magdaosie 04.07.06, 21:33 mam takie pytanko... czy przy pierwszej wizycie u ginekologa jego obowiazkiem jest zbadanie kobiety czy moze on przepisac tabletki antykoncepcyjne bez badania?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: Antykoncepcja 04.07.06, 23:01 powinien zbadac ginekologicznie, zazadac aktualnej cytologii i ew skierowac na dodatkowe badania. Odpowiedz Link
the_kami Re: Antykoncepcja 04.07.06, 23:06 Bałabym się brać pigułki, które lekarz-ginekolog wypisałby mi bez badania na pierwszej wizycie, i w sytuacji, kiedy to nie byłoby przedłużenie i kolejna recepta, a pierwszy raz. Odpowiedz Link
magdaosie Re: Antykoncepcja 05.07.06, 22:39 No właśnie o to chodzi, że boję się badania... No ale trudno, jeżeli nie ma innego wyjścia to będę musiała sie poddać temu strasznemu badaniu... Ale dzięki za odpowiedzi.. Odpowiedz Link
magdaosie Re: Antykoncepcja 05.07.06, 22:44 anula36 napisała: > nie jest straszne=- demonizujesz kolezanko. Nie wiem czy demonizuję... boje sie tego i tyle, bo tak do końca nie wiem jak to wygląda... ale pewnie sie wybiorę i sama sie przekonam. Odpowiedz Link
the_kami Re: Antykoncepcja 06.07.06, 09:03 magdaosie napisała: > Nie wiem czy demonizuję... Tak, właśnie to jest demonizowanie. > boje sie tego i tyle, A nie boisz się skutków ubocznych tabletek branych bez badania? Skoków ciśnienia? Zakrzepicy? Wątroby wywalonej w kosmos? Torbieli w piersiach? Przed rozpoczęciem brania pigułek hormonalnych NAPRAWDĘ trzeba sprawdzić, czy można je w ogóle łykać. > bo tak do końca nie wiem jak to > wygląda... ale pewnie sie wybiorę i sama sie przekonam. Poszukaj - było i tu i na 'zdrowiu kobiety' mnóstwo wątków na temat pierwszej wizyty. Odpowiedz Link