Dodaj do ulubionych

FFi testy owu

09.09.05, 18:05
www2.fertilityfriend.com/home/93356
oto mój wykres.
Dlaczego pozytywne testy pokrywają się z owulacją. Przecież powinien być 1-2
dni różnicy, żebym wiedziała, że owu będzie za kilkadziesiąt godzin. nie chcę
przestać wierzyć w FF.
Obserwuj wątek
    • skrzynka3 Re: FFi testy owu 10.09.05, 22:33
      Rzasia FF to tylko program, zaznacza dzien owu z automatu analizujac tempke i
      wcale nie znaczy ze ona dokladnie wtedy byla! Nie wiesz kiedy (w jakim
      dokladnie dniu) masz owu, bo ona moze byc i 2 dni przed skokiem tempki i w
      dzien skoku i dzien po skoku.Zdaje sie ze nawet u tej samej kobiety to jest
      zmienne. Bo raz po owu progesteron troche leniwiej sie uwalnia i tempka skoczy
      z opoznieniem, a innym razem otoczka niepeknietego pecherzyka zacznie uwalniac
      ciut progesteronu i tempka drgnie jeszcze przed owu. Organizm to nie maszyna. I
      naprawde do niczego dokladna znajomosc dnia owu nie jest potrzebna! Do
      unikniecia poczecia wazne jest wyznaczenie dni plodnych i w druga strone tez.
      Wspolzycie nie musi sie odbyc dokladnie w dniu owu zeby byla ciaza (swoja droga
      ciekawe ilu parom udawaloby sie zaciazyc gdyby tak bylo:))
      Dokad szukasz dokladnego dnia owu w pogoni za dzidzia maly problem (po za tym
      ze takie super koncentrowanie sie moze przyniesc dokladnie odwrotny skutek :)
      ale gorzej jesli przekonanie ze owu jest dokladnie w jakims dniu zostanie na
      potem juz po porodzie. Moje ulubione zdanie z Roetzera "Przekonanie ze owulacja
      wystapila w jakims konkretnym dniu to najprostrza droga do nieplanowanej ciazy"

Skrzynka
      • rzasia Re: FFi testy owu 13.09.05, 08:58
        Czyli jednak wierzyć testom?
        Może to być pomocne w planowaniu płci, przynajmniej zwiększa w pewnym stopniu
        prawdopodobieństwo.
        • skrzynka3 Re: FFi testy owu 13.09.05, 15:31
          Rzasia nie odpowiem Ci na pytanie czy wierzyc testom bo wiem o testach tylko
          tyle ile napisaly tu o nich dziewczyny. Z mojej wiedzy wynika ze w ogole nie ma
          takiej metody pozwalajacej wyznaczyc w warunkach domowych dokladny dzien owu!
          Testy tez tylko pomagaja sie zorientowac ale nie daja odpowiedzi 100%. Nawet
          monitoring USG mowi ze owu byla w pewnym sensie poszlakowo - byl pecherzyk
          dominujacy na obrazie, zniknal, jest plyn w zatoce Douglasa (zdaje sie ze to
          ostatnie nie zawsze musi byc). Czytalam tu juz o ciazach z cyklow w ktorych
          monitoring absolutnie nie wykazal owu :))
          Obserwacje i testy moga Ci pewnie pomoc jakos umiejscowic ta owu jesli Ci tak
          bardzo zalezy :) ale pamietaj ze zasada mowiaca o szansach na okreslona plec w
          zaleznosci od terminu wspolzycia jest tylko statystyczna. W kazdym razie
          powodzenia :)) Skrzynka

"Koń odezwał się najprościej -moja rzecz to dziury w moście"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka