Dodaj do ulubionych

Referendum.

21.10.15, 22:59
W dniu dzisiejszym odbyło się posiedzenie Komisji Inwestycji w sprawie budowy S8.
Było obecnych kilkadziesiąt osób z ulic sąsiadujących z terenem budowy. Byli przedstawiciele wykonawcy. Byli obaj burmistrzowie i 10 radnych. Interesu mieszkańców bronili głównie radni Szklarski i Wołujewicz. Jutro o godz. 18.00 dalszy ciąg posiedzenia. Moją uwagę przykuło co innego - determinacja mieszkańców - dwukrotnie usłyszałem, jeżeli Burmistrz Dudzik i Rada Miasta wydadzą zgodę na dojazd do budowy ulicami gminnymi to zostanie zorganizowane referendum w sprawie odwołania Burmistrza Dudzika i Rady Miasta. Zaczyna być ciekawie.
Władysław Smoszyński.
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec_zielonki Re: Referendum. 21.10.15, 23:16
      Moim zdaniem to bardzo dobre posunięcie , przy każdej inwestycji chciało by się powiedzieć , że mieszkańcy są traktowani drugoplanowo , ale to nie prawda , w ogóle nie bierze się ich dobra pod uwagę .
    • wsm54 Re: Referendum. 22.10.15, 23:06
      W dniu dzisiejszym odbyła druga część posiedzenia Komisji Inwestycji w sprawie budowy S8.
      Wczorajszy swoisty "pomruk tłumu" spowodował, że burmistrz którego miało nie być, jednak zmienił plany i uczestniczył w posiedzeniu komisji. Wykonawca przedstawił zmodyfikowane rozwiązania, które znalazły ogólną akceptację. Burmistrz w swoich wystąpieniach prezentował dobitnie interes mieszkańców i to należy uczciwie podkreślić. Było obecnych sześciu radnych. Nie było żadnego radnego z pośród "Mieszkańców".
      W dniu wczorajszym było ich czworo i dwoje zabierało głos. Myślę, że po prostu sytuacja ich przerosła, natomiast radni Szklarski i Wołujewicz w sposób merytoryczny prowadzili dyskusję z przedstawicielami wykonawcy trasy S8. Reasumując - musimy jako mieszkańcy w podobnych sytuacjach głośno domagać się od burmistrza i radnych respektowania naszych interesów. Oni o nas pamiętają (nie wszyscy) tylko przed wyborami.
      Władysław Smoszyński.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka