Dodaj do ulubionych

czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy????

02.05.07, 08:27
chciałabym sie dowiedziec bo niemam recepty na tabletki a musze wziasc juz
jutro.przez ten majowy weekend lekarze pobrali wolne i niezdazyłam isc.
Obserwuj wątek
    • genovefa Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 02.05.07, 10:29
      moze gdzies wyzebrzesz... ale watpie.
      bez recepty NIE POWINNI ci sprzedac tabletek
      • victoria1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 02.05.07, 12:03
        farmaceuta może sprzedać ci jedno opakowanie ma on uprawnienia do wypisanie
        recepty w nagłym przypadku jak ładnie poprosisz może ci sprzedac albo umów się z
        nim tak ze sprzeda ci teraz 1 op a po weekendzie doniesiesz mu receptę
        Do wypisanie recepty musisz miec dane twojego lekarza
        • justy1 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 03.05.07, 18:26
          >ma on uprawnienia do wypisanie recepty w nagłym przypadku
          tak, ale w sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia, więc niekoniecznie w tej
          sytuacji.
          • victoria1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 04.05.07, 21:37
            ta umierający przyjdzie do apteki zamiast do lekarza ha ha ha
            W tej sytuacji tez może wypisać tylko obowiązuje 100% cena ale i tak na
            większość anty nie ma refundacji
            Może ale nie musi wypisać
            • sigrid.storrada Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 05.05.07, 21:04
              to raczej przepis jakby był jakiś wypadek tuż koło apteki, albo coś takiego.
              Może jakiś "zaprzyjaźniony farmaceuta sprzeda Ci bez racepty, ale ja tam bym na
              to nie liczyłauncertain
              • malenka1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 05.05.07, 21:33
                ale w głupoty opowiadacie normalnie sie uśmiałam
                farmaceuta może sprzedać jedno opakowanie tablet sama byłam w takiej sytuacji
                ze zgubiłam receptę poszłam do apteki kobieta kazała mi wypełnić kartkę z danymi
                mojego lekarza i jogo numerem telefonu i od ilu biorę te tablety swoje dane
                spisane z dowodu i nr telefonu mój normalnie mi sprzedała nie robiąc problemów
                no na pewno dzwoniły do mojej Pani doktor na drugi dzień bo przy wizycie moja
                gin mi o tym powiedziała

Nie gadajcie i nie wymyślajcie takich głupot o wypadkach itp Bo od wypadków jest
                lekarz i pogotowie a nie apteka
        • wredna.suka Pewnie, że sprzedają tabletki BEZ recepty. 06.05.07, 18:08
          Od bólu głowy, na biegunkę, zaparcia i takie tam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka