swawolny.diabel 02.09.06, 20:01 jakie filmy Quentina Tarantino polecacie? Moze ktos zna inne filmy o podobnym klimacie jak u Tarantino? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 20:09 Zrobil dopiero 5 filmow duzego wyboru nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 20:16 no i właśnie dlatego pytam o podobne klimaty. Z powodu niwielkiego wyboru obejrzałem ostatnio "Jackie Browm" bo niby był także reżyserem. Kurde myślałem ze nie dotrwam do końca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 20:23 jego kumpel ten z hiszpanskim nazwiskiem(wstyd-zapomnialam)robi filmy podobnie (wstyd-nie widzialam) Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 20:32 kumpel z hiszpańskim nazwiskiem. hmmm chyba poczytam o pierwszym jego filmie my friend birthgay czy jakos tak , on był robiony wspólnie z przyjaciółmi . Dzieki za sugerstie Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 22:25 Miłośnikom Tarantino warto też polecić filmy Takeshiego Kitano. Na początek - Brother albo Zatoichi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Quentin Tarantino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:09 tarantino ma troche pokręcony styl. po Pulp fiction tak na prawde nie zrobił filmu, któy by troche dorównywał temu "dziełu", jeśli tak moge je nazwac. jackie brown- straszna nuda przez 2 h, tylko gra roberta de niro jakoś ten film ratuje.myślałem, że jego częśc\ć 4 pokoi bedzie w miare, ale troche sie zawiodłem.co do kill billi, to w miare udane. od dobrej strony pokazał sie reżyserując scenę w sin city. teraz kręici z rodiguezem horror w stylu lat 50 czy coś, ciekawy jestem, co z tego wyniknie. ogólnie lubie jego styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielan Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 00:02 dla mnie ten facet nakrecil najlepsza scene w histori kina:Kill Bill 1 pojedynek na sniegu-GENIALNA-ruch kamery,zblizenia,zdjecia,cudowny nosek z woda,idealnie dopasowanie dzwieku i muzyki.Bergman.Fellini,Welles,Chaplin nie stworzyli nic lepszego.Za to jest juz Gigantem filmu Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 03.09.06, 12:53 Dzieki pokręconemu stylowi jego filmy nie są nudne. Po obejrzeniu 15 minut nie wie sie jak potoczy sie akcja przez nastepne 120. e moimd zadaniem kill bill to jego najlepszy film. Szybka akcja i te zabawne nawiązania do innych filmów. przecież sceny walki czasami są łudząco podobe do matrixa a innym razem do filmów o karatte czy jaostak z lat 80. scena gdzie gostek staje na mieczu jest zaczerpnięta z jakiegoś filmu co w tytule maił tygrysa :) generalnie to film jest troch kpiną ale naprawde ciekawą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB gdzieś to już było na tym forum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:16 ale bardzo dobre są filmy Guya Ritchie "Snatch" i "Lock Stock and Two Smoking Barrels"... trochę inne niż Tarantino, ale świetnie zrobione. Dla mnie mimo wszystko Pulp Fiction jest nie do przebicia :):) Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Quentin Tarantino 16.12.14, 19:19 "Bękarty wojny" i " Django" - uwielbiam oba. :) Oj, wątek z 2006, ale to nic. I tak te dwa filmy są znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.truskawka Re: Quentin Tarantino 14.01.15, 16:25 Od Tarantino uwielbiam Pulp Fiction, Bękarty wojny, Django i właściwie całą resztę :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarfiarz Re: Quentin Tarantino 15.01.15, 09:25 W sumie to Tarantina filmy są wszystkie dobre pomijając Jackie Brown. O podobnych klimatach nie będę pisał, bo wszystko zostało już powiedziane ;). Odpowiedz Link Zgłoś