janwer 20.07.11, 22:24 Mój deszczomierz pokazał dziś 100 mm opadów, co daje 100 litrów na m2. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debest3 Re: 100 mm opadów dziś 20.07.11, 22:28 masakra....samochody znów dzisiaj pływały Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: 100 mm opadów dziś 20.07.11, 23:22 janwer napisał: > Mój deszczomierz pokazał dziś 100 mm opadów, co daje 100 litrów na m2. Lipiec, pora deszczowa. Niektóre ulice w mieście były jedną wielką kałużą. Tu to trochę widać Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: 100 mm opadów dziś 21.07.11, 00:48 nie wiem ile było na m2 ale raczej dużo skoro nie wiele brakowało cobym sobie w piwnicy popływał ;-) na szczęście poniemieckie dreny (o ile ktoś wie gdzie są) spełniają do tej pory swoją funkcję znakomicie ;-) kiedyś śmiałem się z ojca że chodził z wykrzywionym patykiem, jak jakis psychopata po podwórku - teraz wiem dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: 100 mm opadów dziś 21.07.11, 08:54 erykzary napisał: > spełniają do tej pory swoją funkcję znakomicie ;-) kiedyś śmiałem się z ojca ż > e chodził z wykrzywionym patykiem, jak jakis psychopata po podwórku - teraz wie > m dlaczego... Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: 100 mm opadów dziś 22.07.11, 10:57 źle się wyraziłem drucikiem, który wskazywał położenie starych dren, teraz wystarczy je tylko co jakiś czas wyczyścić i na podmokłym terenie jest sucho w miarę. Wydawało mi się to parenaście lat temu śmieszne, a jednak przydała się wiedza gdzie te kanały są umiejscowione :) Odpowiedz Link Zgłoś