Dodaj do ulubionych

Eko - akcja

11.02.15, 14:37
Korzystając z dzisiejszej ciepłej zimowej pogody, zrobiłem sobie mały rekonesans rowerem po lesie. Droga od ogródków działkowych Wrzos do stawów w Ossowie jest bardzo dobra. Zachęciło mnie to by jechać dalej. Dalej aż do rzeki Długiej. I tu się rozczarowałem i ot co dopiero wróciłem. Skoro jesteśmy Miastem pod Dębami i mamy potencjał, dlaczego takie zaniedbania? Na rzece jest betonowy bród, ale wody za dużo by przejechać. Czyli rowerem nie da się dojechać na kraniec naszej gminy, w pobliże Pustelnika. Nie ma żadnej kładki na terenie leśnym. Trzeba objeżdzać albo Leśniakowizną albo Okuniewem. Mam nadzieję, że czytają to radni i inni społecznicy protestujący przeciwko wysypiskom. Sympatycznie by było gdyby dało się rowerem dojechać do czubeczka naszej gminy. A tak 7km i koniec, trzeba wracać. Dłuższe trasy rowerowe ściągnęłyby turystów i nastąpiłby rozwój naszej gminy. Szkoda. Dla mnie to zaniedbanie i mam nadzieję, że nowa rada weźmie do serca eko serce naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec_zielonki Re: Eko - akcja 11.02.15, 16:22
      To jest teren poligonu wojskowego , przed wjechaniem na pewno były tabliczki informujące np."teren wojskowy wstęp surowo wzbroniony" .
      • michal_prickstein Re: Eko - akcja 11.02.15, 16:29
        Niestety, brak tej tabliczki. Tabliczki są zakazujące zjazdu na prawo od tej drogi o treści: strzelnica wojskowa, przebywanie grozi śmiercią lub kalectwem. No ale zawsze fajnie odpowiedzieć nie mając pojęcia.
    • jakubczakmarek Re: Eko - akcja 11.02.15, 16:31
      No to zwalmy w lesie setki tysięcy ton śmieci i zapraszajmy turystów. No chyba ze to jakaś turystyka ekstremalna. Wędrówka w smrodzie po go..... . Na wytyczenie szlaku zgodę wydaje właściciel nieruchomości przez który szlak przebiega. Zapomnij.
      • mieszkaniec_zielonki Re: Eko - akcja 11.02.15, 16:55
        To bardzo dobrze , że nie ma tabliczek będzie bardzo dobry dojazd do wysypiska .
        • po-wiatowy Re: Eko - akcja 11.02.15, 17:38
          To " nasz " lokalny przedstawiciel skrajnej prawicy znalazł już to najlepsze miejsce w gminie na wysypisko ( byle dalej od biednych rolników z Michałowa i okolic ) ?

Lasy i tereny zielone to jak wiadomo żaden argument przeciw takim inwestycjom.
          Dla przypomnienia : to człowiek jest Panem stworzenia i może z nim robić co uważa.
          • michal_prickstein Re: Eko - akcja 14.02.15, 16:05
            Czy każdy członek platformy z takim lekceważeniem traktuje rolników i mieszkańców Polski? Pewnie nie każdy, ale zapewne każdy czlonek.
      • michal_prickstein Re: Eko - akcja 12.02.15, 13:51
        A jak wygląda sprawa własności na tym obszarze? Wszystko jest Wojska? Ale teren gospodaruje Nadleśnictwo Drewnica. Poza tym Wojsko prócz strzelnicy na tyłach AON, toru na tyłach WITU, i może jakiegoś kawałka koło Wesołej nie wykorzystuje. Piesi, rowerzyści, quadowcy, crossowcy, miłośnicy 4x4 bez problemu wykorzystują poligon w swoich celach rekreacyjnych. To mimo wszystko jest problem nie do rozwiązania na poziomie Gmina - Wojsko o kładkę nad rzeczką?
        • milyzorro Re: Eko - akcja 12.02.15, 16:46
          Dopóki teren poligonu nie zostanie "rozminowany " nikt nie wyda oficjalnej zgody na wejście na ten teren .
          • mieszkaniec_zielonki Re: Eko - akcja 12.02.15, 21:10
            Jeżeli chodzi o "quadowcy, crossowcy, miłośnicy 4x4" odpowiednie przepisy regulują czy mogą jeździć w lesie czy też nie , wystarczy się z nimi zapoznać , inną sprawą jest egzekwowanie tych przepisów . A jeśli chodzi o Sulejówek i poligon mało kto wie , że są tam aż trzy rezerwaty .
            • michal_prickstein Re: Eko - akcja 13.02.15, 15:45
              To dobrze, że są. Ale wysypisko nie powinno być lokalizowane koło Michałowa, gdzie przeszkadza, ale tam gdzie wskazywałem i nikomu nie przeszkadza.
              • grabowski.jacek Re: Eko - akcja 13.02.15, 23:28
                > michal_prickstein napisał(a): ...wysypisko nie powinno być lokalizowane koło Michałowa, ..., ale tam gdzie wskazywałem i nikomu nie przeszkadza.

Jak wpisuję w google "radiowo" to domyślnie pojawiają się tylko takie rozszerzenia: kompostownia, wysypisko śmieci, protest, smród. Nie wiem jak Pan, ale ja to bym nie chciał mieszkać w tak kojarzonym miejscu.
                • michal_prickstein Re: Eko - akcja 14.02.15, 09:31
                  A wie Pan, że cokolwiek powstanie w Zielonce, nie będzie kojarzone z Zielonką tylko z Michałowem czy jakąkolwiek pobliską miejscowością?
                  • grabowski.jacek Re: Eko - akcja 14.02.15, 11:25
                    Mój wehikuł czasu przenosi mnie w inną przyszłość. Jest rok 2029. Dziennikarz podczas wywiadu z kandydatem na prezydenta RP zadaje pytanie: czy to prawda, że to słynne największe czynne europejskie składowisko odpadów w Zielonce zawdzięczamy właśnie Panu?
                    • michal_prickstein Re: Eko - akcja 14.02.15, 15:28
                      Tak. tak, tak.
                    • po-wiatowy Re: Eko - akcja 14.02.15, 16:40
                      To jest troll internetowy, który najprawdopodobniej nie pochodzi z Zielonki ani w ogóle z tych stron.
                      • michal_prickstein Re: Eko - akcja 14.02.15, 18:41
                        Wydaje mi się, że anonsujesz swoją dzialałność na forum.
                        • po-wiatowy Re: Eko - akcja 14.02.15, 21:23
                          michal_prickstein napisał(a):

> Wydaje mi się, że anonsujesz swoją dzialałność na forum.

Niedawno na tym forum pisał niejaki " Falanga " i był nie do pokonania, jak sądziłem, bo takie bzdety wypisywał że aż trudno tu było czytać.

Przyznaje się do pomyłki, jesteś lepszy.
                          • michal_prickstein Re: Eko - akcja 14.02.15, 22:20
                            A ty dalej o sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka