Dodaj do ulubionych

Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh

17.06.07, 20:31
Czy ktoś był w tym hotelu? Bardzo proszę o jak najwięcej informacji
Obserwuj wątek
    • nitka102 Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 04.07.07, 14:39
      byłam w czerwcu. hotel super. połączony z Sea life o którym masz więcej w
      opisach. Sea club to nowsza cześć kompleksu ale korzystać można z obu hoteli -
      restauracji, barów, basenów. Hotel oddalony ok. 18 km od centrum sharm. kilka
      razy dziennie kursują hotelowe busiki - 3Euro w obie strony lub bezpłatny kurs
      o 17.00 na który trzeba sie wczesniej zapisać. Hotel bardzo zadbany, miła
      obsługa i b. smaczne jedzenie. codziennie inna kuchnia w każdym z hoteli. na
      miejscu sauna, masaże(płatne) siłownia- bezpłatna, miła grupa animatorów
      organizujących zajęcia na plaży i animacje wieczorne.
    • majamichalska Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 19.07.07, 14:29
      Jeden z najlepszych hoteli w Sharm! piekny kompleks z wlasna rafą! korzystasz
      do woli ze wszystkich udogodnien calego Resortusmile jedzenie dobre,zemsta nas nie
      spotkala,wiec sądzę,ze sie starajasmileto widac! w ogole calosc robi wrazenie,bo
      to w miare nowy kompleks. tyle,ze daleko do centrum Sharmu i Naama Bay,ale
      odpoczniesz,jesli potrzebujesz ciszy i spokoju! dobry wybór! milego urlopu!
      • tess77 Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 19.07.07, 14:59
        Na wyraźną zachętę pc_maniaca dodam i ja swoje trzy grosze.
        Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca 2007. BP- Triada. Zamawiałam
        właściwie Sea Life, ale wszystkich z nasze grupy kwaterowali w Sea Club.
        Plusy:
        1. dobra likalizacja nad brzegiem morza, z własną rafą, plaża piaszczysta, dużo
        leżaków i parasoli - bez dopłaty, ręczniki plażowe wydawane przy basenie.
        2. Ladne baseny i dla dzieci i dla lubiących popływać na głębszej wodzie,
        maks.1,80 m
        3. Cały kompleks (tj. hotel Sea Club+Sea Life)- czysty, z dobrze utrzymaną
        roślinnością
        4. Pokoje duże, czyste, z balkonem lub tarasem, sejfem TV, lodówką, bardzo
        dobra klimatyzacja- duża możliwość regulacji (chyba od 0 do 30 stopni), bardzo
        cicha, bez problemu można przy niej spać; łazienka- duża czysta- prysznic,
        bidet, suszarka. Sprzątane codziennie.
        5. Jedzenie - dwie restauracje, gdzie serwowane są posiłki będące w cenie
        (+ kilka innych np. Fondue, Sushi Bar, itd.). Śniadania- ogromny wybór dań,
        duża rozmaitość pieczywa i słodkich ciast francuskich, owoce, jogurty, płatki,
        wędliny, omlety- robione na zamówienie, jajak, sery, pikle, itd.
        Kolacje - codziennie inne danie wg kuchni wybranej na dany dzień- wieczory
        francuskie, amerykańskie, włoskie, orientalne, azjatyckie - dużo potraw do
        wyboru, genialne ciasta i desery. Każdy mieszkaniec hotelu może korzystać z
        jednej z dwóch restauracji albo w Sea Club albo w Sea Life , niezależnie od
        tego, gdzie mieszka. KOlacje najczęściej jadłam w Sea Life -mam wrażenie, że
        był tam większy wybór ciast i deserów, a jestem łasuchem.
        Stolika w restauracji nie zajmuje się samemeu, tylko czeka się na osobę, która
        do niego zaprowadzi. Nie ma czegoś takiego jak dosadzanie do obcych osób.
        Stolik jest na tyle osób, na ile chcecie. My byłyśmy we dwie, więc zawsze
        jadłyśmy same, nawer, jeśli stolik był czteroosobowy.
        Czyste obrusy, serwetki z materiału, podgrzewane talerze do dań ciepłych.
        5. Nienachalna obsługa, bez czekania na bakszysz. W restauarcji, przy basenie-
        są tzw. tip boxy i to tam można coś wrzucić jak chce się dać napiwek.
        Oczywiście sprzatjącym można coś zostawić na łóżku.
        6. Dwa darmowe hotelowe busiki dziennie- do Naama Bay. Ponadto płatne (3,4 €wink
        do Naama Bay i na Old Market.
        Minusy:
        1. Odległość od Naama Bay -18 km- Mnie to nie przeszkadzało, ale są różne gusta
        więc trzeba o tym napisać.
        2. Jedzenie dodatkowe ( i napoje) kupowane w hotelu dość drogie. Ceny w euro
        choć można płacić i dolarami i LE. Ale to związane jest ze standardem hotelu
        więc nic dziwnedgo.
        Plus lub minus -wg uznania . Nie ma duzo Polaków. Większość gości stanowią
        Włosi, są też Niemcy, trochę Rosjan, Anglików. Animacje w języku włoskim
        angielskim i rosyjskim (zresztą prowadzone przez Włochów i osoby z byłego ZSRR-
        Rosja, Ukraina, itp).
        Istnieje ciekawa strona, na której można obejrzeć ten hotel
        www.flash-international.net/sealife/dindex.htm
        i www.flash-international.net/seaclub/index.htm
        • mohameda Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 20.07.07, 10:42
          Witaj,

a jak z animacjami w sea club?jacyś fajni animatorzy sa.....wybieramy sie z
          siostrą i zastanawiamy sie czy ktoś wesoły i fajny tam jest.Czy jakieś zabawy
          organizuja itp....?????????????????????
          • tess77 Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 20.07.07, 19:11
            Widziałam jeden występ kabaretowy w amfiteatrze (super sceneria) Sea Life.
            Grupa włosko-rosyjska - nawet zabawne (jestem wybredna) i nieźle zagrane.
            Poza tym animacje dla dzieci około 21.00.
            Mnie takie rzeczy nie interesują( nie ten wiek) i lubię sama sobie organizować
            dzień, ale tam się naprawdę mnóstwo dzieje -zajęcia sportowe (animatorzy chodzą
            po plaży i szukają chętnych do gimnastyki, piłki takiej i owakiej, darmowycj
            lekcji nurkowania w basenie, konkursów tańca, Miss bikini na basenie. Poza tym
            jest siłownia (free), kort tenisowy (free w ciągu dnia). No i codziennie
            dyskoteka do 2.00. Na pewno nie będziecie się nudzić.
            • claudia.012 Re: Sea Club Hotel ***** Sharm El Sheikh 31.12.07, 16:23
              a z jakim biurem lecieliście?? bo ja chce do tego hotelu w tym roku
              jechać( bo jest najlepszy ) a nigdzie już miejsc nie ma sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka