lekturki5 02.05.07, 08:27 chciałabym sie dowiedziec bo niemam recepty na tabletki a musze wziasc juz jutro.przez ten majowy weekend lekarze pobrali wolne i niezdazyłam isc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genovefa Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 02.05.07, 10:29 moze gdzies wyzebrzesz... ale watpie. bez recepty NIE POWINNI ci sprzedac tabletek Odpowiedz Link
victoria1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 02.05.07, 12:03 farmaceuta może sprzedać ci jedno opakowanie ma on uprawnienia do wypisanie recepty w nagłym przypadku jak ładnie poprosisz może ci sprzedac albo umów się z nim tak ze sprzeda ci teraz 1 op a po weekendzie doniesiesz mu receptę Do wypisanie recepty musisz miec dane twojego lekarza Odpowiedz Link
justy1 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 03.05.07, 18:26 >ma on uprawnienia do wypisanie recepty w nagłym przypadku tak, ale w sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia, więc niekoniecznie w tej sytuacji. Odpowiedz Link
victoria1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 04.05.07, 21:37 ta umierający przyjdzie do apteki zamiast do lekarza ha ha ha W tej sytuacji tez może wypisać tylko obowiązuje 100% cena ale i tak na większość anty nie ma refundacji Może ale nie musi wypisać Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 05.05.07, 21:04 to raczej przepis jakby był jakiś wypadek tuż koło apteki, albo coś takiego. Może jakiś "zaprzyjaźniony farmaceuta sprzeda Ci bez racepty, ale ja tam bym na to nie liczyła Odpowiedz Link
malenka1985 Re: czy sprzedaja w aptece tabletki bez recepyy?? 05.05.07, 21:33 ale w głupoty opowiadacie normalnie sie uśmiałam farmaceuta może sprzedać jedno opakowanie tablet sama byłam w takiej sytuacji ze zgubiłam receptę poszłam do apteki kobieta kazała mi wypełnić kartkę z danymi mojego lekarza i jogo numerem telefonu i od ilu biorę te tablety swoje dane spisane z dowodu i nr telefonu mój normalnie mi sprzedała nie robiąc problemów no na pewno dzwoniły do mojej Pani doktor na drugi dzień bo przy wizycie moja gin mi o tym powiedziała Nie gadajcie i nie wymyślajcie takich głupot o wypadkach itp Bo od wypadków jest lekarz i pogotowie a nie apteka Odpowiedz Link
wredna.suka Pewnie, że sprzedają tabletki BEZ recepty. 06.05.07, 18:08 Od bólu głowy, na biegunkę, zaparcia i takie tam. Odpowiedz Link