Gość: ania "Inni" IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 14.01.06, 13:29 Nie straszne mi potwory obślizgłe, trupy pływające po rzekach czy morderca z siekierą goniący blondynkę w szplkach (uciekającą zawsze na strych ;P) ale największe wrażenie zrobiło na mnie zbliżenie na rączkę bawiącej się dziewczynki w białej sukience..... do dziś mam ciarki jak o tym pomyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
rafaello_forum Dziecko Rosemary 14.01.06, 13:44 I muzyka Komedy. To było coś. Pamiętam jak sam w dużym, wynajmowanym w łodzkiej kamienicy, mieszkaniu, na ostatnim piętrze, na górze już tylko strych, gdzie czasami słychać było jakieś szmery, bo tam podobno przesiadywali narkomani, ale nikt ich nigdy nie wiział i nie wiedział którędy wchodzili, ogladałem ten film. Resztę dopisała moja upalona wyobraźnia. Nigdy tej nocy nie zapomnę. Sms'ów wysłałem chyba ze sto, a i na rozmowach ze znajomymi nie oszczędzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchy SZÓSTY ZMYSŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:43 Dla mnie scena z Szóstego Znysłu,gdy mały bohater stoi w toalecie a nagle przez cały ekran w szybkim tempie przesuwa się jakaś czarna postać.Widziałem to w kinie i efekt był niesamowity!Przeszly mi ciarki po plecach a kilku osobom wypadl popcorn z rak! A poza tym cale Miasteczko Twin Peaks bylo straszne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: SZÓSTY ZMYSŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:19 A pamiętacie jeszcze jak na jedynce , bodajże w latach dziewiędziesiątych wyswietlali serial na podstawie opowiadań E.A.Poe? pamiętam ,że strasznie sie wtedy bałam , co za klimat!A i jescze taka scena niby nic strasznego , ajednak , w Pogromcach Duchów,jakaś upiorna ubrana w dziewiętnastowieczny strój niania pojawia sie nagle na niebie i uprowadza w takim ogromnym wózku dziecko głównej bohaterki , zastanawiam się czy ten motyw nie pojawił sie też u Poe.Pamiętam jeszcze taki serial Strefa Mroku i szczególnie dwa odcinki:pierwszy , kiedy manekiny w supermarkecie ożywały i okazywało się ,że to byli kiedyś ludzi i w ostatniej scenie , bohaterka też się w niego zamienia , usiłuje jeszcze uciec ale po kolei drętwieją jej mięśnie .Drugi kiedy w domu pewnej kobiety po kolei znikają zwierzęta, potem dzieci i mąż, dzieic jej nie poznają , ona idzie przerażona do domu , a tam po kolei z szuflady w zastraszającym tempie ubywaja nawet sztućce, przerażające zwłaszcza jak się miało 8 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
hania.mala Re: SZÓSTY ZMYSŁ 14.01.06, 17:08 O piękne były odcinki na podstawie Peo'go. "Wahadło" itp. Mnie przerażało i zmuszałam rodziców do oglądania choć nie mieli z tego powodu jakiejś rozrywki. Pozwolę dodać sobie miniserial "Rose Red" - dom, który zmieniał kszałt do tego stopnia, że gdy chodziło się po nim rozwijając sznurek to wracając można było dotrzeć do ściany, w którą ów sznurek się wtapiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78paulina Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.spray.net.pl 14.01.06, 13:57 a ja nie zapomnę tego bladego faceta z "Zagubionej autostrady", byłam na tym z 5 razy w kinie i zawsze tak samo silnie odbierałam brrr... w ogóle cały film ma niezły, mroczny klimat i do obejrzenia obowiązkowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Ring i The Amityville Horror IP: *.chello.pl 14.01.06, 14:20 W Ringu naprawdę mnie przestraszyła scena, w której ta dziewczynka wychodziła z telewizora... Brr! A co do Amityville Horror, to cały film był straszny, ale np momenty, kiedy ten facet był opętany przez ducha tej dziewczynlo były niezłe... Oprucz tego scena w której opiekunka jest zamknięta w szafie, a dziewczynka wkłada jej palec do swojej dziury w głowie... Uhhh... No i ostatnie, to zakończenie, czyli jak kamera wjeżdża do domu, stoi tam ta dziewczynka i się tak uśmiecha... Potem jak się zapada pod ziemię i zostaje tylko ten miś... Nie mogłam po tym spać przez 2 noce;) Odpowiedz Link Zgłoś
elring Re: Ring i The Amityville Horror 19.06.06, 20:06 I jeszcze jedno w "Ringu" - kiedy ten mały chłopczyk na pogrzebie patrzy na puste schody i widzi, oczyma duszy, szybko i cicho biegnące w górę stopy zmarłej dziewczynki. COŚ POTWORNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epenvier Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:36 Do powyższej ankiety proponuję dodać dwie mrożące krew w żyłach sceny: 1. z filmu "Misery" -kiedy K. Bates (grająca oszalałą pielęgniarkę zakochaną w prozie uwięzionego przez siebie pisarza) miażdży młotem stopy J.Caan'a (w tej scenie miedzy unieruchomione stopy ma włożony drewniany klocek) - reżyser nie oszczędza nam jednego ciosu, musi być "poprawka na drugą nóżkę". Na samą myśl o bólu jaki mu sprawiła można zemdleć! 2. z filmu "American History X" -gdzie E.Norton [moim zdaniem najlepszy aktor nowej fali] każe przyłapanemu na gorącym uczynku złodziejaszkowi samochodu położyć się na ulicy w taki sposób, by oparł się zębami na krawężniku, po czym następuje gwałtownie stopą na kark "ofiary" - potworne okrucieństwo! Jeśli "najstraszniejsza scena" ma być odczytywana też jako "najgorszej jakości", to przyznaję, że miałbym duży problem z wybraniem tej jedynej z zalewu tandety jaki mamy ostatnio na małym i dużym ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 15.01.06, 03:33 Gość portalu: Epenvier napisał(a): > Do powyższej ankiety proponuję dodać dwie mrożące krew w żyłach sceny: > 1. z filmu "Misery" -kiedy K. Bates (grająca oszalałą pielęgniarkę zakochaną w > prozie uwięzionego przez siebie pisarza) miażdży młotem stopy J.Caan'a (w tej > scenie miedzy unieruchomione stopy ma włożony drewniany klocek) - reżyser nie > oszczędza nam jednego ciosu, musi być "poprawka na drugą nóżkę". Na samą myśl o bólu jaki mu sprawiła można zemdleć! www.idleworm.com/tch/msry2.shtml :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:37 Przerażające: Dziewczynka wychodząca z telewizora w 'Ringu'. Scena w japońskiej 'Klątwie Ju On' - gdy kot siedzi na schodach, naglle zza rogu pojawiają się ręcę i go zabierają. Ogólnie ciały film jest straszny, ale ta scena sprawiła, że aż podskoczyłam.:) Scena w 'Opowieści o dwóch siostrach', gdy nad łóżkiem dziewczynek ukazuje się zjawa z przekrzywioną głową i ręką wychodzącą spod spódnicy. Poruszające: Scena gwałtu w 'Nieodwracalnym'. Ostatnia scena w 'Ojcu Chrzestnym', gdy Michael mówi zonie, że nie jest w mafii a nastepnie przychodzą jego przycjaciele i składają mu hołd jako Donowi. A co do kolesia z 'Z Archiwum X' o przerażającym spojrzeniu - też się go bałam.:) Pamiętam, że był mutantem zjadającym ludzkie wątroby, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me hundo Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kom / *.os1.kn.pl 14.01.06, 14:59 Super watek. Z Zagubionej Autostrady nie wiem czy kojarzycie, jak to malzenstwo wraca z przyjecia, wysiadaja z auta, facet patrzy na swoj dom i przez mgnienie oka taki blysk przelatuje przez wszystkie okna na pietrze. az teraz mnie przeszly ciarki :-) omen (ten z gregorym peckiem) - scena na cmentarzu jak wykopuja groby i pojawiaja sie psy. w ogole caly omen - nienowy film a naprawde wg mnie swietny horror. a ta scene z cisnienia pamietam rowniez, ale za diabla nie moge sobie teraz skojarzyc co wlasnie sie dalej stalo, jak on sie skapnal ze postac w lustrze porusza sie ulamek sekundy po nim. przypomnijcie mi!!! :-) na pewno mi sie jeszcze cos przypomni, to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
przemeq.89 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 15:07 Dziewczynka wychodząca z telewizora, rzeczywiście rewelacja. Poza tym scena z "Mulholland Drive", jak wychodzi ten stwór zza śmietnika. Bardzo klimatyczny był też film "Lśnienie", lecz trudno mi wskazać jedną konkretną scenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczatka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 15:10 Dla mnie najstraszniejsza scena z filmu, która nadal mnie przeraża to pierwsza scena z Cube, kiedy ten łysy kolo budzi się w jednej z kostek i decyduje się przejść do następnej. Co dalej nie zdradzę, ale nadal przeraża. W zasadzie to cały film jest przerażający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi100let Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 213.77.117.* 14.01.06, 15:12 Scena w filmie "Crash (Miasto gniwu)". Wypadek pod koniec pierwszej godziny filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.06, 15:50 Dla mnie caly film "Zemsta po latach"! Pierwszy raz ogladalam ten film w kinie i wierzcie mi, a nie jestem strachliwa, myslalam, ze wejde pod fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:57 A pamięta ktoś film "Duch"? kiedyś oglądałam taki ranking 100 najbardziej godnych zapamiętania momentów z filmów ameryk. i na jednym z pierwszych miejsc znalzła się kwestia jak dziewczynka mówi do matki "mamusiu oni tam są" brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.petrus.com.pl 14.01.06, 16:05 Generalnie horrorow nie ogladam, za bardzo sie boje, ale czasami cos tam sie zdarza. Na ringu jap w kinie siedzialam 10 minut z zamknietymi oczami i wyzywalam sie w duchu od idiotek, jak moglam na to pojsc, skoro panicznie boje sie na horrorach (scena w studni). Dziecko Rosmary- ostatnia scena, nigdy nie zrozumiem jak ona mogla zostac z tym "dzieckiem".... Generalnie duzo scen, ktore juz wymieliscie. I jeszcze cos. Jak mialam ze 12 lat, bylam sama w domu i w TV (godz. ok. 14...)lecial horror o opetanym domku, nie pamietam tytulu. Koncowe sceny wygladaja tak, ze dom zaczyna krwawic, wreszcie caly zalewa sie krwia, rodzina ucieka, ale facet musi jeszcze wrocic do piwnicy uratowac psa (film amer. -pies nie ma prawa umrzec)... Co ja wtedy przezylam, a chala to byla nieziemska przeciez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojący dudek "Zemsta po latach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:47 Wiele lat temu byłam z siostrą na "Zemście po latach" w kinie. Powiedziałam jej, że to jest western - że niby facet będzie mścił się za śmierć rodziców zastrzelonych przez złego kowboja. Oczywiście wiedziałam, że to horror. Do dzisiaj pamiętam krzyk siostry i jej wtuloną między nogi głowę podczas połowy filmu. Ja obejrzałam trochę więcej ... A w ogóle to lubię takie horrory, które wyglądają tak, że mogłyby się przydarzyć każdemu z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejzkik Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 193.151.48.* 14.01.06, 16:16 scena w dotknieciu pustki kiedy joe wbija czekan bo chce miec lepsze oparcie. ten trzask piec sekund potem sprawia ze oblewam sie potem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowgli Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:48 Osobiscie najbardziej przestraszylem sie na filmie "Siedem". Scena jak przywiazany do lozka "trup" nagle ozywa. Pamietam jak cale kino podskoczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.mala Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 16:58 "To" na podstawie Kinga czyli upiorna opowiastka o klownie straszącym najpierw dzieci a potem już dorosłych (scena z dzieckiem wsysanym do wielkiej rury złamanym idealnie w połowie i następująca po niej scena z dzieckiem wypychanym z tej rury, tyle że dziecko ma już siwe włosy". Koszmar z dzieciństwa. Nie odważę się też obejrzeć "Martwego zła", które zaliczyłam w wieku chyba 11 lat. Teraz śmieszne efekty ale wtedy w połączeniu z dziecięcą wyobraźnią spowodowało, że to fla mnie makabra wszechczasów. "Inni" - scena gdy Nicole podchodzi do drzwi a one same się zamykają. Umarłam. "Lśnienie" - poglębiające się szaleństwo Jacka Nicholsona, Jack biegnący za Dannym w labiryncie z żywopłotu i ostatnia scena z głową Jacka wystającą ze śniego. Brrr... Albo atakujący wąż strażacki w holu. Bardziej współczesna wersja "Lśnienia" trzymająca się książki - żywopłotowe zwierzęta, które się otrząsają ze śniegu. Nienawidzę takich cudów w ogrodach i boję się wejść do takiego parku/whatever gdzie są właśnie takie poprzycinane drzewa i krzewy. "The Ring" - twarze zmarłych po kontakcie z miłą panią z telewizora. "Dogville" - całość, nie mogłam przez to przebrnąć, każda scena tak koszmarnie ciężka i coraz gorsza, że oglądałam ten film w dawkach przez półtora miesiąca. "Królestwo" wg. von Triera - "zawody" w jeździe karetką pod prąd z zamalowaną przednią szybą. Pani, która urodziła dobrego demona. "One Hour Photo" - R. Willimas zmuszający kochanków do przyjmowania różnych wyuzdanych pozycji i robiący zdjęcia w kontekście tego co okazało się być na tych zdjęciach. "Władca Pierścieni" - "Powrót króla" i Szeloba. Boję się pająków toteż w kinie prawie pogryzłam fotel ze strachu. "Twin Peaks" - pokój z czerwonymi zasłonami. Albo kinowa wersja "Twin Peaks" - agentka przekazująca informacje (dziwny taniec, przypięta róża itp). Bob mnie już przestał straszyć. Ojciec Laury i jego śmiech - nie. "Piknik pod Wiszącą Skałą" - Miranda i 2 koleżanki, mimo próśb i wrzasków tej czwartej, idące w górę skały jakby zahipnotyzowane - porażające. "28 days later" - powracający Cillian zabijający wszystkich po kolei, który wydaje się być też pod wpływem wirusa, jatka w pokoju. "Drakula" - koleżanka Miny schodząca do krypty już jako wampirzyca w pełnej krasie. Piekne detale. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Ojciec Chrzestny 2 14.01.06, 18:16 Kiedy Michael przytula Freda i mówi, że mu wybacza, a wzrokiem wydaje na niego wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpo a ja o starociach sprzed 50 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:49 "Widmo" "Cena strachu" "Krzyk strachu" "Ptaki" Odpowiedz Link Zgłoś
olcik Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 18:55 o tak, 'One Hour Photo' bylo niezle. zas co do 'Misery' - scena, gdy glowny bohater podpala ksiazke. i co teraz zrobi Kathy Bates? brr. zas jako mala dziewczynka nie moglam zasnac po 'The Scream'. o chryste, jak ja sie balam. teraz wiem, ze to komedia :D ale wtedy mialam dluuugo problemy ze snem, a tuz po obejrzeniu kilkakrotnie w nocy wstawalam (z powodu koszmarow) i budzilam rodzinke:) zas co do filmow nie "strasznych", ale bardzo przejmujacych - "Dług". Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 19:06 To jest cytat: Na mnie zawsze duże wrażenie robią sceny, w których nagle człowiek uzmysławia sobie przypadkowość i nieuchronność śmierci... Na przykład, scena walki wręcz ze sztyletem z Szeregowca Ryana... ... albo pierwsza scena z Cliffhangera... Popieram w 100%. Kiedyś czytałem w CDAction piekne stwierdzenie na temat gry Medal Of Honor i sceny lądowania na plaży Omaha wzorowanej na filmie Szeregowiec Ryan: Wtedy strach jest namacalny - śmierdzi rzygowinami, skisłym potem i moczem. Takie sceny mnie najbardziej przerażają. Bo czuję sie tak, jakby przesiekła mnie seria z MG 42 wywalajac mi jelita na metr, czuje się jakbym wlazł na minę i obserwując swoje nogi 2 metry dalej darł sie do Boga. To nie horrory, którym nic nie ujmując sa niekiedy przerażające - to świadomość, że na miejscu człowieka postrzelonego w płuco albo w wątrobę, prosił bym Boga o życie wiedząc że nic mi nie pomoże, to świadomość, że rozerwany szrapnelem nie zobaczę juz rodziny - wpływa na mnie najbardziej. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liz Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.pro-internet.pl 14.01.06, 19:15 trainspotting - gry renton jest na detoxie w domu i na suficie pojawia sie martwy niemowlak, ktory nienaturalnie przekreca glowe....... koszmar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruti Audition IP: *.bulldogdsl.com 14.01.06, 19:19 Japonski audition... scena z torturami... nic tego nie pobije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: Audition IP: *.bulldogdsl.com 14.01.06, 19:22 Dla majacych watpliwosci: Scena jak za pomoca drutu odcina noge. Brrr.... z przerazenia nie moglem odwrocic glowe... z reguly jest odwrotnie (odwracasz glowe bo nie mozesz wytrzymac). tu po prostu nie moglem sie ruszyc wbity w fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: softbloom Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:35 1. Langoliery - fantastyczny i jedyny w swoim rodzaju film 2. Scena wbijania Azji (Olbrychskiego znaczy się) na pal w "Panu Wołodyjowskim", a wcześniej jak Azja poderżnął gardło Nowowiejskiemu (w stylu Al Kaidy) , leciało to pamiętam w odcinkach, przed dobranocką, w TVP, co za skończony debil do tego dopuścił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Z tego co ostatnio ogladalem to IP: *.inet.dkfz / *.inet.dkfz-heidelberg.de 14.01.06, 19:47 "Warzone" caly film a w szczegolnosci scena "kluczowa" (Ci co ogladali wiedza) I jeszcze z podobnych okropienstw "Dogville" i "Reqiem dla snu" (wiele scen,a zwlaszcza ostatnie) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_r Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 19:51 "Ziemia obiecana" Wajdy kiedy dwóch facetów bije sie w fabryce, wpadają pod koło zamachowe i z drugiej strony wylatuje krew i strzępy ciał. Brrrr... "Mulholland drive" kiedu zza smietnika wychodzi kudłacz. Aż podskoczyłam. "Archiwum X" w odcinku o jakimś mutancie któremu wydłużała się ręka.. i zdaje się zjadal ludzkie wątroby.. kto już tu o tym pisał. A koszmar mojego dzieciństwa to Frankenstein. Kiedyś obejrzałam niechcący kawałek i nie mogłam spać przez wiele nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
art.11 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 14.01.06, 20:11 Cała druga połowa "Tańcząc w ciemnościach" to ciąg najbardziej przerażających scen jakie widziałem w kinie. Także "Zmierzch bogów" Viscontiego ze sceną gwałtu na własnej matce nie dał mi w nocy spać. Z resztą cały film to obraz z pewnością nie dla dzieci... Jest jeszcze scena zabójstwa (dla mnie samobójstwa) w "Czyż nie dobija się koni?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markowsky Sceny filmowe z getta warszawskiego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:19 Najstraszniejsze sceny filmowe to dla mnie film z getta warszawskiego.Pamietam do tej pory wystraszona, przerazona dziewczynke w wieku ok. 6-7 lat ktora probowala spiewac jakas piosenke-prawdopodobnie zeby zarobic pieniadze lub dostac jedzenie.A obok niej jeszcze mniejszy chlopiec!Tez nie mniej przerazony,a panowie ich zycia i smierci sobie ich filmowali!Nieraz pokazuja w TV te sceny-sa straszne!Dla mnie sa one straszniejsze od najstraszniejszego filmu tzw grozy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.provider.pl / *.provider.pl 14.01.06, 20:21 Horrorów nie oglądam, bo nie lubię się bać:) Dla mnie najstraszniejsza była scena z remake'u "Ostatniego brzegu", kiedy jeden z głównych bohaterów wyłącza prąd w domku. Biorąc pod uwagę wszystko, co działo się chwilę wcześniej i chwilę później... Do dzisiaj się trzęsę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 62.233.192.* 14.01.06, 20:31 Oto moje typy: - scena ze stworem w Mullholland Drive - pierwszy Egzorcysta - gdy po raz pierwszy pojawia się demon w czasie hipnozy - Nosferatu Wampir z Klausem Kinsky - gdy Dracula wchodzi w nocy do komnaty, w której leży gościo - scena łóżkowa z potworem w Opętaniu - horror To - nie pamiętam dokładnie scen (dawno oglądałem) - Lśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlokę cię za jaja Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.01.06, 20:32 ja sie mało nie posrałem jak Rysiowi z Klanu ukradli samochód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Dług IP: *.aster.pl 14.01.06, 21:21 scena w Długu jak Gerard wpada do mieszkania i wystawia dziecko za okno, w kinie szok na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojący dudek Proszę o przypomnienie tytułu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:56 Obok zamieszkałego domu jest pusty dom. Bohaterka idzie w nocy do tego domu. Widzi kogoś siedzącego na fotelu. Odwraca fotel i widzi, że facet ma poderżnięte gardło. Zaczyna strasznie krzyczeć. Do dziś uważam, że ten krzyk jest mistrzowski. Reszty filmu nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdeq Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 21:52 ogólnie wszystkie filmy z diabłem, duchami i innymi takimi, które faktycznie gdzieś tam mogą się pojawić w 'naszym' życiu - powodują, ze zawsze po ich obejrzeniu boję się potem iść do piwnicy :P na pewno Twin Peaks dawało radę - kompletna psychodela tak samo niektóre sceny z Adwokata Diabła, Egzorcysty, Stygmatów, Egzorcyzmów Emily Rose, Gothiki, 6 zmysłu i tym podobnych - powodowaly u mnie gęsią skórkę. wiadomo,ze są też filmy z ludzkim okrucieństwem - takie jak Szeregowiec Ryan, Siedem czy Piła. ogólnie nie lubię horrorów :p Odpowiedz Link Zgłoś