Dodaj do ulubionych

więcej krów nie będzie

10.02.05, 12:31
wczoraj natknęłam się na wiadomości lokalne i akurat była mowa o tych słynnych krowach, które pojawiały się na murach :) podobno sprawca został złapany na gorącym uczynku na ul. katowickiej. szkoda ;) ja lubiłam te krowy i nawet ostatnio się ucieszyłam, że jedna powstała koło mojego miejsca zamieszkania :) lepsze one niż wulgarne napisy na murach, ławkach, itd.
a co Wy o nich sądzicie? ;)

pzdr
malawi
Obserwuj wątek
    • croolick Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 13:40
      No faktycznie, szkoda :-( Krowki powstawaly prawie wylacznie w miejscach
      obskurnych i rozwesalaly nasze czesto zbyt szare miasto i do tego widac bylo
      jakis zamysl artystyczny. Zreszta, co rusz czlowiek odkrywal gdzie znowu zostaly
      namalowane. Mam cala galerie zdjec krowek - jak zacznie dzialac galeria na
      potralu miejskim to je tam umieszcze.
      • saviera Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 14:01
        .....jaka szkoda , nam one tez bardzo sie podobaly.....moje dzieciaki mialy
        niezly ubaw starajac sie je policzyc....
        Pozdrawiam !!!
        Saviera
    • zaranin Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 16:06
      No ale zobaczcie na pozytywny aspekt tej sprawy... skoro złapali tą osobę to i
      może zaczną łapać "gorszych" dewastatorów ;) heh oby
      • greta06 Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 17:14
        ciekawi mnie inny aspekt tej sprawy.Nie słyszałam jak dotąd nic na temat kosztów usunięcia tych obrazków;ktoś przecież bedzie musiał pomalować te elewacje..... jak narazie zarówno w TELEŻET jak i tu na forum tylko zachwyty nad krowami.... ciekawe co na to właściciele tak "ozdobionych" nieruchomości...
        • saviera Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 21:09

Gadanie....wlasciciele sa napewno zadowoleni.
          Jak wczesniej napisal croolick:

"No faktycznie, szkoda :-( Krowki powstawaly prawie wylacznie w miejscach
          obskurnych i rozwesalaly nasze czesto zbyt szare miasto....."

A w tej chwili jest okazja do pomalowania budynkow aby nie straszyly swoja
          brzydota....

• croolick Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 21:26
            Okazuje sie, ze krowy w miescie to prawdziwa sztuka:

miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,2545781.html
            ale nasze krowki dla mnie sa mniej kiczowate :-)
            • ma.la.wi Re: więcej krów nie będzie 10.02.05, 22:13
              hehe :)
              ja też mam swoją galerię krów :) tylko na pewno nie udało mi się wyłapać wszystkich, bo już dość dawno robiłam te zdjęcia :) właściwie to może nadrobię zaległości...
              mam nadzieję, że nikt nie będzie ich usuwał ;)
              • croolick Re: więcej krów nie będzie 11.02.05, 00:29
                O to mozemy byc spokojni! Te kamnienice na ktorych widnieja krowki od lat nie
                byly remontowane...
                • jack12345 Re: więcej krów nie będzie 11.02.05, 09:03
                  szkoda tego graficiarza bo krówki ładne były, może ktoś inny podejmie temat i
                  obok krówek będą też świnki czy biedronki.
                  ale najbardziej uśmiałem się jak dziennikarka TeleZet i policjant próbowali
                  opanować śmiech mówiąc o owych krówkach.\
                  szkoda tego graficiarza...
                  • dzondou Re: więcej krów nie będzie :( 11.02.05, 10:40
                    Normalne jest że nie wyplewimy tego pisania po murach, nie pomoże tu nawet
                    miejsce przeznaczone do tego, bo nasze władze jak by postawili jakąs ściane
                    betonowa do tego to i tak nie będzie sie nadawała do malowania po niej bo
                    bedzie napewno za mała, a nadawać sie bedzie tylko chyba na ścianę płaczu dla
                    graficiarzy. A krówki? Podobaja mi się, naprawde wolę te krówki niż bazgroły w
                    nieznanych językach lub w ogóle nie mające nic wspólnego z nimi. Krówki
                    pokazuja się w ciekawych miejscach. Nie jeden tyrysta skojarzy krówkę z
                    miastem, może pora pomysleć nad dodaniem krówki do herbu miasta ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka