22.06.14, 11:22
Sądząc po ostatnich taśmach które ujrzały światło dzienne o dobrych stosunkach Polsko-Amerykańskich możemy już chyba mówić w czasie przeszłym....:(
I kwestia wiz również odejdzie w zapomnienie...

Będą nasi musieli ostro wchodzić w tyłek jankesom, żeby zatrzeć złe wrażenie. Ciekawe czy im się to uda ?
Obserwuj wątek
    • pgajewski79 Re: POL-USA 22.06.14, 11:38
      Myślę, że sprawa taśm nie ma żadnego znaczenia w kontekście zniesienia Polsce wiz, ale oczywiście może być to bardzo wygodny pretekst. W rzeczywistości wydaje mi się, że problem ten bierze się wyłącznie z tego, że nasi rodacy tam mieszkający nie są tym w ogóle zainteresowani. Napływ nowej, taniej siły roboczej to dla nich oczywiste zagrożenie. W Ameryce żyje ponad 10mln Polaków i Amerykanów polskiego pochodzenia i wg. mnie gdyby im na tym tak bardzo zależało to stanowią dość liczną siłę wyborczą, z którą powinien liczyć się ich rząd, ale skoro oni sami tego nie chcą, to oczywiste, że taka postawa naszej Polonii to tylko woda na młyn Waszyngtonowi, ale jak wspomniałem wyżej, to oczywiście jedynie moje zdanie :)
    • po-wiatowy Re: POL-USA 26.06.14, 16:07
      fakty.interia.pl/raport-tasmy-wprost/informacje/news-pis-jedzie-w-polske-tlumaczyc-afere-polakom,nId,1448852#iwa_item=3&iwa_img=0&iwa_hash=42818&iwa_block=facts
      Jak rozumiem będą to robić przed lub w trakcie lub po mszach.

Kto owe rekolekcje wygłosi z Zielonce ?
      • pgajewski79 Re: POL-USA 03.07.14, 03:41
        Zakładam, że w te "rekolekcje" jakoś sprytnie wplotą historię smoleńską, inaczej bardzo się na nich zawiodę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka