Dodaj do ulubionych

Lecą liście z drzew

04.10.06, 09:58
Co praworządny obywatel ma robić z liśćmi, które opadają właśnie w ogromnych
ilościach?
Obserwuj wątek
    • zielonkowianin Re: Lecą liście z drzew 04.10.06, 10:36
      Jeżeli spadają na teren własnego ogrodu lub chodnika przylegającego bezpośrednio
      do posesji może:
      - zebrać w worki i przekazać firmie wywożącej odpady
      - kompostować.

Pozdrawiam!
      • steeven8 Re: Lecą liście z drzew 19.11.06, 12:37
        A jak nie, to może przerzucić do sąsiada - jak udowodni że to nie jego liście?
        • trosia10 Re: Lecą liście z drzew 25.11.06, 18:35
          No, niby można. Zwłaszcza pod osłoną nocy. Ale w pytaniu było "praworządny" ;)
          W Urzędzie Miasta w pokoju nr 312 można pobrać worki na liście. Teoretycznie po
          wypełnieniu ich liśćmi i wystawieniu na ulicę mają być zabrane.
          • v2t Re: Lecą liście z drzew 25.11.06, 18:56
            Nic nie wiedzialam o 'specjalnych' workach na liscie wydawanych przez UM. Ja
            wykorzystalam 3 czy 4 zwykle worki na smieci, takie po 240 l kazdy-panowie mieli
            troszke klopotow, zeby je podniesc, ale na szczescie udalo sie. Zbierajacy
            liscie pojawili sie na mojej ulicy po 2 dniach od wystawienia workow, teraz tez
            pewnie beda, bo widze, ze sasiedzi znowu wystawili swoje "zbiory" na ulice.
            Pozdrawiam
            • steeven8 Re: Lecą liście z drzew 28.11.06, 18:00
              Ja nie zbieram liści do worków. Po pierwsze mi się nie chce, a po drugie, nawet
              gdyby mi kazali zbierać, to zablokowałbym ulicę ponieważ mam sporą działkę
              (czyt. ogród)i od groma drzew.
    • mika_007 Re: Lecą liście z drzew 29.11.06, 23:31
      ha -worki na ulicach stoją już tydzień,a po panach "zbierajacych" ni widu ni
      słychu :|
      • trosia10 Re: Lecą liście z drzew 01.12.06, 19:50
        Sukces! Z mojej ulicy właśnie zostały zabrane.
        Też się doczekasz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka