Dodaj do ulubionych

bardzo spóźniony okres.... :\

30.12.08, 17:37
biorę novynette. miesiąc temu miałam normalne, nawet dośc obite krwiawienie, a teraz nic... ostatnia tabletke wzięłam w czwartek tj 25 grudnia i jeszcze nie widac krwawienia. przy ostatnich tabletkach miałam dziwne plamienia, a teraz tylko śladowe plamki krwi. w sumie myślę, ze niemożliwe jest abym była w ciazy. oprócz tabletek używamy tez prezerwatyw i nawet nie było "przecieku"smile W piątek powinnam zacząc brać kolejne opakowanie tabletek. CZy powinnam zrobic test ciązowy? czy jest jakies zagrożenie? bardzo prosze o odpowiedź i pomoc...
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: bardzo spóźniony okres.... :\ 30.12.08, 17:50
      No, rzeczywiście mało prawdopodobne, że jesteś w ciąży. Na ogół nie ma potrzeby
      stosować prezerwatywy biorąc tabletki. Regularnie brane tabletki mają bardzo
      dużą skuteczność.
      Które to jest opakowanie tabletek? Bo jeśli dopiero zaczynasz brać (pierwsze 3
      opakowania) to spoko, organizm się dostosowuje do nowej sytuacji i nie ma problemu.
      Inna kwestia: jest też możliwe, że w tym miesiącu później zacznie ci się
      krwawienie, nie na początku 7 dniowej przerwy, ale nawet ostatniego dnia. To nie
      jest zły obiaw.
      Jeśli jednak do piątku nie będziesz miała krwawienia i w następnej przerwie też
      go nie będzie - dobrze by było się przejść do ginekologa.
      To nie jest nic groźnego. Tyle że brak krwawienia może oznaczać źle dobrane
      tabletki (to wiadomość od mojej ginekolog).
      • 3ooolciaaa Re: bardzo spóźniony okres.... :\ 30.12.08, 17:57
        dziękuję Ci bardzosmile nawet sobie nie wyobrażasz jak od razu jest mi lepiej na duchusmile jestem po trzecim opakowaniu i biorę tabletki naprawde regularnie, żadnego spóźnienia. jeszcze raz dziękujęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka