stara.gropa 03.06.08, 13:16 www.polskieradio.pl/piknik/program/namioty/artykul50641.html 14 czerwca odbędzie się Piknik Naukowy i m.in. policja zaprezentuje swoje laboratorium kryminalistyczne. Wymarzona rzecz dla nas, kiedy będziemy pisać kolejną powieść Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmanika Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 13:49 Jak będę w Wawie, to możemy po znajomości wepchnąc sie do atrakcji rodem z Hameryki) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 13:46 Wszyscy idziemy, to będzie ciąg dalszy zebrania czerwcowego. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 13:52 W ogródku, w garażu, na schodach... Odpowiedz Link
eulalija Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 13:58 Możemy ewentualnie rozbić namioty w alei, szeroki trawnik tam jest:- ))) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:14 Na przykład. G0p0sowi będzie ładnie w czepeczku Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:17 I już zbaczacie z tematu, zamiast studiować program pikniku. To choroba jakaś czy co? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:19 Od razu przestudiowałam. Ile czasu można czytać dwa zdania? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:22 Jakie dwa zdania? Tam dalej, a właściwie wcześniej jest cały program. To co podałam to opis jednego namiotu. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:26 Strona mi się nie otwiera. Poczytam w domu. Mogę teraz dalej sobie pozbaczać? (PS. Rozumiem że warunki udziału dotyczą pokazujących, a nie oglądających? ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:35 PS. Rozumiem że warunki udziału dotyczą pokazujących, a nie > oglądających? ) Mam nadzieje, że tak, bo 29 lutego dawno minął. Ambasada Królestwa Danii też się zaprezentuje. To też coś dla nas. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Atrakcyje 03.06.08, 15:12 Zanieś do domu swoje DNA Wywołaj prywatne trzęsienie ziemi Zbuduj silnik elektryczny Zmierz ruch ciała w przestrzeni Poznaj przepis na kometę Oblicz zaćmienie Słońca Zobacz temperaturę Poznaj modele cybernetycznej dłoni Złap niewidzialną cząstkę Poznaj intymne życie pająków Zbuduj elektrownię jądrową w 50 miesięcy Wypróbuj Alkogogle Zasiądź za sterami samolotu i śmigłowca Ugotuj posiłek dla Jana III Sobieskiego Zobacz robota naśladującego ruch jaszczurki Co żaby mają wspólnego z trzęsieniem ziemi? Zaobserwuj protuberancje i plamy słoneczne Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:40 Tych namiotow to tam bedzie miliony, musza byc takie dwuosobowe albo pietrowe z winda. Zainteresowala mnie barbarzynska kuchnia - niech pani Prezez sie tego nauczy dla dobra ogolu. *******/* Świętokrzyskie Stowarzyszenie Dziedzictwa Przemysłowego Namiot nr 175 Przedmiotem działalności Stowarzyszenia jest okręg produkujący żelazo w okresie rzymskim zlokalizowany w północno-wschodniej części Gór Świętokrzyskich. Doświadczenia wykonywane będą przez osoby obsługujące stanowisko z możliwym udziałem publiczności w niektórych elementach (praca miecha dymarskiego, kucie, toczenie naczyń na kole). 1. Pokaz uzyskiwania żelaza w piecu typu kotlinka świętokrzyska. 2. Pokaz garncarstwa. Odtwarzanie technik produkcji „porcelany antyku” – terra sigillata. 3. Pokaz kowalstwa antycznego. 4. Pokaz starożytnego odlewnictwa metali kolorowych. 5. Prezentacja elementów życia codziennego w okresie rzymskim na ziemiach polskich – barbarzyńska kuchnia. www.polskieradio.pl/piknik/program/namioty/artykul50797.html Odpowiedz Link
edyta95 Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:43 bywam na tym pikniku każdego roku, sugeruję udać się do plazmy i do proszku do pieczenia. Efektowne wszystko. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:51 Objawił mi się piknik. Zbity tłum łeb przy łbie , pod nogami dzieci, nad głowami ukrop, z lewej obwarzanki, z prawej balony, a przed nosem piwo z sokiem.... Aaaaaaa! I tu na scenie dramatu pojawia się Baron z kałachem i kończy imprezę! Hehehe! Hahaha! Hihihi! (złowieszczo) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:58 Ty to jesteś ALE malkontent! Fuj! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:04 I na tym polega mój urok osobisty )))))) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:13 No to sobie wyobraź, jakbyś dopiero zniewalał, gdybyś chodził ciągle uśmiechnięty, deklamował wiersze, całował konwalijki i głaskał pszczółki po brzuszku? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:04 No i pewnie jeszcze będzie muzyka Umpa, umpa na cały regulator Odpowiedz Link
lylika Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 23:16 edyta95 napisała: > bywam na tym pikniku każdego roku, sugeruję udać się do plazmy i do > proszku do pieczenia. ... Do plazmy? Nigdy w życiu!!! To gorsze od lasera. A proszku do pieczenia, to ja używam do czyszczenia piekarnika. ) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 23:17 lylika napisała: > A proszku do pieczenia, to ja > używam do czyszczenia piekarnika. ) A do pieczenia nie? Odpowiedz Link
lylika Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 23:26 Nie. Wszyscy u mnie, ze mną na czele, mamy "czułe" żołądki, niektórzy nawet wrzodowe, dlatego proszkowi do pieczenia mówimy stanowcze NIE! Żadne z moich ciast go nie zawiera. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 14:59 Coś mi po głowie chodzi, że nasza Bbbzyta też macza palce w tym pikniku. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:30 Maczała paluchy redularnie przez lata, ale w tym roku (z powodu reorganizacji ) może uda się być szarym widzem (o ile bbbzycie zechce się na piknik pofatygować . Ale atrakcji zawsze jest sporo, zwłaszcza dla dzieci. Było coś, co działało mi na nerwy: rozlokowane w pobliżu (na Podzamczu) przebierankowe wojsko strzelające z armaty w pewnych odstępach czasu, bardzo głośno i bez uprzedzenia. Wszyscy podskakiwali na 0,5 m co najmniej. Odpowiedz Link
lylika Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:37 Z harmaty będą strzelać, i Baron z kałachem ma być? Idę, bezapelacyjnie!!! Poza tym bardzo mnie interesuje barbarzyńska kuchnia. ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 21:52 > tym bardzo mnie interesuje barbarzyńska kuchnia. ) a praca miecha dymarskiego, kucie, toczenie naczyń na kole to nie? Wszystko to po barbarzynsku. Tam beda same cuda nie dziwy. Zaloze sie ze w ktoryms z tych kosmicznych namiotow pokaza male z dnem. I promienia pozwola wrzucic zeby sie odbil. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:37 A gdzie celują i czy trafiają. Jak mamy być, to lepiej wiedzieć) Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 15:40 Z powodu stosowania prochu dymnego ewentualne zewłoki nie rzucały się w oczy Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 21:20 Też bywam co roku. Faaajnie jest) Policja występuje z robotem Luckiem)) Gdyby nie Grand Prix żużlowe, które jest właśnie 14-ego, to poszłabym z Wami)) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 22:08 cytrynka6543 napisała: > A gdzie to Grand Prix??? A w iście chmielewskim miejscu: Kopenhaga)) Ja to oglądam w Canal+. Wolałabym na żywo, bo przez telewizornię metanolu nie czuć ;- ) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Tu idziemy 14 czerwca 03.06.08, 23:01 Nie mam Canal+,buuu... A nie będą nadawali gdzie indziej??? Zdziwiłam się,że ktoś jeszcze oprócz mnie lubi żużel!? Bywało się na meczach,oj bywało! W Pile,jakby kto pytał. Odpowiedz Link
anmanika Re: Tu idziemy 14 czerwca 04.06.08, 12:34 A tu możemy po znajomosci) poland.usembassy.gov/embassy-events/embassy-events-2008/american-science-magician-to-perform-in-warsaw-27-may-2008.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Tu idziemy 14 czerwca 04.06.08, 20:27 "The Embassy will hold an arts competition for children ages 5 to 12 years of age.... " Jak po znajomosci to wpuszcza nas bez pokazywania dowodu. Ja bym chetnie...no, naukowe czarowanie to cos dla nas. A niech to piorun, chce mi sie do tych namiotow. Anmaniko zlap go za kaftan i przyprowadz do Obok albo co Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tu idziemy 14 czerwca 04.06.08, 22:26 cytrynka6543 napisała: > Nie mam Canal+,buuu... > A nie będą nadawali gdzie indziej??? > Zdziwiłam się,że ktoś jeszcze oprócz mnie lubi żużel!? Bywało się > na meczach,oj bywało! W Pile,jakby kto pytał. No właśnie dlatego mamy Cyfrę+, że paskudy z Canalu wykupiły wszystkie prawa do Grand Prix...!! Ale ja też nie wiedziałam, że lubisz żużel. Kibicuję odradzaniu się Gwardii Warszawa, ale cuś im krdę nie idzie.... W 1993r. reaktywowała się Wanda Kraków i wiernie chodziłam na mecze, ale niestety po paru sezonach sponsor się wycofał i klub niestety upadł. Ha. W Pile na stadionie nie byłam nigdy. Byłam w Lesznie i Wrocławiu. Odpowiedz Link
lylika Re: Tu idziemy 14 czerwca 10.06.08, 12:44 A o której będzie gotowany posiłek dla Jana III Sobieskiego i októrej będzie można poznać barbarzyńską kuchnię? Nie umiem znaleźć. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Tu idziemy 14 czerwca 11.06.08, 15:31 No i dopadli mnie! Będę na pikniku SŁUŻBOWO! Oto obóz tych, co w zeszłym roku przez zaskoczenie grzmieli z armaty: img140.imageshack.us/img140/9206/piknikjf3.jpg Czujcie się uprzedzeni. A w ogóle serdecznie zapraszam Odpowiedz Link