Dodaj do ulubionych

Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 08:26
Siedziałem pod EMPIKIEM od samego rana .Było tłoczno ale prawdziwemu fanu
Harry'ego nic nie może przeszkodzić kupienia Harry V tom.Książka jest
świetna dużo leprza od pozostałych 4 części...Gorąco polecam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bea Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: 81.250.64.* 31.01.04, 10:28
      Ale Ci zazdroszcze! Strasznie chcialabym i byc rano pod ksiegarnia i juz miec
      ksiazke... Niestety przyjdzie mi poczekac. Nie mieszkam w Polsce wiec
      poprosilam Mame, zeby mi ja kupila i przeslala ale ona powiedziala, ze wpierw
      sama przeczyta bo moja siostra za skarby swiata nie da jej ksiazki wziasc do
      reki poki zama nie skonczy :))))
      Milego czytania!
    • Gość: Syriusz Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 12:28
      Po co żeś się tak rano zrywał?? Ja angielską wersje mam już od czerwca,książke
      przeczytałem 3 razy i nie musiałem nocy zarywać :-) Książka fajna, chyba
      najlepsza, ale śmierć Syriusza to nie jest to,co chciałem przeczytać :-/
      Rowling w 4 i 5 części uśmierciła moich 2 ulubionych bohaterów - Cedrika i
      Syriusza i można powiedzieć,że obu Potter ma na sumieniu.Co do Cedrika,to może
      jeszcze nie była to jakas zdecydowana wina Harry'ego,ale przy śmierci Blacka
      Potter był głównym winowajcą... Kto zginie następny?? Narazie giną bohaterowie
      którzy pojawili się w 3 częśći,więc może Lupin?? Oby nie... Karpios chcesz mi
      powiedzić,że ty juz to całe przeczytałeś?? W 4 godziny?? Nie bądź śmieszny.
      • Gość: heheh Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 13:05
        No i na cholerę wystawać rano pod księgarnią? U mnie w spożywczym sklepie
        osiedlowym od ósmej można bylo nabyć tę książeczkę. Nie jestem w stanie pojąć
        fenomemu Harry'ego Pottera... niewątpliwie jednak pozytywny jest fakt, iż
        ludzie kupują książki i je czytają... bo jesli o to chodzi, to powolutku
        stajemy się państwem analfabetów...
      • Gość: xxxxxx Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: 213.180.234.* 31.01.04, 18:39
        5 tom jest rzeczywiście najfajniejszy ze wszystkich ale ze śmiercią syriusza to
        bylo spore przegięcie:( on był najfajniejszy ze wszystkich bohaterów
      • Gość: syriusz.black Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.tkchopin.pl 31.01.04, 21:18
        ja czytam z predkoscia jakies 5-6 str/minutke
        czytałem coć koło2,5 - 3 godzin....i przeczytałem po angielsku, "lewe"
        tłumaczenie tyz...najlepsze tłumaczenie i tyle...i ksiazka tyz najlepsza...

piszcie: syriusz_blackk@wp.pl

www.wh.xu.pl
      • Gość: kate Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.sympatico.ca 01.02.04, 17:08
        No i po co uprzedzasz fakty?Dlaczego psujesz innym czytanie ksiazki?Wiedza ze
        ktos usmiercony i beda czytac z wiekszym zaciekawieniem.i nie masz racji - to
        nie byla wina Harrego.Przeczytaj moze ta ksiazke po polsku bo chyba w oryginale
        jej nie zrozumiales.Zapominasz o drobnym fakcie ze Voldemort troche tez
        namieszal jak sie zorientowal o mozliwosciach Harrego i to on jest
        odpowiedzialny za kazde morderstwo.A ze czyimis rekami?well...
        A jak tak juz sie kolejnych ofiar nie mozesz doczekac to wiadomo ze jedna z nich
        bedzie..Albo albo...
        No wlasnie - doczytacie do konca i dowiecie sie o przepowiedni to mozemy stawiac
        kto nia bedzie.Ciekawe jak Rowling to zakonczy.
        trzymka
      • Gość: L.E. To koniec IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 04.02.04, 11:49
        Popieram,co do śmierci bohaterów.Wiem,że bez Syriusza książka to już nie
        będzie to samo.Znam ludzi,którzy uznali,że nie sięgną po więcej części HP, bo
        śmierć Syriusza to dla nich koniec i nie warto czytać dalej.A to wszystko
        rzeczywiście przez ciekawośc Harry'ego.Gdyby nie podejrzał myśli Snape'a!Kto
        zginie dalej?!Lupin?A może na końcu Dumbledore?Ron?Hermiona?Teraz to już każdy
        jest zagrożony.W każdym razie najbardziej mi żal Syriusza i nigdy tego autorce
        nie wybaczę.
    • Gość: baska Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: 62.233.187.* 31.01.04, 14:53
      Harry jest świetny!!! Cudem udało mi się zdobyć autograf pana Gamble z
      dedykacją. To moja najlepsza książka jaką
      przeczytałam (z takim zapałem) w życiu.
      • Gość: Kamil współczuje IP: *.chello.pl 31.01.04, 15:36
        szkoda mi was, frajerów napędzanych przez media. Książka jest mocno mierna
        (czytałem angielską), a pani Rowling po raz kolejny udowadnia kompletny brak
        talentu. Załuję pieniędzy wydannych na tą ksiązke. Naprawde, powiadam wam nie
        warto się nia zachwycać.
        • Gość: kate Re: współczuje IP: *.sympatico.ca 01.02.04, 17:14
          Poznalismy Twoja opinie, tylko dlaczego od razu kazdy komu sie ksiazka podoba to
          frajer?Kazdy ktoremu sie Wladca pierscieni nie podoba to tez frajer?
          A moze wiekszoscia glosow ty jestes frajerem.Pewnie jak zwykle nie przeczytal
          ksiazki i sie wypowiada.To ze napisales ze czytales o niczym nie swiadczy.
        • yyouzka Re: współczuje 16.03.04, 10:12
          no dobra cz 5 wcale nie jest znowu najlepsz bo cz 3 i 4 są z pewnością lepsze
          ale to nie znaczy że autorka straciła talent albo go wogóle nie miała :P
    • Gość: Poterromaniak Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.wroclaw.mm.pl 31.01.04, 18:18
      Ja też siedziałąm od rana pod empikiem i opłacało sie! Rzeczywiście ten tom
      jest świetny, id rana 260 stron ! To mój rekord!
    • Gość: Doładowania Darmowe doładowania do komórek IP: *.krajenka.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 20:16
      Chcesz darmowe doładowania do komórek, dźwięki, ikony, loga i inne wejdź na
      www.wicibar.republika.pl/mobile.htm i zobacz wszystko za darmo !!!!!!!
      Wejdź ii zobacz taka okazja moze się już nie przytrafić !!!!
    • the_dzidka A ja przeczytałam książkę 21 listopada ;) 31.01.04, 20:25
      Byłam chyba ostatnią osobą, która przeczytała "lewe" tłumaczenie w internecie,
      zanim zamknęli tę stronę.
      Piąta część mnie mocno zaskoczyła - głównie dlatego, że jak żadna wcześniejsza
      porusza takie normalne, czasem nieprzyjemne strony życia - i nie mówię tu o
      śmierci jednego z ulubionych bohaterów. Ta piąta część jest gorzko prawdziwa -
      bunty, intrygi, układziki... Nie mówię, że to źle, że JKR o tym napisała -
      wprost przeciwnie, to bardzo dobrze, trochę prawdziwego życia nie zaszkodzi.
      Widać, że Harry dorasta i nawet w świecie magii musi stanąć twarzą w twarz z
      bezkompromisowością egzystencji... Poza tym jak zwykle książka super - życzę
      wszystkim miłych wrażeń.
      • Gość: syriusz.black Re: A ja przeczytałam książkę 21 listopada ;) IP: *.tkchopin.pl 31.01.04, 21:14
        strona dalej istnieje tylko inny adres ma

hp5_tlumaczenie.w.interia.pl bez www

pozdro
        • Gość: Patyczak :-/ IP: *.udn.pl 01.02.04, 12:53
          Ale o smierci Syriusza to nie musieliście pisać :/

Ja jeszcze nie przeczytałam... ale przeczytam. 4 tom czytałam w 2 dni... to
          mysle, zajmie mi ze 4 ;p
          • Gość: offca Re: :-/ IP: *.starnet.pl / *.podgorze.pl 01.02.04, 14:56
            to prawda. czy tak bardzo musieliście się pochwalić że czytaliście? nie każdy
            mógł czytać angielską wersję, internetowe tłumaczenie, bądź mógł kupić od razu
            książkę w księgarni. ja będę czytać najwcześniej za tydzień, wielka szkoda że
            musieliscie od razu podawać tak istotny szczegół...
            • Gość: Ania Re: :-/ IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.04, 14:35
              racja ! kurde ! ale jesteście ! streście całą książkę , nie będę musiała
              czytać ! też jeszcze nie czytałam i jestem wkurzona , że od razu wypaplaliście
              najważniejsze ! :-\
    • Gość: syriusz.black ZOBACZ TO - CAŁY HPIZF IP: *.tkchopin.pl 31.01.04, 21:12
      hp5_tlumaczenie.w.interia.pl

bez www!!!!

to jest o niebo lepsze od wersji polkowskiego.sam kupilem hp5, przeczytalem w
      dwie godzinki i wiem.

pozdrawiam wszystkich potteromaniaków.

www.wh.xu.pl - wirtualny hogwart-najstarszy!!
      prosze o zapisy!!!!
      • Gość: w Re: ZOBACZ TO - CAŁY HPIZF IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.02.04, 21:42
        > to jest o niebo lepsze od wersji polkowskiego.sam kupilem hp5, przeczytalem w
        > dwie godzinki i wiem.
        >

w dwie godzinki to mogleś co najwyżej bąka puścić, a poza tym wątpie, żeby było
        lepsze
    • Gość: fdghd Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 10:14
      retregtregegre
      g
      re
      gregregegegegreg
    • Gość: ata Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: 83.27.0.* 05.02.04, 21:09
      ksiazka fenomenalna....czyta sie z zapartym tchem...
      przeczytalam w 3 dni i czekam na nastena czesc...
      jest swietna....naprawde
      • Gość: Aneta Re: Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 15:14
        Boże!! Najlepsza książka!!!Uwielbiam wszystkie części Harrego Pottera! Są
        naprawdę spoko! Współczuję tym którzy maja zacofane poglądy i mówią
        że:"książki Harry Potter... są głupie i nudne"...jak ja takim ludziom
        współczuję..ale podobno głupota to nie choroba, no nie? Więc na takich patrzę
        z politowaniem... ale szkoda mi Syriusza... ciekawe co było za tą zasłoną? nie
        wiem. Ktoś może wie? aha Cho była w rezultacie głupia i dobrze Harry zrobił że
        więcej za nią nie latał..no nie? Jeszcze chciałam dodoać że z niecierpliwością
        czekam na 6 częśc , bo 5 przeczytałam w 4 dni! Pozdrowienia dla fanów Harrego
        Pottera!!!!!!! :) :*
      • Gość: Aneta Zakon Feniksa!!!!!! Super książka! czytaj artykuł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 15:16
        Boże!! Najlepsza książka!!!Uwielbiam wszystkie części Harrego Pottera! Są
        naprawdę spoko! Współczuję tym którzy maja zacofane poglądy i mówią
        że:"książki Harry Potter... są głupie i nudne"...jak ja takim ludziom
        współczuję..ale podobno głupota to nie choroba, no nie? Więc na takich patrzę
        z politowaniem... ale szkoda mi Syriusza... ciekawe co było za tą zasłoną? nie
        wiem. Ktoś może wie? aha Cho była w rezultacie głupia i dobrze Harry zrobił że
        więcej za nią nie latał..no nie? Jeszcze chciałam dodoać że z niecierpliwością
        czekam na 6 częśc , bo 5 przeczytałam w 4 dni! Pozdrowienia dla fanów Harrego
        Pottera!!!!!!! :) :*
    • Gość: jaaaa Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 11.02.04, 22:46
      no wszystko bybloby swietnie gdyby po stronie 896 nie brakowalo mi 15
      stron://////////////////////
    • Gość: zielona_klacz Harry Potter i Zakon Feniksa - fragmenty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 14:44
      Książka jest przepiękna i ciekawa. Najgorzej przyjęłam śmierć Syriusza i
      płakałam przez cały dzień. Moim, zdaniem powinni uśmiercić inne osoby, a nie
      Syriusza.
    • Gość: Ewka NIE CZYTAC, jezeli nie chcecie nic wiedzieć o 5 cz IP: *.padernet.silesianet.pl 16.02.04, 20:50
      Czytasz na swoją odpowiedzialność...

Syriusz był chyba najlepszą postacią... to straszne, że zginął. Ale musiał ktoś
      zginąć- zaczęła się wojna i myślę, że będzie więcej ofiar... Straszne, że
      większość członków zakonu w czasie 1 wojny z Voldemortem poginęła.
      Chciałabym trochę napisać na usprawiedliwienie Snape’a, bo bardzo było mi go
      szkoda po tym jak przeczytałam co Potter zobaczył w myślodsiewni. Jakie on miał
      okropne dzieciństwo… Jego rodzina… no i James, oraz Syriusz, którzy się na nim
      znęcali… To przecież nic dziwnego, że nienawidzi Harry’ego. A jednak uratował
      mu życie w 1 roku, a w piątym sprawdził, czy z Syriuszem jest wszystko ok.
    • Gość: Aga dziwna ksiażka IP: *.telan.pl 21.02.04, 20:21
      Słuchajcie, znalazłam w internecie w PDFie 5 cześć HP (po angielsku) i okazało
      się nie dawno, że owa wersja nie ma nic wspólnego z orginałem. Ciekawa jestem
      czy ktoś z Was wie coś na ten temat. Podejrzewam, że ktoś podszył sie pod
      J.K.Rowling i napisal swoją ksiażke, ale pytanie po co miałby to robić.
      Zupełnie tego nie rozumiem.
      • Gość: JANCIO Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:14
        A kiedy ma wyjsc kolejna czesc (po polsku)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka