Dodaj do ulubionych

zwymiotowanie tabletki

15.09.11, 18:39
Witam serdecznie.
Zjawiam sie tutaj, gdyz potrzebuje jasnej odpowiedzi na nurtujaca mnie kwestie. Wczoraj, trzy godziny po przyjeciu tabletki, zwymiotowalam. Nie przejelam sie tym zbytnio, gdyz kiedys slyszalam, ze tabletki wchlaniaja sie dosc szybko. Jednak dzisiaj przeczytalam, ze czas wchlaniania sie tabletek to mniej wiecej 3-4 godziny. Jak na zlosc zapomnialam dzisiaj wziac tabletki o czasie, zamiast o 14, zazylam ja o 17, czyli dobe po mozliwym zwymiotowaniu tabletki wczorajszej. Czy powinnam wobec tego dodatkowo sie zabezpieczac, czy moge spac spokojnie? Przepraszam, jezeli podobny watek byl juz poruszany, niestety nie mam czasu na przekopywanie sie przez tutejsze wpisy, a bardzo mnie ta sprawa nurtuje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: zwymiotowanie tabletki 15.09.11, 18:43
      a który to dzień cyklu??
      no i do ulotki zajrzyj koniecznie.
    • klubgogo Re: zwymiotowanie tabletki 15.09.11, 19:10
      Jeśli wymiotowałam do 4 godzin, zawsze brałam dodatkową tabletkę. Pozostaje też dodatkowe zabezpieczenie w zależności od dnia cyklu. Jeśli chodzi o opóźnienie, nie martwiłabym się, gdyby nie te wymioty. Przy regularnym zażywaniu (nie wymiotowaniu) 3 godziny spóźnienia nie zakłócą ochrony antykoncepcyjnej.
    • aniaurszula Re: zwymiotowanie tabletki 22.09.11, 21:19
      lepiej sie zabezpiecz dodatkowo jesli nie chcesz wpasc, ja mialam silna biegunke, niby wieczorem troche sie uspokoilo wzielam tabletke i nie zadzialala bo zaszlam w ciaze
    • duchess85 Re: zwymiotowanie tabletki 25.09.11, 15:33
      Mój gin twierdzi że te 4 godziny to jest napisane asekuracyjnie, a w rzeczywistości wystarczy dużo krócej, czyli ok. 2 (podpierał to jakimiś wynikami badań).
    • tharna Re: zwymiotowanie tabletki 26.09.11, 08:36
      Ja stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie na Twoim miejscu. Zawsze ten 1% nieskuteczności na ulotce może się zdarzyć po tego typu sytuacjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka