Dodaj do ulubionych

Quentin Tarantino

02.09.06, 20:01
jakie filmy Quentina Tarantino polecacie? Moze ktos zna inne filmy o podobnym
klimacie jak u Tarantino?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 20:09
      Zrobil dopiero 5 filmow duzego wyboru nie ma
      • swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 20:16
        no i właśnie dlatego pytam o podobne klimaty. Z powodu niwielkiego wyboru
        obejrzałem ostatnio "Jackie Browm" bo niby był także reżyserem. Kurde myślałem
        ze nie dotrwam do końca :)
        • Gość: Ela Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 20:23
          jego kumpel ten z hiszpanskim nazwiskiem(wstyd-zapomnialam)robi filmy podobnie
          (wstyd-nie widzialam)
          • swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 20:32
            kumpel z hiszpańskim nazwiskiem. hmmm chyba poczytam o pierwszym jego filmie my
            friend birthgay czy jakos tak , on był robiony wspólnie z przyjaciółmi . Dzieki
            za sugerstie
            • tomassi.rollo Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 20:59
              Roberto Rodriguez
    • tomassi.rollo Re: Quentin Tarantino 02.09.06, 22:25
      Miłośnikom Tarantino warto też polecić filmy Takeshiego Kitano. Na początek -
      Brother albo Zatoichi.
      • Gość: ed Re: Quentin Tarantino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:09
        tarantino ma troche pokręcony styl. po Pulp fiction tak na prawde nie zrobił
        filmu, któy by troche dorównywał temu "dziełu", jeśli tak moge je nazwac. jackie
        brown- straszna nuda przez 2 h, tylko gra roberta de niro jakoś ten film
        ratuje.myślałem, że jego częśc\ć 4 pokoi bedzie w miare, ale troche sie
        zawiodłem.co do kill billi, to w miare udane. od dobrej strony pokazał sie
        reżyserując scenę w sin city. teraz kręici z rodiguezem horror w stylu lat 50
        czy coś, ciekawy jestem, co z tego wyniknie. ogólnie lubie jego styl.
        • Gość: Bielan Re: Quentin Tarantino IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 00:02
          dla mnie ten facet nakrecil najlepsza scene w histori kina:Kill Bill 1
          pojedynek na sniegu-GENIALNA-ruch kamery,zblizenia,zdjecia,cudowny nosek z
          woda,idealnie dopasowanie dzwieku i muzyki.Bergman.Fellini,Welles,Chaplin nie
          stworzyli nic lepszego.Za to jest juz Gigantem filmu
        • swawolny.diabel Re: Quentin Tarantino 03.09.06, 12:53
          Dzieki pokręconemu stylowi jego filmy nie są nudne. Po obejrzeniu 15 minut nie
          wie sie jak potoczy sie akcja przez nastepne 120.
          e moimd zadaniem kill bill to jego najlepszy film. Szybka akcja i te zabawne
          nawiązania do innych filmów. przecież sceny walki czasami są łudząco podobe do
          matrixa a innym razem do filmów o karatte czy jaostak z lat 80.
          scena gdzie gostek staje na mieczu jest zaczerpnięta z jakiegoś filmu co w
          tytule maił tygrysa :)
          generalnie to film jest troch kpiną ale naprawde ciekawą :)
    • Gość: EB gdzieś to już było na tym forum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:16
      ale bardzo dobre są filmy Guya Ritchie "Snatch" i "Lock Stock and Two Smoking
      Barrels"... trochę inne niż Tarantino, ale świetnie zrobione. Dla mnie mimo
      wszystko Pulp Fiction jest nie do przebicia :):)
    • 0mirka2 Re: Quentin Tarantino 16.12.14, 19:19
      "Bękarty wojny" i " Django" - uwielbiam oba. :)
      Oj, wątek z 2006, ale to nic. I tak te dwa filmy są znakomite.
    • maciekwawa34 Re: Quentin Tarantino 17.12.14, 13:00
      Na pewno Rodriguez
    • pani.truskawka Re: Quentin Tarantino 14.01.15, 16:25
      Od Tarantino uwielbiam Pulp Fiction, Bękarty wojny, Django i właściwie całą resztę :)
      • szarfiarz Re: Quentin Tarantino 15.01.15, 09:25
        W sumie to Tarantina filmy są wszystkie dobre pomijając Jackie Brown. O podobnych klimatach nie będę pisał, bo wszystko zostało już powiedziane ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka