lylika 09.11.08, 13:01 Eulalija szydełkuje i drutuje, Dzidka frywolitkuje, Kocio też dzierga... Ciekawam czy ktoś "dekupażuje"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migos_migacz Re: Decoupage... 09.11.08, 16:33 A co, Lyliko, masz zamiar się za to wziąć? Mnie się bardzo ta technika podoba, jeszcze się w to nie bawiłam. Natomiast mam zamiar wykonac sobie kolczyki i naszyjnik. Z koralem. A co do rękodzieła, kiedyś robiłam takie bransoletki z supełków, z muliny - w szkole modne to było bardzo. Zwłaszcza gdy się opanowąło technike robienia wzorków... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Decoupage... 09.11.08, 21:43 A skąd! To Kocio zapomniała się przelogować i napisała z cudzego loginu!!! Poza tym biżuteria jest dopiero do zrobienia... ale jak Miłosz będzie chciał, mogę mu pożyczyć koraliki albo co.. ))) Odpowiedz Link
goonia Re: Decoupage... 11.11.08, 19:33 Naszlo mnie 2 tyg. temu. Niestety poleczka, ktora postanowilam upiekszyc, straszy. Najukochanszy z mezow powiesil ja jednak w kuchni, mam tylko nie mowic nikomu, ze cos mi nie wyszlo, ale ze tak ma byc) Nie zrazam sie jednak, bede probowac a w przyplywie natchnienia moze pomaluje polke farba, ot i po dekupazu bedzie. Odpowiedz Link
lylika Re: Decoupage... 11.11.08, 20:47 A co Ci nie wyszło i dlaczego? Porad potrzebuję, bo nigdy jeszcze tego nie robiłam a mam zamiar zreanimować mój stół spalony w dniu Jubileuszu Guruy. Nawet znalazłam papier ze stosownym wzorem. img409.imageshack.us/img409/3119/b258b82c9d44fa7d4fa3251vw0.jpg Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Decoupage... 11.11.08, 20:51 fotoforum.gazeta.pl/71,1,1111.html Jeśli mi się udało, to masz tam nawet ilustrowany kurs. Odpowiedz Link
goonia Re: Decoupage... 11.11.08, 21:04 hmm, postaram sie krotko - uzywalam papieru do decoupage w kawalkach ok. 10x10 cm, tlo biale i bordowe wzorki. Naklejalam to na pozioma czesc polki (plecy?), byl tam inny - ciemny obrazek. Przygotowalam porzadnie, pomalaowalam biala farba akrylowa, zeby mi nie przebijalo. Niestety wymiarowo nie bardzo mi pasowaly te male obrazki, bo miedzy gornym i dolnym rzedem zostalo ok. 3 cm. rowniez w rzadkach zachodzily na siebie ) ale malo). I tu sie zaczely schody, jak czytalam o decoupage, to czesto obrazki na siebie zachodzily, ale niestety jak za ponaklejalam, to wzorki spod spodu poprzebijaly i teraz po prostu widac laczenia jako kratke Ty masz lepiej bo jeden kawalek, mozesz to zrobic na zelazko i bedzie super. Kup szpachle to drewna, wyrownaj papierem sciernym po wyschnieciu, na to klej, papier decoupage, pergamin, cieple zelazko i prasuj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=878&w=83676057 Tutaj bardzo prosto wszystko wyjasnione. Papier tradycyjna metoda zalecaja moczyc, i to lepiej bo daje sie latwiej wyrownac, ale duzy kawalek to sobie nie wyobrazam, zeby sie nie porwal. Sprobuj najpierw na czyms innym (np. na tacy). ale mysle, ze metoda zelazkowa w tym wypadku najlepsza. Powodzenia Odpowiedz Link
grazyna10 Re: Decoupage... 12.11.08, 22:52 Liliko, papier jest sliczny i sadze, ze bedzie super wygladal na stole. Ja ostatnio popelnilam moze nie tyle stol co stolik fotoforum.gazeta.pl/3,0,1546440,2,5.html Na forum rekodzielo i ozdoby znajdziesz wszystkie informacje o decoupage. Najgorsze niestety jest na koncu czyli lakierowanie i szlifowanie i znowu lakierowanie i znowu szlifowanie i tak w kolko az do uzyskania nieskazitelnie gladkiej powierzchni. Zadko kiedy starcza mi cierpliwosci i konczy sie na 4-5 warstwach lakieru. Zycze powodzenia w pracy i pochwal sie efektem. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Decoupage... 12.11.08, 23:15 Zzera mi ladne posty, no cholera. No wiec popodziwialam dekupaze, Grazyna jest jednak specjalistka od horroru ....moje diamenty niech sie schowaja Samowolke wybacz, Grazyno. Patrzcie ludzie! fotoforum.gazeta.pl/3,0,1537351,2,14.html Odpowiedz Link
eulalija Re: Decoupage... 12.11.08, 23:17 Ale Ci chociaż przyjmuje, a Pani Prezes, ciężko wkur, tego, no, zdenerwowana, idzie spać. Odpowiedz Link