Gość: irre IP: 81.15.148.* 04.02.04, 21:00 czytaliście? polecacie? czy może odradzacie? czekam na opinie. z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: "Wielki Gatsby" 04.02.04, 22:42 czytałam ale to było jakieś 20 lat temu, jak ten czas leci ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: "Wielki Gatsby" IP: *.czes.gazeta.pl 10.02.04, 21:11 Czytałem i uważam, że każdy powinien, choćby dla zakończenia: „Wciąż płyniemy, kierując swoje łodzie pod prąd, który nieustannie znosi nas w przeszłość” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniamania Re: "Wielki Gatsby" IP: *.lodz.mm.pl 04.02.04, 23:29 Czytałam. Zależy, co kto lubi - ale mnie podobało się średnio. Tematyka trochę podobna do "Lalki": dlaczego ta podła dziewucha nie chce tego fantastycznego faceta, który tak się dla niej poświęca, choć akcenty rozłożone nieco inaczej (Daisy gorsza od Izabeli) Za to narrator sympatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: "Wielki Gatsby" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 01:41 Ja ją lubię. Czytałam ją chyba z 3 razy, ale tak mi zostało, bo film mi się bardzo podobał. Jako dziewczę kochałam się w Redfordzie...No comments Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: "Wielki Gatsby" 06.02.04, 22:12 Genialna ksiązka Genialny Autor Bardzo dobre polskie tłumaczenie a po za tym Fitzgeralda należy znać w całości - Szczególnie opowiadania - jest polskie 2 tomowe wydanie, no i "ostatniego z wielkich" - tekst obowiązkowy dla wszystkich przyszłych bizmesmemów Odpowiedz Link Zgłoś