kierowca69
20.02.15, 16:11
Witam wszystkich. Założyłem na gazecie konto i ten wątek, zatroskany sytuacją na drogach domków jednorodzinnych w Zielonce. Stan dróg jest fatalny, ja codziennie jeżdżę Armii Krajowej i Ludowej i na AL czuję się jakbym z dziury do dziury wpadał przejeżdżając odcinek od AK do Wyszyńskiego. A dzisiaj o mało nie zderzyłbym się z jakimś co omijał tira stojącego przy posesji. Zamiast poczekaj aż przejadę to ten się na mnie ładuje. Jak już ochłonąłem, to tak mnie oświeciło, że co trochę tam stoi jakiś tir. Jaki wpływ na stan tej drogi ma przejeżdżający i parkujący tir. Przecież gdzieś musi zawracać, od czasu do czasu na pewno z ładunkiem parkuje. To duże obciążenie dla tej drogi. Czy ta droga jest przystosowana do takiej nośności pojazdu, czy taki pojazd ma wpływ na szybszą dewastację jezdni? A jak parkuje to zanim ruszy trochę czasu na "wolnych" obrotach musi popracować zanim odjedzie? Trochę spalin zostawi każdego dnia. Czy na terenie Bankówki mogą się poruszać tiry? Czy jest to miejsce do parkowania? Nie wiem jak jest teraz lecz pamiętam, że na Chopina bliżej zakonnic też zdarzało mi się widzieć tir a może ciężarówkę. Teraz jest zakaz jazdy tirami kolejową a czy bocznymi mogą się poruszać?