Gość: koszyczek IP: *.bater.net.pl 26.09.11, 10:34 Witam, nie dawno czytałam Henryka Elzenberga - Kłopoty z istnieniem i szukam czegoś równie ciekawego. chodzi mi o interesujące dzienniki pisarzy, filozofów. Macie cos do polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: Ciekawe dzienniki. 26.09.11, 20:08 Hugo Steinhausa Wspomnienia i zapiski. Jestem jego nieustajaca wielbicielką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszyczek Re: Ciekawe dzienniki. IP: *.bater.net.pl 26.09.11, 21:15 Dzięki :) Obie propozycje biorę sobie do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
garga-mella Re: Ciekawe dzienniki. 26.09.11, 21:38 Może zainteresują Cie dzienniki Jungera (tytuł: "Promieniowanie") albo Maraia? Z kolei Dziennik Wirginii Woolf mnie wynudził. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszyczek Re: Ciekawe dzienniki. IP: *.bater.net.pl 26.09.11, 21:45 Super, dzięki. :) Właśnie o coś takiego mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_on Re: Ciekawe dzienniki. 27.09.11, 22:30 Bardzo dobrze czyta się Dzienniki wspomnianego juz wyżej Sandora Maraia,w tej samej czytelnikowskiej serii Dzienniki Iwaszkiewicza (są fascynujące:)),a poza tym powojenne dzienniki Marii Dąbrowskiej, Nałkowskiej,ale głownie te z lat wojny,no i może zapiski Józefa Hena. A mnie znudziły nominowane do Nike dzienniki Mrożka - za mało o zyciu,za duzo o mękach twórczych;). Odpowiedz Link Zgłoś