Dodaj do ulubionych

Zabudowa placu JPII

20.11.12, 08:34
Ostatni dowiedziałem się że nasza władza zamierza zmienić plan zagospodarowania przestrzennego i zabudować Plac Jana Pawła II przy kościele.
Czy to prawda i co zamierzają tam budować????
Obserwuj wątek
    • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 20.11.12, 20:54
      Transformator na placu Jana Pawła to jakaś niedorzeczność.
      • podatnik2014 Re: Zabudowa placu JPII 21.11.12, 09:54
        heniex123 napisał(a):

> Transformator na placu Jana Pawła to jakaś niedorzeczność.

może na jego budowę materiały dostarczy Interstal?
    • plooton Re: Zabudowa placu JPII 21.11.12, 15:40
      od kiedy cały plac nazywa się JP II?
      przecież nie przy pomniku chcą budować? a tamten kawałek jest jego imieniem.
      • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 22.11.12, 19:58
        Dla mnie i zapewne wielu mieszkańców Zielonki przykościelny plac jest placem Jana Pawła II . Takie miejsce nie można zniszczyć , należy je uszanować . Uroku nie dostarcza obecna bucząca budowla elektryczna z napisem Legia, stawianie czegoś jeszcze większego w tym miejscu na pewno zaburzy harmonię tego placu .
    • woroskoczek Re: Zabudowa placu JPII 23.11.12, 06:55
      Niech mi ktoś powie co zyska Zielonka na tej budowie i co do kur .... ma niby zasilać ta stacja??? Może nasza władza snuje plany na następne 30 lat, tylko jeszcze nie wiedzą sami jakie są te plany!!
      • kapitan_dudus Re: Zabudowa placu JPII 23.11.12, 07:54
        Taki plac w centrum miasta to parę milionów pln. kolejna władza ma chrapkę na na taka kasę .
        • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 24.11.12, 11:20
          kapitan_dudus napisał:

> Taki plac w centrum miasta to parę milionów pln. kolejna władza ma chrapkę na n
          > a taka kasę .

Przecież ten plac straci na wartości właśnie przez taką budowlę ! Nie rozumiem czemu to miasto na swoim placu musi budować transformator dla prywatnego inwestora ? Warto by się było zastanowić czemu tak chętnie nasi urzędnicy i radny zabiegają o tą budowlę, która nie jest jak widać w interesie mieszkańców ?
          • kapitan_dudus Re: Zabudowa placu JPII 24.11.12, 12:25
            Jeden transformator zasila nie jednego inwestora tylko jakąś okolice wokół niego , pewnie z tego transformatora będzie też zasilona ewentualna budowa na placu JP II , i to raczej podnosi wartość działki , doprowadzić jeszcze wodę , kanalizację , gaz i cena pójdzie jeszcze w górę .
            • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 24.11.12, 12:32
              kapitan_dudus napisał:

> Jeden transformator zasila nie jednego inwestora tylko jakąś okolice wokół nieg
              > o , pewnie z tego transformatora będzie też zasilona ewentualna budowa na placu
              > JP II , i to raczej podnosi wartość działki , doprowadzić jeszcze wodę , kanal
              > izację , gaz i cena pójdzie jeszcze w górę .

Jaka budowla ma stanąć na placu JPII ?
              • kama2201 Re: Zabudowa placu JPII 24.11.12, 16:42
                Nowy transformator zastąpi stary.Powstanie między ul.Kolejową a obecnym transformatorem który będzie zburzony.Będzie miał wymiary 6mx2,6m=15,6m kwadratowego(stary ma 6mx6m).Jedyny problem to czy będzie to blaszany kontener czy ładny budyneczek z czerwonym dachem,fałszywymi oknami i bluszczem na ścianie.Dane ze strony BIP Zielonka.PozdKM.
                • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 08:58
                  Dzisiaj czytałem że w zielonkowskim BIP UMZ nie ma od pewnego czasu wymaganych prawem informacji o rozstrzygnięciach przetargowych (kto i za ile przetarg wygrał). W tym roku p. Burmistrz sprzedał place za ponad 3,5 mln zł, to nie mała kwota . Za brak tych informacji grożą kary kodeksu karnego !
                  • blawatek33 Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 09:27
                    No to ciekawe co Pan burmistrz zrobił z tą forsą i na co ją przeznaczył bo ja żadnych miejskich inwestycji jakoś nie widzę (poza budową mostku na Ossowskiej, która jakoś się nie może skończyć). Przecież ten leniuch nic nie robi tylko ciagle narzeka, że na nic nie ma pieniędzy!
                  • milyzorro Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 11:04
                    heniex123 napisał(a):

> Dzisiaj czytałem że w zielonkowskim BIP UMZ nie ma od pewnego czasu wymaganych
                    > prawem informacji o rozstrzygnięciach przetargowych (kto i za ile przetarg wyg
                    > rał). W tym roku p. Burmistrz sprzedał place za ponad 3,5 mln zł, to nie mała
                    > kwota . Za brak tych informacji grożą kary kodeksu karnego !

To zgłoś to do prokuratury zamiast chlapać tylko jęzorem . Już tam gdzie czytałeś wystarczająco bija pianę zamiast jak przykładny obywatel zgłosić naruszenie prawa do organów zajmujących się tymi sprawami. Forum nie ma takiej siły sprawczej żeby ścigać za naruszenie prawa.
                    • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 11:46
                      milyzorro napisał:

> heniex123 napisał(a):
                      >
                      > > Dzisiaj czytałem że w zielonkowskim BIP UMZ nie ma od pewnego czasu wyma
                      > ganych
                      > > prawem informacji o rozstrzygnięciach przetargowych (kto i za ile przeta
                      > rg wyg
                      > > rał). W tym roku p. Burmistrz sprzedał place za ponad 3,5 mln zł, to ni
                      > e mała
                      > > kwota . Za brak tych informacji grożą kary kodeksu karnego !
                      >
                      > ******
                      >
                      > To zgłoś to do prokuratury zamiast chlapać tylko jęzorem . Już tam gdzie czytał
                      > eś wystarczająco bija pianę zamiast jak przykładny obywatel zgłosić naruszenie
                      > prawa do organów zajmujących się tymi sprawami. Forum nie ma takiej siły sprawc
                      > zej żeby ścigać za naruszenie prawa.

Więcej poszanowania Panie milyzorro ! Obawiam że nie rozumie Pan tego co się dzieje w Zielonce.
                      • milyzorro Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 12:08
                        heniex123 napisał(a):

>
                        > Więcej poszanowania Panie milyzorro ! Obawiam że nie rozumie Pan tego co się dz
                        > ieje w Zielonce.

Być może nie rozumiem, ale jak uważasz że popełniono przestępstwo to należy to zgłosić do prokuratury a nie wylewać żale na forum - to tylko bezsensowne chlapanie jęzorem.
                        • zawsze_zielony Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 15:27
                          Ojej, czyżby obrońca Pana burmistrza, pan redaktor od właśnie bipu. To ciekawe bo jakoś argumenty nie za mocne. A co do mostku na osowskiej to zobaczymy czy nie będziemy tego spłacać w przyszłym roku. Niedługo budżet na 2013, ciekawe ile i jakie inwestycje Nas czekają za pozyskane że sprzedaży działek 3,5 mln. zl.
                          • malon1916 Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 19:28
                            Mniej czytajcie sensacji na szmatławej stronce redaktorka z Ossowa a jak macie dowody na popełnienie przestepstwa to miły zorro wskazał wam droge ...co trzeba zrobic.
                            • zawsze_zielony Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 19:48
                              Wszystko ładnie i cacy. Zobaczymy co powiesz już niedługo, kiedy dowiemy się że w 2013 będzie zero inwestycji i do spłacenia inwestycje z 2012, bo przecież było ich aż tyle. Co nagle wyjdzie że dochody miasta spadły i było trzeba przychody przejesc, żeby bierzace wydatki pokrywać? A na nic innego sie nie zanosi, ale na szczęście Twój idol ma jeszcze kilka działek do sprzedania więc na godna pensyjke wystarczy.
                              • milyzorro Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 20:03
                                zawsze_zielony napisał:

> Wszystko ładnie i cacy. Zobaczymy co powiesz już niedługo, kiedy dowiemy się że
                                > w 2013 będzie zero inwestycji i do spłacenia inwestycje z 2012, bo przecież by
                                > ło ich aż tyle. Co nagle wyjdzie że dochody miasta spadły i było trzeba przycho
                                > dy przejesc, żeby bierzace wydatki pokrywać? A na nic innego sie nie zanosi, al
                                > e na szczęście Twój idol ma jeszcze kilka działek do sprzedania więc na godna p
                                > ensyjke wystarczy.

To pisz o nieudolności,bierności ,niechlujstwie itp. a nie o sprawie kryminalnej ( taką się zgłasza do prokuratury )
                                A z tego co wiem to kasę ze sprzedaży działek nie da się przeznaczyć na godną pensyjkę.
                                • zawsze_zielony Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 20:23
                                  milyzorro napisał:

>
                                  > ******
                                  >
                                  > To pisz o nieudolności,bierności ,niechlujstwie itp. a nie o sprawie kryminalne
                                  > j ( taką się zgłasza do prokuratury )
                                  > A z tego co wiem to kasę ze sprzedaży działek nie da się przeznaczyć na godną p
                                  > ensyjkę.

Coś się pomieszalo drogi obrońco z urzędu. Nie wrzucaj wszystkich, którzy widzą co się dzieje w Zielonce do jednej szufladki, bo jeszcze dowiem się że jestem diabłem z Łosowa. A masz rację co do jednego przez ostatnie dwa lata w mieście panuje niechlujstwo, syf, zero organizacji tylko sama propaganda. Myślę że mozesz być z siebie dumny.
                                  • milyzorro Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 21:00
                                    zawsze_zielony napisał:

> Coś się pomieszalo drogi obrońco z urzędu. Nie wrzucaj wszystkich, którzy widzą
                                    > co się dzieje w Zielonce do jednej szufladki, bo jeszcze dowiem się że jestem
                                    > diabłem z Łosowa. A masz rację co do jednego przez ostatnie dwa lata w mieście
                                    > panuje niechlujstwo, syf, zero organizacji tylko sama propaganda. Myślę że moze
                                    > sz być z siebie dumny.

A niby z czego mam być dumny ??
                                    Ja tylko zwróciłem uwagę na używanie języka adekwatnego do sytuacji .
                                  • heniex123 Re: Zabudowa placu JPII 27.11.12, 21:28
                                    Niedługo to wszystko w Zielonce będzie tematem TABU

• podatnik2014 Re: Zabudowa placu JPII 30.11.12, 11:11
                                      ludzie,
                                      przestańcie bić pianę. Jeżeli jest możliwość zastąpienia starego transformatora nowym i znacznie wydajniejszym, to chyba oczywista oczywistość! Po co czytacie te bzdury na pudlu i pudelkowskim forum.
                                      Będzie ładniej i wydajniej. Skończcie z tymi bredniami, że coś jest wbrew prawu itd. Trzeba myśleć o przyszłości. Co zasili nowe inwestycje? Świece i latarki???
                                      Ciemnogród i żenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka