piano_barti 07.12.09, 21:25 co sadzicie? czytał ktos? Jak dla mnie książka jest rewelacyjna. Zeby wiecej ludzi ją przeczytalo i wbiło sobie do głowy jej treść to chyba bylibysmy wszyscy mądrzejsi i szczęśliwsi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciemna blondynka Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 19:39 Owszem, czytałam, miałam podobne przemyślenia (już lata temu), i nie mogę się nadziwić, że nikt nie wprowadza do szkół obowiązkowego przedmiotu w ramach którego już dzieci uczyłyby się mechanizmów inteligencji emocjonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blandynka Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.09, 14:14 Tez lata temu. Nie do konca i oddalam za darmoche dalej. Przyznaje kopie w tych tematach, ale akurat ta ksiazka okazala sie zbyt wysokimi schodami dla emocjonalnych blondynek. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 15.12.09, 19:27 czytałam duze kilak lat temu (nawet pracę mgr o tym pisałam) ogólnie o.k ale forma... masakra jak dla mnie nie lubię amerykańskich podręczników pisanych jak dla debili (gdzie jest najpierw opisane o czym będzie rozdział, potem faktycznie opisana treśc, potem streszczenie tego właśnie rozdziału) sama ksiazka mówi o fajnych rzeczach, mechanizmach ale nie można jej przyjmować bezkrytycznie bo częśc przedstawionych w niej założeń obalają inne teorie (szeroko pojęte psychologiczno pedagogiczne) Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 15.12.09, 19:47 a ziemia bylaby mliekiem i miodem plynaca.....i pomyslec, ze starczy jedna ksiazka..... PS. to jest masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjan Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 16.12.09, 11:01 W dzisiejszych czasach nawet nie wypada przyznawać się do tego,że nie czytało się Golemana. Ta książka zmieniła całkowicie nasze podejscie do relacji interpersonalnych i zapoczątkowała modę na wszelkiego rodzaju kursy umożliwiając w pełni wykorzystanie naszego potencjału. Ludzie, którzy wykazują się znikomą empatią traktowani sa niemal jak kaleki( w gruncie rzeczy nimi są). Jeśli komuś podobała się "Inteligencja emocjonalna" to polecam " Z pamiętnika psychoanalityka" z goneta.net Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 16.12.09, 23:30 ojej....naprawde? ta ksiazka rzeczywiscie zmienila nasze wyobrazenie o potencjale finansowym pisania ksiazek psychologicznych, ale niewiele wiecej zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
eri4 Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 17.12.09, 14:38 nie czytałam..chybam inwalidka.. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 17.12.09, 15:47 nic straconego. o ile temat ciekawy to sama książka niestety kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Daniel Goleman "Inteligencja emocjonalna" 17.12.09, 17:29 ja czytalem (z obowiazku przegladu literatury), ale mnie jakos nie ubogacilo. eri4 napisała: > nie czytałam..chybam inwalidka.. Odpowiedz Link Zgłoś