baby1girl 31.07.05, 21:27 Zdarzylo Wam sie przy braniu tabletek, ze okres nie pojawil sie tego dnia co powinien?bo zaczynam sie martwic... nie mialam jeszcze takiej sytuacji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keira24 Re: Pytanie,. 01.08.05, 00:36 Witaj Tak, zdarzylo mi sie cos takiego. Zawsze w siedmiodniowej przerwie dostawalam miesiaczke w konkretnym dniu tj. w srode, ale potem nastapila zmiana na czwartek. Teraz juz caly czas tak mam. Nie wiem, czym to bylo spowodowane. Natomiast wiem, ze z powodu stresu miesiaczka pojawila sie raz w tej przerwie w piatek. Wtedy tez sie martwilam, ale wszystko skonczylo sie dobrze. Mysle, ze u Ciebie tez to bedzie stres. Nie piszesz o innych ewentualnych powodach, ktore bylyby przyczyna opoznienia. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
baby1girl Re: Pytanie,. 01.08.05, 09:53 ostatnio caly czas towarzyszy mi stres;/. Ale nie wiedzialam, ze to moze byc powod, bo przeciez to wszystko idzie mechanicznie przy tabletkach... Jak narazie jeszcze nie mam, spoznia sie 1 dzien. Zadnej tabletki nie zapomnialam w ciagu opakowania, wiec ciaze wykluczam (chociaz ten 1% zawsze istnieje ). Odpowiedz Link
keira24 Re: Pytanie,. 01.08.05, 10:14 Witaj Jesli nie zapomnialas zadnej tabletki, nie mialas biegunki, wymiotow, anie tez nie bralas leku, ktory mialby wplyw na tabletki, to ciaze wyklucz i nie mysl tak intensywnie o tym, ze masz dostac miesiaczke. Czasem pomaga wysilek fizyczny, relaks, ktory calkowicie pozwoli Ci zapomniec o oczekiwaniu. Wtedy na pewno okres sie pojawi. Jeden dzien to jeszcze nic takiego. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Moze porozmawiaj ze swoim partnerem. Swiadomosc, ze ktos wie oprocz Ciebie i jest z Toba tez pomaga. Nie mow o o ewentualnej ciazy, ale o stresie jaki towarzyszy Ci teraz w zyciu i oczekiwaniu na miesiaczke. Wszystko bedzie dobrze. Pozdtawiam serdecznie. Odpowiedz Link
wild_asik Re: Pytanie,. 01.08.05, 10:22 Czesc!!! Mialam bardzo krytyczną sytuacje i bardzo podobną do Twojej. Zdarzylo mi sie ze okres przy braniu tabletek nie pojawil mi sie w wyznaczonym dniiu, malo tego, nawet po siedmio dniowej przerwie!!!! Wszystkie tabletki bralam regularnie, o tej samej porze!Bylam juz niemal pewna ze jestem w ciaży i jestem tym 1% ktoremu moglo zdarzyć sie babe Poszlam do lekarza, kazał mi zrobic test ciazowy, ktory zreszta nic nie wykazał, lekarz zbadal mnie i wykluczyl ciążę, ulżylo mi...Przepisla luteine na wywołanie okresu.Co było przyczyna takiego zachwiania???ŻLE DOBRANE TABLETKI (a czulm sie przy nich naprawde ok, ale moj lekarz nie zrobil mi badan na hormony, bo po co??)Ale najwazniejsze ze narazie nie jestem szczeliwa mamusia,bo na to przyjdzie jeszcze czas.... Nie martw sie, sadze ze okres pojawi sie napewno w najblizszych dniach, a jesli nie to udaj sie do lekarza, bo szkoda twoich nerwow i niepotrzebnego stresu.Moze ten lekarz, ktory wypisal ci tabletki, tez poszedl po najnizszej linii oporu i przepisal ci cokolwiek.Albo organizm zaakceptuje tabletki albo nie.... Bedzie dobrze!!!!Daj znać, jak sprawy sie potoczy Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link