Dodaj do ulubionych

najstraszniejsza SCENA z filmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:55
...jaka kiedykolwiek widzieliscie. Taka, po ktorej macie traume i ktora tkwii
w waszej pamieci ze szczegolami, mimo uplywu czasu. Do niedawna nr 1 w moim
rankingu byla potwora wylazaca z telewizora w 'Ring'

.....ale wlasnie obejrzalem 'Ciśnienie' Aronofskiego, pomijam fakt ze caly
film to jeden wielki gniot ale ta scena z lustrem!!!!!!!!!!!! To bylo
genialne!
Akcja dzieje sie na okrecie podwodnym, jest II wojna swiatowa, generalnie
wszystko nawala, awaria wszystkich urzadzen, 90% zalogi zginelo na skutek
wybuchu wodoru, garstka tych, ktorzy przezyli bladzi po mrocznym okrecie
sprawdzajac czy ktos przezyl. Jeden z nich natrafia na wiszace lustro, w reku
trzyma latarke i widzi w nim tylko swoja twarz.... zatrzymuje sie i cos go
zaczyna niepokoic, na poczatku nie wiemy co, a on dalej porusza glowa i cos
jakby sprawdza... wtem nagle zdostrzegamy to minimalne przesuniecie pomiedzy
ruchem jego glowy a ruchem jego glowy w odbiciu.... reszty sceny nie zdradzam
bo nie da sie tego opisac!!!

a Wasze typy?
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 31.12.05, 15:38
      Scena w "Terminatorze", kiedy Sarah próbuje ocucić martwego już Kyle'a, gdy
      nagle korpus T-800 podnosi się i zaczyna ją gonić. Tyle razy to widziałem, ale
      wciąż podskakuję w fotelu :-)
      • Gość: emu Psychoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:32
        Scena pod prysznicem; to najbardziej przerażająca i sugestywnie nakręcona scena
        morderstwa w historii kina; nie da się jej zapomnieć.
        • Gość: Ździchu Re: Psychoza IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:22
          a jak byłem mały to oglądałem taki film - nie pamiętam tytułu - wchodzi 2 kolesi
          do jakiegoś pomieszczenia pełnego dziwnych przedmiotów, a za nimi inny koleś i
          kończy gadkę:
          "(...)o zobaczcie! - pokazuje kupę dziwnych przedmiotów na półkach, pokazuje
          paluchem na niewielką lalkę i kontynuuje: - a ta lalka podobno odcinałą ludziom
          głowy (i zaczyna się głupawo śmiać) - we trzech opuszczająpomieszczenie, a lalka
          powoli podnosi głowę i zwraca ją w stronę drzwi....

po tym długo, długo, bałem się sam zostać w pokoju siostry (lalki) :-)
          • Gość: whatever laleczka chucky? - n/t IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:27
            • tatamajaja facetowi nie zagral a ona byla zaszyta 14.01.06, 11:56
              • Gość: Doris Re: facetowi nie zagral a ona byla zaszyta IP: *.echostar.pl 29.06.06, 10:04
                A jak dla mnie ogromnie sugestywnym i strasznym filmem jest Lśnienie. Zawsze
                puszczają mi nerwy jak je oglądam...:]
          • Gość: Yoka Re: Psychoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 01:28
            "The Pupet Master" jest tego z 6 części. Ta scena z lalką to pewnie z tego filmu
            Pozdro
          • Gość: slmls ta scena z lalkami IP: *.dclient.hispeed.ch 14.01.06, 20:02
            byla z filmu "lalki" czy jakos tak. bylo tego conajmniej z trzy czesci i za kazdym razem miescilo sie w
            jakims starym hotelu odremontowanym. rzeczywiscie okropne.
        • Gość: qb Re: Psychoza IP: *.net-serwis.pl 13.01.06, 22:30
          tako rzecze krytyka od juz prawie dziesięcioleci; film jest dużo lepszy niz te
          pleple z pryśnicem
        • Gość: robak Re: Ring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 01:04
          Scena w Ringu (US), kiedy kon wyskakuje ze statku zrobila na mnie wrazenie, ale
          nie wiem, czy bardziej nie podskoczylem na japonskim Dark Water - dwie sceny:
          wanna i potem ze zbiornikiem - brr...

robak
          • Gość: pl Re: Ring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:08
            co do ringa, to ta mucha wyjeta z monitora, i krew z nosa. pieeekna!
          • Gość: trueneko Re: Ring IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 19.06.06, 23:17
            a w dark water scena z wanna byla niezla, scena ze zbiornikiem tez straszna ale
            do najstraszniejszej sceny z tego filmu i tak maja sie nijak.
            Chodzi mi dokladnie o ten moment kiedy główna bohaterka wsiada do windy myslac
            ze czeka tam na nia jej corka i kiedy winda juz rusza widzi twarz swojej corki
            tyle ze wcale nie w windzie. heh, z opisu chyba nie bardzo wynika co w tym moze
            byc strasznego ale mysle ze kazdy kto widzial film zgodzi sie ze mna:) te
            niesamowite kilka sekund kiedy widz (i bohaterka) uswiadamiaja sobie ze w
            windzie wcale nie jada ze swoja corka. wypas:)
      • looney1 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 12:39
        Wiedźmin. Scena walki z Jeżem i krzyku księżniczki od którego pękają szyby i
        kufle. Zdrewniałem. Całkiem jak aktorzy. Prócz tego gumowy smok i cała masa
        niszczących psychikę scen "aktorstwa".

--
        Rzeczowo i z kulturą o zdjęciach
        obiektywni.pl
        • Gość: tom Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 14.01.06, 18:54
      • Gość: pawcio American History X IP: *.acn.waw.pl 15.01.06, 14:43
        Scena z krawężnikiem będzie mnie chyba prześladowała do końca życia...
        • dsz27 Re: American History X 16.01.06, 09:23

Mnie ta scena też będzie nawiedzała całe życie....
          Jednym słowem koszmar!
          • Gość: MistrzBo Re: American History X IP: *.e-wro.net.pl 20.01.06, 17:28
            wczoraj widziałem ten film po raz pierwszy i rzeczywiście scena z krawężnikime
            jest HARD COROWA na maksa!Ale nie najstraszniejsza Bardziej mnie wystaraszyła
            scena w Ringu Us jak mała w końcu pokazała straszną twarz.. okropniaste i do
            dzis to pamiętam ;)
    • Gość: zed is dead Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 31.12.05, 17:29
      W "Egzorcyzmach Emily Rose", kiedy dostaje schizo w klasie i twarz tego kolesia
      się zmienia, później wybiega i wszystkie twarze są twarzami demonów, od
      spacerujcej pary, po babcie w kościele.
      Druga scena podobna, z "Adwokata Diabła", kiedy żona Reevesa idzie na zakupy z
      tymi dwoma nowymi koleżankami i nagle w sklepie... ci co oglądali wiedzą ;)
      • Gość: wystraszylem sie Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.net.pl / *.net.pl 31.12.05, 23:38
        nie wiem czy najstraszniejsza,ale sie wystraszylem,choc slyszalem o niej
        wczesniej:"Mullholand Drive"Lyncha - scena z gosciem,ktory opowiadal swoj sen,w
        ktorym wchodzi za róg i tam...kto widzial ten wie,potem już "na jawie"nie we
        śnie dzieje się wszystko jak w tym jego śnie i wtedy też sie wystarszyłem - choć
        to film Lyncha,więc może to też był sen...
        • Gość: zed is dead Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.01.06, 15:03
          No, to też było niezłe, albo też z Lyncha, z Zagubionej Autostrady, cała
          sytuacja z tym dziwnym gościem, gdzie na imprezie każe mu zadzwonić do siebie do
          domu. Później też w nocy w łóżku (czy może wcześniej, już nie pamiętam ;)widzi
          gębę tego gościa u swojej żony.
          • Gość: dsd Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:58
            aż mnie ciarki przeszły, - Call me, ta scena jest niezla
            • Gość: koszmarek Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 19.05.06, 14:22
              Nastraszniejsza jest scena:
              Hostel... jak jeden koles podcina drugiemu sciegna Achillesa i mowi ze moze
              sobie isc... koles obcina pannie wylane oko i leje sie zolc...
              Teksanska masakra pila mechaniczna... niesie panne na ramieniu do piwnicy i na
              scianie pekaja jej paznokcie...
              Fredy Kruger cz. I... prowadzi kolesia za zyly po dachu...
          • zyrafa Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 22.01.06, 10:00
            smiech tego faceta...

caly nieomal twin peaks, ale najbardziej: matka laury przypomina sobie TEN
            poranek - pamieta, ze wchodzi po schodach, otwiera drzwi pokoju, rozglada sie po
            nim - i wtedy wlasnie dociera do niej, ze zza lozka wygladal bob z tym swoich
            szatanskim usmiechem obnazajacym zeby. umieram przy tej scenie. tez gdy widzimy
            go w kregu ze swiec, w piwnicy - znow ten smiech. totalne szalenstwo.
            tanczacy karzel - przez dlugi czas omijalam w sciezce dzwiekowej ten utwor.

opowiadany sen przez kolesia z mullholand - wlasnie z tym oczekiwaniem na to, co
            bedzie krylo sie za rogiem.

pozdrawiam
            z
          • Gość: aly Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.gts.metrobip.com.pl 22.06.06, 21:43
            Ja też tę scenę dobrze pamiętam, jak w łożku jego żona ma twarz tego okropnego
            kolesia.. brr, do dzis mnie ciarki przechodzą.. To było niesamowite..
        • Gość: Joji Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:46
          Jak dla mnie to najlepsza scena jest ta, z filmu "Inni", kiedy Nicole Kidman
          wchodzi do magazynu na strychu.
          • misscraft Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 29.06.06, 10:33
            a dla mnie kiedy jej córka pod welonem ma twarz tej starej babki- medium, dla
            mnie cały film jest świetny
        • Gość: R Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.01.06, 13:11
          ta scena z Lyncha była obrzydliwa!!!!
      • Gość: mlekota Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 18:06
        tiaaaa, strasznie się przestraszyłem, jak zobaczyłem tą roznegliżowaną
        Murzynkę. ale chudzina, ja nie mogę!
      • Gość: kate Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 65.92.235.* 13.01.06, 22:01
        JAk przeczytalam zachete do opisania najstraszniejszej sceny z filmu tez
        pomyslalam o tej scenie z Adwokata Diabla.Niby nic a wciska w fotel.
        • misscraft Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 29.06.06, 10:48
          dla mnie najstraszniejsze było kiedy Charlize Theron zobaczył u siebie na
          koszuli krwe w kroczu i na dywanie swoje narządy rodne, chyba...albo szczątki
          ciężko było wyczuć. Ale mi zmroziło krew w żyłach...lubie takie...niepokojące sceny.

A tak apropo... Al Pacino jest genialny w tym filmie, im starszy tym
          przystojniejszy, w Ojcu Chrzestnym taki sobie niezbyt chłoptaś, a w takim
          Adwokacie Diabła albo Zapachu Kobiety to taki fajny facet.
      • Gość: macias Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:04
        taaa... z Adwokata Diabla pamietam nie tyle wyjscie do sklepu, co moment gdy
        mlodzi siedza w nowym mieszkaniu, ona oparta o framuge drzwi, on stoi jakos
        przy oknie chyba, rzut oka na nia i po twarzy przebiegaja jej diabelskie rysy.

a z Egzorcyzmow - straszny caly film, hehe, od tamtego czasu nie widzialem
        zadnego horroru. te scena z twarzami, szczegolnie tego goscia w lawce i ludzi w
        taksowce - masakra! swoja droga zastanawialo mnie, ze mieli zajecia, gdy to
        praktycznie noc byla. chyba, ze tak ciemno z powodu burzy.

inna okrutna scena z tego filmu - jak chlopak budzi sie przy Emily u niej w
        akademiku. a raczej budzi sie, a jej nie ma. zjazd na podloge i lezy tam taka
        powykrzywiana, sztywna. brrr, ja bym zszedl na zawal na jego miejscu ;)
    • det_gittes Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 01.01.06, 01:01
      Z pewnoscia jest wiele takich scen jak sie dobrze zastanowic, ale pamietam ze w
      starych dobrych czasach Miasteczko Twin Peaks obfitowalo w dosc przerazajace
      sceny, szczegolnie gdy pojawial sie Bob, gdzies za lozkiem lub w lustrze, mialem
      wtedy 10 lat, wiec brat mnie zawsze straszyl, ze widzial za oknem Boba. No i
      wreszcie ostatni odcinek, gdy Special Agent Dale Cooper patrzy w lustro i...
      • Gość: quasthoff Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.acn.waw.pl 01.01.06, 17:27
        A ja myślę, że mnóstwo najstraszniejszych scen jest w filmie "Funny Games". Z
        pewnoscią jest to obraz, jak mało który działający na wyobraźnię. Nie jestem w
        stanie obejrzeć tego filmu po raz drugi, choćby dlatego że kończy się
        najdramatyczniejszym zwątpieniem w dobro i piękno. Bardzo mało jest takich
        filmów i reżyserów, którzy decydują się na taką narrację. Choć trzeba przyznać,
        że rzeczywistość naszego świata a przede wszystkim człowieka jest często
        zbliżona do tego, co można z filmu odczytać.
        • Gość: Finka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.acn.waw.pl 03.01.06, 20:02
          Tak! Tak! Tak!
          To film o ktorym czesto mysle, ktory mnie zatkal, przerazil, zaczarowal tak ze
          w kleczkach przed telewizorem z niedowierzaniem skonczylam go ogladac. To film
          ktory kupilam tylko po to aby stal i nie mam odwagi obejrzec go drugi raz.
          Przeraza caly...

A scena z Ringu z telewizorem tez do latwych nie nalezy ;)
          • veralynn007 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 21:13
            ogólnie ring mnie nie przestraszył, ale po obejrzeniu filmu poszperałam po
            googlu i znalazłam coś takiego

www.sweb.cz/moesko/
            przyznam że poczułam się nieswojo:|
            • goskagoska dlaczego? 18.05.06, 18:56
              > www.sweb.cz/moesko/
              > przyznam że poczułam się nieswojo:|

oglądałam Ring, obejrzałam stronę i nie poczułam się nieswojo. CZegoś nie
              zrozumiałam?
              • veralynn007 Re: dlaczego? 19.05.06, 12:21
                to jest zdjęcie, które naomi watts znalazła w necie. druga od prawej to matka
                tej zarośniętj dziewczynki
        • Gość: YaBasta Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:18
          popieram "Funny Games" to film ktory boje sie ogladnac po raz drugi.
        • Gość: jj Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl 15.01.06, 15:48
          eh a dla mnie to najwiekszy gniot ostatnich pieciu lat.moze prymitywizm kaze mi
          sie abc jak ripley ucieka do kapsuly ratunkowej przed alienem a nie jak haneke
          pod koniec filu puszcza do nas niezbyt swiadomie wielkie oko pilotem od
          telewizora, przez to cale cisnienie ulatuje asap
      • Gość: luki Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:12
        no moze nie najnaj straszniejsza scena, ale dobra buła z KRZYKU 3. wiecie ta
        pod prysznicem, początkowa... kto oglądał...
      • ashton Pozdrawiam rówieśnika ;-) 14.01.06, 08:19
        Też głosuję na "Twin Peaks", do tej pory na wspomnienie zwłaszcza ostatniego
        odcinka mam gęsią skórkę...
      • Gość: RAMnik Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.echostar.pl 14.01.06, 16:45
        Zgadzam się. Sceny z Miasteczka Twin Peaks są chyba najstraszniejsze. Może nie
        kiedy widzi je ktoś kto nie zna fabuły, ale dla oglądających regularnie
        Miasteczko to koszmarek na jawie
      • Gość: zibi Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.chello.pl 14.01.06, 18:12
        zdecydowanie moda na sukces" wzsystkie odcinki są przerażające
    • Gość: Illegal combatant Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl 01.01.06, 19:54
      Sceny z filmów wojennych, jak lądowanie w Szer. Ryanie, albo Kompania Braci -
      wybieganie z okopu prosto w ogień km-u, urwane nogi itd, nie dość że straszne
      to jeszcze realne.
      • Gość: muromiec Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.chello.pl 29.06.06, 15:27
        To bardzo serdecznie polecam film "Idz i patrz"rez.Elem Klimow,zaden
        amerykanski,czy koreanski film wojenny nie oddaje tak doskonale atmosfery grozy
        dzialan wojennych.I nawet nikomu kaemy nie rozrywaja cial,choc dzieje sie tam sporo.
    • macklin Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 02.01.06, 14:52
      Scena z filmu Seven, kiedy lezacy pod choinkami zapachowymi wyschniety kolo
      zrywa sie nagle z takim poswistywaniem... wcisnelo w fotelik kinowy, nie powiem.

• Gość: ASD Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.01.06, 02:51
        W 7 najlepsze było to tego nie było widać - końcowa scena z pudełkiem - jedno z najbardziej traumatycznych zakończeń jakie w życiu widziałem.
      • Gość: maciek Blair Witch Project IP: 84.37.64.* 29.06.06, 15:56
        zgadzam sie! Ale mnie doprowadzila do gesiej skory scena koncowa z Blair Witch
        Project kiedy ta dziewczyna zbiega do piwnicy i widzi w kacie tego chlopaka
        stojacego tylem....
    • Gość: drno Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:32
      "ciśnienie" reżyserował Dawid Twohy, ten od "Pitch Black"

natomiast do dziś mam dreszcze kiedy przypominam sobie ostatnią scenę z "Nie
      oglądaj się teraz", kiedy ścigany uliczkami Wenecji przez Sutherlanda czerwony
      kapturek ukazuje swoją twarz. Brrrrrrr.
      • Gość: jj Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl 15.01.06, 15:51
        cisnienie moze i tak ale chodzi o below w rez aronofskyego
        • roody102 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 27.06.06, 12:27
          Aronofsky nie rezyserowal tego filmu. Natomiast byl wspolautorem scenariusza.
          A swoja droga sceny z lustrem nie pamietam :P
    • Gość: Wrecekrzepki Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 195.136.112.* 03.01.06, 11:44
      Z horroru "The Thing" Carpentera - scena reanimacji defibrylatorem, kiedy
      korpus reanimowanego nagle...

Oczywiscie wdzialem ten film i scene juz kilka razy i nie robi takiego
      wrazenia, jakie zrobil, kiedy mialem 12 lat ;)
      • ignatz Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 06.01.06, 12:54
        To prawda, scena jest niezła. Ale i cały film do najgorszych nie należy - ludzka
        głowa na cienkich nózkach dająca dyla, przeobrażający się pies i generalnie ten
        klimat odosobnienia i zdania tylko na własne siły.
        • Gość: Wrecekrzepki Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 195.136.112.* 12.01.06, 16:49
          Jeden z moich ulubionych horrorow. Tradycyjne efekty specjalne to jest to, a
          nie jakies tam plumkanie CGI.
          • Gość: ASD Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.01.06, 02:53
            Bo horror to nie efekty tylko atmosfera :) Pod tym względem film był genialny.
            • Gość: sallvadore Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:51
              zgadzam się! film ma dobry klimat i ta muzyka:) robi swoej film zapada wpamiec.
      • Gość: malis Miasteczko Twin Peaks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:44
        W filmie "Miasteczko Twin Peaks jest taka scena kiedy matka zaginionej po raz
        któryś przypomina sobie jak weszła rano do jej pokoju i omiotła go wzrokiem, w
        pewnym momencie wzrok jej się zatrzymjuje na postaci, która siedzi ukryta a
        której wcześniej nie zauważyła! Brr, ciary przechodzą, ten kto widział będzie
        wiedział o co chodzi.
        • Gość: fast Re: Miasteczko Twin Peaks IP: *.zeork.com.pl 14.01.06, 17:47
          Jeden z odcinków TP konczył się taką sceną: zakapturzona postać idzie na tle
          gwiaździstego nieba, zbliżenie na postać, ta odwraca się przodemm i nie ma
          twarzy, tylko gwiażdziste niebo pod kapturem...
          Nic mnie tak nie przestraszyło.
        • Gość: Pan Kuleczka Obcy - ósmy pasażer Nostromo IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 14.01.06, 22:14
          Jeden z frajerów do wycinki znajduje w ciemnym tunelu statku coś jak skórka ze
          śluzem - podnosi to na patyku i ogląda, a towarzyszący mu kot nagle się jeży
          cały - kolo ogląda się a tam obcego szczeny kolejne się rozjeżdżają i wyskakuje
          na niego ta ostatnia szczena na teleskopie - łaaaaaa!!!

Dobre też było, jak cizio zagląda do dużego grzyba/wągra a tam wyskakuje mu na
          maskę meduza!
      • Gość: rem Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.acn.waw.pl 15.01.06, 14:10
        A scena "Paszczy szaleństwa" - jak gościu budzi się obok policjanta ?
    • brasilka2 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 03.01.06, 12:07
      Wszystkie sceny z Ringu - serio ;)
      • zydmason Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:17
        kaszanka jednym słowem, wybacz
    • Gość: dorota751 Szczęki IP: *.pekao.com.pl 03.01.06, 16:01
      Oglądałam je będąc jeszce dzieckiem. Pamiętam, że był to wieczór wigilijny, a
      od Mikołaja dostałam wtedy chomika który szybko wydostał się na wolność i coś
      tam obgryzał za szafą. Oglądałam film siedząc na fotelu z podkulonymi nogami.
      Potem bałam się zejść z fotela.
      Dorota
      • Gość: rAzor Re: Szczęki IP: *.e / *.walbrzych.dialog.net.pl 13.01.06, 20:50
        Ten pierwszy raz.. ;) Pamietam, pamiętam - zwłaszcza ten moment kiedy
        płetwonurkowie penetruja zatopiony wrak, a tuu.. w okienku pokazuje się
        rozmoczona gęba topielca. ;P) Dżiiiz - do dzisiaj pamiętam ten wrzask (Shout!)
        na sali.
        • Gość: damianos.fm Re: Szczęki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:40
          Taaak! Jak ta głowa wypłynęła, to walnąłem nogami ze strachu w fotel brachola - brat jak oprzytomniał to zrobił mi kuku.
      • Gość: Tuxiczka Re: Szczęki IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 15.01.06, 20:54
        Zgodze sie z Toba...pomimo ze wiele horrorow i trilerow ogladalam. tez widzialam
        je po raz pierwszy jako mala dziewczynka,film ogladalam siedzac z podkulonymi na
        wersalce nogami,wczepiona mocno w ktores z rodzicow. a potem jak trzeba bylo
        pojsc sie wykapac do lazienki to mnie taki strach ogarnial,ze jak napelnie woda
        wanne to sie tam jakims cudem rekin pojawi i mnie ugryzie... Kapac w wannie sie
        juz nie boje,ale strach przed rekinami pozostal... :) pozdrawiam
    • madee1 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 05.01.06, 19:20
      Scena orgii z 'Idiotów' Von Triera. No i Miasteczko Twin Peaks - zgadzam się,
      Bob w lustrze był przerażający.
    • Gość: bad_shit Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.imgw.pl 06.01.06, 12:42
      Motyw 5x"candyman" do lustra do dziś mnie przeraża. Nigdy nic nie wiadomo ;)
      • Gość: slmls Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.dclient.hispeed.ch 14.01.06, 20:12
        oj ta scena z lustrem tez do dzisiaj na mnie dziala, chociaz raz ja tylko widzialam. Jak tylko ktos probuje
        to zrobic w mojej obecnosci robie taka afere, ze az sie kurzy
      • Gość: muromiec Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.chello.pl 29.06.06, 15:39
        Wszyscy tego probowalismy,natychmiast po obejrzeniu filmu.Nie dziala.
    • Gość: max Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.jaracza.osiedla.net 06.01.06, 13:36
      tak Candyman! ogladalem jak bylem maly i zawsze mialem taka chec zeby
      powiedziec do lustra 5 razy candyman ale sie balem i do dzisiaj tego nie
      zrobilem!:) Ja w ogole wychowalem sie na koszmarze z ulicy wiazow i Freddym-
      tam byla taka scena ze jego reka wychodzaca z wody w wannie-potem balem sie
      kapac:) pamietam tez tego goscia z Twin Peaks ktory chodzil na czworaka-
      przerazajacy...podobnie jak ten gosc z zagubionej autostrady brrr...

aha i jeszcze jedno choc to nie scena z filmu- sygnal z programu 997-do dzisiaj
      przelaczam na inny program jak sie zaczyna...
    • agnieszka_rybak Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 12.01.06, 16:04
      jak dla mnie jedną z najstraszniejszych scen to kultowa już scena pod
      prysznicem z psychozy hitchcocka.Poza tym miasteczko twin peaks ma mnóstwo
      takich scen.Zgadzam się z niektórymi internautami,że ostatni odcinek był pod
      tym względem super
    • rabit6 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 12.01.06, 16:50
      Scena z filmu Siedem. Gdy podchodzą do leżącego w łóżku faceta, którego
      psychopata przywiązał w ramach grzechu Lenistwo. Facet wydaje z siebie glos, bo
      okazuje się, że jeszcze zyje...
      Kurde, wydarłam się ze starchu w tym momencie, a było to w kinie :-)
      • edavenpo Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 12.01.06, 17:47
        1. Sadako wylazi z telewizora w japonskiej wersji Ring
        2. Mloda kobieta zmienia sie w gnijacego trupa podczas pocalunku z Jackiem
        Nicholsonem w Lsnieniu
        3. Alien 1 - alien wyskakuje z klatki Johna Hurt'a
        • Gość: Katha71 "Obcy" IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.06, 18:17
          No wlasnie, wreszcie ktos ta scene podal! Widzialam ten film pierwszy raz, jak
          mialam moze 11-12 lat (czyli za wczesnie). Ta scena mnie tak przerazila, ze do
          dzisiaj, pomimo ze wszystkie czesci Obcego ogladama juz tyle razy, zamykam oczy.....

K.
          • Gość: maciek Re: "Obcy" IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 13.01.06, 18:24
            Owszem "Obcy" ale scena kiedy wylądowali na planecie i jeden z załogi wszedł do
            zagłębienia z niebieską mgiełką i zaczął oglądać kokony, do dziś się zastanawiam
            dlaczego nie dał nogi jak jeden z kokonów zaczął sie otwierać. Pierwszy raz jak
            to widziałem w wieku 13 - 14 lat miałem pełne pory.
            • Gość: Ździchu Re: "Obcy" IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:17
              ja w tym wieku po obcym miałem schizę jeszcze długo, dłuuugo.
              • mario.osh widzę że nie byłem sam ;] 14.01.06, 19:49
                znaczy mocny to jednak był film.
            • Gość: korby Re: "Obcy" IP: *.aster.pl 13.01.06, 21:57
              Może nie przeraziła - ale przestraszyła Scena z "Decydującego starcia". Kiedy
              komandosi przylatują z Planatę. Wchodzą do opustoszałych pomieszczeń bazy. Jeden
              z nich podchodzi i ogląda obcych umieszczonych w formalinie, w okrągłych
              szklanych "tubach". Jednemu z nich się przygląda i raptem... ten się porusza.
              Jeez, scena jest tak skonstruowana, że mało co z krzesła nie spadłem w kinie...
              genialne :)

korby
              • kowal70an Re: "Obcy" 14.01.06, 11:54
                Zgadza się! Przy tej scenie podskakiwało na siedzeniach całe kino! Jak już się
                poszło kilka razy to obserwowało się reakcję widzów! Ubaw niesamowity!!
              • Gość: R Re: "Obcy" IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.01.06, 13:12
                dokładnie - jak byłem w kinie - cała sala podskoczyła!!
                • nieprawomyslny Re: "Obcy" 16.01.06, 10:33
                  Ja pamietam, ze kiedy zaczynal sie Aliens jakies cymbaly zaczely gwizdac ale
                  pozniej jak zaczela sie jatka... cisza byla jak makiem zasial:))
            • Gość: kate Re: "Obcy" IP: 65.92.235.* 13.01.06, 22:12
              Jakto dlaczego nie zaczal uciekac?Bylo w scenariuszu ze ma sie przygladac i
              tyle...
    • jimmyjazz Znaki 13.01.06, 11:10
      Znaki - jak Gibson żegna się z umierającą żoną. Przerażające.
      • Gość: stasss Re: Znaki IP: *.chello.pl 14.01.06, 04:53
        znaki scena gdzie pokazane jest nakrecony amatorska kamera kawalek z jakiegos
        tam przedszkola w brazylii
        moment gdy przez chwile zza krzakow widac kosmite
        brrr

a scena z lustrem w cisnieniu to ... ufff ale dreszcze mnie przeszly :-)
        zabojczy pomysl
        • Gość: asdeq Re: Znaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:24
          dokładnie - amatorska kamerka z przedszkola i scena gdy Mel G. zaglada pod
          drzwi w domku doktorka :> Znaki daja rade heheh
          • Gość: jj Re: Znaki IP: *.aster.pl 15.01.06, 15:55
            mnie najbardziej przerazilo odbicie czego w ekranie. i to ze tak to sie bujalo)
            do tego czasu jak pierwszy raz ogladalem bylem pewien ze glowni bohaterowie sa
            robieni w balona
      • Gość: Ja Władca Pierścieni - Powrót Króla IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 15:47
        Ja Gandalf żegna się z ekipą krasnali .... :)
    • braineater Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 11:24
      Polański - Wstręt - film jak dla mnie w całości rozwalający czachę, bardzo
      podbnie do wspomnianych juz genialnych Funny Games. Sceny szczególne dwie -
      ściany które atakuja Catherine Denevue i taca z królikiem - w ogóle martwy
      królik z tego filmu jest chyba jednym z najlepiej rozegranych rekwizytów w
      historii kina.
      P:)
      • Gość: mic Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:52
        Jeśli chodzi o Wstręt, to najbardziej wstrząsnęła mną scena, kiedy Deneuve
        podczas pracy w salonie kosmetycznym zamyśla się i kleszczami do obcinania
        paznokci przycina klientce palec. Krzyk tej kobiety jest porażający.
    • nasza_maggie The Shining / Lśnienie 13.01.06, 17:51
      Cały ten film jest wspaniały, ale za to jak przerażający. Psychologicznie
      rozwala..
      • Gość: harp film z Donaldem Sutterlandem w Wenecji;) IP: 195.136.186.* 13.01.06, 18:03
        Scena z dziewczynką w czerowym kubraku.. Ktoś pamięta tytuł? Niezły schiz.
        Mullholand Drive również scena kultowa, także ostatnio scena z Carrie:)
        • Gość: Jazuraw Re: film z Donaldem Sutterlandem w Wenecji;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:17
          Film z 1973 roku nazywa się "Nie oglądaj się teraz" (Don't Look Now)
          • rbrbr Re: film z Donaldem Sutterlandem w Wenecji;) 13.01.06, 18:51
            > Film z 1973 roku nazywa się "Nie oglądaj się teraz" (Don't Look Now)

Widziałem dawno temu tylko połowę tego filmu i do dziś mam schizę ;)
            • Gość: WojtekG Re: film z Donaldem Sutterlandem w Wenecji;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:01
              Daaawno, daaawno temu byłem w Wenecji ze swoją ex i chodząc w nocy zaułkami tego
              cudownego miasta przypomniałem jej ten film (kiedyś razem go oglądaliśmy). Od
              razu prezszła jej ochota na dalsze nocne łażenie.
        • Gość: Krzysiek Re: film z Donaldem Sutterlandem w Wenecji;) IP: *.cenega.pl 27.06.06, 13:25
          Nie oglądaj się teraz
    • mariosoares Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:12
      Dla mnie najokropniejsze były sceny z filmu "Gra wstępna" Takashi Miike. Gili,
      gili ....
      A tego, kto wymyślił polski tytuł to bym odstrzelił, bo wiele osób poszło na ten
      film nieświadomych treści i nie dotrwało do końca i wyszło z kina, bo zapewne
      spodziewało się innych wrażeń. Mnie się udało wytrwać, ale jeszcze trochę, a nie
      dałbym rady. Tytuł oryginału to "Audition".

Przychylam się też do głosów na "Funny Games" i dorzuciłbym jeszcze polski film
      "Strefa ciszy".
      • bdx65 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:16
        Przecinanie brzytwą gałki ocznej w "Psie andaluzyjskim" Luisa Bunuela.
        • Gość: bob Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.it-net.pl 14.01.06, 18:32
          nie oglądałem - ale wystarczylo ze sobie wyobrazilem i az mnie ciarki
          przeszły..brrr
      • Gość: muka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:18
        z "Dark Water" scena w przedszkolu kiedy schowana dziewczynka widzi zblizające
        sie nóżki dziecka i nagle rozplywajacą sie spod nich kałużę wody...
      • anouk_2005 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 14:30
        Funny games to najokropniejszy chyba film, jaki widziałam. Równie dołujaca jesst
        Strefa ciszy...ale oczywiście warsztat nie ten.
      • Gość: mefisto Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.e-wroc.com 14.01.06, 15:45
        miike!

- scena z workiem z Audition!!!
        - scena z hakami z "Ichi the killer"

brrr

aaa, ostatnio wstrząsnęła mną też jedna scena z Ukrytych. Haneke.
    • zydmason Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:15
      gwoli ścisłości - tylko scenariusz był Aronofskyego ;]
    • Gość: Gość Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.crowley.pl 13.01.06, 18:17
      Raczej nie wypowiadam się na forach, głównie czytam...
      ale temat wyjątkowo ciekawy się trafił :)
      Dwie sceny. Może nie straszne, raczej "mocne"
      ale kiedy je oglądałem w kinie,
      dosłownie wcisnęło mnie w fotel.

1. "Pulp fiction".
      Przerażeni John Travolta i dealer narkotyków
      usiłują zrobić dosercowy z adrenaliny Umie Thurman.
      W końcu robią. Ci co oglądali wiedzą co dalej :)

2. "Otchłań" (ang. "Abyss").
      Ed Harris reanimuje utopioną Mary Elizabeth Mastrantonio.
      Jest to jeden z moich ulubionyh filmów
      (jak zresztą większość filmów Jamesa Camerona)
      i widziałem go wielokrotnie, ale za każdym razem
      przy tej scenie i przy jej finale mam gulę w gardle i łzy w oczach.
      • Gość: gosc arek Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.gdansk.pl 19.06.06, 14:34
        No ja to do dziś jak oglądam końcówke Gladioatora to mam gula w gardle i lezki
        w oczach. To jest naprawde smutne....
        Ale co do najstraszniejszych scen , czy w ogole filmów to chyba na pierwszych
        mijescy postawiłbym Szósty zmysł. Ogólnie cały film trzyma w napiąciu, ale
        sceny z duchami prześladującymi dzeciaka (nie pamiętam jak sie nazywa) oraz
        końcowa scena z brucem willisem sa przepiękne i nadzwyczaj przerażające.
        Wystarczy ze sobie je przypminam, kiedy czasami jestem sam w domu, a od razu
        adrenalina sie podnosi:) CUDO :)
    • zydmason Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:20
      scena, w której dziecko bierze nóż w "Avoiding Light Alice" - majstersztyk
    • Gość: justynka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:27
      w dark water kiedy ikuko odkreca kran zeby nabrac wody do kubeczka przed umyciem
      zebow i do tego kubka wpadaja wlosy...
    • Gość: wujaszek Pecos Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.84-48-22.nextgentel.com 13.01.06, 18:27
      Pamietam jak Edyta G zaspiewala raz Hymn na pewnych zawodach sportowych ...
      • Gość: ROCCOandBUTTMANfan Rocco invades Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:34
        Moze nie nasjtraszniejsza i po któej mam traumę :D ale duzo scen z naszymi
        polkami w rolach z Rocco Siffredi zrobilo na mnie mega wrazenie i utkwily mi w
        pamięci:D:D
        • Gość: gość !! Rocco invades Poland !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:35
          noooo sceny zostają w pamieci :D:D!!
      • pancwynar Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 18:39
        :)
      • framberg Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 13.01.06, 22:01
        E tam. Hymn był OK.
        Raz na kilkadziesiąt lat ktoś wykonuje hymn w nowy sposób bulwersując
        otoczenie. Wcześniej coś w tym temacie zmajstrował Jimi Hendrix.
    • Gość: qwerty Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.salford.ac.uk / *.salford.ac.uk 13.01.06, 18:36
      Ja Mam dwie takie sceny.

Pierwsza ze "Znakow" jak Mel Gibson wraca noca z ogledzin jednego ze znakow,
      upada na drodze wsrod kukurydzy, latarka gasnie, a gdy sie zapala i aktor
      patrzy w sciane roslin... Dodam tylko ze film ogladalem u znajomego na wsi i
      wracalem do domu.. przez pole kukurydzy... :P

Druga, to wlasciwie caly obraz. A mianowicie "Seven". Szczegolnie scena z
      wyglodzonym kolesiem pod paczkami zapachow samochodowych... i scena finalowa :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka