Gość: Isska IP: 109.243.16.* 15.01.10, 10:24 super, mam nadzieję że film naprawdę udany. Już nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: likwid@tor ...ten na starość może zostać anarchistą IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 20:14 Wolne Media: pl.indymedia.org Centrum Informacji Anarchistycznej: cia.bzzz.net Alterkino: alterkino.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P77 Re: ...ten na starość może zostać anarchistą IP: *.chello.pl 15.01.10, 20:41 Kto był to nie bedzie napewno jakims lewakeim tylko bedzie MYŚLAŁ SAM a nie potrzebował do tego pomocy "pajacyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwid@tor Re: ...ten na starość może zostać anarchistą IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 20:48 myślenia samemu nigdy za wiele, czego każdemu życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
aniol.milosci Wszystko, co kocham ***** 15.01.10, 20:18 bo kto nie przeżył takiej młodości - interia360.pl/artykul/rewolucja-tozsamosci,29964 - nie wie co to smak życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypacz sobie świat Za komuny nie bylo takich kolorów... IP: *.chello.pl 15.01.10, 20:22 Za komuny nie bylo takich kolorów... Nie wiem czy czytelnicy wyborczej to zrozumieja ale proponowany przez gie-wu przekaz łykna jak pelikan rybke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: pewnie żyłeś w korei płn IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:24 a Ty gdzie żyłes? twoje relaxy były tak kolorowe? miałeś walkmana i tyle par butów? aaaa to moze nazywasz się Kwaśniewski albo Senyszyn? bananowa młodziez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: pewnie żyłeś w korei płn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 22:49 Było buro, ale bez przesady. Każdy właśnie walczył o tą odrobinę koloru więcej i czasem się udawało coś zwojować. Może Ty biegałeś tylko po szarej, ciemnej piwnicy w relaxach? Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Re: jak dorośniesz buraku 16.01.10, 00:03 to twoje dzieci będą ryły ze śmiechu jak im powiesz co miałeś w dzieciństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za komuny nie bylo takich kolorów... IP: 77.255.83.* 15.01.10, 22:23 dokładnie! była tylko szara i brązowa farba do wszystkiego , no i biała z motylkiem do okien i drzwi :) a brązowa i szara , bo tylko taką szło podpierniczyć na werku! no i był jeszcze mój żółty jak słońce fiacior i moje strażacko czerwone levisy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Za komuny nie bylo takich kolorów... IP: *.tktelekom.pl 15.01.10, 23:16 Dziwne, moi rodzice mają pełno kolorowych slajdów z lat 80. i jakoś nie widać tej szarzyzny. Kolorowe ubrania, wnętrza mieszkań, no może tylko samochody na ulicach są szaro-bure ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Za komuny nie bylo takich kolorów... 15.01.10, 23:48 > Za komuny nie bylo takich kolorów... Ta. Za komuny to wyblakłe kolory ORWO (Made in DDR) były :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiajotka Wszystko, co kocham ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:24 Obejrzałam i mnie zaczarował. Piękny, intymny film o zwykłych ludziach w niezwykłych, nieludzkich czasach. O miłości, przyjaźni, ojcach i synach i o wielu, wielu ważnych, małych rzeczach, które czynią z nas ludzi. W filmie w zasadzie wszyscy zachwycają grą. Chyra powalił mnie na kolana. Oddaje różne emocje ani razu nie ocierając się o banał. Na nowo zakochałam się w Zygmuncie Malanowiczu. Już w Tulipanach pokazał, że jest wielkim, niewykorzystanym aktorem, a tutaj miał tylko epizod, z którego stworzył małe dzieło sztuki. Olga Frycz rzeczywiście bardzo dobra - o wiele lepsza niż w kiepskim Domu nad rozlewiskiem. W latach 80 my dziewczyny zakochiwałyśmy się właśnie w takich chłopakach jak główny bohater i skrycie o nich marzyłyśmy. Świetnie zagrana rola. A to wszystko okraszone absolutnie czarownymi zdjęciami i piękną muzyką. Cóż jeszcze można dodać? Pan Jacek Borcuch stworzył kolejny urzekający film. Nie mogę się doczekać, kiedy wejdzie na dvd, żebym mogła go kupić i wracać do niego, kiedy tylko będę miała ochotę. Bardzo za ten film dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P77 Re: Wszystko, co kocham ***** IP: *.chello.pl 15.01.10, 20:26 Czekam na ten film mam nadzieje ze w zalewie tvn-owskiej telenoweli gdzie "nawet bezdomny ma markowe ciuchy" hehe bedzie to git film Oi Oi Oi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy fałszowanie obrazu prl IP: 109.243.116.* 15.01.10, 20:33 już tyle mamy młodzierzy po 90r urodzonej że można im wciskać nowe bajki. Dom zły, teraz to. Prawda jest taka że PRL żyło się spokojniej, w telewizji były programy kulturalne i filmy bez reklam (teatr telewizji, wielka gra) co teraz jest każdy wie. W sklepach owszem nic nie było ale wszyscy wszystko mieli. Nie było biedoty, nawet najgorszy lump miał wczasy pracownicze i jakąs rozrywke kulturalna. Z drugiej strony bogatych też nie było. Ale patrząc na dzisiejsza młodzierz koślawą i chrzaniająca chipsy i frytki z mckwaka w którym wielu pracuje za kompletnie psie pieniądze , nawet Ci po studiach to lepiej pod wieloma względami nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypartyjniak Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:39 idź sobie komuszku na inne forum - jakiejś lewicy rewolucyjnej czy innego gówna - to są komentarze nt. całkiem niezłego polskiego filmu, właściwie to jednego z najlepszych ostatnich lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:17 Gość portalu: antypartyjniak napisał(a): > idź sobie komuszku na inne forum - jakiejś lewicy rewolucyjnej czy innego gówna > - to są komentarze nt. całkiem niezłego polskiego filmu, właściwie to jednego > z najlepszych ostatnich lat Dlaczego plujesz jadem na kogoś, kto napisał prawdę? Twój mózg wyprany przez prawacką propagandę tego nie wytrzymuje? W PRL pod wieloma względami było dużo gorzej, ale atmosfera międzyludzka była sto razy lepsza niż teraz. Nie trzeba było, tak jak dziś, z góry zakładać, że każdy napotkany człowiek jest wrogiem/oszustem/złodziejem. Miało to wiele przyczyn - nikt się nie bał, że za miesiąc może spać na dworcu i jeść na śmietniku; pieniądz nie był jedynym wyznacznikiem wartości człowieka; nie było wszechobecnych, ogłupiających reklam, przez które wielu oszukuje, kradnie, a nawet zabija, żeby mieć to czy tamto, a poziom kulturalny i artystyczny programow w TV był nieporównywalny z dzisiejszym (zwłaszcza w latach 60-70, bo w 80 się pogorszył). Nikt nie domagał się odebrania kobietom podstawowych praw w imię "obrony życia poczętego", ale wszyscy traktowali dekalog o wiele poważniej niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: fałszowanie obrazu prl IP: 213.134.187.* 15.01.10, 20:46 taaa, bo PRL lecialo na kredytach, ktore teraz jeszcze splacamy (nawet pomimo ze sporo czesc nam umorzyli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x gwoli ścisłości, zadłużenie PRL to niecałe IP: *.unitymediagroup.de 15.01.10, 20:50 40 mld US $. Ile teraz wynosi dług RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: gwoli ścisłości, zadłużenie PRL to niecałe IP: *.tsi.tychy.pl 15.01.10, 21:08 gwoli scislosci, to jak lecielismy na dlugu, tak dalej lecimy. Tylko tego jeszcze nie wiecie czy tam nie ogarniacie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: gwoli ścisłości, zadłużenie PRL to niecałe IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 21:09 ok 200 mld $, należy jeszcze doliczyć "sprywatyzowany" państwowy przemysł, pewnie drugie tyle. Nie byłem zwolennikiem komuny, ale kapitalizm kosztuje i zdaje się że na tym zafascynowaniu "wolnym" rynkiem przejedziemy się. Nasze dzieci też. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski To mi ulżyło, bo już się bałem, że mamy długi 15.01.10, 21:39 Nie chcę mi się sprawdzać, ale 200 mln baksów Anno Domini 2010 to chyba jakieś marne grosze przy 40 melonach US$ z lat osiemdziesiątych. Nie mam oczywiście na myśli wartości, jaką dolar osiągał wtedy w Polsce - jego kurs tutaj był tak samo chory, jak cała gospodaka. Chodzi mi o zwykłą, ludzką inflację. A co do meritum, to film zapowiada się faktycznie nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien mamy długi, kapitalizm to życie na kredyt IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 22:01 ja znalazłem, wartość dolara do złota, jakoś przeczy to Twojej tezie, że przez te 20 lat dolar stracił na wartości bóg wie ile. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jednak sprawdź to otrzeźwiejesz. 15.01.10, 22:04 Długi Gierka spłacilismy. Bo Gierek brał kasę na inwestycję. Długow III RP nie zdołamy spłacić nigdy. Bo my te pieniądzed przeżarliśmy, przepiliśmy i przegraliśmy na automatach. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jednak sprawdź to otrzeźwiejesz. 15.01.10, 22:14 Długi Gierka spłacilismy. Bo Gierek brał kasę na inwestycję. Długow III RP nie zdołamy spłacić nigdy. Bo my te pieniądzed przeżarliśmy, przepiliśmy i przegraliśmy na automatach. Nie zbudowano nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Jednak sprawdź to otrzeźwiejesz. IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:26 jakie inwestycje? w celulozę i huty i kopalnie, które teraz są całkowitą ZAKAŁĄ Polski i ciągną nas w dół??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jednak sprawdź to otrzeźwiejesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:26 Nie było inwestycji? Zakała? Przecież wszystkie rządy tzw. wolnej Polski od 20 lat jakoś ciągną wyłącznie dzięki prywatyzacji tego, co zostało po PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Jednak sprawdź to otrzeźwiejesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 01:30 Te swoje pierdoły klepiesz tylko dzięki temu, że PRL wybudowała elektrownie. Wiesz ile RP wybudowała elektrowni? 0, słownie: zero. Co więcej RP wyrzuciła w błoto 2 mld dolarów zainwestowane w Żarnowiec. Ciekaw jestem co będzie jak posypią się stare elektrownie. Będziesz siedział przy świeczce i swoje posty uskuteczniał tam-tamem. RP jest taka żalosna, że nawet nie potrafi zadbać o to co odziedziczyła. Wystarczy spojrzeć na drogi. Albo na linie kolejowe. To jakiś horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.chello.pl 15.01.10, 21:22 > W sklepach owszem nic nie było ale wszyscy wszystko mieli. Jasne, na przykład kawałek kiełbasy o ile chciało ci się wstać w sobotę o 5 rano i kartki ci się nie skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteM Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.netpark.pl 15.01.10, 21:31 bredzisz człowieku. teraz żresz 25 letnie mięso ze szwecji w cudownej kiszce za 44 zeta za kilogram. tego chciałeś? ja nie. tylko anarchia! precz z demokracją parlamentarną największym oszustwem w historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.chello.pl 15.01.10, 21:43 Ty, "anarchisto", tygodnia w PRL byś nie wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 21:59 ani komunizm, ani kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jakoś ludzie 45 lat wytrzymali 15.01.10, 22:21 A ile wytrzymasz bez emerytur w III RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: fałszowanie obrazu prl IP: 77.255.83.* 15.01.10, 22:33 bzdury!!!! tak to żyli ci co z jednego etatu ciągli bo im się nie chciało! jakoś u nas w domu i fiat nowy był co pewien czas, dom się budowało, wczasy w bułgarii co roku a zimą w beskidy. tylko mój ojciec dawał na dwa a matka na 1,5 etatu! ale jakoś spokojniej było. w sklepach nic nie było , ale w domach było wszystko: telewizor sony , pralka tatramat,wieża unitry kupiona gdzieś pod opolem, sprzęt narciarski od górników na G ( wiecie ci to?) wranglery za 18 $ , katana levisa za 30$ z pewexu. kto pracował jak za kapitalizmu i nie wtrącał się do polityki to miał i na zachód mógł pojechać , ale nie całą rodziną!!! co gorsze ja po pobycie w austrii miałem zakaz na rusland !!!! ale życie było inne , może trochę nienormalne , ale było pełne przyjemności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: fałszowanie obrazu prl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:40 To prawda. Jak ktoś nie lubił się wysilać, to miał ciasne mieszkanie w bloku z łazienką pomalowaną farbą olejną, a na małego fiata czekał w kolejce przez pięć lat itp. Ludzie pracowici i pomysłowi mieli jednak duże możliwości. W latach 80. poluzowano nieco śrubę prywatnej przedsiębiorczości. Można było np. wziąć sklep lub kiosk w ajencję. Moja znajoma robiła fajne swetry i sprzedawała je od ręki w prywatnych butikach. Inni znajomi wydzierżawili za miastem działkę z truskawkami, harowali całą rodziną, ale w ciągu sezonu zarobili na małego fiata na szarym rynku. Choć o paszport było trudno, wielu ludzi, zwłaszcza studentów wyjeżdżało na Zachód, aby po roku zmywania przywieźć do Polski sumę wystarczającą na zakup kawalerki w dużym mieście. Owszem, to było trochę nienormalne, ale teraz też życie w Polsce jest dalekie od normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn ciecia Re: fałszowanie obrazu prl IP: 85.222.87.* 15.01.10, 23:00 no dokladnie, w komunie bylo do dupy, ale teraz wystarczy pojsc do jakiegos centrum handlowego... i jakas czternastoletnia panienka zrobi Wam laske w kiblu za nokie z mmsem... teraz inny swiat jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki E tam... 15.01.10, 23:58 > już tyle mamy młodzierzy Sądząc po ortografii to sam jesteś młodzieŻ. > Prawda jest taka że PRL żyło się spokojniej, w telewizji > były programy kulturalne i filmy bez reklam (teatr > telewizji, wielka gra) Synku ja mam w telewizji teraz kilka (a nie całe dwa i to tylko czasami kulturalne) programów kulturalnych nadających 24h na dobę - no takie np. Arte, TVP Kultura itd. Synku ja mam w telewizji filmy bez reklam w technologii HD (akurat technologia tutaj nie ma wiele do rzeczy, ale reklam nie ma). > co teraz jest każdy wie. Synku teraz w telewizji jest to co chcesz - chcesz oglądać gó...aną papkę to sobie oglądasz i nikomu to nie przeszkadza, chcesz oglądać ambitniejsze rzeczy to masz o NIEBO większy wybór niż za komuny. Dzisiaj, synku, masz w domciu każdą telewizję świata jaką chcesz i jak bardzo kulturalną też. Idiota jesteś bo chcesz aby ktoś za Ciebie wybierał Ci jedyną słuszną kulturę na dwóch kanałach. > W sklepach owszem nic nie było ale wszyscy wszystko mieli. W sklepach owszem, synku, nic nie było. I nikt nic nie miał dopóki sobie nie kupił w peweksie za dolary, których najczęściej nie miał. Co Ty w ogóle pitolisz. TERAZ w sklepach jest wszystko - a jeżeli nawet nie ma to Ci sprowadzą bo klient nasz Pan - kwestia tylko czy Cię na to stać. > Nie było biedoty, nawet najgorszy lump miał wczasy > pracownicze i jakąs rozrywke kulturalna. A wybitna jednostka np. naukowiec miał to samo, więc spie...ł w te pędy do USA. Ale było super bo zostawały same miernoty - jak to określasz - lumpy z wczasami pracowniczymi i rozrywką kulturalną na równi z uczciwie pracującymi ludźmi. Nigdy więcej. > Z drugiej strony bogatych też nie było. Byli, byli. Tylko Ty jesteś zbyt biedny umysłowo aby to zrozumieć. Bogaci to byli dygnitarze partyjni. > Ale patrząc na dzisiejsza młodzierz koślawą Koślawa to jest Twoja ortografia i poglądy, a od młodzieŻy to się odpie...bo jest bardzo fajna jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: E tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:10 > Synku ja mam w telewizji teraz kilka (a nie całe dwa i to tylko czasami > kulturalne) programów kulturalnych nadających 24h na dobę - no takie np. Arte, > TVP Kultura itd. Ja też mam. I korzystam z tego, ponieważ w tamtych czasach szkoła i media ukształtowały mnie tak, że chłamu nie trawię. Zdaję sobie jednak sprawę, że należę do niewielkiej grupy, która będzie stawała się jeszcze mniejsza. Żyję w kraju zalewanym coraz bardziej przez tandetę, chamstwo i prymitywizm. To, że ja i garstka moich znajomych ogląda TV Kultura i HD bez reklam, nie zahamuje tego procesu. A wiesz, dlaczego? Bo większość ludzi ogląda to, co jest nadawane w ogólnie dostępnych kanałach w najbardziej dogodnych godzinach. I przez to są kształtowani. W PRL tzw. masy oglądały takie seriale, jak "Czterdziestolatek" czy "Noce i dnie", i takie programy rozrywkowe, jak kabarecik Olgi Lipińskiej czy Kabaret Starszych Panów. Dziś oglądają "M jak miłość" i gwiazdy wystawiające gołe tyłki na lodzie. Dlatego ówczesne masy stworzyły "Solidarność", a dzisiejsze dają się manipulować i okradać sprostytuowanym politykom jak pijane dzieci we mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: E tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:15 Aha, jeszcze jedno - kablówka kosztuje kilkadziesiąt złotych miesięcznie, co dla większości Polaków zarabiających <2000 PLN i spłacających kredyt mieszkaniowy nie jest małą kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzidek Re: Wszystko, co kocham ***** IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 20:36 mnie się nie podobało. i jak widzę temu panu też: maddogowo.cba.pl/wszystko_co_kocham.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Wszystko, co kocham ***** IP: 213.134.187.* 15.01.10, 20:44 Na glownej stronie linkujacej do tego artykulu napisaliscie: BorUCHA.... kurde, ja rozumiem ze ludzie robia literowki, ale to jest GAZETA do cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wszystko, co kocham ***** IP: *.138.246.94.artcom.pl 15.01.10, 21:11 to przeciez film autorstwa druha Borucha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Wszystko, co kocham ***** IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:23 nie, nie ma druha Borucha bo rucha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Wszystko, co kocham ***** Punk's Not Dead IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 20:48 Punk's Not Dead !! Myślec samodzielnie i inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Wszystko, co kocham ***** 15.01.10, 21:06 przeklinałem bo szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr rebelia, psze państwa się najlepiej sprzedaje... IP: *.aster.pl 15.01.10, 21:22 wycieranie gęby ideałami tylko po to, aby nagonic ludzi do kin. Nic więcej... bądźcie punkami, ściągnijcie z internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski A żarcie też mam se z internetu ściągnąć? 15.01.10, 21:44 A co powiesz reżyserowi, aktorom, kamerzystom, montażystom etc? Żeby byli punkami i żarcie i mieszkanie też sobie z internetu ściągnęli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien punk to nie bułka z masłem IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 21:56 ściągajcie z netu, aktorzy jakoś przeżyją, nie liczy się hajc, a sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy PUNKS NOT DEAD IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.10, 21:27 PUNKS NOT DEAD Oi! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Kto za młodu nie był punkiem, na starość czyta GW 15.01.10, 21:43 Może to kogoś zaskoczy ale jestem starym "pancurem" . Ależ dzisiaj Deutery, Dezertery, TZX-y, Smary SW, KSU, Kalesony Boga Wojny, Sedesy, Zielone Żabki, itd itd.... miały by pole do popisu gdyby mogły pisać o EU, przy tym potworku ZSRR to "małe miki".Było ciężko ale nawet towarzysze z ZSRR nie próbowali regulować prawem kształtu banana, nie ogłosili że marchewka jest owocem czy że dwóch facetów może tworzyć rodzinę. Brakuje mi dzisiaj zespołów odważnych i "z jajami" które poszły by pod prąd bo "TYLKO GÓWNO PŁYNIE Z PRĄDEM"\. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Kto za młodu nie był punkiem, na starość czyt IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 15.01.10, 21:58 akurat wokalista Dezertera uczestniczył w urabianiu opinii publicznej w chwilę przed referendum w sprawie UE. Nie mówiąc o wokaliście Tiltu, to już totalna porażka, koleś odpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kto za młodu nie był punkiem, na starość jest 15.01.10, 22:48 moherem i kaczystą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżka30 Re: Kto za młodu nie był punkiem, na starość czyt IP: *.gemini.net.pl 15.01.10, 23:00 Ty się zastanów co piszesz porównując ZSRR do UE. Nie da się porównywać "krzywizny banana" czy innych absurdów unijnej biurokracji do zamordyzmu systemu sowieckiego... PS - Też jestem "starym pancurem", tylko że dla mnie to żywa sprawa (idea D.I.Y, wspieranie sceny niezależnej), z ciekawości zobaczę co w tym filmie się podzieje, ale rewelacji to ja się nie spodziewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: den Re: Kto za młodu nie był punkiem, na starość czyt IP: 195.184.83.* 16.01.10, 00:53 Janek. Co oczekujesz po ludziach ktorzy jak ja maja ponad 35 lat? Zadymy? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry widze ze podobny do avatara 15.01.10, 21:46 tez o milosci, z efektami na polska kieszen Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów mass- 15.01.10, 21:59 marketu. Śmieciowym tworem bo to najprostsze. I dlatego pozostawił po sobie tylko śmieci. Zero wartości. Ze śmiecia powstałeś - w śmieć się obrócisz. Współczuję tym, ktorzy dali się na to nabrać. A teraz ktoś chce na tym zrobić jakąś kasę czyli film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASR Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:16 rozumiem, że tym postem wykazałeś swoją dogłębną wiedzę na temat niesamowitego wpływu na rozwój muzyki takiej ekipy jak The Clash...śmiecie powiadasz... "dużo" zaprawdę wiesz waćpanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not-me Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 06:17 i Ramones'i. I GBH. A teraz to mamy takie czasy, że wszędzie tylko Bad Religion. :) A do tych, co nie wiedzą o co chodziło: "Nie próbuj nigdy iść pod prąd. Nie próbuj nigdy szukać przyczyn. Z szeregu nie wyłamuj się. Bo jesteś k..wa niczym, niczym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: 77.255.83.* 15.01.10, 22:20 "leci lawina leci....gwno odpadki śmieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjedruch Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.10, 23:06 na pewno sluchales wtedy modern talking, baranie Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Italo disco rządzi :-) 15.01.10, 23:27 > na pewno sluchales wtedy modern talking, baranie Wtedy (1980) to raczej Modern Talking nie mógł słuchać. To w zasadzie był okres początków italo disco, które generalnie było i jest (swoją drogą) zajebiste. :-) I sorry punk i rock się skończył - przejawia się to między innymi w tego typu dobrych ale nadal upupionych i skomercjalizowanych produkcjach. Jak Polacy zaczną generować filmy o italo disco to wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaciu Re: Italo disco rządzi :-) IP: 109.79.78.* 15.01.10, 23:57 co ty pie...sz posłuchaj sobie kapeli pieśn i i tańca zespołu KAT który nie dał się nigdy skomercjanizować w stosunku do twoich guwnianych zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.aster.pl 15.01.10, 23:29 Człowieku, idź się lecz z tej traumy co ci punk zafundował, bo widzę że strasznie jesteś sfrustrowany, skoro już pod drugim artykułem dokładnie ten sam post wklejasz. Dla porównania: forum.gazeta.pl/forum/w,17,105757574,105765011,Tzw_punk_byl_sztucznym_tworem_managerow_mass_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doopek Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.01.10, 01:58 jestes baranem :) i chwala Ci! bo i barany sa potrzebne :D goowno wiesz wiec goownem mowisz... a sam sie czytaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: Tzw. "punk" był sztucznym tworem managerów ma IP: *.alltex.3s.pl 16.01.10, 07:32 nieźle nabełkotałeś...wytrzyj śline z brody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Wszystko, co kocham ***** IP: 93.159.26.* 15.01.10, 22:12 Właśnie wróciłem z kina - rewelacja, polecam każdemu! Dawno już nie oglądałem dobrego polskiego filmu, a ten właśnie taki jest. Zero hollywoodzkiej szmiry, zero przerysowanej tandety, po prostu świetna gra aktorów i przekonujące sceny z codziennego życia. Mało takich filmów w naszym kinie, ale ta perełka być może zwiastuje nowy trend. Gratulacje dla reżysera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASR Re: Wszystko, co kocham ***** IP: *.chello.pl 15.01.10, 22:27 ile szanowny Pan ma lat, że tak się wypowiada o tym filmie dla dzisiejszych 15-25 latków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Kaczyści za młodu byli zdecydowanie skinami. IP: 109.79.78.* 15.01.10, 23:50 zdecydowanie zgadzam się w 100%i dopóki bedą rzadzić moja noga nie stanie na polskiej ziemi metal not death Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaciu Wszystko, co kocham ***** IP: 109.79.78.* 15.01.10, 22:49 no chciałbym dalej żyć w takim świecie kilka ładnych lat temu u mnie w mieście rzadził sam punks and metal,a dzisiaj porażka łysi hip hopowcy wsioki(disco polo)i inne psełdo lub nie inne pop kultury jeżeli mozna to tak nazwać.Szlag by ich trafił wszystkich.Ave kat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prababka44 Wszystko, co kocham ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 23:37 W syfie ? W syfie to żyjemy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonpo Wszystko, co kocham ***** IP: *.chello.pl 15.01.10, 23:44 Powiadasz że "żyliśmy w syfie " ? ; to spójrz na to obecne dookolne ludzkie sku...enie, zdziczenie i zwyrodnienie z kohortami dresów na czele ; jako społecznej cierniowej korony ; zanim walniesz ponownie tak nieprzemyślanym andronem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Wszystko, co kocham ***** IP: 78.150.96.* 15.01.10, 23:54 polecam film "MOTOR"(przez "u" zamkniete) fajny film tez w tym klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Wszystko, co kocham ***** IP: *.centertel.pl 16.01.10, 00:15 "wszystko co kocham" to dla ludzi, którzy na początku lat 80 wchodzili dorosłość, wehikuł czasu. nie duszukuję sie głębszych przemyśleń bo ja poprostu znów miałam 17 lat:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Stara dobra muzyka lat osiemdziesiatych ! IP: 76.16.220.* 16.01.10, 00:47 Dlaczego wiecznie wracaja do lat osiemdziesiatych w muzyce czy nie ma nic lepszego ? chyba nie. www.youtube.com/watch?v=eEvszeCj2io Odpowiedz Link Zgłoś