mariantonina 17.12.07, 15:13 szukam ludzi ktorzy wybierali sie (ale nie dotarli) albo wybieraja sie w najblizszym czasie do tego hotelu w egipcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiureczek Re: Caribbean World Soma Bay Resort ***** 16.09.08, 14:15 Ten dział jest po to aby pomóc moze częściowo innym w wyborze hotelu. Każdy ma swój gust, ale podpowiedzi mogą pomóc. Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca. Był to już mój 5 pobyt w Egipcie więc porównanie mam. Hotel leży w pięknej zatoce Soma Bay, która w przyszłości będzie bardzo drogą dzielnicą ze wzgl. na swój urok, który tworzy cudowne morze czerwone,piękna zatoka, wspaniałe plaże, które są rzadkością w Egipcie i widok gór w tle. Hotel jest położany 50 km od centrum Hurghady, więc nie nadaje się dla ludzi lubiących nocne życie, ponieważ w tym hotelu go nie ma, obsługa musi się jeszcze wiele nauczyć, mówie to tylko porównując inne hotele w Egipcie, nie na świecie. Jedzenie raczej słabe nawet jak na Egipt, ale to prawdopodobnie jest spowodowane trudnosciami z rosnącymi cenami żywności w Egipcie. Ogromną zaletą są pokoje, ale nie obyło się bez robactwa, przytrafiło mi się to dopiero w tym hotelu, super baseny, fajna siłownia, cudowna plaża ze super parasolkami z liści palmowych, cudowne widoki na zatokę.Dobry hotel dla rodzin z dziećmi ze wzgl. na wiele atrakcji. Ogólnie oceniam ten hotel na czwórkę Odpowiedz Link Zgłoś
nh-to-ja Re: Caribbean World Soma Bay Resort ***** 04.10.08, 11:13 Byłam w tym hotelu od 18 do 25 września. Bardzo polecam Hotel bardzo rozległy i piękny, ładnie urządzony, pokoje duże, przestronne i czyste. Nie mieliśmy robactwa, tak jak ktoś napisał wyżej. Jedzenie bardzo dobre, świeże i duży wybór. Dużo basenów (chyba 6), jest też mały aquapark. Plaża piękna. Przy basenach nie było problemów z leżakami, do późnych godzin były wolne, na plaży było trochę gorzej. Piękne widoki. Jedyną wadą jest odległość od Hurghady - prawie 60km. Choć to bardzo subiektywna opinia, zależy kto co woli. My byliśmy akurat po rejsie po Nilu, zwiedziliśmy wszystko co było do zwiedzenia, więc przydał nam się spokój i nie potrzebowaliśmy jeździć do Hurghady. Z hotelu codziennie kursował bus do Hurghady za 8 euro, trzeba było dzień wcześniej rezerwować. No i troszeczkę brakowało życia nocnego, dwa razy w tygodniu organizowano dyskotekę (w środę i piątek) ale to stanowczo za mało, w pozostałe wieczory nie mieliśmy co robić. W jednym z barów (Melody Gazebo Bar) codziennie grał zespół ale jego zdolności artystyczne były raczej kiepskie, w Polsce zespoły weselne grają lepiej. Więcej rozrywki miały dzieci, animatorzy codziennie organizowali dla nich zabawy na plaży, codziennie miały wieczorem dyskotekę w amfiteatrze. Raz w amfiteatrze trafiliśmy na pokaz tańca brzucha. Niedaleko jadalni znajduje się Alladin Cafe, gdzie można napić się przepysznej kawy lub herbaty i zapalić sziszę (za 2 euro na osobę) - mają tam bardzo wygodne fotele Na terenie hotelu znajduje się Salon SPA i gabinet lekarski. Dwa pasaże handlowe (jeden przy amfiteatrze a drugi przy lobby bar) ale nie chcą się targować bo wiedzą, że nie mają konkurencji i ludzie i tak kupią. Ogólnie na terenie hotelu znajdują się chyba 4 restauracje (Caribbean Restaurant (Main Restaurant) - gdzie jedliśmy posiłki, z czego dwie na zamówienie i ekstra płatne - The Barbecue Restaurant i La Palma Specialty Restaurant oraz Tortuga Beach Grill Restaurant) i 5 barów (Cuba Beach and Disco Bar, Aladin Café & Shisha Corner, Jamaica & Snack Bar, Melody Gazebo Bar i Aloha Bar). Ogólnie hotel oceniam bardzo pozytywnie. Jedynymi minusami są duża odległość od Hurghady i brak rozrywki wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Caribbean World Soma Bay Resort ***** 05.10.08, 14:23 Witam Zastanawiamy sie nad oferta wyjazdu do tego hotelu. Mam kilka pytan - ktore z restauracji byly platne (i czy za wszystkie posilki trzeba bylo placic - ktos pisal ze tylko niektore dania), chodzi mi zwlaszcza o grill. Ciekawi mnie tez czy w wyposażeniu pokoju są szlafroki i klapki (widzialam fotki na holidaycheck)? Czy odwiedzila Pani moze pobliska Safage, czy jezdzil moze tam bus i jaka ew byla cena kursu? Interesuje mnie takze czy przestrzegano skrupulatnie godzin do których obowiazywalo all incl. , czy mozna bylo jeszcze po 24.00 cos dostac? Z jakiego biura byla oferta jesli mozna spytac i w jakich godzinach przylot i wylot? Bede wdzieczna za odpowiedz, kazda informacja bedzie cenna Odpowiedz Link Zgłoś
souve Re: Caribbean World Soma Bay Resort ***** 22.01.09, 13:55 A czy wie ktoś może czy hotel posiada podgrzewany basen? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ruszczak Re: Caribbean World Soma Bay Resort ***** 22.12.09, 13:09 souve napisała: > A czy wie ktoś może czy hotel posiada podgrzewany basen? jest podgrzewany basen Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.gucio Caribbean World Soma Bay 01.01.10, 19:40 bylismy tam latem bardzo fajny hotel.wybieramy sie tam w zimie.na oficjalnej stronie hotelu Caribbean World Soma Bay jest informacja ,ze jeden z 3 basenow jest podgrzewany ale nie pisze ktory.moze ktos byl tam w zimie i wie ktory z tych basenow jest podgrzewany. Odpowiedz Link Zgłoś
alexred Re: Caribbean World Soma Bay 08.01.10, 22:32 Czy to prawda,ze w pobliżu nie ma żadnej rafy przy hotelu??? Odpowiedz Link Zgłoś
liliezzeldin Re: Caribbean World Soma Bay 14.02.10, 01:20 przy hotelu są bary, leżaki, fotele , ale rafy nie widziałam, za to w morzu jak najbardziej RAFA JEST ale na prawdziwą rafę to raczej należy się wybrać w rejs na GIFTUN albo PARADISE Odpowiedz Link Zgłoś