pax_tibi 03.04.04, 20:34 to nowa książka noblisty z 2003, właśnie czytam, uważam, że bardzo dobrze się zapowiada (przeczytałam dopiero 35 stron), a wy czytaliście? co o niej myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lostdog Re: "W sercu kraju" Coetzee 04.04.04, 03:02 to nie nowa książka noblisty, bo napisał ją w roku 1977 - to tylko wznowienie polskiego wydania. a jeśli chodzi o samą powieść - według mnie pomysł świetny, lecz jego wykonanie pozostawia wiele do życzenia... styl miejscami przyciężkawy, przekombinowane opisy i ogólnie "duszny" klimat. jak dla mnie zupełnie inne oblicze autora niż w np. życiu i czasach michaela k., albo w osławionej już hańbie... Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: "W sercu kraju" Coetzee 04.04.04, 19:49 tak, faktycznie książka została wydana w roku 1977, chodziło mi właśnie o to, że wznowiono jej wydanie w Polsce, dlatego napisałam "nowa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: "W sercu kraju" Coetzee IP: *.pl / *.utp.pl 04.04.04, 09:49 Dla mnie obok "Czekajac na barbarzyncow" najlepsza ksiazka Coetzee'go, napisana z reszta w roku 1977 i juz w Polsce wydana w latach 90 tych Odpowiedz Link Zgłoś