06.03.06, 16:24
Pamietam jak kiedys gin powiedzial ze nie nalezy popijac tabletek alkoholem. A
np jesli pije piwo przed wzieciem tabletki, nastepnie popijam tabletke woda i
potem dokanczam piwo to jest jakas roznica? Przeciez czy tak czy siak jesli po
chwili od polkniecia tabletki wypije piwo to znajda sie razem w zoladku.
Obserwuj wątek
    • agusia_1988 Re: Alkohol 06.03.06, 17:08
      ja sie pytalam mojej dr czy mozna pic alkohol przy tabletkach no i odp ze w
      malych ilosciach np dwa kieliszki wodki-nie zaszkodza.ale teraz sie
      dowiedzialam korzystajac z forum antykoncepcyjnego i forumowiczek ktore
      zarzywaja pigulki, ze mozna wypic dowolna ilosc przy tabletkach(nie wiem czy
      dobrze zrozumialam) ale jesli sie wymiotuje do okolo 4 godzin od przyjecia to
      nalezy zarzyc nastepna.mysle ze takie rozwiazanie nie obnizy skutecznosci.ja
      nie naleze do osob lubiacych alkohol-szampana czy wina jedna lampka no i likier
      w kieliszku to lubie, ale nie znosze piwa i wodki.ale raczej jedno piwo nie
      zaszkodzi moim zdaniem
      • gz85 Re: Alkohol 06.03.06, 17:46
        To wiem. Ale chodzi dokladnie o to ze nie wolno popijac alkoholem tabletek. Ale
        jak zaraz potem wybije sie np piwo to i rtak razem to trafi do zoladka.
        • olenka.k Re: Alkohol 06.03.06, 23:04
          Tabletki można popijać alkocholem, byleby potem nie wymiotować. Prawda, że
          spożywanie alkocholu zmienia metabolizm wątroby, ale to dotyczy picia bardzo
          dużej ilośći alkocholu i bardzo często, czego w ogóle nie powinno się robić,
          rzecz jasna wink.
          Ot, cała filozofia.
          Pozdrawiam!
          • goscinnie_ino Re: Alkohol 07.03.06, 22:18
            spokojnie! nie jestem jakąś wybitną pijaczką, ale czasami mi się zdarza popijać
            tabletkę alkoholem. rzecz w tym, że biorę ją zawsze o 21, jeżeli nie mam pod
            ręką niczego to połykam "na sucho", a jak jest np winko, to winkiem smile.
            jeszcze nie byłam w ciąży!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka