alex_200
03.09.11, 11:24
dziewczyny pomózcie prosze! od trzech lat mam spirale i jak dotád jestem z niej bardzo zadowolona. nigdy nic sie nie dzialo. trzy tygodnie temu robilam rezonans magnetyczny glowy i Pani wykonujáca to badanie poinformowala mnie zebym zrobila usg poniewaz pole magnetyczne moglo przesunác wkladke. niestety na drugi dzien dostalam okres i zaraz potem wyjechalam z kraju, wiec badania nie zdázylam zrobic. a tydzien pozniej zaczély sie bóle brzucha, jakies uplawy dziwne (wygládajáce momentami jak kasza) i swédzenie i pieczenie przez kilka dni, teraz objawy ustaly poza bólem który pojawia sie kilka razy dziennie. niestety tu gdzie jestem nie mam za bardzo mozliwosci zrobienia usg i fachowej oceny bo sluzba zdrowia jest tu fatalna (o czym przekonalam sie juz wiele razy). czy z tych objawów mozna wywnioskowac ze wkladka sie przesunéla? i co moze sie dziac dalej (oprócz ciázy oczywiscie) podpowiedzcie prosze czy powinnam sie obawiac czy to zbieg okolicznosci. no to sie wyzalilam. pozdrawiam i dzieki za pomoc.