Dodaj do ulubionych

ulica Staszica

07.01.16, 11:13
Ulica Staszica zyskała nową nawierzchnię. I nowe ozdoby. O czym mówię? o masie oznakowania pionowego i poziomego. Pojawiły się wysepski, powierzchnie wyłączone z użytkowania, miejsca parkingowe, szykany oddzielające pas rowerowy od pasu ruchu aut... znaki, znaki, znaki.
Pozwoliłem sobie przy ul. Moniuszki zatrzymać i porozmawiać z nietutejszym kierowcą WPR uparcie jadącym pasem dla rowerów (z wyrysowanymi rowerami co 20m)
Jedna sprawa to rutyna ruchu prawostronnego więc tak po prostu z Kopernika wjechał jak ma we krwii...
Druga sprawa gdy wskazałem mu że jedzie nie zgdonie z lokalnym uwarunkowaniem odparł że tu jest tak dużo znaków, że nie da się tego zinterpretować będąc w ruchu.

I tak sobie spaceruję i myślę, że kierowca miał rację. Znaków różnorodnych jest od cholery.
Nie rzucam kamieniem w Burmistrza czy Urząd Miasta ale w was tubylcy. Ustawy są pisane przez ludzi przez Was wybieranych. I taki kociokwik funduje nam kodeks drogowy i filozofia zarabiania na przetargach.
Obserwuj wątek
    • kama2201 Re: ulica Staszica 07.01.16, 13:46
      Tak dużo znaków drogowych!Cóż zrobić?Odbierać prawo jazdy kierowcom którzy nie potrafią ich odczytać?Oczywiście że nie!Należy zmienić władze które znają kodeks drogowy i ustawiły takie znaki!PozdKM.
      • michal_prickstein Re: ulica Staszica 07.01.16, 14:35
        Ani słowem nie usprawiedliwiam kierowcy, ale miał rację.
        Tubylcy mi ten los zgotowali od lat wybierając prawopisarzy.
        Efekt jest taki że w majestacie prawa każde skrzyżowanie jest oznaczone odpowiednim znakiem pionowym w obrębie skrzyżowania oraz 10/20m przed nim, mamy wrysowane linie i rowerki dublujące oznakowanie pionowe, ponadto mamy jakiś bonus przetargowy czyli oznakowanie na tych wysięgnikach z lustrami drogowymi.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka