Dodaj do ulubionych

Select Royal Makadi Resort

07.05.11, 16:12
Palnuje wyjazd do Egiptu. Zastanawiam sie nad wyborem hotelu Sunrise Select Royal Makadi Resort. Kotś może podpowiedzieć czy warto? Byłem kiedyś w Makadi Saraya z TUI i było ok.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Select Royal Makadi Resort 07.05.11, 17:12
      świetny hotel!!
      jest bardzo ładny, piękny wystrój w restauracji, lobby barze i holu hotelowym.
      pokoje dosyć przyjemne, z balkonem.
      trzy osobne, wielkie baseny, jeden basen do pływania wyczynowego, jeden basen z ogromną zjeżdżalnią dla dzieci, nigdy nie brakuje leżaków na basenach, dłuuuuga plaża, jedzenie doskonałe, rozległy teren, świetna obsługa, naprawdę super hotel.
      napoje na basenie i plaży podają w plastikowych szklankach,a nie jednorazowych kubkach.
      ma dwa mankamenty - daleko od miasta, więc jeśli cię kręci nocne życie hurghady, to licz się z dojazdami, dość długimi.
      no i nie ma rafy. ani kawałka. za to można sobie przejść na plażę do do następnego i kolejnego hotelu, czyli pospacerować po plaży.
      ale za to jest pomost, z którego wyrusza większość wycieczek morskich, więc masz blisko jakby co.
      będziesz zadowolona/y.

royal i mamlouk należą do moich ulubionych hoteli, w sierpniu jadę kolejny raz do mamlouka, który ma tę zaletę, że ma kawałki rafy i przez ulicę pasaż handlowy i kawiarnie.
      i też jest świetny.

dobrego urlopu smile
      • sushi69 Re: Select Royal Makadi Resort 07.05.11, 17:50
        Jede z dziećmi. Odległość mnie nie przeraża, byłem w Makadi w zeszłym roku i było ok. Powiedz z jakiego biura jeździsz?
        • doral2 Re: Select Royal Makadi Resort 07.05.11, 18:14
          jeżdżę z ecco, oasis i sunfun, różnie, w zależności od tego jakie mają ceny, a na ten sam hotel pomiędzy biurami może być różnica nawet do 500 zł od osoby.

ale wracając do tematu - w royalu masz osobny kącik i menu dla dzieci w restauracji, basen ze zjeżdżalnią oraz płyciutki basenik z osłoną od słońca masz po lewej stronie stojąc na wprost hotelu.
          po prawej stronie masz mniejszy basen, taki bardziej kameralny, dla tych co bez dzieci.
          to naprawdę świetny hotel, wart polecenia.
          nie wiem jak teraz, ale kiedy byłam dwa lata temu to team animatorów był bardzo cieniutki, ale może się to już zmieniło.
          ale obsługa, hotel jako taki, jedzenie są wspaniałe. dużo miejsc na patio w restauracji, więc można sobie na świeżym powietrzu posiłki spędzać.
          bardzo fajny hotel..
          • mob-os Re: Select Royal Makadi Resort 07.05.11, 22:55
            Swietny wybór ,bylam w tym hotelu we wrześniu 2010 To był mój 7 pobyt w Egipcie g lównie w 4 i 5 gwiazdkowych hotelach ale muszę przyznać że ten hotel oceniam na 6 gwiazdek .Super obiekt ale zaznaczam że piszę o pobycie we wrześniu 2010 .Na dzień dzisiejszy nie mam wiadomości jak tam jest .Wyjeżdzając we wrzesniu ubiegłego roku żegnalam sie z cudownymi tam ludzmi że wrócę za rok i jest mi glupio w tym roku nie wrocę może za rok.czekam na opinię jak jest teraz.
            • ragami Re: Select Royal Makadi Resort 08.05.11, 09:22
              Wybieram się do tego hotelu z rodzinką w lipcu. Wybrałam go spośród analizowanych wielu hoteli, wg mojego kryterium wyprzedził JUNGLE i wszelkie Albatrosy. Mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru.Poczytaj sobie opinie na holidaycheck- są super.
              A kiedy chcesz się wybrać?
    • sushi69 Makadi Oasis 11.05.11, 13:46
      Wybraliśmy oasis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka