Dodaj do ulubionych

Znieczulenie

10.02.09, 21:11
Dzień dobrysmile to znowu jatongue_out Jestem po usunięciu zęba i w związku z tym mam
pytanie, czy znieczulenie (bardzo duża dawka)i duża utrata krwi wpływa na
obniżenie skuteczności tabletek?? I czy dodatkowo stosowane w dużych ilościach
środki przeciwbólowe typu ketonal też mogą na pigułki jakoś wpływać??
Obserwuj wątek
    • nglka Re: Znieczulenie 10.02.09, 21:17
      1. Jakie znieczulenie? Zadzwoń do dentysty i po prostu spytaj, nie znamy nazwy
      specyfiku znieczulającego ani dawki(ja ostatnio przyjęłam potrójną na ten przykład)
      2. Jak duża utrata krwi? Wyszłaś o własnych siłach? Jak tak, to nie wpływa
      3. Znów brak precyzji - co to znaczy w dużych ilościach Ketonal? Zgodnie z
      ulotką, czy przedawkowujesz?
      • olalodz1989 Re: Znieczulenie 10.02.09, 21:24
        Nie no na razie wzięłam jedną tabletkę ketonalu, ale po prostu czytałam, że jest tragiczny ból po takim zabiegu więc się pytam tak na zapassmilea znieczulenie było z ksylokainy. Jeżeli chodzi o utratę krwi to wyszłam o własnych siłach, tylko że leci i leci i przestać nie może.
        • nglka Re: Znieczulenie 11.02.09, 23:40
          olalodz1989 napisała:

> Nie no na razie wzięłam jedną tabletkę ketonalu, ale po prostu czytałam, że jes
          > t tragiczny ból po takim zabiegu więc się pytam tak na zapassmile

- Nie wpływa

> a znieczulenie by
          > ło z ksylokainy.

- Nie wpływa

> Jeżeli chodzi o utratę krwi to wyszłam o własnych siłach, tylk
          > o że leci i leci i przestać nie może.

- Nie wpływa wink
          • olalodz1989 Re: Znieczulenie 11.02.09, 23:52
            Dziękuję nglka☺ smile Już rozmawiałam z lekarzem i to samo mi powiedział, ale dzięki za konkretna i na temat odpowiedźsmile
    • justy1 Re: Znieczulenie 10.02.09, 22:43
      nie
      • doral2 Re: Znieczulenie 11.02.09, 20:03
        ronki mię opadli uncertain
        • fabiankaa Re: Znieczulenie 11.02.09, 21:07
          Geba boli, dziąslo krwawi, a ta jeszcze o seksie mysli, hehe.. dobre
          • olalodz1989 Re: Znieczulenie 11.02.09, 22:53
            To skoro Ci doral2 "ronki opadli", to możne trzeba do lekarza się udać i coś z
            tym zrobićtongue_out a pytam się, żeby później nie było niespodzianek..i nie
            powiedziałam ze boli, tylko ze mam brać dużo środków przeciwbólowych
            zapobiegawczo, żeby nie bolało. Kiedyś ktoś powiedział mądre zdanie, że nie ma
            głupich pytań, tylko są głupie odpowiedzi. Skoro tego nie rozumiecie i przy
            każdej swojej odpowiedzi jeździcie po forumkach, to możne w ogóle w taki sposób
            nie odpisywać, co?? Tu człowiek nie pyta czy wam "ronki" opadają czy nie, tylko
            zadaje pytaniesmile To nie jest forum do pokazywania jak wam życie po tyłku dało
            (skoro jesteście takie cięte na praktycznie każdą wypowiedź). Sądząc po
            niektórych waszych wpisach może i macie duża wiedzę na temat antykoncepcji, ale
            nie każdy ma taką i dlatego zadajemy pytania...
            • fabiankaa Re: Znieczulenie 12.02.09, 00:10
              Kotuś, ale o takie rzeczy nalezy pytac LEKARZA, a nie WREDNE BABY z
              forum smile
              Bo moze kiedys jakas ci zle odpowie i bedzie dziecko w drodze?
              • olalodz1989 Re: Znieczulenie 12.02.09, 00:51
                Nie zaszkodzi nigdy zapytaćsmile pytałam, bo nie miałam możliwości akurat wtedy
                skontaktować się z lekarzem, bo było już trochę późno, a akurat byłam ciekawa
                czy wpływa czy niesmile
                • doral2 Re: Znieczulenie 12.02.09, 11:47
                  nie zaszkodzi też ulotkę przeczytać od tabletek jednych i drugich dziecinko,
                  oraz zapytać lekarza o ewentualne interakcje PRZED zabiegiem, a nie po.
                  i dlatego właśnie ronki mi opadają, żeś tego nie zrobiła, za to pytasz na forum
                  laików, gdzie nie ma ANI JEDNEGO LEKARZA.

a jeżeli pytasz wyłącznie po to, żeby zaspokoić swoją ciekawość, to wybacz, ale
                  spadaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka