Dodaj do ulubionych

Wzrost temperatury a testy owu

21.07.11, 14:17
Uzywam okazjonalnie testow owulacyjnych i zawsze pokrywaly sie one z wykresem - dodatni byl 1-2 dni przed wzrostem temperatury. Sluz plodny i szyjka tez zwykle byly przed owulacja.
W tym cyklu nie dosc, ze sluz plodny pojawil sie ok tydzien wczesniej niz zwykle, szyjka podobnie, to testy owu caly czas byly negatywne.
Dzisaij jest 3 dzien wyzszej temperatury a raptem test owu jest pozytywny (!). Do tego do wczoraj sluz nadal rozciagliwy. Co tu moze byc nie tak? Byla juz ta owulacja czy nie? Czy to mozliwe ze owu bedzie zgodnie z testem owu dopiero jutro?
Mierze temp. o 6.30, w ustach. Cykle zawsze 30-31 (skok temp. 18-19 d.c.)
Tutaj moj wykres:
www.fertilityfriend.com/home/34f02e

Obserwuj wątek
    • jacinda Re: Wzrost temperatury a testy owu 21.07.11, 22:37
      Dla mnie wyglada to tak, jakby owulacja dopiero miala byc, ale ekspertem nie jestem.
    • nglka Re: Wzrost temperatury a testy owu 22.07.11, 00:55
      Może być - niepłodność bezwzględna jest zależna od metody ale żadna wieloobjawowa nie bazuje na jednym czynniku, czyli np Roetzer każe liczyć 3 wyższe PO SZCZYCIE i dopiero po spełnieniu warunku przez rozpoczyna się niepł. bezwzgl. zaś angielska nie uzależnia wzrostu od szczytu ale w przypadku gdy wzrost występuje przed szczytem, to decyduje ostatni objaw płodny + 3 dni - do rozpoczęcia niepłodności poowulacyjnej. Stąd wiadomo, że jeśli mimo wzrostu śluz ma nadal cechy płodne - płodność skończy się później niż trzeciego dnia fazy lutealnej.
    • ja.barrakuda Re: Wzrost temperatury a testy owu 22.07.11, 10:17
      Chyba faktycznie owu dopiero teraz, bo dzis mega spadek - nawet ponizej nizszych temp.
      Doczytalam jeszcze gdzies ze jest cos takiego jak przedwczesny wzrost temperatury i u Rotzera tych temperatur sie nie liczy, dopiero wlasnie po szczycie sluzu.
      Mimo wszystko dziwna ta sytuacja:) Do tej pory wszystko ksiazkowo i nie musialam sie zastanwiac. Ale przynajmniej poszerzam wiedze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka