Dodaj do ulubionych

Aktualności najnowsze

13.11.07, 14:12
Do Eyty:
Dziękuję najuprzejmiej za podanie mi adresu wytwornego magazynu w centrum miasta. Byłam, kupiłam, skórzana, prawie taka jak chciałam, za umiarkowane pieniądze.
Koniec nadawania. smile)
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Aktualności najnowsze 13.11.07, 14:20
      prossssssssszę
      wytworny magazyn nader użyteczny jest, mają tam różnież czerwone
      szpilki w rozmiarze 35 (nabytek Kocia)
      pozdrowionka
      • turzyca Re: Aktualności najnowsze 30.11.07, 21:21
        gdzie jest wytworny magazyn, gdzie mozna kupic buty w rozmiarze 35? Czerwone w
        dodatku! Ja tez chce wiedziec...
        • lylika Re: Aktualności najnowsze 01.12.07, 08:11
          KDT (Kupieckie Domy Towarowe), róg Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej.
    • edeka5 Re: Aktualności najnowsze 13.11.07, 16:58
      lylika napisała:

> Byłam, kupiłam, skórzana, (...) za umiarkowane pieniądze

Skórzana torebka za umiarkowane pieniądze to jakoś mi razem nie
      pasi. Chyba, że to kwestia co dla kogo znaczą umiarkowane pieniądze.
      • lylika Re: Aktualności najnowsze 13.11.07, 17:03
        >
        > Skórzana torebka za umiarkowane pieniądze to jakoś mi razem nie
        > pasi. Chyba, że to kwestia co dla kogo znaczą umiarkowane pieniądze.
        ...
        smile)
        Jak na skórę umiarkowane. smile
    • dorka_31 Najlepsze kryminały wszech czasów 14.11.07, 11:44
      Jak w tytule:
      ksiazki.wp.pl/id,49116,size,0,galeria.html?rfbawp=1195036983.576
      • 36krzysiek Re: Najlepsze kryminały wszech czasów 14.11.07, 12:00
        Nie znam ani jednego tytułu z listy. Z resztą nie jestem fanem
        kryminałów sensu stricto
      • april02 Re: Najlepsze kryminały wszech czasów 14.11.07, 12:25
        Wielkie dzięki Dorko smile Jakoś ominęłam tę książkę a byłam strasznie
        ciekawa co też weszło w skład tej krwawej setki smile
      • ewa9717 Re: Najlepsze kryminały wszech czasów 14.11.07, 13:15
        A ja kryminały i owszem, ale na tej liscie wiele tytułów (no i
        autorów) chyba z łapanki.
    • dorka_31 Dzień Czarnego Kota 14.11.07, 11:48
      Kto świętuje? smile)
      wiadomosci.wp.pl/kat,1515,wid,9388779,wiadomosc.html
      • lylika Re: Dzień Czarnego Kota 14.11.07, 11:52
        dorka_31 napisała:

> Kto świętuje? smile)
        ...
        Kot. smile
    • the_dzidka Modelina nabyta! 14.11.07, 22:02
      W zbyt dużych ilościach (8 kolorów), bo jak to ja, nie umiałam się
      oprzeć tzw. feerii barw. Ale nic.
      Zaczynam lepić ćwiczebną DGiJN!
    • g0p0s Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 11:30
      Dzień pez papierosa dziś jest. Komuś się udało wyrwać ze szponów?
      • asia.sthm Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 12:06
        Tak , na cale dwie godziny...i starczy. ja mam remont i musze palic
        na nerwowosc. Zamiast dnia bez papierosa zrobie sobie dzis dzien bez
        zamordowania kogos....i tak mi dopomoz Bog.
        • groha Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 12:53
          A ja bardzo lubię takie dni odgórnej troski o człowieka i z utęsknieniem czekam
          wciąż na nowe, tak samo propagujące zdrowy styl życia, np. "dzień bez odcisków,
          bąbli i nagniotków", lub "dzień bez konieczności zbyt długiego trzymania moczu",
          co jak wiadomo bardzo niezdrowe jest i strasznie wkurza, a także na "dzień bez
          lekarza z ubezpieczalni państwowej" oraz na "dzień bez ludzi" połączony, rzecz
          jasna, ze światowym dniem walki ze stresem wink
          • edyta95 Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 13:08
            a mnie się udało, jakieś dzisięć lat temu i trwa do dziś
          • stara.gropa Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 13:23
            Nie daj Boże, żeby wprowadzili Dzień bez Forum. Tego to byśmy nie
            przeżylismile
      • 36krzysiek Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 13:52
        O ludzie! Jak ja bym chciał rzucić dla zdrowotności! Histeria i
        hipohondria to moje drugie imię, ale ja niestety lubię palić sad
        • stara.gropa Re: Aktualności najnowsze 15.11.07, 14:18
          Baronie, a może to Ci pomoże rzucić paleniesmile
          picco.pl/index.php?p36,kaszlaca-popielniczka-cierpiace-pluca-palacza
          • lylika Re: Aktualności najnowsze 16.11.07, 08:12
            Nawiązując do "dnia bez", uprzejmie zawiadamiam, że dziś jest Dzień Bez Maila. smile)
        • edyta95 Re: Aktualności najnowsze 16.11.07, 08:20
          ja też lubiłam palićsmile ale na ambicje mi nadepnięto
          • lylika Re: Aktualności najnowsze 16.11.07, 15:23
            Gurua w Trójmieście.
            www.chmielewska.pl/index.php?name=News&file=article&sid=327
            • lylika Gurua w Trójmieście 16.11.07, 16:25
              Wkleję, bo tam się źle czyta.
              W Empiku we Wrzeszczu byliśmy już chwilę przed piętnastą. Obejrzeliśmy ustawianie solika na podwyższeniu i ustawienie stosów książek wokół „sceny". Kilka minut po piętnastej do Empiku weszli długo wyczekiwani Pani Joanna i pan Tadeusz Lewandowski, oraz towarzyszący im pan Witek, znany zwłaszcza z najnowszych powiesci Joanny Chmielewskiej.

Pani Joanna została powitana przez dyrektora Empiku, po czym usiadła w kawiarnianej części przy stoliku, poprosiła o herbatę i od razu przeszła do rozmowy z panem Tadeuszem. Porozmawiali chwilę o nowych książkach polskich pisarzy, pani Joanna wyraziła swoją opinię na Temat kilku książek oraz ucieszyła się niezmiernie z „Nie ma się z czego śmiać" - książki Stefanii Grodzieńskiej, którą udało jej się znaleźć w księgarni.

W końcu nadeszła wyczekiwana przeze mnie chwila, w której Pierwsza Dama polskiego kryminału wybrała najlepszy ze swoich trzech długopisów i złożyła podpis na nowym egzemplarzu „Szajki bez końca". Pani Joanna złożyła jeszcze kilka podpisów, skończyła kawałek ciasta który - jak sama powiedziała - był „dobry, ale zbyt duży", wzięła filiżankę z herbatą i udała się w kierunku „sceny", na której przygotowana była kanapa i stolik. Zmierzyła morderczym spojrzeniem drewniany stopień, jednak dzielnie go pokonała i usiadła przy stoliku.

Po autografy podeszło kilkanaście osób - zarówówno klienci, jak i pracownicy Empiku, niektórzy zostawali przy stoliku dłuższą chwilę, i rozmawiali z Pisarką.

Druga część spotkania odbyła się w bibliotece miejskiej w Gdańsku. Frekwencja była zdecydowanie większa niż w Empiku, a w niezbyt dużej czytelni zajęte były chyba wzystkie krzesła. Spotkanie prowadził pan Tadeusz, który - oprócz bycia swoistym menagerem pani Joanny jest także znanym krytykiem literackim oraz pracownikiem Polskiego Radia. Widać było rzetelne przygotowanie pana Tadeusza do rozmowy. Dobór pytań był bardzo dobry, ponieważ pan Lewandowski zadawał głównie pytania na tematy nie poruszone dotychczas w Autobiografii czy innych wywiadach, więc obecni na spotkaniu dowiedzieli się dużo nowych rzeczy zarówno o twórczości, jak i zainteresowaniach literackich pani Joanny.

Na początku poruszony został temat omijany dotychczas, czyli seria poradników pani Joanny. Pan Tadeusz pytał o genezę ich powstania i ewentualne kolejne tomy. Pisarka odpowiedziała, że została namówiona na napisanie poradników przez jakiegoś dziennikarza, a dalszych tomów raczej nie będzie.

Pani Joanna odpowiadała też na pytania odnośnie jej zianteresowań literackich - tu wyszła przede wszystkim Grodzieńska i Christie.

Poruszony został też temat, na który pani Joanna niechętnie zazwyczaj opowiada, czyli ekranizacje jej książek, które miały wyjątkowego pecha. Autorka nie krytykowała Jana Batorego, który nakrecił Lekartswo na miłość i Skradzioną kolekcję, tłumacząc, że niestety nie miał za dużo do powiedzenia przy ich realizowaniu, jednak zdecydowanie skrytykowała "Romans wszechczasów", którego - prawdopodobnie na szczęście - żadna kopia nie została zachowana, oraz rosyjskie ekranizacje "Wszystkiego czerwonego" (pan Tadeusz powiedział, że jest szansa na ukazanie się tego serialu w Polsce pod tytułem Wóz albo przewóz, jednak pani Joanna wykrzyknęła na to, że nie ma mowy) i "Całego zdania nieboszczyka". Pan Lewandowski zdradził nam, że są osoby zainteresowane ekranizacjami książek najpoczytniejszej pisarki w Polsce, jednak w obawie przed rozczarowaniem odmawia ona wszystkim zgody na ekranizację - zresztą po dotychczasowych ekranizacjach widać, że ma do tego podstawy.

Pani Joanna, zapytana o swoje dwie książki, do których ma szczególny sentyment wymieniła "Wszystko czerwone" i "Skarby", jako książki których udało jej się stworzyć najlepszą atmosferę.

Pan Tadeusz zapytał także panią Joannę, czy nie ma ochoty wydać książki o jakiejś innej tematyce - jednak pisarka zaprzeczyła. Oświadczyła także, że nie chce wydać żadnej książki pod innym pseudonimem, gdyż i tak zostałaby rozpoznana. Pisarka zdradziła, że ma obecnie zaczęte cztery książki: Siódmy tom Autobiografii, powieść historyczną, o której mówiono po cichu od dawna, w fazie bardzo początkowej, jakąś powieść, oraz poradnik o matkach, które często rujnują życie swoich dzieci - jednak Autorka boi się wydać go przed śmiercią, gdyż reakcja czytalników może być zbyt gwałtowna.

Gdy nadszedł czas na pytania fanów, zewsząd posypały się podziękowania, i kilka pytań: między innymi o to, czy będzie dalszy ciąg serii książek dla dzieci - jak powiedziała pani Joanna prawdopodobnie nie powstanie, gdyż dzieci byłyby już dorosłe, a ona sama nie może pisać o dzieciach i młodzieży, bo nie zna wystarczająco obecnych realiów.

Padło też pytanie o stosunek pisarki do naśladowców jej stylu. Joanna Chmielewska przyznała się, że bardzo chętnie czyta książki Darii Doncowej, która nazywana jest "rosyjską Chmielewską". Daria Doncowa wydała już około 60 książek, nie wszystkie zostały przetłumaczone na język polski, czego pani Joanna bardzo żałuje.

Widać było, że autorka jest przychylnie nastawiona do czytelników, którzy - zgodne z zaleceniem - gdy dostali czas na własne pytania unikali pytań, na które odpowiedź jest zawarta w Autobiografii oraz takich, na które pani Joanna wielokrotnie już odpowiadała. Pani Joanna bez zastanowienia odpowiadała na wszystkie pytania, chociaż - jak zaznaczył pan Tadeusz - nie znała wcześniej żadnego z nich.

Po półtorej godzinie pani Joanna podziękowała za spotkanie. Osoby, które nie miały jeszcze autografów rzuciły się do przodu, by wzbogacić swoje książki o podpis ulubionej pisarki.

Dziękujemy i zapraszamy ponownie do Trójmiasta wink
    • dorka_31 Diamentowo 19.11.07, 13:50
      Czy ktoś może pamięta ile karatów miał Wielki Diament??
      wiadomosci.wp.pl/kat,1515,wid,9398733,wiadomosc.html
      A tu nie po polskiemu, ale fotka jest:
      www.swissinfo.ch/eng/front/detail/Diamond_dazzles_at_Swiss_auction.html?siteSect=105&sid=8422613&rss=true&ty=st
      • lylika Re: Diamentowo 19.11.07, 15:40
        dorka_31 napisała:

> Czy ktoś może pamięta ile karatów miał Wielki Diament??
        ...
        Zamiast na karaty na jajka łatwiej przeliczać. Wielki Diament miał wielkość dwóch zrośniętych jaj kurzych a ten na zdjęciu jest wielkości jajka przepiórki. Kurdupel, albo elegancko, krasnoludek jest przy Wielkim Diamencie. smile)
    • groha Re: Aktualności najnowsze 19.11.07, 15:06
      O tych karatach z wątku zagadkowego wiedziałam, ale już zapomniałam, niestety.
      Mam nieodparte wrażenie, że dzisiaj jedyną rzeczą, która chodzi do tyłu i na
      czworakach jeszcze lepiej od mego ociężałego intelektu, jest portal gazety.
      Który, po prostu, nie chodzi u mnie wcale.
      • asia.sthm Re: Aktualności najnowsze 19.11.07, 15:22
        nie zalamuj sie Groho - mnie tez te ilosci karatow jakos sie glowy
        nie trzymaja. Widocznie glowa wie, ze jej sie takie ilosci nie
        trafia i nie zawraca sobie glowa glowy iloscia karatow.
        Ten ze zdjecia tak na oko w pepek nie wejdzie, wiec nie wiem do
        czego sie nadaje...do trzymania w sejfie, do kradniecia, do
        mordowania, do rzniecia szyb pancernych i do kuszenia zlego. Ale
        ladny cholernik smile)
    • eulalija Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 09:42
      Tak mi przyszło do głowy ... Czy organizujemy spotkanie regulaminowe
      grudniowe? Bo fatalnie wypada, 1-szy w sobotę, drugi piątek grudnia
      to już będzie dzień 14-ty, może raz od zasady odstąpić i na pierwszy
      piątek przenieść?
      Jak SzanPan sądzą?
      • the_dzidka Właśnie! 20.11.07, 10:53
        Słuchajcie, ja mam 14 grudnia Christmas party w firmie!! Jeśli tego
        dnia będzie spotkanie, to kicha, bo niczego się nie dowiem i nie
        potrenuję.
      • edyta95 Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 10:54
        Funky jimmy?
        • eulalija Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 10:56
          Zaraz Pani Prezes skoczy na Ciebie z pazurami smile))
          A tak swoją drogą, to ile z tego masz? Bo może i ja bym coś
          poreklamowała, opłaca się?
    • dziewczynka_pawelka Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 11:17
      Nie wiem, czy było, bo nie udało mi się znaleźć:
      www.empik.com/empikultura/aktualnosci?_a=39215&_name_=Wymiar_sprawiedliwosci_ma_mnie_w_nosie_wywiad_z_Joann
      a_Chmielewska

Wywiad krótki, trochę tendencyjny smile Ale może warto dla pani
      Chmielewskiej smile

Pozdrawiam!
      • g0p0s Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 11:23
        Czy pani Magda M. z TVN Style używa eeeeeee yyyyyyyyy? Jeżeli tak,
        to powinna sobie ten wywiadzik przeczytaćsmile)
    • groha Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 12:48
      Kurczę, a o co chodzi z tym paskudzeniem "Wakacji" Putramenta, o którym Gurua
      znów mówi? Mam wydanie z 1973 roku i zaczynam się poważnie zastanawiać, czy to
      jest już ta ostatecznie spaskudzona, czy też obecnie komuś udało się to zrobić
      jeszcze bardziej? Kto ją wie?
      • woloduch1 Re: Aktualności najnowsze 20.11.07, 17:07
        Grohus, sprawdz, z laski swojej, ktore to jest wydanie (I czy II). Wydania
        roznily sie miedzy soba dosc znacznie (chodzi o zakonczenie). Natomiast cos mi
        sie wydaje, ze ostatnio wznowiono to i dokonano ciec. Ale pewny nie jestem.

Pozdrawiam

Woloduch
        • groha Re: Aktualności najnowsze 21.11.07, 14:31
          Sprawdziłam - to wydanie IV, czyli ze spaskudzonym zakończeniem, na pewno. Już
          kiedyś pytałam o co chodzi w nim chodziło, ale nikt jego nie wiedział. Może Ty
          wiesz, Wołoduchu? Tak pytam, z ludzkiej ciekawości. A teraz czytam o tych
          cięciach i w głowę zachodzę, po kiego diabła? Że Putrament? Albo uwspółcześnić
          chcieli, czy jak? Nie dziwię się, że Guruę tak to wkurza. Czysty idiotyzm
          potrafi do furii doprowadzić, wiem coś o tym.
          Dziękuję, Wołoduchu i odpozdrawiam jeszcze bardziej niż zwykle, bo mamy dzień
          życzliwości podobno smile
          • woloduch1 Re: Aktualności najnowsze 21.11.07, 17:13
            Chetnie bym Ci odpowiedzial bardziej szczegolowo, ale po prostu nie pamietam.
            Pierwszy raz czytalem Wakacje jakies 42 lata temu, a ostatni - co najmniej 30.
            Zaprawde ciemnosc zapadla na pamiec ma. Wiem, na pewno, ze chodzi o zakonczenie.
            poza tym, cos mi sie telepie, ze mogly byc jakies zmiany w scenach szkoleniowych
            kursu zeglarskiego.

Pozdrawiam

Woloduch
            • lylika Mordafqbeł. 22.11.07, 09:11
              Dla poprawienia nastroju. smile)
              img156.imageshack.us/img156/6651/mordafqbegz0.jpg
              • stara.gropa Re: Mordafqbeł. 22.11.07, 09:14
                Lyliko, mam nadzieję, że to tylko przypadkowa zbieżność imion?smile)
                • lylika Re: Mordafqbeł. 22.11.07, 09:20
                  Absolutnie! smile)
                  • lylika Poprawa nastroju. 22.11.07, 09:26
                    Muszę sobie jakoś poprawiać nastrój z powodu prac w domu bliźnim:
                    img401.imageshack.us/img401/3815/071122ocieplenie002wf5.jpg
                    Słowa brukowane mam za pobudkę, łomot mi rozsadza głowę, a styropian mam już wszędzie!!!
                    • papuga_ara Re: Poprawa nastroju. 22.11.07, 09:35
                      Ojojoj... Faktycznie paskudnie to wygląda. Rusztowanie mocno stoi, a
                      pan wygląda na zadomowionego... Mamy lecieć z odsieczą??
                    • asia.sthm Re: Poprawa nastroju. 22.11.07, 10:27
                      Lyliko , ty to masz na zewnatrz a ja w srodku. Nie wiem co
                      smaczniejsze styropian czy mialki gruz, ale moge sie z toba zamienic
                      jak chcesz.
                      Wlasnie facet stoi na parocentymetrowej zerdzi i ...tapetuje sciane
                      przy schodach, sciana dwupietrowa. Ja uciekam teraz do pracy i niech
                      sie dzieje co chce. On mowi ze jego zona sie ucieszy jak zleci. On
                      zleci.

PS ten gruz to mi znow ladnie Gopos wykrakal. Myslalam ze gruz to
                      wtedy jak sie cos burzy..a to mit - gruz pochodzi z szurania po
                      scianach i sufitach. Ratunku.
                      • dorka_31 Re: Poprawa nastroju. 22.11.07, 11:34
                        Dołączam do Was - ja mam takie "przyjemności" w pracy. Jakis czas
                        temu skończył sie remont instalacji centralnego ogrzewania, a teraz
                        mamy modernizację instalacji elektrycznej. Kable tu, kable tam,
                        meble poodstawiane od ścian, co jakiś czas odgłos wiercenia w
                        ścianie lub wołanie którejś z koleżanek: "Przepraszaaam! Czy mógłby
                        pan przestać na chwilę wiercić, bo muszę przez telefon porozmawiac."
                        A dziś będzie ten bałagan u mnie w pokoju...
              • the_dzidka Re: Mordafqbeł. 22.11.07, 09:52
                Byś się jeszcze pochwaliła, co za bystrzacha Ci to przysłała wink
    • eulalija Nowe duszyczki się pojawiły 20.11.07, 15:58
      W różnych wątkach trzy nowe duszyczki wypatrzyłam, niniejszym witam
      serdecznie Anetunię, Anorektyka (o kurczę, skleroza, płci się nie
      przyjrzałam) i DziewczynęPawełka smile)
      Zapraszamy na dłużej.
      • groha Re: Nowe duszyczki się pojawiły 21.11.07, 16:18
        Eulalijo, jeśli o ścisłość chodzi, to Anorektyk nie żadna duszyczka, tylko żywy
        facet, mam nadzieję, choć fakt - pojawia się tu i znika, jak duch, od ho, ho!
        albo jeszcze dłużej. Ale porządny duch z niego jest, cichutki, nie lata z
        brzękiem, nie robi przeciągów i nie jęczy, jak kiedyś takie jedne nad Szpulką wink)
        • eulalija Re: Nowe duszyczki się pojawiły 21.11.07, 16:23
          Niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi za wyjaśnienie kompletnie
          kompetentne smile)
    • groha Re: Aktualności najnowsze 22.11.07, 14:19
      O jejumojeju, co to się nie dzieje, moje ludzie kochane? Wszędzie takie
      ekstremalne sytuacje życiowe, nienastroje, plagi egipskie, siedem boleści,
      ogólny jęk i wielkie gruzowisko, że aż się marszczy... czoło wink Na życie życiowe
      nie ma rady, wiadomo, ale tutaj?! Trza się wziąć trochę w garść, albo co. Też
      mnie boli to i owo, ale jak się zbiorę w sobie, jak wezmę miotłę... Dobra,
      żartowałam. Nie mam miotły, zezuła się, jak mawiało moje dziecię.
      A'propos zbierania, to mam nasiona powoju na zbyciu, jakby ktoś myślał
      przyszłościowo o nadchodzącej wiośnie, a a'propos aktualności, to widzę, że
      Papuga wróciła z urlopu, na którym miała wypocząć i się postarzeć o rok, czy
      coś. I jak, Papużko, udało Ci się? smile
      • goonia Re: Aktualności najnowsze 22.11.07, 17:40
        w moim, najwyrazniej blednym mniemaniu, wszelkie remonty powinny odbywac sie na
        wiosnesmile

• groha Re: Aktualności najnowsze 22.11.07, 19:30
          Teoretycznie tak, bo jesień jest wystarczająco męcząca sama w sobie, więc po co
          sobie jeszcze dowalać. Ja w ogóle zawsze bardzo podziwiam wszelkich
          remontowiczów, naprawdę. Bo dla mnie najlepszą porą na wszelkie domowe remonty
          jest ta, kiedy nie ma mnie w domu smile
      • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 22.11.07, 23:05
        No cudo po prosssstu ten ssssłoń!!smile) Hm, gdzie to ja go
        widziałam... wink

groha napisała:
        > a a'propos aktualności, to widzę, że
        > Papuga wróciła z urlopu, na którym miała wypocząć i się postarzeć
        o rok, czy
        > coś. I jak, Papużko, udało Ci się? smile

Oj tak, udało, udało.... Starszam, mądrzejszam i w ogóle szamsmile)
        Takie urodzinowe szamy to bardzo przydatne są, te one. Człowiek taki
        świąteczny się robi cały. Odświętny znaczy.

A jutro.... A jutro.... O jejumojeju... Gastronomię mam. O trzeciej.
        Ale w znieczuleniu, bo - jak to tu onegdaj napisane było (i mi sie
        utrwaliło) - 'na żywca sobie tego zrobić nie dam'. A i tak mam
        pietra. Ech. Mało chmielewska postawa ze mnie wyłazi, ot co.

• asia.sthm Re: Aktualności najnowsze 22.11.07, 23:18
          Jutro o trzeciej, Dorkowego slonia sobie wyobraz w tancu i mojego
          faworyta, Spiczygniewa pucujacego Eulaliji chalupe szczoteczka do
          zebow....albo cokolwiek rownie madrego.
          Nie boj sie Papugo, jeszcze tak nie bylo zeby czlowiek zapomnial
          miec glupie mysli. smile)))

Ja cie bede wspierac na powaznie, dobra energie posle.

PS farba juz nie smierdzi i skupie sie nalezycie.
          • groha Re: Aktualności najnowsze 23.11.07, 00:13
            Papużko, nie bój nic! Będę trzymać kciuki, choćby dla fasonu, bo skoro idziesz
            spać, to właściwie nie ma po co, ale niech Ci się śni kolorowo i słodko. Aha, i
            żebyś po obudzeniu usłyszała, że wszystko OK, bo inaczej przecież być nie może.
            Aha drugie - przed snem koniecznie popatrz w oczy tego od usypiania! Potem nam
            powiesz, jak piękne miał oczy, czyli czy był oczasty, czy nie bardzo. Zwykle są.
            Trochę szkoda, że nie będziesz mogła zastosować rady Goposa i zaproponować temu
            od rury, żeby najpierw pokazał Ci na sobie, że to nic nie boli, ale jakoś bez
            tego wytrzymamy. Trzymaj się mocno!
            • lylika Re: Aktualności najnowsze 23.11.07, 08:15
              Papużko, zastosuj zwis papuzi i nie Cię usypiają do góry nogami. smile
              Powodzenia!
    • dorka_31 Taka sobie ciekawostka... :) 22.11.07, 19:44
      Nie mam pojęcia gdzie to wkleić, a koniecznie chciałam Wam pokazać.
      Niektórzy już widzieli, ale niech jeszcze i pozostali zobaczą (o ile
      akurat ktoś kliknie)

Oto fotka jaką znalazłam w necie (i nie była to bynajmniej
      ilustracja do wszystkim nam znanego i lubianego, pewnego dzieła
      naszej ukochanej autorki...):
      img89.imageshack.us/img89/1320/slonikyk5.jpg
      smile)
      • edyta95 Moja prywatna aktualność 23.11.07, 08:59

• edyta95 Re: Moja prywatna aktualność 23.11.07, 09:01
          poszło za wcześnie
          przyznali mi neostradę, hurrrrrrrrrrrrrrra
          przyznali 7 listopada tylko zapomnieli mnie o tym powiadomić, nic to
          zepsuł mi się komputer domowy
          kurcze i bądź tu człowieku pozytywnie nastawiony do świata
          • papuga_ara Re: Moja prywatna aktualność 23.11.07, 10:01
            Zwis papuzi, oczastość, szczoteczka do zębów i różowy słońsmile))
            Piękniesmile) Jak mi się takie cudowności będą śniły i wyobrażały, to
            chyba nawet nie dam się obudzić wink))
            Właśnie, sama nie wiem, czy się bardziej boję tego przed, czy tego,
            co usłyszę po. Ale z takiem Memłonem żadne diagnozy nam nie
            straszne, co??
            No więc świńskim truchtem udam się na badanie. PA!!!
            • the_dzidka Re: Moja prywatna aktualność 23.11.07, 10:11
              Jak się będziesz śmiała przez sen, to Ci nie będą mogli wsadzić smile
              • edyta95 do papugi 23.11.07, 10:19
                myśl o pinczerach
                • kocio_pierzaczek Re: do papugi 23.11.07, 10:56
                  Papużko kochana,trzymaj się pazurkami! Jeszcze zatańczymy na
                  niejednym spotkaniu !wink
                • lylika Re: do papugi 23.11.07, 12:26
                  edyta95 napisała:

> myśl o pinczerach
                  ...
                  Wszystkich ras. smile
                  • papuga_ara Re: do papugi 23.11.07, 13:49
                    smile)))))
                    • lylika Re: do papugi 23.11.07, 15:56
                      Ciekawe jak Papuzina gastronomia. Już godzina minęła, więc i zupę i drugie danie zdążyła wsunąć. Pewnie jest przy deserach. smile
                      • eulalija Re: do papugi 23.11.07, 16:34
                        Właśnie niedawno wróciłam z trzymania. Psica (choć nie pinczer)
                        zadowolona z długiego spaceru. Myślę, że prawie półtorej godziny
                        wystarczy.
                        Jak się Papugo dobrze obudzisz to coś nam skrobnij szponem.
                        • papuga_ara Re: do papugi 23.11.07, 21:39
                          Cześć Kochan, jestem już po. Wielkie, ogromne dzięki za trzymanie
                          kciuków, dobre myśli, humor chmielewski!!! I przepraszam za moją
                          histerię przed. Co prawda histeria trochę się wzmogła, bo cała
                          impreza się opóźniła i pod drzwiami siedzieliśmy prawie godzinę, ale
                          MLP tłumaczył to tak, że widocznie oni są tak rzetelni i nie robią
                          niczego "po łebkach" i dlatego im się przedłużyło z poprzednią
                          osobą. I to się nazywa chmielewksie podejście do sprawysmile) I
                          rzeczywiście wyjechała pani, która miała przede mną gastroskopię
                          odowrotną i potem dochodziłyśmy do siebie w jednej sali. Lekarze
                          byli bardzo mili i z chmielewskim poczuciem humoru. "Ooo, pani taka
                          dzielna [przy wbijaniu igły], to chyba bez znieczulenia to badanie
                          zrobimy" (ha ha ha - pomyślałam sobie) smile)) Albo: "no, to teraz
                          najpierw kręcimy w głowie" (przed głupim jasiem)smile))
                          Znaleźli u mnie helikoptery fuj fuj i trzeba będzie je bić, bo
                          groźne une som i robiom że boli. Poza tym jakieś "jeziorko obfite
                          kłaczkowate" w żołądku mam (cholera, że ja tego nie widziałam smile))
                          i ponoć to zaczątek wrzodowy jest. Zobaczymy, co mój lekarz na to
                          powie. A poza tym reszta jest bez zmian i różowasmile) Bo mi takie mini
                          zdjątka dali i na jednym nawet rura jest! O rany. No było to
                          niecodzienne przeżycie. Ale! Już! Po! smile)))))
                          • lylika Re: do papugi 23.11.07, 21:43
                            Tośmy się obie rozrywały gastronomicznie. Ja bez rury ale za to z pinczerem. smile
                            • papuga_ara Re: do papugi 23.11.07, 21:49
                              No właśnie fotorelację obejrzałamsmile)) A a'propos rozrywek
                              gastronomicznych, to jutro, jak pamiętamy, takowe Eulalijską
                              czekają. Eulalijo, jesteśmy wespół wzespół z Tobą i rozsyłamy fluidy
                              z dobrymi zapachami i smakami!!
                          • eulalija Re: do papugi 23.11.07, 21:50
                            "Jeziorko" może jakoś zaanektujemy? Zaadaptujemy? Zaadoptujemy?

Warto by było mieć jakieś miejsce, niekoniecznie w Twoich wątpiach
                            Papugo.

Idź cholero jedna, tyle godzin o Tobie myślałam, że już tylko pirze
                            przed oczami mam. Idę spać. A jak mi się papug jakiś przyśni to w
                            niedzielę cię zestrzelę!!

Całuski(z serca i z duszy).
    • eulalija Spotkanie grudniowe 24.11.07, 22:40
      Podniosę, bo już w tym wątku napomykałam, czy my się spotkamy
      treningowo?
      I kiedy, w połówce grudnia? Czy może raz namówimy pierwszopiątkowców
      na wspólne spotkanie? Dzidka już krzyczała, że 14-tego ma firmówkę!

To chyba pilne się robi, mimo spotkań konspiracyjnych.
      • papuga_ara Re: Spotkanie grudniowe 25.11.07, 11:14
        Eulalijo kochana moja, tak się wzruszyłam tą "cholerą" i tym Twoim
        myśleniem o mnie, że normalnie całe pióra mokre. Mam nadzieję, że
        przynajmniej we śnie Cię już żadne ptactwo nie męczyło.
        A co do spotkania, to przyłączam się do pytania o piątek. Siódmego??
        • asia.sthm dla Papugi 25.11.07, 11:40
          uwielbiam to ptactwo!!! Niech mnie po nocach meczy...
          Papugo, to za brawure w podejsciu do gastronomii. Zatanczmy wespol w
          kupie smile)

birdloversonly.blogspot.com/2007/09/may-i-have-this-dance.html
          PS to od Dorki dostane, wielkie dzieki.
    • asia.sthm Re: Aktualności najnowsze 26.11.07, 16:37
      Zrabowali mi bank po sasiedzku i teraz poluja na bandytow.
      Helikoptery lataja tuz nad glowa, policja nie wyje ale jest
      wszedzie...ruch zatrzymany, dobrze ze nie mam korkowca w kieszeni bo
      chyba by mnie musieli przyskrzynic. Za pol godziny musze sie dostac
      do pociagu.
      • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 26.11.07, 17:47
        Mam nadzieję, że sobie poradziłaś z tą polką kryminalną, Asiu....
        A papuga pienkna, też dostałam i ubaw jest po pachysmile))) No, to
        generalnie pokazuje moje podejście do życia wink)) Na krawędzi, raz
        jedna łapka w górze, raz druga (żeby równowagę łapać i jednakowoż
        nie spadać), trochę piórami potrząsnąć dla fasonusmile))))
        • asia.sthm Re: Aktualności najnowsze 26.11.07, 20:02
          papuga uratowala mnie od zalamki poremontowej wink wyslalam swoim
          dzieciom i tez tancuja. Jak mozna zakochac sie w ptaku ? Mozna!
          Az sie boje napisac, cicho napisze..lepsza od kota...ciiiichooo

Everyyybooodyyy ! Waatchh yooourr booodyyy !

Polki kryminalnej po moim wyjsciu z pracy juz nie bylo. Ucieklo
          gdzies wszystko, albo zamkneli rabusiow. A liczylam na mala
          strzelanine.
          • lylika Re: Aktualności najnowsze 26.11.07, 20:16
            A liczylam na mala
            > strzelanine.
            ...
            No, nie masz szczęścia... smile)
    • eulalija Re: Aktualności najnowsze 28.11.07, 14:13
      Wybywam, bo muszę sad
      A nawet chcę smile
      Forum zaczęło chodzić jak sparaliżowana pijawka a sąsiedzi nad głową
      robią takie coś, co nasuwa skojarzenie z rąbaniem posadzek
      granitowych tępą siekierą.
      • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 29.11.07, 19:48
        Wystawiam kawałek skrzydła z dużej polki i niniejszym niniejszuję,
        że jeszcze trochę kotła z balią mi zostało, od jutra pozawarszawsko.
        Rzeczywistość szkoleniowa mnie wzywa, więc zarzucam czołg na ramię
        (jak niegdyś Groha nasza kochana) i ruszam. Po niedzieli melduję się
        z powrotem i już same przyjemności mnie czekają: recytacja w masce,
        pióra spowite białym giezłem, blond peruka i Wy smile)))
        • lylika Re: Aktualności najnowsze 29.11.07, 20:53
          Tylko wróć na czas! smile)
          • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 29.11.07, 22:51
            Ależ wrócę!! Patrz, nawet tuż przed wybyciem wpadłam skontrolować
            postęp rozmów, postanowień i ustaleńsmile) Znaczy Memłon mi leży na
            Memłoniesmile) Papa.
            • lylika Re: Aktualności najnowsze 30.11.07, 19:24
              Znowu miałam sądny dzień ale nareszcie spokój. A tu co? Przeczekujecie coś? Powiedzcie co, to i ja obstawię. smile)
              • edyta95 Re: Aktualności najnowsze 30.11.07, 19:50
                przeczekuję moją nową szefową, obstawiam, ze do roku wytrzyma smile
                • lylika Re: Aktualności najnowsze 01.12.07, 08:13
                  edyta95 napisała:

> przeczekuję moją nową szefową, obstawiam, ze do roku wytrzyma smile
                  ...
                  Co daj Boże. Amen. smile)
                  • lylika Bateria. 01.12.07, 14:50
                    Wczoraj.
                    - Kategorycznie domagam się wymiany baterii przy zlewie. Wajcha ledwie daje się podnieść a wylewka sika na wszystkie strony, tylko nie do zlewu.
                    - Taaak... trzeba będzie pomyśleć o zakupie baterii. Może w przyszłym tygodniu?
                    - Bateria czeka cierpliwie kupiona prawie rok temu. Chyba już nabrała mocy urzędowej? Poza tym nie chcę co chwilę brać prysznica przy zlewie.
                    - Rok mówisz? To nic dziwnego, że nie pamiętam. Dobrze, pomyślę kiedy da się zrobić.
                    - Da się nawet dzisiaj. Szafkę pod zlewem już wysprzątałam.
                    - Dzisiaj już późno, może być jutro?
                    - Może, ale jutro nieodwołalnie.
                    Dzisiaj rano.
                    - Śniadania nie szykuję, bo masz przedtem wymienić baterię.
                    - O matko, co za pijawa, jak się przypnie nie odpuści. I wszystko musi być natychmiast.
                    - Ładne mi natychmiast. Od roku proszę.
                    - Właśnie, jak można rok o tym samym? To nudne jest. Gdzie ta bateria?
                    Szur, zgrzyt, łubudu - psia krew!
                    - Słuchaj, żeby zdjąć baterię trzeba zdjąć syfon.
                    - To zdejmij.
                    Szur szur, zgrzyt zgrzyt, łuuubuduuu - cholera!! Leje mi się na pysk!
                    - Słuchaj, żeby zamontować nową baterię trzeba wyjąć zlew.
                    - To świetnie. Ten stary jest już taki sfatygowany, że najlepiej wymienić na nowy skoro jest okazja.
                    - To zobacz w internecie czy są zlewy o takich wymiarach. Ten ma 14 lat a nowy może nie pasować do dziury w blacie.
                    - Nie ma, już szukałam, nowe są trochę większe.
                    - To żeby wymienić zlew trzeba wymienić blat, w tym nie ma jak większej dziury wyciąć.
                    - Poszukamy pasującego blatu i za jednym zamachem blat się wymieni.
                    - Żeby wymienić blat trzeba wymienić szafkę. Tu, na styku z blatem i zlewem tak się wykruszyło, że nie będzie jak zamocować.
                    - No to wymienimy szafkę, chyba są takie narożne. Tylko drzwiczki się zostawi stare, żeby pasowało do reszty.
                    - Żeby wymienić szafkę trzeba wymontować zmywarkę albo kuchenkę, inaczej szafki nie wyjmiesz za nic. Taka operacja wymiany wszystkiego może potrwać tydzień.
                    - O nie! Zabieraj się za tę baterię bez demontażu połowy kuchni. Nie raz widziałam, że hydraulik to robił raz dwa.
                    - Właśnie, właśnie. Trzeba było wezwać hydraulika.

img105.imageshack.us/img105/4682/071201bateria009nr9.jpg
                    Już gotowe. smile)

• edyta95 Re: Bateria. 01.12.07, 16:35
                      Ten Stefan to ma świętą cierpliwość do ciebie? połowy kuchni
                      zachciało się wymieniać, w dodatku prawie bez uprzedzenia
                      • groha Re: Bateria. 01.12.07, 17:47
                        Naprawdę, żeby wymienić baterię trzeba zmodernizować całą okolicę zlewu? To
                        cudownie!! Już więcej nie dam się oszukać Grohowi, który ogranicza się wyłącznie
                        do odkręcenia starej i zakręcenia nowej, bez dotykania podwozia. Teraz wiem na
                        czym to zajęcie polega, więc już nie dam sobie wcisnąć takiego kitu - zażądam
                        porządnej roboty. Ślicznie dziękuję Lylice oraz StefanowiMarii za instrukcje smile
                        • eulalija Re: Bateria. 01.12.07, 19:29
                          Rany ... MLP mnie już ze trzy razy oszukał, po wierzchu pogmerał ...
                          No, nie wiem, chyba pozew o rozwód złożę. Lyliko, gdybyś się
                          rozwodziła, to biorę Stefana smile))
                          • asia.sthm Re: Bateria. 01.12.07, 19:52
                            Bedziemy grac w pokera o Stefana. Ja tez go chce!
                            Moj maz nie daje mi teraz wbic gwozdzia, wiec bede sie rozwodzic.
                            Jak nie o te gwozdzie to o marmurowy stol zaraze...mnie juz wszystko
                            jedno, a do tego pogoda spod ciemnej gwiazdy. Jestem ciezko obrazona
                            na wszystko i chyba mi nie przejdzie do jutra.
                            • edyta95 Re: Bateria. 01.12.07, 20:13
                              jak tak dalej pójdzie, to Stefana trzeba będzie na allegro wystawić,
                              bo będzie go więcej chciało
                              • asia.sthm Re: Bateria. 01.12.07, 20:24
                                Uspokuj sie z tym Allegro. Tu zagramy uczciwie w karty alboco.
                                Miedzy swoimi, po kolezensku to rozegramy. W obce rece nie pojdzie,
                                niedoczekanie!
                                • edeka5 Re: Bateria. 01.12.07, 22:32
                                  Nie umiem grać w karty, jestem za Allegro. Zrobimy aukcję prywatną, dla zaproszonych gości (jest taka możliwość) smile
                                  • stara.gropa Re: Bateria. 03.12.07, 07:31
                                    Ha! Ja mam najbliżej do Stefana, pierwsza go przechwycę. Nie
                                    zdążycie przyjechać z Falenicy czy innego Sztokholmusmile
                                    • lylika Re: Bateria. 03.12.07, 08:13
                                      Jezzzu, Wy to się chyba lubujecie w telenowelach brazylijskich. Tam wymiana uszczelki rozciągnięta jest na 27 odcinków. smile))
                                      • eulalija Re: Bateria. 03.12.07, 08:16
                                        Ależ nam nie chodzi o wymianę uszczelki tylko o Stefana smile
                                        To będzie jakieś 270 odcinków smile)
                                        • papuga_ara Trochę lingwistyki... 03.12.07, 19:30
                                          StefanMaria w akcji piękny.
                                          A z innej beczki - takie mamy nowe słowo angielskie...smile)))
                                          Osobiście podpatrzone wczoraj!
                                          img113.imageshack.us/img113/6568/szaszykcq0.jpg
                                          • g0p0s Re: Trochę lingwistyki... 04.12.07, 10:43
                                            Wczoraj ktoś przy drzwiach wejściowych przykleił pięknie wydrukowane
                                            ogłoszenie: USŁÓGI PORZĄDKOWE. Dla pożątku mógł napisać, to niesmile))
                                            • asia.sthm Re: Trochę lingwistyki... 04.12.07, 10:49
                                              faktycznie sie gryzie
                                              moze przerob na ż ?
    • eulalija W kwestii powieści 10.12.07, 21:09
      Czy naprawdę uważacie przyszpilenie za słuszne?

Ja, szczerze rzekłszy, nie zwracam uwagi na szpilki, jak coś o
      powieści w Chmielewszczanach nie było powiedziane na forum, to nie
      wiedziałam, że jest nowy odcinek.
      • edyta95 Re: W kwestii powieści 10.12.07, 21:15
        interesujący wątek znajdę, bez różnicy mi czy powieść jest
        przyszpilona.
        Potrzebę szpilki widzę przy zdjęciach, bo tam się raczej nieczęsto
        coś uaktualnia i wątek by zaginął. A tak , to sobie zajrzę czasem i
        powspominamsmile
        • lylika Re: W kwestii powieści 10.12.07, 21:41
          edyta95 napisała:
          > Potrzebę szpilki widzę przy zdjęciach,
          ...
          A ja w szafie.
          Dojrzałam do czerwonych szpilek tak namiętnie, że znowu udam się do eleganckiego magazynu w centrum miasta celem nabycia owych.
          Muszę mieć na Spotkanie do kompletu. Nowy, czerwony żakiet już mi mężydło sfinansował.
          smile)
          - Pan musi bardzo kochać swoją żonę?
          - Oj muszę...
          • edyta95 Re: W kwestii powieści 10.12.07, 21:48
            też planuję ten szalenie elegancki magazyn w celu kupienia sobie
            torebki od Mikołaja, sama wolę dopilnować smile
            • lylika Re: W kwestii powieści 10.12.07, 21:54
              Może wspólna wycieczka? smile
              • edyta95 Re: W kwestii powieści 10.12.07, 22:03
                chyba sobota mi się zapowiada sad
                • lylika Fela 12.12.07, 09:14
                  Już się spakowała, tylko nie podała adresu wysyłki. smile)
                  img101.imageshack.us/img101/5854/071212mieszkankoyk9.jpg
    • eulalija Re: Aktualności najnowsze 13.12.07, 09:31
      Zmobilizujcie mnie jakoś, opieprzcie ostatecznie, zamiast się wziąć
      za robotę, siedzę na forum. A sterta papierów rośnie, rośnie,
      rośnie, łańcuch kołysze się u nóg.
      • 36krzysiek Re: Aktualności najnowsze 13.12.07, 10:01
        Jak przerośnie pewien poziom wtedy się rozsypie, a to już najlepszy
        moment aby zgarnąc komuś innemu pod biurko.
        • eulalija Re: Aktualności najnowsze 13.12.07, 10:09
          Tiaaa, rada byłaby cudna, gdyby obok stało drugie biurko. A tak, to
          moge jedynie wkopać pod regał z książkami sad
          • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 13.12.07, 23:25
            To też jest jakieś wyjście.
            • lylika Re: Aktualności najnowsze 17.12.07, 21:41
              Nie zginęłam, jestem, ale tak skonana, że mogę teraz tylko leżeć świństwem do góry a w tej pozycji mam ograniczony dostęp do klawiatury. smile))
              P.S. Przypadkiem rymnęło mi się. smile
              • ewa9717 Re: Aktualności najnowsze 17.12.07, 22:06
                Hm, masz na myśli świństwo przednie czy zadnie? Uściślam tylko, bo
                ja potrafię do góry oboma. Naprzemiennie.
                • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 31.12.07, 18:26
                  Ja nie chcę nic mówić, ale Edeka prowadzi podziemną działalność
                  równoległą... wink))) A jaki pyszne są te wafelki..wink)))
                  img233.imageshack.us/img233/6236/edekazs7.jpg
                  • edeka5 Re: Aktualności najnowsze 31.12.07, 20:20
                    Tak i ma już 100 lat smile
                    • cytrynka6543 Re: Aktualności najnowsze 31.12.07, 20:29
                      A nie strułyście się tym przypadkiem? No,bo skoro ma 100 lat,to
                      mogłyście,prawda?
                      • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 01.01.08, 18:34
                        O matko, rzeczywście ma już sto latsmile) Właśnie im weszłam na
                        www...smile) W każdym razie nasze wafelki mają ważność do 12.
                        listopada smile)
                        • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 13:48
                          Chciałam poinformować Szanowne Memłono, że w wyniku wczorajszej
                          diagnostyki medycznej mam na piśme zapewnienie, że mam szmergla wink
                          A więc już nie muszę się nad tym zastanawiać: "mam czy nie mam?", bo
                          zostało wyjaśnione naukowosmile) Po rezonansie kręgosłupowym wyszła mi
                          liczna obecność guzków Schmorla - jako pozostałość po chorobie
                          młodzieńczej. Co się z tym robi dalej - się okaże. Ale papiery na
                          szmergla mam i jakby kto chciał, to będę udostępniać big_grinDD
                          • eulalija Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 20:44
                            Figę masz a nie szmergla.
                            Już do Ciebie małpę z eleboratem wysłałam.
                            Żadnym guzkiem na solidnego fioła się nie da zapracować, musisz co
                            najmniej 15 razy WC przeczytać!
                            • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 21:29
                              O dżizas!! Juz lecę czytać tą małpę. Będę jej szukać po gazecie i po
                              neostradzie i po yahoo, bo nie wiem, gdzie pisałaś... A szmergla mam
                              naprawdę, no.... a WC zaczytane, chociaż 15 razy to chyba jednak
                              nie. A co Ty się zmartwiłaś mną czy jak? No nic, czytać lecę...
                              • eulalija Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 21:36
                                W gazecie Papugo.
                                I zmartwiłam się i dlatego szukałam czy nie zgłupiałaś przypadkiem
                                od czegoś innego.
                                Bo jak od naszego towarzystwa to wszystko w normie jest.
                                • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 21:50
                                  Już przeczytałam. Ale CZYM się zmartwiłaś? Przecież ja tu na wesoło
                                  z tym szmerglem.... Nie było na wesoło??????
                                  A przy okazji: Kociu i April, odpisałam Wam na maile!!!smile)) Bo ja
                                  pocztę gazetową rzadko sprawdzam, więc podałam Wam też częściej
                                  odwiedzany adressmile))
    • edeka5 Re: Aktualności najnowsze 27.01.08, 15:19
      Śnieg pada. Nie jestem zdecydowana czy mam się cieszyć???
    • g0p0s Re: Aktualności najnowsze 01.02.08, 12:11
      Dziś rozdanie Asów:
      www.ksiazka.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=11870

Chyba Kapuściński wygra, ale obym się mylił.
    • g0p0s Re: Aktualności najnowsze 12.02.08, 14:30
      Odbyło się niezaplanowane spotkanie. Moje i Barona. Nie trwało zbyt
      długo, z uwagi na miejsce - przejście dla pieszych. Pokonywaliśmy je
      w przeciwnych kierunkach.
      • eulalija Re: Aktualności najnowsze 12.02.08, 14:36
        Tiaaa, a my mamy uwierzyć, że niezaplanowane ...
        • papuga_ara Re: Aktualności najnowsze 12.02.08, 15:30
          Ale patrz, jaka uczciwość i szczerość w szeregach....
          • g0p0s Re: Aktualności najnowsze 12.02.08, 15:38
            E tam. Tylko odwagasmile Udało się nam zostać nadal nie rozjechanymismile
            • lylika Re: Aktualności najnowsze 12.02.08, 20:57
              To dopiero ńjus. G0p0s z Baronem się zderzyli na przejściu. Ja protestuję, tak dalej nie może być. Dotychczas G0p0s z Baronem nie zderzali się nigdy.
              I komu to przeszkadzało? smile)
              • dorka_31 Re: Aktualności najnowsze 14.02.08, 14:58
                A czy nastąpiła jakowaś wymiana informacji?
    • eulalija Psiarze warszawscy!!! 15.02.08, 13:49
      Wczoraj szczepiłam Wigę przeciw wściekliźnie i trochę rozmawiałam z
      wetem o różnych psich sprawach. Powiedział, że już ruszyły do pracy
      warszawskie kleszcze. Więc jeśli smarujecie Frontlinem, Expotem,
      zakładacie obroże p/kleszcz to najwyższa pora to zrobić.
      • bumbecki Re: Psiarze warszawscy!!! 15.02.08, 15:48
        Eulalijo - w tym roku kleszcze były aktywne przez cały czas... jak
        jest tak ciepło (jak na zimę) to wszyscy wet polecają stosowanie
        specyfików antykleszczowych przez cały czas
    • dorka_31 Dzień Kota :)) 15.02.08, 14:09
      Coś dla kociarzy do zerknięcia:
      wiadomosci.wp.pl/gid,9661566,statp,Zm90b3RlbWF0TGlzdGFHYWxlcmlp,galeriazdjecie.html?
      smile
      • g0p0s Re: Dzień Kota :)) 15.02.08, 14:15
        A ja wczoraj widziałem kota na prąd. W baraczku na korytarzu stało
        pudło z kotem, do którego pociągnięty był kabel 230 V z gniazdka.
        Spytałem się, czy nie mogą tego kota na bateria przerobić, bo z
        kablem to mu niewygodniesmile
        <Kot miał w pudle poduszkę elektryczną>
        • asia.sthm Pora roku - brak 20.02.08, 10:30
          A u nas obecnie stwierdzono brak jakiejkolwiek pory roku sad
          Bo zeby uznac pore za zime to powinno byc 5 dni pod rzad z minusowa
          temperatura, a tego do tej pory nie bylo. Zeby uznac wiosne za
          wiosne, to te 5 dni obowiazuje z plusowa temp. I takich tez dotad
          nie bylo. Ogloszono tez, ze jesien nie ma prawa trwac dluzej niz do
          14 lutego, wiec jesieni tez nie mamy.
          Ogloszono brak pory roku sad
          • dorka_31 Re: Pora roku - brak 20.02.08, 10:40
            Czyli że trzeba ogłosić konkurs na nazwę nowej pory roku! smile
            Może szarówka pojesienna? wink
            • eulalija Re: Pora roku - brak 20.02.08, 10:45
              Rozjaśnienie przedwiosenne?
              • dorka_31 Re: Pora roku - brak 20.02.08, 10:49
                eulalija napisała:

> Rozjaśnienie przedwiosenne?

To chyba taka bardziej optymistyczna wersja... wink
                A co z tym szaroburym, niemal zawsze zachmurzonym niebem??
                • eulalija Re: Pora roku - brak 20.02.08, 10:52
                  Żebym tylko nie wykrakała, ale na Targówku cosik widniej, jakby się
                  przecierało, przedzierało z trudem.
                  Zostanę na razie przy wersji optymistycznej smile)
          • papuga_ara Re: Pora roku - brak 20.02.08, 10:44
            asia.sthm napisała:

> A u nas obecnie stwierdzono brak jakiejkolwiek pory roku sad
            > Bo zeby uznac pore za zime to powinno byc 5 dni pod rzad z
            minusowa
            > temperatura, a tego do tej pory nie bylo. Zeby uznac wiosne za
            > wiosne, to te 5 dni obowiazuje z plusowa temp. I takich tez dotad
            > nie bylo. Ogloszono tez, ze jesien nie ma prawa trwac dluzej niz
            do
            > 14 lutego, wiec jesieni tez nie mamy.
            > Ogloszono brak pory roku sad
            >
            Nie wykluczono lata. Macie latosmile)))
            • g0p0s Re: Pora roku - brak 20.02.08, 11:18
              Za dwie pory roku będzie latosmile
              Może macie jeświoś? (JESien/WIOSna)
              • groha Re: Pora roku - brak 20.02.08, 12:48
                To podobno ogólna tendencja jest, tylko u nas ten brak ogłoszą dużo, dużo
                później, normalka. Póki co, na oko biorąc, mamy dwie pory główne: jasną i
                ciemną, oraz dwie pory przejściowe: półjasną i półciemną. Czyli nadal cztery.
                Aktualnie trwa półjasna i już.
                • papuga_ara Re: Pora roku - brak 20.02.08, 15:27
                  Półjasna, okresowo z szarościami burościami, zabarwiona też
                  deszczami i śniegami.
                  • papuga_ara Re: Pora roku - brak 20.02.08, 15:28
                    Ale dodatnimi temperaturami. O.
              • dorka_31 Re: Pora roku - brak 20.02.08, 15:31
                g0p0s napisał:

> Może macie jeświoś? (JESien/WIOSna)

Ja bym to rozwinęła... Może międzyjeświośnie? wink)
                • asia.sthm Re: Pora roku - brak 20.02.08, 21:24
                  > międzyjeświośnie?
                  Glowie sie intensywnie jakby to ladnie przelozyc i juz jestem
                  blisko, ale to caly czas jeszcze nie to crying
                  • 36krzysiek Re: Pora roku - brak 20.02.08, 21:35
                    A staropolkie przedwiośnie nie wystarczy? Imć Żeromski już rozsławił
                    był.
                    • lylika Re: Pora roku - brak 20.02.08, 21:54
                      Imć Żeromski już rozsławił
                      > był.
                      ...
                      Nawet mnie Popiołami nie przebłagał za Wierną Rzekę, ani Przedwiośniem.
                      • ida14 Re: Pora roku - brak 20.02.08, 22:52
                        Nie lubisz Wiernej?
                      • 36krzysiek Re: Pora roku - brak 20.02.08, 22:52
                        Nie lubisz Stefana ?! smile))
                        • ewa9717 Re: Pora roku - brak 20.02.08, 23:04
                          Ja nie lubię. Żeromski Stefek grafomanem był.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka