Dodaj do ulubionych

Pokój syna

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 18:09
Chcialabym oznajmić wszystkim, że film Pokój syna jest mi
nieznany, ale dużo na jego temat słyszałam i sądze, że może być
wspaniały...Pozdrawiam Giuseppe Sanfelice!!!!!! Jest taki
przystojny...PA!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Pokój syna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.03, 16:24
      film troche rozczarowuje, jest za dlugi (zwlaszcza pierwsza
      czesc) i nie w pelni wykorzystuje tematyke, ktorej sie podjal,
      szkoda
      • recber Re: Pokój syna 08.02.03, 15:01
        Bylem w podobnej sytuacji i musze powiedziec - film mnie zachwycił. Ktos, kto
        nie przezył czegoś podobnego może tego nie zrozumiec - tak jak moja towarzyszka
        w kinie. Ale bardzo polecam, dawno nie widzialem tak dobrego filmu. Nie
        widzialem wczesniej nic Morrettiego - nie wiecie czy inne filmy sa równie dobre?
        • Gość: filip Re: Pokój syna IP: 80.48.171.* 05.04.03, 12:49
          recber napisał:

> Bylem w podobnej sytuacji i musze powiedziec - film mnie zachwycił. Ktos, kto
          > nie przezył czegoś podobnego może tego nie zrozumiec - tak jak moja
          towarzyszka
          >
          > w kinie. Ale bardzo polecam, dawno nie widzialem tak dobrego filmu. Nie
          > widzialem wczesniej nic Morrettiego - nie wiecie czy inne filmy sa równie
          dobre
          >
          Inne filmy, wszystkie bez wyjątku, są nieporównanie lepszym kinem. Co mu się
          stało, że zrobił nagle coś tak konwencjonalnego?
    • Gość: Ana Re: Pokój syna IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 19:49
      Po wyjściu z kina miałam wrażenie, że w filmie nie ma zakończenia... Widz
      powinien sam starać się odpowiedzieć sobie na ważne pytania. A tych pytań można
      postawić sobie wiele. I odpowiedzi może byc wiele. Refleksji też wiele. Jedna z
      refleksji - rozpacz słowiańska jest jednak zdecydowanie inna od zachodniej.
      Nasza słowiańska jest nardziej posępna, smutna, jest rzeczywiście rozpaczą. A
      tutaj? Można odnieść wrażenie, że koniecznie trzeba być szczęśliwym i radosnym.
      Nie od razu, oczywiście. Ale jednak.
    • Gość: M. Re: Pokój syna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 05:48
      Doskonały film. Więcej nie da się powiedzieć.:)
      Acha - GENIALNA muzyka ze świetnym kawałkiem Braian Eno, który
      on osobiście wykonuje. Niestety, utwór został napisany
      specjalnie do filmu... Trzeba czekać na krążek.:(
      • Gość: Bebiak Re: Pokój syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 00:47
        Wróciłam z "Pokoju syna". To jeden z niewielu tak ślicznych a obejrzanych
        przeze mnie filmów, którego jednak za skarby świata nie chciałabym obejrzeć
        ponownie. Spłakałam się jak dziki - może dlatego, że mój syn ma 18 lat, tak,
        jak Andrea... Dziwne myśli w temacie rodzajów rozpaczy plączą mi się po głowie
        i nie mogę się ich pozbyć (choć bardzo chcę). Wierzę jednak, że sobie poradzę
        (czas, czas mi pomoże) i że znajdę płytkę z tą przepiękną muzykę.
        • Gość: Ravic Re: Pokój syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 13:50
          Zachwyt? Jak ma zachwycać skoro nie zachwyca?
          Król jest nagi.
          Dobry pomysł na film, ale wykonanie tylko przeciętne. Moretti nie potrafił
          wykorzystać potencjału. Musiałby być geniuszem żeby w tonacji jaką wybrał
          zrobic naprawdę poruszający film, a niestety nie jest. To wszystko jest za
          kolorowe, za sloneczne, za spokojne.
          Przykład: jednym z mych koszmarów jest utonięcie, sytuacja, w której nie
          można się wydostać na powierzchnię, a nie ma czym oddychać. Czasami wystarczy,
          że o tym pomyślę i ciarki biegną mi po plecach. A w tym filmie? Nic,
          absolutnie nic. Jego syn ginie w takiej sytuacji i nie wywarło to na mnie
          zadnego wrażenia.
          Za co ten obraz dostał Złotą Palmę? Rok wcześniej nagrodę tą
          otrzymało "Tańcząc w ciemnościach" von Triera. Chyba więc za kontrast.

• Gość: l15 Re: Pokój syna IP: *.pk.edu.pl 23.05.03, 16:25
            rzeczywiście śliczny film. prawdziwy i...

...potwornie rzadki.

kto mu dał aż 4 gwiazdki???
    • Gość: miłka Re: Pokój syna IP: *.chello.pl 23.05.03, 17:18
      Film dość dobry, ale ja sie zawiodłam. Po recenzji nabrałam apetytu na naprawdę
      świetny obraz. Niestety, film jest płaski emocjonalnie. Kiedy przypomne sobie
      jak wiele umiał wykrzesać ze swojego dzieła Bergman operując równie albo i
      bardziej skapymi środkami, to nie moge oprzeć sie wrażeniu, że temat został
      zmarnowany .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka