Dodaj do ulubionych

Haruki Murakami

04.11.11, 17:44
Właśnie skończyłam trzecią i ostatnią częśc powieści "1Q84". Jestem - jak zwykle zresztą - zachwycona sposobem budowania świata, przeplatających się wątków Aomame i Tengo oraz specyficznym dla Murakamiego nastrojem.
Podobno Murakamiego albo się kocha albo nie znosi, innej drogi nie ma. Ja należę do gorliwych wyznawców i postanowiłam założyc osobne forum poświęcone jego twórczości ( a także kulturze Japonii oraz pisarzom japońskim w kontekście Murakamiego).
Serdecznie zapraszam na forum Haruki Murakami.
Obserwuj wątek
    • basiadahl Re: Haruki Murakami 05.11.11, 20:58
      Ja tez jestem milosniczka Murakamiego. Czytalam Kafke i Ptaka nakrecacza ( nie znam tytulow po polsku- czytalam po szwedzku).
      I w kolejce stoja inne jego pozycje.

• anula_a Re: Haruki Murakami 06.11.11, 11:07
        Murakamiego zaczełam od Norwegian Wood -dziwna książka niby nic się nie dzieje, spokojna nudna historia o przyjaźni, dorastaniu, poźniej była Przygoda z owcą trochę dziwaczna kryminalno-fantastyczna historia, kóra zaczęła się od fotografii , Sputnik sweetheart o zagubionej dosłownie i w przenosńni mlodej dziewczynie, trochę romans, trochę kryminał... ciężko zidentyfikować ksiązki HM do jednej kategorii, ale te, kóry przeczytałam, mają jakiś klimat, który sprawia, że ciężko się od nich oderwać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka