Dodaj do ulubionych

książka (z tesco) o chirurgii

04.02.11, 13:30
wiem, nazwa tematu dziwi. ale przechadzając się ostatnio nonszalancko po tesco trafiłem do działu z książkami i mój wzrok przykuła jedna. o chirurgii właśnie. z ciekawości przeczytałem kawałek, potem jeszcze kawałek i w końcu cały pierwszy rozdział, no i mi się nawet spodobała. sęk w tym, że nie pamiętam ni tytułu, ni autora. jedyne dane naprowadzające jakimi dysponuję to to, że ten pierwszy rozdział opisywał zabieg wycinania ślinianek (podżuchwowych). a teraz jestem w mieście ze znacznego dala od tesco i nie mam jak sprawdzić jak się książka wabi, więc byłbym wdzięczny za info :)
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 13:55
      jasne
      operacje ślinianek to temat pasjonujący wszystkich na tym forum
      zwłaszcza podżuchwowych..

jeep
      • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 13:57
        dziękuję, Twoja wypowiedź była niezwykle pomocna.
        • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 14:03
          czy ktoś SPOZA Krainy Wielkiej Mielonki chce się może wypowiedzieć?
        • jeepwdyzlu Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 14:05
          dziękuję, Twoja wypowiedź była niezwykle pomocna.
          -------------
          adekwatna do pytania
          ciao
          jeep
      • donatta Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 19:53
        jeepwdyzlu napisał:

> jasne
        > operacje ślinianek to temat pasjonujący wszystkich na tym forum
        > zwłaszcza podżuchwowych..
        >
        > jeep

Tak się akurat składa, że książki związane z historią medycyny BYWAJĄ fascynujące dla niektórych. I dlatego, jeśli książka, która zainteresowała autora wątku nie jest żadną z wymienionych przeze mnie, chętnie poznam jej tytuł i być może sama po nią sięgnę. Chociaż znajomość medycyny ogranicza się w moim wypadku do rozróżniania kaszlu suchego i mokrego u moich dzieci :-).
    • gosiownik Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 16:24
      Moze to:
      www.biblionetka.pl/book.aspx?id=6555
      Strzelam w ciemno, bo nie czytalam i nie wiem czy tam jest o sliniankach. Zwlaszcza podzuchwowych.
      • donatta Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 17:41
        To nie Thorwald. On zaczyna się od guza jajnika ;).

W tym temacie jest jeszcze:
        Atul Gawande. Komplikacje. Zapiski chirurga o niedoskonałej nauce
        Atul Gawande. Lepiej. Zapiski chirurga o efektywności medycyny
        Gabriel Weston. Cięcie. Opowieść o chirurgii
        Frank Gonzales-Crussi. Tajemnice ciała. Dziurawe żołądki, bolące serca i płuca Chopina

Lepiej i Tajemnice ciała będę miała w przyszłym tygodniu, mogę wtedy sprawdzić, czy nie zaczynają się od ślinianek.
        • donatta Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 17:43
          PS. Ale Thorwalda i tak polecam. Fascynująca opowieść o początkach nowoczesnej chirurgii. Napisana w formie powieści.
        • spacey1 Re: książka (z tesco) o chirurgii 04.02.11, 18:01
          też obstawiam gawande
        • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii 05.02.11, 12:01
          więc tak. to na pewno nie stulecie, bo je przeczytałem w ponad połowie. no i to była niezbyt gruba książka, jakieś 200-250 stron chyba. w tytule na pewno było coś o chirurgii, bo to słowo przykuło mój wzrok ;)
          podejrzewam że "Cięcie" to może być to. dziękuję za pomoc, jak wrócę do Krakowa to sprawdzę tytuł :)
    • nowakowska.k Re: książka (z tesco) o chirurgii - OT 05.02.11, 09:19
      Na początku przepraszam za OT. Piszę pracę magisterską i baaardzo potrzebuję Twojej pomocy.

Proszę wypełnij ankietę nt. wizerunku i osobowości Tesco - jest anonimowa, zaskakująca, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut.

kliknij tu:Ankieta - z góry WIELKIE dzięki!
      • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii - OT 05.02.11, 12:20
        SPOZA Krainy Wielkiej Mielonki powiedziałem.
    • jeepwdyzlu Re: książka (z tesco) o chirurgii 07.02.11, 11:20
      najodleglejszy ty nie pouczaj
      nie rób tu porządku

Twój post jest głupi, język plugawy (książka się wabi, kraina mielonek, ze znacznego dala)
      więc skorzystaj z okazji żeby siedzieć cicho (jeśli wiesz kto to powiedział, w co wątpię...)
      mam nadzieję, że nie jesteś i nie będziesz lekarzem...
      jeep
      • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii 08.02.11, 10:05
        jejku, biedaczku, nie obruszaj się tak. co do krainy mielonki, to takie drobne nawiązanie: i.pinger.pl/pgr121/d8fa1a5e0019ac1249f618ef/spam1.jpg

nie będę Cię przekonywał że tak specjalnie piszę, bo po co? i tak nie uwierzysz. Ty nie znasz mnie, ja nie znam Ciebie, więc nie będę Cię krytykował w żaden sposób, bo nie ma to najmniejszego sensu. więc idź sobie nic nie wnosić do innego tematu :)
    • Gość: zdziwiona Re: książka (z tesco) o chirurgii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:03
      to w Tesco mają też książki? a jaka była cena? to pewnie była Weston bo modne
      • najodleglejszy Re: książka (z tesco) o chirurgii 08.02.11, 14:48
        nie wiem ceny niestety. ale owszem, była całkiem pokaźna półka różnorodnych książek :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka