Gość: Ania IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:59 Często mam podwyższone,naczczo tak do 350,a raz zrobiłam badanie po zjedzeniu suchego rogala i wypiciu herbaty i TG były 623. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Trójglicerydy... IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:01 aha a cholesterol to mam w normie.Tak do 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Trójglicerydy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:22 A ja odwrotnie cholesterol 260 a trójglicerydy w normie . O czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Trójglicerydy... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.03.05, 11:54 Możecie zamawiać drewniane jesionki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ut Re: Trójglicerydy... IP: 217.153.84.* 08.03.05, 14:56 ale jestes madrala ty tez przygotuj sobie jesionke dr Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Trójglicerydy... 09.03.05, 21:53 Z mojego doswiadczenia wynika, że wysokie trójglicerydy świadczą o tyci, ale nie tylko. Istnieje też pewna specyficzna choroba manifestująca się szczególnie wysokimi triglicerydami. Normalnie jest dobrze mieć ich poniżej 200mgdl a całkiem dobrze poniżej 100 tak mam dzisiaj. Pamiętam, że przed swoim pierwszym zawałem miałem je bardzo wysoko coś ok 700. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Trójglicerydy... IP: *.gfk.pl 08.03.05, 12:49 Sama widzisz, że te zwiększone TG mają źródło w nadmiernym spożyciu węglowodanów. Spróbuj nie jeść ich więcej niż 50-100g dziennie a sytuacja się prawdopodobnie unormuje. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxzz Re: Trójglicerydy... IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 08.03.05, 13:09 A ja mam pytanie. Często ktoś ma mały cholesterol a duże trójglicerydy, lub odwrotnie. Kóry z tych dwóch wariantów jest bezpieczniejszy dla serca? Który układ jest bardziej miażdzycorodny? Co jest gorsze :mieć duży cholesterol,czy mieć duże TG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trójglicerydy... IP: *.net-serwis.pl 08.03.05, 13:29 ktos tu niedawno pisal, że najniższy poziom cholesterolu mają umrzyki, że nie ma norm opartych na solidnych podstawach, wysoki nie jest zawsze szkodliwy, ważne sa raczej proporcje LDL i HDL i że niebezpieczny jest wysoki poziom trójglicerydów Odpowiedz Link Zgłoś