uzdrowiska. Okazało się bowiem, że walory
                                      klimatyczne tego miejsca natychmiastowo wpływają na niesamowity wzrost
                                      zdolności pisarskich, czego dowodem jest wyżej wymieniona Edyta oraz Stefan
                                      Żeromski.
                                      - Po obejrzeniu świeczników, chwalić Boga, nikt nie zszedł z tego padołu i
                                      wszyscy pozostali przy zdrowych zmysłach, więc jest szansa, że paczka dla
                                      kacyka zostanie wkrótce skompletowana.
                                      - W wątku "Mimo czego Ją uwielbiamy", forumowicz Gastonlemiel stwierdził, że tu
                                      same inteligentne cholery są. Zgadzamy się z nim bardzo chętnie.
                                      - Liczne posty świadczą o tym, iż jedyną szansą na normalność w naszym kawałku
                                      świata, jest nieustające ćwiczenie się w chmielewszczyźnie. Tym, co zaczęli już
                                      od dziecka, jest teraz najłatwiej wytrzymać.
                                      Wasz Groszałek Opałek
                                      P.S. Raporty skryby zastępczego są tak doskonałe, że nie ma nad czym się
                                      zastanawiać. Szefowo, proponuję natychmiast mianować Lylikę na stanowisko
                                      skryby naczelnego forum i mamy problem z głowy raz na zawsze. Ktoś przeciw? Nie
                                      widzęsmile
                                      • lylika Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 10.09.06, 14:27
                                        groha napisała:
                                        Szefowo, proponuję natychmiast mianować Lylikę na stanowisko
                                        > skryby naczelnego forum i mamy problem z głowy raz na zawsze. Ktoś przeciw? >Nie widzęsmile
                                        ...
                                        Niniejszym oświadczam, że zgodzę się przyjąć stanowisko młodszego skryby składającego tygodniowe raporty, jeżeli mnie mianuje Szefowa a Forum zatwierdzi.
                                        Oczywiście, stanowiska: Starszego Skryby Sprawozdawcy Zebraniowego i Nadskryby Groszałka Opałka pozostaną bez zmian. Mam tylko jeden warunek. Nadskryba Groszałek będzie do każdego raportu składała "wydanie drugie poprawione", w którym skoryguje błędy i uzupełni zapominajki. Vide: dzisiejszy raport z pominięciem Sabatu. Ale plama! sad
                                    • woloduch1 Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 13.09.06, 00:53
                                      "Prawiemilczenie" Woloducha jest dla niego stanem normalnym. I to z kilku
                                      przyczyn. Po pierwsze: nie nalezy do kategorii AOLowcow (dla wyjasnienia: rasowy
                                      AOLowiec rzadko zabiera glos merytorycznie, natomiast odpowiada "I ja, i ja...").
                                      Po drugie: nie zabiera glosu w sprawach, w ktorych nie powinien miec nic do
                                      powiedzenia (np.: w jakim miejscu powinno odbyc sie comiesieczne spotkanie i o
                                      ktorej godzinie), po trzecie: nie zabiera glosu, kiedy nie ma nic nowego do
                                      powiedzenia, po czwarte: pisze wtedy kiedy ma czas, a z tym bywa roznie.
                                      Jednakze czyta zawsze.
                                      I w zwiazku z tym dorzuca do sprawozdania uwage, ze akcja "Order Usmiechu dla
                                      Guruy" ulegla ostatnio przyhamowaniu. Chyba, ze cos bylo omawiane na spotkaniu
                                      wrzesniowym we wrzesniu i nie zostalo sprawozdane (lub uleglo utajnieniu).

Pozdrawiam

Woloduch
                                      • lylika Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 13.09.06, 07:47
                                        woloduch1 napisał:
                                        > "Prawiemilczenie" Woloducha jest dla niego stanem normalnym. I to z kilku
                                        > przyczyn. Po pierwsze: nie nalezy do kategorii AOLowcow (dla wyjasnienia: > rasowy AOLowiec rzadko zabiera glos merytorycznie, natomiast odpowiada "I ja, > i ja...").
                                        No to dostało mi się, ale słusznie. Przeleciałam kilka ostatnich wątków i wszędzie moich wpisów jest najwięcej, więc nawet statystycznie musi być najwięcej niemerytorycznych. Chyba zmienię nick na AOLylika. sad((
                                        Wołoduchu, poprawię się tylko jeszcze odpowiem, że o Orderze była mowa na zebraniu i rzeczywiście została utajniona.smile))
                                        Pozdrawiam trzynastego.
                                        • woloduch1 Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 13.09.06, 17:36
                                          Dawno, dawno temu, jedno z moich wypracowan otrzymalo zarzut, ze wyrazam sie
                                          niejasno, krotko mowiac - zbyt skrotowo. Najwyrazniej mi zostalo. W takim razie
                                          moim psim obowiazkiem jest napisac sprostowanie. Otoz: oglaszam wszem wobec i
                                          kazdemu z osobna, ze nie zauwazylem na tym forum zadnych sladow AOLowatosci. Jak
                                          rowniez trolow ci u nas brak. A takze zupelny brak pyskowek wszelakiej masci.
                                          Tak wiec to forum nalezy do rzadkich wyjatkow w swiecie Internetu.
                                          Tak wiec, Lyliko, moja uwaga na temat AOLa dotyczyla tylko i wlacznie mnie (a
                                          raczej mojej niecheci do tego syndromu).

pozdrawiam

Woloduch

P.S. Dziekuje za informacje o Orderze. Ale teraz ciekawosc mnie zre (jako, ze ja
                                          rozpoczalem ten temat) i chcialbym sie dowiedziec cos wiecej. Skoro to
                                          tajemnica, to moze Sz.Pani Prezez (lub osoba upowazniona) wrzuci mi cos na priwa?

W.
                                          • lylika Re: Coś w rodzaju raportu tygodniowego. 13.09.06, 22:11
                                            Trochę mnie uspokoiłeś.smile
                                            W sprawie Orderu nie wiem co zrobi Pani Prezes, ale ja bym na Jej miejscu tak szybko Ci nie odpowiadała. Byłbyś zmuszony się dopytywać a zatem czasem odezwać do nas na forum.smile))
                                            • lylika Raport tygodniowy 17.09.06, 23:03
                                              będzie z poślizgiem.smile Jutro, jutro skleci się raporcik. Dziś jeszcze na zwolnieniu z powodu palca, oczywiście.
                                              • never_enough Re: Raport tygodniowy 18.09.06, 10:44
                                                Lyliko! Dużo zdrowia dla palca smile)
                                                • lylika Re: Raport tygodniowy 18.09.06, 22:07
                                                  Obiecałam Raport Tygodniowy więc wypełniam.
                                                  Forum ma się świetnie. Wątki się rozwijają. Przybywają nowi członkowie i sympatycy.
                                                  A jak jest dokładnie wystarczy poczytać.smile))
                                • g0p0s Re: Znowu Ersatz. 20.09.06, 15:50
                                  Nie znam, ale widzę, że wkłada kijki w różne miejsca. Przypadkowa osoba w dla
                                  niej przypadkowym miejscu.
                                  • groha Re: Znowu Ersatz. 20.09.06, 16:03
                                    Matko jedyna moja, G0p0sie, myślałam, że Ty tak do Ojca Założyciela, a'propos
                                    zmiany naszego ukochanego motta... smile)))
                                    A hieroglify z reguły są mało czytelne, więc nie ma co sobie nimi głowy
                                    zawracać.
                                    • edyta95 Re: Znowu Ersatz. 21.09.06, 10:06
                                      cicho, znalazłam to w wyszukiwarce, ło matko, nie wywoływać z lasu i broń Panie
                                      się nie odzywać
                                      • lylika Raport dwutygodniowy 23.09.06, 21:05
                                        Raport za poprzedni tydzień był dość lakoniczny ale spotkanie kieleckie jest wystarczającym usprawiedliwieniem. Tam tak wieje, że większość liter po prostu wywiało. Cud, że nie wywiało sprawozdania.
                                        Te dwa tygodnie obfitowały w nowe wątki. Najpierw, zajęliśmy się podróżami. Guruy i różowymi. Ostatnio do Ameryki z solą. Co oni tam soli nie mają? W planach jest też podróż w lutym na Mierzeję Wiślaną w poszukiwaniu bursztynu. Mieszkać będziemy w namiocie przywiezionym specjalnie ze Szwecji. Wątek o odchudzaniu dziwnie zgrał się w czasie z wątkami o ostrygach, pieczeniem placka Grohy i grzybobraniem, które nieoczekiwanie przerodziło się w porównywanie nicka Minerwy z panzerfaustem. Przeglądamy szafy mam i babć w poszukiwaniu sukienek i lekarstwa na czekanie oraz inne choroby na tyle ciężkie, że powodujące spisanie testamentu. Z leków na razie znaleźliśmy rumJanek. Któregoś późnego wieczora wykiełkowały dwa wątki filozoficzne „Ludzie, kocham was” i „Muszę się pochwalić – głupia jestem” ale nagle ogłoszono ciszę nocną i wynurzenia zamarły. Były i inne nowości. Przyznawaliśmy się do swoich bzików czyli hobby, pojawił się i natychmiast wyjechał na urlop nowy foremek, komuś schudł kot, scyt scytów Scytów osiągnęliśmy w syceniu a Krzysiek ma rozebrać na czynniki pierwsze Wtórną Młodość. Najgłośniejszą jednak nowością jest „Wracam bez huku” i powrót Ojca Założyciela Marnotrawnego, który mianował nowego współmoderatora i usiłuje na nas wymusić zgodę na zmianę motta. Rodzą się kolejne spotkania. Poznańskie już jutro, warszawskie za dwa tygodnie. Najjaśniejsza Szefowa popadła w stan nerwowy z powodu niesubordynacji przy wybieraniu obrazów do „Paczki dla Kacyka”. Ze „Skąd jesteśmy?” wynika, że jest nas garstka ale nic to, nie ilość wszak ale jakość! Na zakończenie wielki aplauz dla G0p0sa, skryby naszego sprawozdawczego. Przeszedł samego siebie i takie nam sprawozdanie wielotomowe walnął, że klękajcie narody. smile
                                        • asia.sthm Re: Raport dwutygodniowy 24.09.06, 10:05
                                          Lyliko pieknie!
                                          Na Tobie to jak na Zawiszy mozna smile)))

Od zadwutygodniowego raportu bedzie zalezalo moje forumowe zycie...wroce
                                          zielona i za nic sie w niczym nie polapie bez raportu.
                                          Bedziecie ratowac?

Zginely mi sandalki w kolorze konskiej muchy i jak ja sie teraz na tej
                                          Florydzie zaprezentuje? sad( chalupe do gory nogami wlasnie wywracam a ich
                                          nigdzie nie ma sad(
    • sloggi Re: Raport o stanie FORUM 19.09.06, 23:36
      Może tak zmienić motto, na tym już są pajęczyny.
      • groha Re: Raport o stanie FORUM 20.09.06, 00:05
        Jakie pajęczyny?? Każdego dnia pucujemy je do połysku i dwa razy w tygodniu
        omiatamy. Nie ma prawa być żadnych pajęczyn.
        • never_enough Re: Raport o stanie FORUM 20.09.06, 07:54
          A nawet, jeżeli jakaś pajęczyna się zdarzy, to tylko na zdrowie. Podobno pająki
          lubią zakładać sieci tam, gdzie czysto smile
          • lylika Re: Raport o stanie FORUM 20.09.06, 09:26
            never_enough napisała:

> A nawet, jeżeli jakaś pajęczyna się zdarzy, to tylko na zdrowie. Podobno pająki lubią zakładać sieci tam, gdzie czysto smile
            ...
            No to mnie uspokoiłaś, bo u mnie pajeczyny co chwila się rzucają.smile Oto dowód:
            img171.imageshack.us/img171/7067/060808wieczorne032ug4.jpg
            smile))
      • lylika Re: Raport o stanie FORUM 20.09.06, 09:30
        sloggi napisał:

> Może tak zmienić motto, na tym już są pajęczyny.
        ...
        Coś Ty, Sloggi, takie motto to skarb i nawet pajęczyny mogą je opleść do woli.
        Zmienić możemy tylko wtedy kiedy Gurua napisze na nasz temat coś jeszcze bardziej pochlebnego.smile
        • 36krzysiek Re: Raport o stanie FORUM 29.09.2006 29.09.06, 14:42
          1. zebranie zwołane
          2. prace przydzielone
          3. dyscyplina zachowana
          4. startujemy w wyborach
          • g0p0s Re: Raport o stanie FORUM 29.09.2006 29.09.06, 15:12
            Wrzesień obrodził w spotkania. Do tego stopnia, że jedno wrześniowe odbyło się
            już w sierpniusmile)
            Było spotkanie sekcji krakowskiej, spotkanie w połowie drogi, spotkanie
            Anatolkowe z sekcją kielecką, spotkanie regulaminowe wrześniowe we wrześniu,
            spotkanie sekcji poznańskiej. Sprawozdań proszę szukać na forum.
          • lylika Re: Raport o stanie FORUM 29.09.2006 29.09.06, 22:02
            36krzysiek napisał:

> 4. startujemy w wyborach
            ...
            Miss?
            • lylika Raport o stanie FORUM 02.10..2006. 02.10.06, 08:35
              ........
              Raport został utajniony i napisany atramentem sympatycznym.smile))
              • asia.sthm Re: Raport o stanie FORUM 02.10..2006. 06.10.06, 18:57
                wy "Zawisze" Wy!!
                wszystkiego musze sie sama do...doigrac
                czytam i czytam , oczy ma na zapalke bo mi 6 godzin dobylo nie wiadomo skad a
                noc za mna nieprzespana.
                Ja sie kiedys ciezkiej nerwicy przez Was doigram, chociaz tak was kocham jak
                jasna cholera i ciut ciut.
                no to ide czytac dalej,

zastoj na forum z powodu wrzesniowego scytu samego szostego pazdziernika.
                PS
                Lyliko, nie zaniesli ci podlogi? Dywanow obcasami nie posiekali?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka