Dodaj do ulubionych

Zakończenie Blair Witch Project I (???)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 00:06
Hej wszystkim! Ja wiem że to trochę stary temat, ale nie znalazłam
właściwie żadnej odpowiedzi na pytanie: O CO CHODZI W ZAKOŃCZENIU
TEGO FILMU?!?!?! Oglądałam go na przestrzeni kilku lat ze 3 razy i
nigdy nie mogłam pojąć co tam na końcu dokładnie ma miejsce? Czy
ktoś ogarnął/rozpracował? Jeśli tak to powiedzcie..
Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: *.acn.waw.pl 14.04.09, 22:27
      Tam gdzies w czasie filmu byla opowiesc o kolesiu, ktory mieszkal w tym domu, do
      ktorego trafili na koncu filmu. Koles zabijal male dzieci. I robil to w ten
      sposob, ze bral dwoje dzieci do piwnicy i jedno z nich stalo tylem pod sciana i
      czekalo "na swoja kolej" a w tym czasie koles zabijal drugie dziecko. I do tego
      nawiazuje scena na koncu filmu: babka wpada do piwnicy i widzi kumpla jak stoi
      pod sciana tylem. Czyli kolej na nia. I faktycznie, upada. Zabil ja... duch
      kolesia? Wiedzma? Who knowes? Na tym polega piekno tego filmu, ze mozna sobie
      dospiewac co sie chce :) Generalnie w tych lasach grasowala wiedzma, no i zyl
      ten koles-morderca wiec jakos sie to laczy.
      Swoja droga niedawno film byl w tv i nadal mam ciary jak go widze :) a to juz
      ktorys raz. Fajowy! Niby nic kompletnie nie pokazane, zero potworow czy duchow,
      tylko las i jakies dalekie dzwieki w nocy a wrazenie robi kolosalne. Szkoda ze
      dwojka juz kiepska.
      • Gość: lidkalidka Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 01:30
        Aaaa.... dzięki. straszne. :/ No dobra, tylko teraz pytanie: czemu
        ten koleś tam stał? Nie mógł uciec czy zrobić czegokolwiek tylko
        stał? Ja wiem że może jestem upierdliwa, ale to mnie w sumie
        zastanowiło najbardziej.
      • Gość: lidka789 Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 01:34
        Aha, no i co z tym pierwszym kolesiem z długimi włosami? Jemu ktoś
        odciął ucho albo język nie? To też ten morderca dzieci czy
        czarownica?
        • Gość: MarianDemoralizato Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.09, 22:16
          Zawiodłem się na tym filmie. Dzisiaj go oglądałem. Kilka lat wcześniej ogladałem
          BWP2 i bardzo mnie się spodobał. Dużo lepszy od pierwszej części.
          Nie wiem co ta laska znalazła w tym zawiniątku. Coś zostało odcięte komuś lub
          czemuś przez coś lub kogoś :D Wydawało mi się, że to zęby.
          Ogólnie film chyba mówi o psychozie, która dopadła tych niedzielnych reporterów.
          Nasłuchali się opowieści o duchach i mordercach i po jakimś czasie w lesie, bez
          jedzenia i szans na ratunek zaczęli wariować. Myślę, że ta laska ich wszystkich
          pozabijała. Albo ten koleś, który na początku uciekł.
          W drugiej części, o ile jeszcze dobrze pamiętam, było właśnie przedstawione to w
          ten sposób. Jedna dziewczyna zaczęła wariować i właściwie cały film jest
          pokazany z jej punktu widzenia, a na koniec okazuje się, że to ona wszystkich
          zabijała.
          Film oryginalny, mało straszny, brak jakiegoś napięcia tylko ciągłe spoglądanie
          od początku filmu na pasek odtwarzacza: "Kiedy się wreszcie zacznie coś dziać."
          A jak po 40 minutach nic się nie stało ciekawego: "Kiedy się ten film wreszcie
          skończy". A jak już się skończy: "Gdzie jest niszczarka do płyt?!".

Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków i zapraszam na www.Jamajska-Tecza.de.tl
          • holy_moley Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) 25.06.09, 09:58

Jak na mój gust to nie był film o żadnej psychozie, tylko po prostu o wiedźmie- ot, cała filozofia. Zresztą trzeba pamiętać, że ten film od początku był kreowany na prawdziwy dokument, więc jakby chodziło o to, że "laska oszalała i ich wszystkich pozabijała" to byłoby to pokazane na filmie.
            Let it go, nie można zakończenia wyjaśnić łopatologicznie- o to właśnie chodziło, żeby nikt nie wiedział co się dokładnie stało. Na tym polegał element straszenia, że w klaustrofobicznym lesie czaiły się rzeczy, o których nikt nie miał pojęcia czym są.

Ja dla odmiany oglądam zawsze "Blair Witch" w potwornym napięciu, jak żaden inny.
            • Gość: MarianDemoralizat- Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: *.pools.arcor-ip.net 25.06.09, 15:07
              -or (nie zmiescilo mi sie w 'autor' :D)

Klaustrofobiczny las?
              Ale domek był naprawdę niezły. Sam ten element staniem przodem do ściany gdy z tyłu kogoś mordują jest straszny.
              Ściąg....to znaczy wypożyczam film [;)] BWP 2. Pamiętam jeszcze co nieco z tego filmu i nie wiem jak połączyć to w jedną całość. W pierwszej części film jest nagrany na dwóch kamerach, niby materiały znalezione po zaginięciu tych pseudoreporterów. W drugiej części chodzi o coś całkiem innego. Jak myślicie? Czy te 2 części mają jakąś wspólną cechę oprócz tego, że mają podobną nazwę?:)

__________________________________________________________________
              Jamajska-Tecza.de.tl strona o wszystkim i o niczym.
              • holy_moley Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) 25.06.09, 16:35
                Oj wiem, że teoretycznie las to duża przestrzeń i w ogóle ;-), ale oglądając nie mogłam się opędzić od przytłaczającego poczucia klaustrofobii i zamknięcia właśnie.

Drugi film BW w ogóle do niczego nie podobny, przynajmniej moim zdaniem. Klasyczne latanie po lesie i trochę gołych biustów, o ile dobrze pamiętam. Nakręcony już w "normalny sposób".
    • cashek01 "dolina szkieletow"- moze Wy wiecie o co chodzi? 02.03.10, 14:52
      Nie rozumiem, czego tu nie rozumiec... Cos ich w koncu dopadlo... A swoja droga,
      wpiszcie sobie na yt "dolina szkieletow"- moze Wy wiecie o co chodzi?
    • Gość: Kasiaa Re: Zakończenie Blair Witch Project I (???) IP: 83.1.100.* 14.05.10, 16:11
      Na początku filmu facet mówił że ten morderca w sądzie przyznał się że jak
      zabijał te dzieci to kazał się jednemu odwrócić do ściany bo nie mogł znieść jak
      patrzyło na to jak zabijał drugie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka